De hel is losgebarsten in Spanje: meer dan 500 coronavirus-doden per dag

In Italië sterven nog steeds 600 mensen per dag. Daardoor zijn we allemaal druk bezig met dat land. In de tussentijd vergeten we echter te kijken naar een land waar het helemaal misgaat: Spanje. 

In Spanje hebben ze de 500 doden in 24 uur tijd vandaag voor het eerst gepasseerd. Volgens het Spaanse ministerie van VWS kwamen er in één dag 514 mensen om. Inderdaad, een nieuw triest record in dat land. Daarmee kunnen we officieel zeggen dat er Italiaanse toestanden zijn uitgebroken in Spanje en dat er nu twee zwaar geraakte EU-lidstaten zijn.

Ook het aantal besmette individuen blijft stijgen. Gisteren waren dat er nog zo’n 33.000, vandaag zijn dat er ongeveer 40.000, aldus Welt.

Als we naar het doden per miljoen inwoners kijken zien dat we dat Madrid nu ruim aan kop gaat. Lombardije is er niks bij:

Ja, er wordt ook nepnieuws verspreid over Madrid, maar de échte beelden die we te zien krijgen zijn al schokkend genoeg. Kijk maar naar deze beelden:

Al deze mensen moeten geholpen worden… al deze mensen lijden enorm. En nee, dat zijn niet alleen oude mannen die al op hun laatste benen liepen voor het virus losging. Er liggen echt mensen bij — vooral mannen, dat dan weer wel — die voor ze door het virus knockout geslagen werden prima gezond waren.

En het meest zorgwekkende aan deze beelden? Spanje is al een tijdje in lockdown. Mensen komen hun huis al een tijdlang nauwelijks meer uit. En toch nog slaat het virus op grote schaal toe. De reden is ongetwijfeld dat al deze mensen weken geleden al besmet zijn geraakt maar daar nu pas de gevolgen van ondervinden.

Vraag: wat betekent dit voor Nederland?

Volg mij op Twitter en Steun mij (al voor 1 euro per maand elke DAG een exclusieve column in je inbox) op BackMe.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Kretoloog

  Dat griep in Italië en Spanje zo hard toeslaat, heeft alles te maken met de manier van samenleven daar. In die landen, en in wat mindere mate ook in Frankrijk, is het zeer gebruikelijk dat grootouders, ouders en kinderen in 1 huis wonen. Terwijl ze zelf niet of maar kort ziek worden, dragen kinderen en kleinkinderen het virus wel over op opa en oma. Die zijn verzwakt en hebben al andere ziekten. Gevolg: grote sterfte onder die ouderen.

  In Nederland komt het inwonen van grootouders maar zeer beperkt voor. En zijn er maatregelen genomen om verpleeg- en verzorgingshuizen te isoleren.

 2. Peetjoh

  Ja zoiets zal ’t zijn kreet. Ze eten ook vaak allemaal uit 1 bak. Ik hoop dat het een beetje een genen kwestie is. En dat wij daardoor minder last hebben. Misschien scheelt dat ik heb nou niet ’t idee dat het hier net zo mis gaat. Al kan ik dat mis hebben.

 3. Original NL

  Daar liggen niet alleen oudjes in de gang..fijn dat door de sukkels van afgelopen weekend we straks nog langer opgehokt moeten blijven.

  1. Peetjoh

   Vandaag 63 doden in Nederland

 4. Seneca

  in de winter van 2017/2018 waren er ruim 9000 doden. gerekend over 2 maanden waren dat er gemiddeld 150 per dag (februari/maart). niemand besteedde er aandacht aan.

  1. Blitzkrieg

   Seneca : Ga je nu een beetje relativeren, kijk maar uit! Er zijn hier allerlei mensen die daar heel erg slecht tegen kunnen.

  2. Bolland

   Zo is t Seneca, 600 doden klopt ook niet Italie is aan t zakken, ook in aantal nieuwe zieken neemt snel af :
   21/3 : 6600 22/3 5600 23/3 4800 en 24/3 4300 nieuwe gevallen per dag.

   Angst zaaien, goed nieuws negeren/verzwijgen, liegen dat is DDS

   1. Peetjoh

    Ja Italië zakt. Denk Spanje nog iets omhoog en dan ook naar beneden. Dus hier nog omhoog eerst. Maar waarschijnlijk minder erg doordat we minder samen leven. En we mogen al een week niks dus hier misschien op de max dagen 300 ofzo. Nou dan komen we uiteindelijk op 3000 ofzo lijk me. Ik dacht eerst dat word wat maar zoals China 3000 op 2 miljard das te verwaarlozen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.