Femke Halsema lijkt de regie kwijt: ‘Het is zorgelijk dat we vooralsnog niet weten hoe of wat’

Femke Halsema, de burgermoeder van de dichtstbevolkte stad des lands, lijkt de regie momenteel kwijt. Op zich niet heel gek in tijden van crisis, maar wat we nu nodig hebben is daadkracht. Geen slap beleid!

Terwijl de daadkrachtige Rotterdamse burgemeester Achmed Aboutaleb zijn inwoners juist oproept om binnen te blijven, lijkt Femke Halsema niet de juiste houding te vinden.

In het programma Buitenhof geeft Halsema wel een indirecte waarschuwing:

“Als mensen niet hun verantwoordelijkheid nemen en voldoende afstand van elkaar houden als ze buiten zijn, zal dit mogelijk tot verregaande maatregelen leiden. Maar ik wil niet dat mensen worden opgesloten in hun huizen. Dat is een gruwelijke maatregel.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Boudewijn Hummelinck

  Kan Kenneth een dagje vrij?

  Dit doet pijn aan de ogen.

  1. Fonz

   kan jij niet gewoon oprotten hier

  2. evil knievel

   Doe de oogjes dan gewoon dicht,Boudewijntje!
   Of kijk gewoon weg,of hoofdje in t zand zoals links als beste kan!
   Blijf r bij dat u Kenneth toch stiekum wel n beetje leuk vindt!
   Vertel ns eerlijk!😉

  3. 777

   De eeuwig gebande, komt hier nooit meer aan de bak!

 2. AnnaKlaver

  Kenneth Steffers is de regie over Kenneth Steffers kwijt.

  1. Fonz

   Aldus annaantichristklaverwatcher

  2. Bullshit16

   Anna
   Huilbaby

 3. Rammstein

  Dit is een bizar onbenullig …. ja, wat? Een artikel kun je het niet noemen.

 4. perry

  “Mensen opsluiten in hun huizen is een gruwelijke maatregel.”
  Die vrouw kent niet de definitie van het woord `gruwelijk’!
  Om het Coronavirus te ontwijken is thuisblijven, bijvoorbeeld kijkend naar Netflix een zelfbeschermende luxe!
  Die vrouw leeft een niet bestaande “heile welt” klepzeikende bubbel!

  1. evil knievel

   Gruwelijk is t pas als je je eigen bevolking laat barsten omdat je t belangrijker vindt illegalen te huisvesten n bekostigen van diens zuurverdiende centjes,te kunnen deugen over hun rug n totaal wereldvreemd te zijn met eigen ouderen!
   T probleem dezer dagen,zijn bestuurders zoals Halsema n co ZELF!!

   1. Vliegenvanger

    ++++++++

 5. Kretoloog

  Halsema is ongeschikt voor het ambt van burgemeester. Dat roep ik al meer dan 1,5 jaar en daar blijf ik bij. Maar ook ongeschikte bestuurders kunnen best wel eens zinnige dingen zeggen. En dat deed Halsema vandaag. Mensen opsluiten in hun huizen (de zogenoemde lockdown) moeten we niet willen. Nooit! Bovendien helpt het toch niet. Kijk naar Italië, de strengste maatregelen, maar het haalt geen zier uit. Meer doden dan in wel ander land dan ook.

  1. Joshuak

   Ben ik her niet mee eens..

   Kijk naar China sinds de lockdown hadden ze het zo onder controle. Ging zelfs zo ver dat als je op straat hoest ze ie daar opsluiten.

   En kijk het werkt.. Het is geen permanente oplossing maar meer voor paar weken zodat je daadwerkelijk de situatie onder controle kan krijgen en weet waar en hoeveel besmettingen er zijn.

   Als je dat niet doet loop je altijd maar achter de feiten aan.. Want zonder lockdown tegen de tijd dat iemand dan weet dat hij besmet is ben je eigenlijk al te laat en heb je mogelijk al vele anderen besmet
   D

   1. Ab Infinitum

    Ik zou voorlopig maar in Chili blijven want er staat u wat te wachten hier. Kijk het maar een tijdje aan.

  2. Arbeider65

   In Italie leve mensen heel anders dan hier. Grote gezinnen en veel bij elkaar komen. Halsema snapt het mischien wel, maar durft niks. Gewoon een schijtbak 1ste klas.

 6. Bullshit16

  Kan Halsema niet oprotten ze doet niks maar dan ook hellemaal niks dan alleen maar dom lullen hoe is dat mens en vredesnaam aan die baan gekomen vast niet door haar slimheid je zal medelijden krijgen met de bevolking van Amsterdam
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU dan kan er misschien een beter burgemeester komen .ik heb wel een suggestie bv annabel nanninga die lijkt mij wel wat
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

  1. Ab Infinitum

   Annabel doet het in haar broek wanneer zij tot dat ambt benoemd wordt. Zij kan niet relativeren.

   1. Bullshit16

    Ab
    Daar vergis je gigantische en
    Waarom zal ze daar niet geschikt voor zijn
    Ik durf te wedden dat de criminaliteit al lang voor de helft was opgelost

 7. ikweetwatikwil

  Halsema laat het aan de burgers over die er zoals altijd misbruik van maken. Een slappe aanpak. Het blijkt dat veel burgers sturing nodig hebben. Dat is erg, maar het is niet anders. Je kunt de mensen die wel hun verstand gebruiken er NIET aan op offeren.Het had niet zover hoeven komen als deze regering op tijd ingegrepen had. In Italië kwam het besef ook te laat. Bang om hun inkomsten kwijt te raken.Hier leek het zelfde te gebeuren. Hou je kinderen ook maar thuis Halsema . Daar gaan ze niet dood aan. Het is een maatregel ,maar gruwelijk!!!! Het is maar waar je thuis bent.

  Een goed stukje Kenneth

 8. Lambieck

  Gezien de lengte en diepgang plus de wens van Kenneth om zijn blik te verruimen, doet mij vermoeden dat Kenneth verplicht de weekend redacteur is.

 9. Baron von Munchhausen

  Femke???
  Volgens mij heten alle Friese melkmeisjes zo.
  Veel verstand van koeien en daar blijft het bij!

 10. Piet Klein

  Wat echt zorgelijk is dat politici zoals Halsema onvoldoende beslis/bestuurskracht hebben. Ze zegt onvoldoende inzicht te hebben, maar dat is het probleem niet. Zij weet niet hoe te handelen bij beperkt inzicht. En daarmee bevindt ze zich op het pad van de coalitie. Als je onvoldoende kennis hebt over de verspreiding van het virus en je weet op basis van wat er in andere landen plaats vindt dat er een hoog sterfte cijfer is dan neem je overmatige maatregelen. Totdat blijkt dat je op basis van betere inzichten misschien de teugels kan laten vieren. Helaas moeten we constateren dat deze coalitie de ernst van de situatie steeds onderschat heeft of er voor gekozen heeft een hoger sterftecijfer te accepteren. Onvoldoende mondkapjes, onvoldoende beschermingsmiddelen, onvoldoende testen het is diep triest, terwijl al lang duidelijk was dat Nederland hiermee te maken zou krijgen. Blijven in het scenario van de coalitie waarbij voor gereguleerde verspreiding is gekozen om er voor te zorgen dat de zorg niet overbelast wordt dan is het maar de vraag of zij nu wel hun doelen halen. De overbelasting in Brabant en het dan gaan schuiven met patienten terwijl je weet dat elders de vraag IC-bedden ook binnenkort zal toenemen. Zijn er al voorbereidingen voor noodhospitalen? Wordt er al voorbereid op een eventueel vaccin. Het probleem is niet dat Halsema niet weet of hoe en wat het probleem is. Het probleem is dat Halsema niet weet hoe te handelen op basis van beperkt beschikbare informatie. Het probleem van de huidige bestuurders is dat ze niet in staat zijn te handelen en dat wordt nu duidelijk omdat de concrete resultaten direct en pijnlijk zichtbaar worden. Dat is op andere problemen niet veel anders. Het is lastig om kritisch te zijn, want we willen graag samen sterk zijn samen optrekken op door deze zorgelijk tijd zo goed mogelijk heen te komen. Een belangrijke voorwaarde daarvoor is dat bestuurders bereid zijn naar kritische geluiden te luisteren, dat zij over hun schaduw kunnen heen stappen en bereid zijn te erkennen dat wat gisteren nog een redelijke maatregel leek vandaag anders is en nieuwe maatregelen vergt.

  1. Politiek Profeet

   Prima geschreven Piet ++++++++

  2. ikweetwatikwil

   Prima reactie Piet.

 11. Peetjoh

  Veel vermogende mensen leven in een bubble. Komen op de tennis, golfbaan, kantoor en een paar dure winkels. Niks mis mee verder. Maar ga niet verwachten dat ze beeld hebben van de realiteit. Ze hebben standaard al een verbaasde blik.

 12. Lex

  Femke Halsema lijkt de regie kwijt:

  Alleen Femke Halsema?

  Volgens mij is de hele politiek op 2 partijen na de regie kwijt.

  Angstige tijden voor de oudere inwoners van ons land, verdomme mijn lokale supermarkt is ook gestopt met het leveren van boodschappen aan de deur.

  Gloeiende gloeiende ##@@##@##&&*$#@#$

  Sorry hoor meneer vanwege de Corona #@#$#@@#$*&&*

  1. Ab Infinitum

   Dat Corona bier is niet lang houdbaar. U kunt beter een Am. biertje tot u nemen, bijv. Bud.

 13. Maxks

  Velen die voor ophokplicht zijn, zijn zichzelf kwijt.

  1. Lex

   Als je het niet doet is de familie jou kwijt.

   R.I.P.

 14. Cycle25

  Gruwelijk aldus Femke…thuisblijven is gruwelijk, safe space mensjes dus, ze speelt met levens. Enfin, straks is Amsterdam van z’n tekorten af, ook weer opgelost.

 15. Vrijedenkert

  Als je als burgemeester met het hoogste ambt in een gemeente wat betreft openbare orde en veiligheid vooraf al niet wilt handhaven of de wet niet wilt uitvoeren, kraakverbod en verbod gezichtsbedekking en dan tijdens een zeer ernstige crisis ook nog eens bekend gaat maken dat je geen maatregelen gaat uitvoeren of wilt uitvoeren zoals een samenscholingsverbod ook al is deze nog niet uitgevaardigd door de rijksoverheid dan ben je de regie kwijt en zal niemand je nog serieus nemen als hoogst gezaghebbende in die gemeente…

  Beter is per direct ontslag nemen of anders door het rijk per direct uit ambt zetten!

  1. Politiek Profeet

   Dat laatste zal helaas niet gebeuren met dit incompetent kabinet van linkse mongolen.
   Ik verwacht dat de weinig overgebleven ras-amsterdammers hun koffers hebben gepakt en elders verblijven.
   Deze stad is als Sodom en Gomorra…totale vernietiging is het enigste wat zal helpen om opnieuw een stad aan de amstel te bouwen.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Je spoort niet lekker, Profeet, zoek alsjeblieft psychologische hulp!

    1. Vrijedenkert

     Vernietigen gaat mij te ver, maar in de kern heeft Profeet gelijk! Het is daar een groot losgeslagen anarchistische wetteloze bende…

   2. Ab Infinitum

    U bent al losgeslagen met uw reactie. “enigste” doet de deur dicht. Wat een armoe.

    1. Vrijedenkert

     Ab Infantiel,

     Een bestuurder zoals burgemeesters moeten ten tijde van crisis autoriteit, vertrouwen en slagvaardigheid uitstralen en ook waarmaken!

     Madam Halalsema maakt voortijdig al duidelijk dat ze zelf geen samenschoolingsverbod gaan instellen en deze ook niet gaat uitvoeren…
     Helemaal fout, ze had moeten zeggen dat ze alles gaat doen wat nodig is en alle middelen daarbij is overweging neemt en indien nodig gaat uitvoeren!

     Als de rijksoverheid bepaald dat een samenscholingsverbod nodig is heeft zij deze maar uit te voeren maar door haar voortijdig hard kraaien in de media dat ze dit niet gaat uitvoeren net zoals haar voortijdig kraaien in de media inzake salafistenhol Haga Lyceum wat niet meer aangepakt kan worden door haar actie en de voorgeschiedenis wat betreft besturen/niet handhaven en haar familie/gezin perikelen die lak hebben aan de wet maakt haar totaal ongeschikt voor het ambt van burgemeester in deze tijden van crisis!

     Inderdaad wat een armoe deze burgemeester…

     1. Fortiori

      De burger luistert niet, gaat massaal er op uit, het bos in, naar het strand. Maar het is gemakkelijker om de Burgermeester af te zeiken en andere politici. Als ik het advies krijg om thuis te blijven, dan blijf ik thuis. De burger is de schuld van alle ellende. En dat blijft doorgaan. Wij laten ons toch niets opleggen door de overheid.

  2. Peetjoh

   Was het niet zo dat in oorlogstijd als je opstapte of niet luisterde of je je werk niet goed deed, je doodgeschoten werd. Kom maar op met die noodtoestand. Dan kunnen we tenminste een lijst gaan maken.

 16. evil knievel

  Mevrouw HALALSEMA is al geruime tijd de regie maar ook de weg volledig kwijt,zoals werkelijk LINKS beaamt!
  Maar niet getreurd,de overige van t kabinet eveneens!

 17. Kidogo

  Onze opper Muts stort ter aarde ! en niemand kijkt ervan op !

 18. nicks

  Burgemeester voor Noordwijk neemt initiatief en sluit strandweg. Halsema doet niets. Ze durft waarschijnlijk niet de APV aan te passen. Kan er geen impeachment voor Halsema volgen?

  1. Lefty

   Halsema is een uitstekende burgemeester. Amsterdam in nu al een spookstad. Ik hoop dat het niet veel erger wordt.

   1. Fonz

    halalsem is geen uitstekende burgemeester natuurlijk, zij voert immers links beleid en zij is met haar gezin een gevaar voor de maatschappij..

 19. Kristalix

  Halalsema? Heeft nog nooit de regie gehad. Last staan controle over. Zoonlief weet er ook alles van.

  Onbegrijpelijk, begrijpt deze idioot zelf niet hoe incompetent ze is en ongewenst.

 20. C.A.Barstow

  Wat Halsema hier uitbraakt is de normale linkse domheid of zo je wilt krankzinnigheid, idioterie.

  Stem FvD/PVV.

 21. JFU

  Deze extreem linkse ”troela” is de regie niet kwijt, die heeft ze nooit gehad.

 22. Maxks

  Zodra een ongeliefd persoon iets zegt dan maakt het niet meer uit wat zij of hij zeggen dan wordt er “gemoord”.
  Halsema is een vreemd wezen maar ophokplicht is onzin.

  Valt ook op dat er vele bangmakers zijn die zelf, waarschijnlijk vanuit een mentale stoornis zoals hypochondrie, hysterisch reageren op mensen die het allemaal wat nuchter bekijken en het relativeren met humor.

  Blijf thuis, dan kan jij alvast niemand besmetten als je denkt dat het zo’n vaart loopt. Als je je dan thuis verveeld dan niet allerlei fora besmetten met doemscenario’s of je eigen angsten projecteren op anderen.
  Doe niet aan woordbesmetting.

 23. Robert Leiden

  Iemand die stukjes van schoolkrant niveau schrijft voor DDS zoals Kenneth is geen journalist.
  Dat is een zielige populistische blaaskaak.

 24. P.Sisterons

  Lijkt de regie kwijt? Ze kan niet iets kwijt zijn wat ze nooit heeft gehad. En nooit zal hebben. Kan ook niet met het volk waar ze zich mee inlaat. Kijk naar dat misselijkmakend mannetje met het Marx complex. Dat soort maakt het leven in Nederland voor de Nederlanders ondraaglijk.

 25. pjerry

  Die twee derde alochtonen houden zich er toch niet aan. In Rotterdam zitten de markten vol met deze mensen en ze durven niet op te treden. Se Islam denkt toch dat ze immuun zijn want Mohammed beschermt ze wel ha ha.
  Ruimt lekker op toch want iemand zei dat er veel in de ziekenhuizen liggen van deze mensen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.