Forse stijging besmettingen regio Rotterdam – Goeree-Overflakkee even grote coronahaard als Brabant

Het RIVM kan z’n prognoses wel vast gaan bijstellen. In één dag zijn er maar liefst 123 coronabesmettingen vastgesteld in de Rotterdamse regio. Dat is 25 procent meer dan gisteren. Goeree-Overflakkee telde zelfs een stijging van bijna 40 procent!

De regio Rotterdam begint op de kaart van het RIVM steeds meer donkerrood te kleuren: dezelfde kleur als Noord-Brabant nu heeft. De Zuid-Hollandse eilanden hebben dat punt zelfs al bereikt.

Een woonzorgcomplex in Sommelsdijk genaamd Nieuw Rijsenburgh, lijkt de oorzaak van de uitbraak te zijn. Daar zijn drie mensen overleden en dertien mensen besmet. Maar dat zijn oude cijfers, nieuwe willen ze niet geven (mogelijk vanwege de wet op de privacy: AVG). En die 123 nieuwe besmettingen zijn natuurlijk niet álle nieuwe besmettingen in die regio, maar alleen wat er de afgelopen 24 uur geconstateerd is. De kans is dus héél dik aanwezig dat die mensen dagenlang niets door hebben gehad, veel meer mensen hebben besmet en nu middenin een nieuwe coronahaard van Nederland zitten.

Van de in totaal 655 vastgestelde besmettingen in die regio, zijn er inmiddels al 19 overleden. Dat is 2,9 procent, heel wat meer dan bij een griepje (0,1 procent). Toevallig kwam ik dit artikel van RTL Nieuws van 24 januari 2020 nog tegen, met deze alinea:

“Vergelijk dat eens met de cijfers rondom het coronavirus. Het aantal besmettingen, bijna allemaal in China, staat momenteel op 900. En tot nu toe zijn er zo’n 25 mensen overleden aan de gevolgen. Maar waarom maken we ons dan toch zo’n zorgen?”

Regio Rotterdam zal ongeveer hetzelfde mee gaan maken, al zijn ze er dit keer ‘op tijd’ bij, hoop ik dan. Het ziet er in ieder geval absoluut niet goed uit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Bullshit16

  Net weer jensen gezien je blijft je verbazen. Wie kent ab oosterhuis niet die viroloog die blij is dat er een virus is.dit moet je gezien hebben ik val en de ene verbazing en het ander wat een stel lamstrallen
  Ik zal zeggen ga kijken en oordeel zelf
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Peetjoh

   Weet je bull iedereen weet het beter. Wat mij opvalt is het het midden van de wereld waar het klapt. Chinezen zijn geel. Italianen zijn geel Spanjaarden zijn geel irakezen zijn geel. Daar vallen de meeste doden.. Ook brabos zijn zwart haar en gelig.

   1. Thierry Trollinator

    En Fransen zijn wit.

    1. Peetjoh

     Nee maar de helft is bijv wel met mediterraanse genen.

 2. AnnaKlaver

  -Forum gaf sinds begin crisis duizenden euro’s uit aan online berichten over corona-

  Krijgt DDS ook een deel?
  Als je al die berichten hier leest over het Forum en corona, dat geeft je wel te denken.

  1. Bullshit16

   Anna
   Huilbaby

  2. 777

   Huilbaby!

  3. CLoVis

   @B-A
   Jouw commentaar is in ieder geval geen cent waard;
   misschien kun je nog wat verdienen door te beloven om je domme klep dicht te houden.

   Een soort afkoopsom ter waarde van een verwaarloos bedrag.
   Zo hou je toch de eer aan jezelf,
   voordat je hier op je laatste toevluchtsoord de finale permaban krijgt
   en voortaan je leven ‘incommunicado’ moet doorbrengen.

  4. Willem Bever

   Annie zwetser

  5. Bullshit16

   Anna
   Ga jensen.nl kijken kut dan word je misschien waker.
   Anders hou je muil en ga en je mand
   Stem wijs Stem fvd of PVV uit de eu

 3. van Urk

  Zoals gewoonlijk zijn het voornamelijk de oudjes en de zwakkeren die gaan sterven waar zoveel paniek om is. Er worden geen cijfers vertoond hoeveel mensen weer op de been zijn nadat zij besmet waren met corona. Laat de kinderen en jonge volwassenen a.u.b. gewoon weer de normale dingen doen zoals werken, uitgaan, naar school gaan of sporten. In de winter van 2017/2018 was er een oversterfte tijdens de 18 weken van griep circa 9.444. In de winter van 2016/2017 was er een oversterfte tijdens de 15 weken naar schatting 7.503 (8.890 voor de gehele winterperiode van week 40 t/m week 20). In de winter van 2015/2016 tijdens deze griepepidemie werd de oversterfte tijdens de 11 weken geschat op 3.900 sterfgevallen (6.085 voor de gehele winterperiode van week 40 tot week 20). De winter ervoor 2014/2015 lag de piek hoger dan de afgelopen vijf jaar. Tijdens de gehele lange griepepidemie van de afgelopen winter was de sterfte verhoogd. Er stierven ruim 65.000 mensen, dat is ruim 8.600 meer dan in deze 21 weken was verwacht (voornamelijk onder de 75 plussers). De oversterfte was hoger dan in de vier eerdere influenza seizoenen. Konden wij deze verschrikkelijke cijfers aan sterfgevallen ook niet voorkomen door met zijn allen de handjes gaan wassen, 1,5 meter afstand houden, uitgaansgelegenheden sluiten etc? Dan doen wij toch ook of ons neus bloed met als idee dat het gewone leven gewoon doorgaat. We worden gewoon bij de neus genomen en lijkt die corona hype meer een wereldwijd experiment waar sommigen nu of later kennelijk flink baat bij hebben.

  1. 777

   Niet zelf gaan nadenken Urk, dat hebben de machthebbers, de bankieren en de politici liever niet.

   1. Kabargenbok

    Bankieren is een werkwoord. Bankiers, moet het zijn. @777

    1. 777

     @Kabargenbok: Ik heb een grondige afkeer van taalnazi’s, ik haat ze als de pest!

     1. Thierry Trollinator

      Fonz??

     2. Bijenzwerm

      Trollinator de huis en huil-tr@l.

    2. 777

     Maar voor jou maak ik een uitzondering, jij bent gewoon achterlijk.

    3. Vraagtekentje

     Nooit geweten dat bankiers werken.

  2. Dreverhaven

   Geef ons heden onze dagelijkse angst, tenminste 3 keer per dag @van Urk.

  3. Peetjoh

   Nou van Urk hier zijn het niet de oudjes in Zuid-Holland. Het is hier de zandbak groep. Heb ik trouwens liever dan die oudjes hoor. Die zandbakkers gaat ik niet missen

 4. Kretoloog

  Je kan het uitleggen, en weer uitleggen, tot je er zelf helemaal daas van wordt, maar het is niet aan Wout zijn verstand te peuteren dat er veel meer besmettingen zijn. Want alleen de zware gevallen worden getest. En daarom is het percentage besmet – overleden dus veel lager.

  Maar Wout is nog student, lees ik. En 28 jaar, dus hij is wat je noemt een trage leerling. Nou ja, een keer zal het kwartje toch wel bij hem vallen. Toch?

 5. Willem Bever

  Hmm steeds dichterbij

 6. M. Brandenburg

  Kunnen we ophouden met het dodenpercentage te relateren aan de geregistreerde gevallen, om vervolgens te vergelijken met een griep die jaarlijks voorbij komt perfect in beeld wordt gebracht en een sterftecijfer aanhoud op basis van alle geinfecteerden. We weten onderhand van alle iets echt betekende onderzoekers in de werled dat maar 4/8% van alle geinfecteerden worden geregistreerd, omdat we enkel degene testen met extreme symptomen, wat inhoud dat de rest wordt genegeerd. Laten we dan ook een sterfte percentage aanhouden op basis van die gegevens, waardoor je dus uitgaat van wat die deskundigen zeggen, en kom je vervlgens uit op 0.21%. Maar he heel alarmistisch doen terwijl je een percentage geeft op basis van wat getest is en niet wat geinfecteerd is is ook leuk.

  OPvallend in Zuid-Korea test men iedereen en valt het sterfte percentage als een baksteen, hoe meer mensen er getest worden, hoe meer geinfecteerden men vind hoe lager het cijfers, het cijfer daar ligt momenteel al onder de 0.6% en gezien het beeld gaat dat nog veel verder naar beneden naarmate men geinfecteerden telt die nooit zullen worden opgenomen.

  Blijft als een paal boven water een sterftecijfer op basis van de extreme gevallen die per ongeluk wel getest moeten worden geeft een gigantisch onevenredig beeld van de werkelijkheid. Immers op 17 Maart werd in gedoneerd bloed op het Erasmus MC al antilichamen gevonden, wat inhoud dat er toen al geinfecteerde mensen compleet hersteld waren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.