Geen financiële steun aan zzp’er vanwege corona, minister Wiebes: ‘zelf voor gekozen’

Minister van Economische Zaken Eric Wiebes gaf vanochtend in tv-programma WNL een dikke middelvinger naar zzp’ers! “Het zal voor heel veel zzp’ers een teruggang in inkomsten betekenen. Daar hebben zij ook een beetje zelf voor gekozen.”

Zzp’ers worden aan hun lot overgelaten, daar komt het gewoon op neer. Wiebes sprak wel van een vangnet voor zzp’ers vanwege corona, maar dat hield niet veel meer in dan het betalen van hun belastingen uitstellen. Werktijdverkorting (hulp door overheidsgeld) zit er voor hen niet in.

Deze man leeft schijnbaar in een papieren werkelijkheid. Een flink deel van de zzp’ers in dit land, doet dat namelijk echt niet zo geheel vrijwillig. Postbezorgers zijn een goed voorbeeld. En het kabinet werd vorig jaar al gewaarschuwd voor de schade die de extra kwetsbare groep van zzp’ers zou kunnen worden aangericht. Door een financiële crisis, waar overduidelijk sprake van gaat zijn, als het al niet zover is.

Ik snap ook wel dat de overheid niet zomaar moet gaan lopen strooien met geld. Die terughoudendheid zou ook verdedigbaar zijn als al die zzp’ers er inderdaad zelf, vrij van druk of noodzaak, voor hadden gekozen. De financiële klap wordt waarschijnlijk alleen vele malen groter dan wat men op de korte termijn bespaart aan belastingen. Denk bijvoorbeeld aan de huur van het pand in het geval van de horeca. Dat tikt behoorlijk aan hoor!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Fonz

  Nee niet voor hardwerkende ZZP-ers wel gratis geld voor illegale gelukszoekers..

  1. Bijenzwerm

   Niet voor zzpers want die hebben er zelf voor gekozen.. Klopt net als de eigenaren van bedrijven die wel met miljarden ondersteund gaan worden…

 2. Cycle25

  Een prachtige middelvinger komt retour jegens ZZP Nederland, het zwartwerken krijgt weer alle ruimte. Zo zie je maar, de ZZPer mocht wel garant staan om na 2008 Nederland uit de crisis te helpen, ruim 10 jaar later willen ze je ruimen.

  Politici in Nederland zijn niet verbonden met mensen, de afstand groeit met de dag en deze crisis laat dat nog eens zien.

  Den Haag “denkt” nog steeds dat de bui overwaait, en gaat over tot de orde van de dag.

  VVD, het goorste tuig van de richel…

 3. Wim Roelofsen

  Je moet gek zijn om nog voor de vvd kiezen (stemmen).

 4. Bullshit16

  Nee de zzp’ers zijn wel goed om belasting te betalen dan weten die hufters ons wel te vinden maar o wee als het we wat van de overheid vragen dan zijn ze niet thuis
  Ik roep alle zzp’ers op om op pvv fvd te stemmen
  Ps van de overheid had ik zo wie zo niks verwacht die zijn er niet voor mkb straks met de verkiezingen dan moeten ze weer slijmen ik zeg val dood vuile landverraders
  Stem fvd of PVV uit de eu

 5. Kretoloog

  Wiebes maakt echt alles stuk waar hij mee wordt belast. Eerst de Belastingdienst en de kindertoeslagen. Daarna de Groningse aardbevingshuizen en het achterlijke ‘iedereen van het gas af’-beleid. En dan nu de middelvinger naar de ZZP-ers.

  Deze VVDer moesten ze opsluiten en voorlopig niet meer vrijlaten.

  1. Politiek Profeet

   Die kwiebus is een nsb,er pur sang…eentje van weg met de nederlander.
   Eurofiel en totaal van het padje…
   Groningers kunnen zijn bloed wel zuipen, zal niet lang meer duren voordat dit stuk gajes afgeserveerd gaat worden…

  2. henkie

   Alle VVDers moeten opgesloten worden.
   Binnenkort is Nederland reddeloos, radeloos, redeloos verloren, de nieuwe normen en waarden; List, leugen, bedrog, oplichting en verraad worden gemeengoed.

   Oplichting van rechters, het opwaarderen van eenvoudige zaken naar complexe, heet al geen fraude meer, neen, het zijn pervese prikkeks van het systeem die dit veroorzaken.

   Oplichting van ziekenhuizen, een extra behandeling er tegenaan gooien waar de patient niets aan heeft, maar waardoor de behandeling in een hogere categorie valt, is geen fraude, nee zo werkt het systeem.

   Pinnokkio en zijn charlatans kabinet moeten met spoed worden geelimineerd, voor het te laat is.

 6. Maxks

  Quote” Daar hebben zij ook een beetje zelf voor gekozen.”
  ———-
  (K)wiebes.

  1. Cycle25

   VVD leugen pur sang, na de crisis stond Nederland te schreeuwen om ZZP ers, het was de markt zelf die hierom vroeg. VVD heeft de eerste naaidoos binnen, hun bilaterale wereld moet gewoon verder uitgevouwen worden en dus gaan ze over op de orde van de dag, niets aan de hand mensen.

   ZZP ers euthanaseren zichzelf maar, jullie zijn namens VVD nog erger dan die miljoenen vluchtelingen.

  2. Brenda Welsh

   Onlogisch is dit niet. Veel thuiswerkers (boekhouders, belastingadviseurs) thuiswerksters (coupeuses) hebben hiervoor gekozen.

   1. Bullshit16

    Brenda val dood huilbaby

 7. 777

  Aha, zo kennen wij onze land- en volksverraders weer! Geen steun voor hardwerkende ZZP’rs maar wel miljarden naar de bodemloze putten van Brussel.

  Ik zeg dat er minimaal 200 miljard gereserveerd moet worden omdat de schade anders niet is te overzien. Bovendien is de vooraf overgemaakte omzetbelasting gemakkelijk terug te storten, o acht… Wiebes steekt zijn incompetente middelvinger nog een keer op want hij heeft wel miljoenen gereserveerd toen belastingambtenaren met een vertrekregeling vertrokken.

  Stem nooit meer VVD/CDA/D66/PvdA!!

 8. henkie

  Een bekend verhaal,
  je kunt gerust een periode van zeg 7 maanden zonder werk en inkomen zitten als ZZPer (financiele crisis 2009) en daarna kunnen ze doodleuk vaststellen dat je geen ZZPer bent, want in verkapt loondienst.

  Dat je dan kunt aantonen dat je diverse periodes, 7 maanden, 4 maanden, 3 maanden enz. zonder werk en inkomen hebt gezeten doet er niet toe.

  Stem PVV, FvD

 9. Rvkcosta

  Economische asielzoekers hebben ook zelf gekozen om hier te komen en die worden overladen met subsidies en giften.

 10. Hendrie1963

  Als zzp’er zeggen dat je asielzoekers aan het werk hebt dan komt het geld bakken tegelijk binnen. Oh nee asielzoekers hoeven niet te werken die kunnen gewoon hun hand ophouden.

  1. Brenda Welsh

   U hebt een illegale vriend/vriendin ? Zo stellig in uw bewering…

 11. Cycle25

  Feitelijk zegt VVD : ZZP er…u heeft zelf voor corona gekozen, smerige rotschoften.

  Ik mag het niet zeggen, maar doe ’t toch namens ZZP Nederland.

  Ik wens u alle VVD ers een fijne corona toe.., en hopen dat er mensen op de wereld terug komen die wél bevangen zijn met mondiale pandemieën.

  Want dat werden ZZP ers wél, net na 2008…

  1. Brenda Welsh

   U hebt tot het laatste moment toe in de koffieshop gezeten, zo te lezen. “rotschoften”

   1. Bullshit16

    Btenda
    Val dood huilbaby

 12. Lambieck

  Tja, ZZPers kunnen zich tegen diverse zaken, zoals arbeidsongeschiktheid en inkomensterugval verzekeren.
  Net als ondernemers met medewerkers.
  Krijg het idee dat ondernemers met medewerkers zichzelf en hun medewerkers beter verzekeren.

  1. Kretoloog

   Ja, ZZP-ers kunnen zich verzekeren. Maar wel tegen een idioot hoge premie. Waardoor er van hun omzet hoegenaamd niets overblijft.

  2. Fonz

   nee lampikje dat kunnen ze niet en weet lampikje ook waarom? mijn veronderstelling, nee dat weet jij niet omdat je werkelijk te achterlijk bent om te schijten, maar ik zal het je uit uitleggen domoor, verzekeringen zijn er niet om uitbetaald te worden, die gooien het op de actuele polis waar niets staat over “gedekt zijn bij virusepidemie” dus geen uitkering….ze moeten gasten als jou……..

 13. plakband

  ZZP’ers hebben hun benarde positie vooral te danken aan Lodewijk Asscher.
  Vergeet dat niet als je gaat stemmen.

 14. Peetjoh

  Heel veel zzp,rs hebben niet zelf gekozen. Die zijn door het uwv daarin geluld nadat ze de zak kregen vorige crisis. Scheelde weer uitkering verstrekken. Dus deze mogen net zoveel steun als de rest. Alleen de multi nationals slaat nergens op. Die maken namelijk ook veel grotere winsten enhebben grotere buffers.

 15. DidiMadloba

  Als DDS echt rechts is zouden ze dit van harte moeten onderschrijven, maar Wiebes zei in werkelijkheid juist het tegenovergestelde, namelijk dat zelfs ZZP’s worden geholpen al kozen ze (vrijwillig?) voor het ondernemerschap. Evenals andere ondernemingen trouwens.

  Anders zijn ze altijd nog welkom in de zorg. Of in de bouw, om ziekenhuizen te bouwen.

  1. Bullshit16

   Didi
   Lul doos

  2. Peetjoh

   Er staan nog een paar ziekenhuizen leeg. Bouwen is niet nodig.

  3. Willem Bever

   Zeg didi zoek een flat op ga op het dak staan en spring …als je niet durft moet je ff bellen kom ik je een zetje geven.
   Ik ben je onzinpraat zo beu
   Ow en neem je maatje Lambieck mee samen hand in hand

  4. Willem Bever

   En over die Wiebes; heb het al eerder gememoreerd die man is Bi-Polair en leeft in een eigen werkelijkheid die niets met de realiteit gemeen heeft.

 16. Bes Tolen

  Het irreële van dit soort politici zit er al sinds jaar en dag in, dat ze er de oorzaak van zijn dat vreemdelingen zelfs als ze in het buitenland zitten op allerlei wijzen veel geld aan de Nederlandse schatkist op criminele of illegale wijze kunnen onttrekken maar men en wellicht juist wel daarom eigenlijke problematiek, die de bevolking raakt, op welk beleidsgebied ook, niet kan beheersen. Het lijkt vaak meer op extreem links hobbyisme dan op aanpakken. Beter gesteld: het is. Dat moet juist worden uitgesneden. Ook al wordt veelvuldig geschermd met allerlei rechten waaronder mensenrechten. De presentatie doet er stellig ook toe. Nuchterheid, wat wel genoemd wordt gezond verstand, ook.

  1. Ab Infinitum

   Een te lange eerste zin. Een diskwalificatie !

 17. C.A.Barstow

  Wilt u een duidelijker bewijs dat dit zittende verachtelijk linkse kabinet geen fluit geeft hoe het de eigen bevolking vergaat en waar misleiding, leugens, land en volksverraad de gewoonste zaak van de wereld is?

  Land en volksverraad is een onvergeeflijk zware misdaad, als volk kunnen wij deze misdaad alleen in het stemhokje afstraffen,

  Stem daarom FvD/PVV.

  1. Ab Infinitum

   De PVV doet er niet meer toe blijkens de peiling. Wilders heeft zich alweer laten opjutten en de kant van emotie te hebben gekozen. Dat betaalt zich nu uit.

 18. HD

  Gelukkig voor die VVDdief hoeft hij zich geen zorgen te maken voor die 150.000

 19. Torenklok1871

  Maakt geen moer uit of ze er zelf voor gekozen hebben of niet, ze betalen ook belasting, net als alle andere mensen die ook zelf voor hun vak hebben gekozen. Die Wiebes zal toch ook wel zelf voor z’n vak hebben gekozen, of is hij onder dwang met een eind hout het kabinet in geslagen.

 20. Gewoon werken

  Nee joh het volk naar de kloten laten gaan wiebes geeft liever geld aan kansloze asielzoekers.

 21. Jack Flash

  Wiebus? Pek en veren voor deze volksverneuker.

 22. JFU

  Gewoon je aanmelden als “vluchteling” dan is er geld genoeg, uitkering,huis, gratis medische zorg…..en dat levenslang. Kassa.

 23. perry

  Veel mensen wijzen een “dictatoriale” baas af, en willen met hun talent, in eigen tempo en inzicht het brood verdienen!
  Een arbeidscontract als werknemer geeft recht op de sociaal/economische beschermende paraplu bij ziekte, ongeval, loonderving door overmacht in het algemeen, zoals nu het geval is!
  Wiebes heeft gelijk, meer als bijstand op basis van primaire levensbehoeften zit er niet in!

 24. Caesar Lion Cachet

  LS…

  De soort van Griebes komt zelf aan de beurt als deze hysterie over is ! Wat zeg ik ! Die is al aan de beurt. De Rothschild Sekte wereldwijd verliest al miljarden. Elke dag… En dat is nu net de bedoeling !

 25. Heras

  Het beleid van dit kabinet komt rechtstreeks uit de hel.
  De meeste zzp-ers kozen hier voor omdat ze niet anders konden.
  Velen konden geen vast contract krijgen, dus dan maar zzp-er.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.