Hoogleraar klinische epidemiologie: Mogelijk TIENDUIZENDEN sterfgevallen meer door slappe corona-aanpak kabinet

Frits Rosendaal is hoogleraar klinische epidemiologie in het LUMC in Leiden. Hij kan dus zonder meer een expert genoemd worden op het gebied van virussen en de verspreiding ervan. Deze expert zegt dat de overheid te weinig doet om het coronavirus te verslaan.

“Het is noodzakelijk dat Nederland zo spoedig mogelijk vergaande maatregelen neemt, zoals in Italië, om verspreiding van Covid-19 tegen te gaan,” aldus Rosendaal op Twitter. “De stijging van het aantal gevallen verloopt exponentieel, precies als in Italië, met een verdubbeling per 3-4 dagen.”

We lopen steeds precies twee weken achter op Italië, legt Rossendaal uit. “Die twee weken voorsprong moet gebruikt worden om nu de epidemie in te dammen,” gaat hij verder. “De belangrijkste reden is dat wanneer deze stijging blijft, de ziekenhuizen niet de capaciteit hebben voor een effectieve behandeling met beademing.”

“Wanner we wel,” gaat hij verder, “door indamming van de epidemie, de gevallen spreiden, zullen er mogelijk niet meer sterfgevallen zijn dan in een jaarlijkse griepepidemie. Wanneer we dat niet doen, schiet de capaciteit tekort, en zullen er mogelijk tienduizenden sterfgevallen meer zijn.”

Met andere woorden, als de overheid niet onmiddellijk in actie komt kunnen er tienduizenden mensen meer overlijden aan dit verderfelijke virus dan nodig is.

“De ziekenhuizen bereiden zich voor op een noodtoestand,” legt Rosendaal uit. “Waarom niet nu in de bevolking doen, wat over twee weken onvermijdelijk zal zijn, en dan minder effect zal sorteren?”

Wat die maatregelen dan zijn? Nou, vrij simpel eigenlijk:

geen bijeenkomsten meer van meer dan 20 mensen die niet strikt noodzakelijk zijn
iedereen met ook maar de geringste symptomen van een bovenste luchtweginfectie (hoesten, niezen, sniffen) blijft thuis

Experts waarschuwen hier nu al tijden voor. Italië én China verbazen zich allebei over de lakse houding van het Nederlandse kabinet. Experts verkondigen dat als er niet snel een tandje wordt bijgeschakeld er mogelijk duizenden mensen onnodig overlijden.

En wat doet het Kabinet Rutte III?

Juist: he-le-maal niets.

Laat ik hier heel duidelijk in zijn: als deze houding zo laakbaar blijft komt elke extra dode op het conto van dit onzalige kabinet. Zij moeten dan verantwoordelijk gehouden worden voor het extra verlies aan levens. Er had al lang veel beter ingegrepen kunnen worden, maar zij verdomden het om verantwoordelijkheid te nemen en hun werk te doen.

Het is te hopen dat het in Nederland niet zo uit de hand loopt als in Italië. Maar als dat wel zo is weten we wie we daar voor verantwoordelijk moeten houden.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Ego-non-solus

  Cynisch als ik nu toch een beetje geworden ben zeg ik dat het nemen van wat slappe maatregelen niet in het licht van bestrijding van het coronavirus moet worden gezien maar als maatregel om de crisis op de woningmarkt te beperken. De te verwachten daling van kosten van ouderenzorg zijn daarbij een extra bonus.

  1. Pijnstiller

   Ik denk dat mijnheer Rutte daar niet expliciet over nagedacht heeft, echter dat hij daar achteraf heel trots op terug zal kijken

 2. Hendrie1963

  Het is de Nederlandse volk maar. Als we asielzoekers waren dan was alles allang geregeld. Die ouwe heks Knol stuurt liever alles wat we nodig hebben naar Griekenland.

  1. M. Brandenburg

   Waarom denkt u dat de grenzen nog steeds wagenwiijd openstan, ondank dat we niet eens weten hoeveel geinfecteerden op do manier uit achterlijke nog in de middeleeuwen levende landen binnen kunnen komen. Het totale gebrek aan cijfers uit Afrika zou direct en actief moeten leiden tot hermetisch sluiten van die grenzen.

 3. Jack Flash

  De enigsten die zich op tijd zorgen maakten waren Baudet en Wilders.De rest kon het geen barst schelen,ze hadden het te druk met bashen van die twee.

 4. Cycle25

  Globalisme maakt meer kapot dan je lief is.

 5. crimson1960

  Dit Pipo de Clown kabinet blijft wegkijken en neemt GEEN VERANTWOORDELIJKHEID. Zo, wat is er nieuw.

  1. Bijenzwerm

   @crimson op de overheid hoef je sowieso nooit te rekenen, ze rekenen op jouw centen om hun domme en of snode idiote plannetjes uit te kunnen voeren.
   Zorg gewoon voor jezelf gezin familie vrienden.
   Nederland gaat volgende week pas op slot.
   Dan zitten veel mensen met oa voedselproblemen.
   Het begint langzaam zichtbaar te worden in de winkels schappen met blikvoer olie afbakbrood toiletpapier houdbare melk beginnen al langzaam maar zeker leeg te raken in ’t midden van het land.

   Fam bijenzwerm heeft daarin geen stress we zijn voorzien van alle gemakken voor als het zover komt…

   1. Cycle25

    Nou, dat komt net mooi uit nu de WOZ op de deurmat gevallen is, die gaan ook maar eens op de status “wacht maar totdat de bui over is”.

 6. Cycle25

  Rutte III dus..

  Mocht dit uit de hand lopen, laat dan nooit en nooit meer een liberaal met bilaterale ideologieën een land besturen.

  Rutte III..faces of death.

 7. Kretoloog

  Dit zijn gouden tijden voor epidemiologen, infectiologen en virologen. Anders heeft niemand enige belangstelling voor ze en nu staan de journalisten in de rij. De dames en heren ‘medici van de speldenkoppen‘ raken er helemaal opgewonden van. En proberen elkaar te overtreffen in apocalyptische doemscenario’s.

  Hopelijk gaat de temperatuur snel richting 20 graden. Dan dooft het virus vanzelf uit. En kunnen we het weer hebben over CO2, Stikstof en klimaat hebben.

 8. Original NL

  Quote……6 Februari….De Kamer, gehoord de beraadslaging, overwegende dat het slechts een kwestie van tijd is voordat het coronavirus ook in Nederland zal opduiken maar dat niet te voorspellen valt in welke mate of ernst; van oordeel dat burgers gebaat zijn bij duidelijke informatie en communicatie over het coronavirus, inclusief de te nemen stappen om het risico op besmetting bij een uitbraak zo klein mogelijk te houden; verzoekt de regering, drie scenario’s uit te werken, licht, middel en zwaar, en daarbij aan te geven wanneer deze in werking treden met daaraan te koppelen maatregelen en hoe deze gecommuniceerd gaan worden naar onze inwoners, en gaat over tot de orde van de dag.
  Jansen.
  Weggestemd door het kartel
  Vòòr stemmers PVV,FVD en van Haga.

  1. Original NL

   En nu is er crisisberaad..wat nu te doen….5 wkn later!

 9. Hendrie1963

  Hoe meer oudjes er dood gaan hoe meer asielzoekers kunnen er voor in de plaats komen. Deze landverraders kennende is dat de bedoeling en daarom heeft die jankende homo Rutte zo lang gewacht. Deze regering gaat al 8 jaar over lijken.

 10. Meriadoc Brandebok

  In tijden van nood kan Rutte zich portretteren als de sterke leider. Het klootjesvolk kruipt dan gewoonlijk bij de bestuurders op schoot. Zie Turkijerel, MH17, etc. +10 zetels voor de VVD bij De Hond zondag.

  1. Original NL

   In tijden van crisis komt het volk erachter dat zij geregeerd worden door dwazen.

   1. Original NL

    De prijs die het hiervoor betaald is zeer hoog.

  2. Pijnstiller

   Wow, u kraamt een keer iets zinnigs uit

   1. Original NL

    Idd..verbazingwekkend…

  3. -Bo-Realist

   Hij is en blijft een EU-trekpop. Opkomen voor Nederland heb ik hem alleen net voor verkiezingen op kunnen betrappen.
   Nexit en grenscontroles moeten doorgevoerd worden.

   Stem FvD/PVV.

  4. 777

   “In tijden van nood kan Rutte zich portretteren als de sterke leider.”

   Voldwaas, dat hoeft geen betoog!

 11. JFU

  Ze doen niets….omdat dit een mooie kans is om van die dure en lastige oudjes af te komen. Zodra er een asielzoeker wordt besmet gaan alle remmen los. Dan wel!

  1. Pijnstiller

   U heeft hoogst waarschijnlijk gelijk

 12. Cycle25

  Nou..Rutte spreekt…meer maatregelen…2 x handen wassen.

 13. Joshuak

  Idioot dat de regering meer bezig is de economische schade en paniek te beperken dan daadwerkelijk ertegen in te gaan..

  Paniek stoppen is goed, maar niet als het een koste gaat van de bestrijding..

  Als hij een ook maar iets om zijn bevolking gaf had hij al lang maatregelen genomen.. En let maar op, als het zo uit de hand loopt gaan ze weer doen alsof het uit het niks kwam en ze er niks aan kunnen doen..Kan

 14. C.A.Barstow

  Rutte is een smerige misleider, dit slappe beleid is alleen maar ingegeven door angst, angst voor ernstig verminderende belasting inkomsten, verder hij is doodsbenauwd dat nu pas echt openbaar komt hoever zij de gezondheidszorg kapot bezuinigd hebben.
  Dit sloopbeleid zal zich snoeihard tegen hen keren.

  Stem voor de wederopbouw van ons land,
  Stem FvD/PVV.

 15. kees cup

  Iedere dode is er een teveel, maar
  TIENDUIZENDEN extra doden!!! …
  uuuh, in Nederland, of wereldwijd ,of op Rottumeroog,
  hebben we naast klimaatmodellen nu ook “corona modellen” ?
  Graag wat meer duidelijkheid, want dit lijkt op paniek zaaien.

 16. -Bo-Realist

  Zorg dat er genoeg tests zijn om aan de vraag te voldoen. Ikzelf ben geweigerd om getest te worden, terwijl ik al drie maanden verkouden ben. Ik wilde me laten testen op corona, maar de huisarts was het er niet mee eens. Ik ben namelijk niet in een besmettingshaard geweest en evenmin kan ik met zekerheid stellen ik in contact ben geweest met corona.

 17. Duckday

  Denk dat er nog veel ouderen moeten verdwijnen Krijg de indruk dat je niet zo welkom bent. De politiek loopt warm voor die arme geluks zoekers die ongemerkt weer binnen gehaald worden.

  Stop PVV of FvD Breek het kartel en stop inport geluks zoekers
  uit de EU en Euro

 18. 777

  De immigratiecrisis en de islamisering van ons land is vele malen ernstiger.

 19. M. Brandenburg

  Ik vind dat nogal een waarschuwing, wij gaan dus richting tienduizenden doden, alwaar je zoveel slachtoffers niet eens bij be adering ziet in landen waar de besmetting (China) richting de honderdduizend gaan. ben ik de enige die zulke uitspraken lachwekkend vind??

 20. 777

  Als het in het nieuws nergens anders meer over gaat dan is het ook geen nieuws. Het begint vervelend te worden. Maar eens op zoek naar nieuwsberichten zonder deze onzin.

 21. Wim Vreeswijk

  Een dubieus voordeel is dat de gestaag toenemende overbevolking met deze massale sterftecijfers zal gaan afnemen.

 22. Dr. Knowswhy

  Ik raad het Wilders en Baudet klapvee aan om zo snel mogelijk wc rollen te kopen en binnen te blijven. Hooi dan je eigen grenzen lekker dicht

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.