Incapabel kabinet is knettergek geworden: wil coronapatiënten tussen de kwetsbare ouderen proppen

Het mismanagement door de overheid van het coronavirus kent maar geen grenzen. Een nieuw idee van het knettergekke ministerie van volksgezondheid: coronapatiënten laten verplegen in verzorgingshuizen: u weet wel, waar ouderen liggen. Die extra kwetsbaar zijn voor het virus.

Het aantal corona-infecties in Nederland gaat vandaag hoogstweaarschijnlijk over de twintig heen. Terwijl de ziekte om zich heen grijpt, is minister Bruins bezig met het oplaten van uiterst bizarre en domme proefballonnetjes. De VVD’er denkt dat hij de crisis kan bezweren door coronapatiënten te verplegen in verzorgingstehuizen. Die dus vol liggen met ouderen, veelal kwakkelend met hun gezondheid om andere redenen. Die moeten dus in de nabijheid van dragers van het coronavirus wonen. Echt, wat een topidee:

“In de Kamerbrief waarin minister Bruins de besmettingen-teller aankondigt, zegt hij verder “een volgende stap” te nemen in de voorbereiding op een uitbraak in Nederland.

Zo wordt gezocht naar extra zorgpersoneel. Ook adviseert de minister ziekenhuizen om op zoek te gaan naar alternatieve locaties voor de zorg voor coronapatiënten, zoals verpleeghuizen.”

Dus u begrijpt: de regering heeft deze crisis totaal onder de controle! Ze snappen dondersgoed waar ze mee bezig zijn, en ze nemen geen onnodige risico’s. Echt, met mannen uit één stuk als Mark Rutte en Bruno Bruins gaan we de oorlog tegen dat vermadelijde coronavirus wel winnen. Nee, echt waar.

Volgende idee: coronapatiënten neerleggen op de kraamafdeling van ziekenhuizen. Ik wacht met smart op de aankondiging, minister Bruno Bakt-Ze-Bruins!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Mikael Blomkvist

  In het bericht wordt nergens beweerd dat de Corona-patiënten tussen de zieke bejaarden zullen worden ‘gepropt’ en dat dat zal uiteraard ook niet gebeuren. Er wordt slechts een voorbeeld genoemd van mogelijke locaties die daarvoor vrij gemaakt kunnen worden.

  Merkwaardige stemmingmakerij.

  1. DidiMadloba

   DDS zit in zwaar weer: er gebeuren zo weinig werkelijke schandalige dingen dezer dagen dat deze website leeg dreigt te lopen.
   Dus moeten maar wat schandalen worden verzonnen.
   Getrouwe DDS bezoekers geloven meteen dat onze beleidsmakers niet goed bij hun hoofd zijn – maar eigenlijk zijn ze dat zelf.

   1. Lugor

    Het lijkt Randstad wel.
    Hebben we geen nieuws, dan maken we gewoon ….

  2. Julien Sorel

   Inderdaad, zelfs de suggestie is al te absurd voor woorden.

   Het bericht impliceert dat de Regering rekening houdt met een mogelijke verdere uitbraak van het virus en voor die eventualiteit mogelijke medische opvanglocaties onderzoekt. Het is volstrekt ondenkbaar dat men besmettelijke corona-patiënten dat tussen oudere verpleeghuispatiënten zou plaatsen. Hoe verzin je je hemelsnaam zulke onzin?

 2. 777

  D66 is een regeringspartij dus van die kant is het volkomen begrijpelijk.

  1. Buzz68

   Preventief ruimen 🙂
   Nieuwe versie van pil van Drion

 3. Kretoloog

  Als de verpleeghuizen maar geïsoleerde afdelingen hebben, is er niets op tegen om daar coronapatiënten te verzorgen.

  Voor de wetenschapsredactie van DDS is het kennelijk lastig om out-of-the-box te denken.

  1. Ego-non-solus

   Dit vergt ofwel 100% zekerheid dat de oudere bewoners niets kan overkomen ofwel volledig gescheiden medisch verzorgenden, koks, schoonmakers, etc. Die 100% is naar mijn bescheiden mening niet haalbaar maar wellicht weet Kretoloog meer. Zonder die 100% is het spelen met als inzet het leven van ouderen. Ik vind dat geen leuk spel.

   1. Lambieck

    ENS denkt dat in verzorgingstehuizen nog koks werken die persoonlijk de maaltijden bij de bewoners komen opdienen.
    Geloof dat ENS toch minder slim is dan hij zelf denkt.

    1. Ego-non-solus

     Kan zo maar kloppen Lambieck, dank voor dit inzicht!

   2. Kretoloog

    Niets is zeker in dit leven.
    Behalve dat je een keer dood gaat.

  2. ervi

   Ik merk wel dat jij er de ballen verstand van hebt. Een verzorgings-of verpleeghuis heeft geen effectieve isolatiafdeling en kan ook niet succesvol worden ingericht, onder meer Door de bouw, opzet en menselijk verkeer. In Wu Han werden niet voor niets noodziekenhuizen gebouwd. Denk out of the box, Kreet.

 4. Sabreur

  Ze zijn er in de tussentijd achter gekomen dat de onbegrensde import van kansloze migranten helemaal niets toevoegt aan het opvangen van de vergrijzing en daarom gaan ze nu over op het beleid van “het oude moet eerst op”.

  Ach, ik ben allang blij dat ze nu nadenken over mogelijke maatregelen tegen de komende epidemie in NL. Nu nog iemand vinden die ook goed kan nadenken.

 5. Bullshit16

  Onze overheid kijkt naar andere landen terwijl ze hier niks op orde HEBBEN gister kreeg die bruins een vraag van waarom kan de grenzen niet dicht.in wat zei die lul ja dan komt er geen voedsel meer binnen ik heb nog nooit zo’n dom antwoord gehoord
  We hebben zelf voedsel we hebben alles.het probleem is die Klootzakken willen van onze boeren af
  Zulke malooten zegeert ons land
  Stem fvd of PVV uit de eu

 6. ikweetwatikwil

  Laten we die duizenden asielzoekers niet vergeten , daar bij Griekenland. Wat brengen die mee. Dit loopt uit de hand alles met elkaar.

  1. Blitzkrieg

   ikweetwatikwil : Dat hele corona virus wordt heel wandig gebruikt om de aandacht af te leiden van het werkelijke nieuws. De NOS zal je hier niet of nauwelijks over horen, die hebben het te druk met de levering van kerstballen.

   Kerstballen uit China dit jaar misschien wel te laat in de winkel
   h**ps://nos.nl/artikel/2325101-kerstballen-uit-china-dit-jaar-misschien-wel-te-laat-in-de-winkel.html

   #Lesbos earlier today. More boats full of #Refugees are expected to reach the East Aegean islands the next hours from #Turkey since the winds are calming down.
   One question to #Greece ‘s gov: where are you going to host the new arrivals? In the overcrowded #Moria camp?
   h**ps://twitter.com/LSpyropoulou/status/1233739261314306049

   Ondertussen tegen de eigen bevolking…

   Residents clash with Police on Greek islands of Lesbos and Chios #Χιος #Λεσβος #Greece
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=pOfkIiHJugU&feature=youtu.be

   1. Lugor

    Inderdaad Blitzkrieg.
    Zowat de helft van de artikelen op DDS gaat over corona en nauwelijks iets over de verschrikkingen van de islam.

 7. JochemX

  Komt nog bij dat de huidige capaciteit van verpleeghuizen veel en veel te klein is. Als je het mij vraagt wil onze regering helemaal niets doen.

 8. Hendrie1963

  Laten ze deze regering maar een spuit geven met deze virus erin. Misschien hebben we geluk.

  1. Julien Sorel

   In dat geval is de kans klein dat een bewindspersoon overlijdt. Uw verlangen om onze regering te vermoorden is groter dan uw kennis over dit virus.

 9. Duckday

  Wanneer komt de bevolking nu eens in opstand Men wil de ouderen gewoon uitmoorden
  als de CORONA -patienten gewoon bij de ouderen gepropt worden
  Ja een voorbeeld nu dat is dan in kannen en kruiken
  DIT KABINET IS VOLLEDIG DE WEG KWIJT EN DENK ALLEEN AAN ZICH ZELF

  Stem gewoon PVV of FvD daarna snel uit de EU en EURO.
  Wat heeft dit monsterverbond DE EU en EURO nu voor voordeel opgeleverd voor de NORMALE man vrouw Wat zijn we er wijzer van geworden.

  1. Piet51

   @Duckday
   “Wat heeft dit monsterverbond DE EU en EURO nu voor voordeel opgeleverd voor de NORMALE man vrouw Wat zijn we er wijzer van geworden.”

   Dat is een heel goede vraag die niet vaak genoeg gesteld kan worden. Want alleen dan kan ik hem heel vaak beantwoorden.
   Het allergrootste en duidelijkste voordeel van EU en Euro is, dat wij in één van de rijkste landen van de wereld leven en dat wij één van de gelukkigste volken van de wereld zijn. Onze gezondheidszorg is één van de beste, zo niet de allerbeste, van de wereld, evenals de sociale voorzieningen. Onze economie draait super en de vooruitzichten zijn uitstekend.

   Een relatief klein deel van de bevolking heeft het helaas moeilijk, maar dat is nooit anders geweest en blijkbaar ook moeilijk te voorkomen. Andere landen kampen met hetzelfde, meestal in heviger mate dan bij ons.

   Dat zijn in een notendop de voordelen van EU en Euro. iedereen die rondbazuint, dat het alleen maar steeds slechter gaat, is een leugenaar of hij is niet zo slim genoeg om te kunnen profiteren van die kansen.

   1. Beukman

    En we hebben dat gesodemieter met al die verschillende munten niet meer in de Eurozone, en dat gehannes met paspoorten.

   2. Rammstein

    “Het allergrootste en duidelijkste voordeel van EU en Euro is, dat wij in één van de rijkste landen van de wereld leven en dat wij één van de gelukkigste volken van de wereld zijn. Onze gezondheidszorg is één van de beste, zo niet de allerbeste, van de wereld, evenals de sociale voorzieningen. Onze economie draait super en de vooruitzichten zijn uitstekend.””

    Piet51, wat jij te berde brengt is slechts een veronderstelling, een propositie, een persoonlijk standpunt. Maar natuurlijk nergens een bewijs.

    1. Piet51

     @Rammstein
     Het is maar wat je als bewijs accepteert. Ik lees gewoon CBS-cijfers, tabellen van internationale onderzoeken en statistieken van “CBS”-sen uit andere landen. Eurostat is een boeiende bron voor allerlei EU-cijfers. Dan ontstaat toch wel een beeld en dat is voor Nederland uitermate positief. Ik heb het dan niet over een minderheid aan schrijnende gevallen, maar die zijn blijkbaar niet te vermijden, want die heb je overal en dan ook nog eens veel meer dan in Nederland. Voorwaarde is wel, dat je bronnen die uit iets anders bestaan dan je eigen waarneming (“onderbuik” klinkt me te negatief, maar dat had ik ook kunnen te noemen) accepteert als gegevensbron. We hebben helaas niets anders en zeker niets beters.

 10. inert

  “coronapatiënten laten verplegen in verzorgingshuizen, tussen de ouderen”
  Financieël/economisch een goed idee, de oudjes opruimen, bespaart enorm op de overheidsuitgaven/onkosten!

 11. perry

  De corona patiënten plaatsen in COA centra lijkt mij praktischer en humaner!

  1. Lugor

   Dus u wilt oude mensen, welke Nederland hebben opgebouwd, hun leven lang belasting betaald hebben en gespaard hebben voor een fatsoenlijke oude dag, wilt u, omdat het u beter uitkomt, medische zorg ontzeggen en tussen de asieleisers plaatsen.

   Wat een asociaal mens bent u.

   1. perry

    lugor-
    Ik bedoel, men kan beter de COA inwoners besmetten dan de ouderen, begrepen?
    De patiënten maakt het niet uit wáár ze beter worden, als ze maar beter worden!
    Helemaal begrepen?

    1. inert

     perry!
     Lugar heeft moeite met begrijpend lezen, kan óók dyslexie zijn!

    2. Julien Sorel

     U wenst bewust vluchtelingen te besmetten met het doel dat ze ziek worden en mogelijk overlijden?

     Afschuwelijk.

     1. Piet51

      @Julien Sorel
      Je komt hier niet vaak? Dan kan ik me voorstellen, dat het je schokt. Maar dit is de belevingswereld van relatief groot aantal DDS-deelnemers. Die zijn trouwens voor het grootste deel ook aanhangers van PVV of FvD. Ik merk bij mezelf dat dergelijke uitingen helaas snel wennen en dan niet meer zo schokken. Door vragen als die van jou nu, word ik weer snel (even) in de realiteit gebracht.

     2. Julien Sorel

      Ik begrijp ook dat de redactie dit soort uitlatingen toestaat.

      Heftig.

     3. Piet51

      @Julien Sorel
      Ook de redactie schrijft soms uiterst bedenkelijke artikelen. Hun huisregels zijn redelijk, maar worden nauwelijks gehandhaafd. Ik ben hier actief om zo een goede kijk te krijgen op een relevant, hoewel extremistisch, deel van de Nederlandse kiezers. Het is vaak lachwekkend, soms zeer beledigend, soms geweld uitlokkend. Verder kunnen de deelnemers niet zoveel kwaad, omdat het om relatief kleine aantallen gaat die in ons land nooit enige invloed zullen krijgen.
      Het werd even spannend toen een tijdje geleden de term “Dagelijkse Standaard” in de Tweede Kamer klonk. Maar dat had verder geen gevolg, gelukkig.
      Zoek je serieuze rechtse gesprekspartners, dan zou ik elders zoeken. Hier zijn er maar een paar.

     4. Julien Sorel

      Ik las inderdaad dit artikel waarin wordt gesteld dat de Regering voornemens zou zijn met corona besmette patiënten tussen verpleeghuispatiënten te ‘proppen’. Volkomen gestoord nepnieuws maar ik zie ook dat veel reageerders dit soort broodje aap-verhalen voor zoete koek slikken en er versterkt op door gaan.

      Ik begrijp dat dit een extremistische (en zo te zien tamelijk laag opgeleide dan wel verstandelijk beperkte) minderheid is maar het is wel verontrustend dat dit zo maar mogelijk is.

     5. Rammstein

      De empathie loopt bij linkse als natte snot tussen hun benen: ook de door het linksvirus besmette Julia Sorel blijkt een dramaqueen.

      Vertel eens wat meer over je geniale superioriteit, je tomeloze intellect en je ongeevenaarde kennis, beste Julia. We maken graag nader kennis met je. En wellicht kun je helpen met het reuze interessante veldonderzoek van Piet51: PVV-aanhangers in het wild bestuderen.

     6. Rammstein

      De empathie loopt bij linkse selfkickers… enz.

     7. Julien Sorel

      “als natte snot tussen hun benen”

      Met dit niveau hebben we hier dus te maken. Ik heb geen woord teveel gezegd.

     8. Rammstein

      Gek he Julia, maar je woordkeus en zinsbouw doen me sterk aan iemand denken die hier al met 34 andere nicks rondwaart. Maar wellicht vergis ik me.

      Kom, vertel eens wat meer over jezelf meid.

     9. Piet51

      @Rammstein
      Als je niets anders leest dan Dagelijkse Standaard gaat na verloop van tijd alles daarop lijken, ook de bijdrage van jou niet welgevallige deelnemers hier.
      Als betaalde overheidstrol lees ik ook regelmatig wat anders en dan ga je toch boeiende verschillen zien tussen intelligent opgezette betogen en steeds weer afgespeelde grammofoonplaatjes of, voor de jongeren onder ons, CD’tjes met smartlapmuziek.
      Ik ken Julien niet, maar ik vermoed een linkse invalshoek en die is hier wat mij betreft altijd welkom. Als hij ook overheidstrol is – natuurlijk wel betaald, anders telt het niet – kan hij hier van veel waarde zijn.

    3. inert

     juli forel!
     Het is een keuze, ouderen of illegalen besmetten!
     Die keuze is vlug gemaakt, de Nederlandse ouderen hebben het allerbeste verdiend!

     1. Julien Sorel

      “Het is een keuze, ouderen of illegalen besmetten!”

      Hoe komt u er in hemelsnaam bij dat deze keuze gemaakt moet worden?

     2. inert

      juli forel!
      Onze overheid maakt inderdaad vaak vreemde keuze’s, indien deze keuze zich zou aandienen, hoe zou de jouwe er uitzien?

     3. Julien Sorel

      Ik geef u het advies artikel 1 van onze grondwet eens te bestuderen. Misschien brengt u dat wat verder.

     4. inert

      juli forel!
      Onze grondwet kan en moet behoorlijk gewijzigd worden, het is niet de “Wet van Meden en Perzen” dat een grondwet een blijvend karakter heeft of moet hebben!
      (einde leutergesprek)

 12. FJ

  Voor sommigen is dit stemmingmakerij en voor anderen een luguber voorstel.
  Voor D66 is dit natuurlijk de eerste en laatste stap naar een voltooid leven.

 13. Veteraan

  Geen slecht idee. Ouderen die anders nog jaren lijden aan versleten lijven en zo dement als een deur liggen te lijden op deze manier humaan binnen een week van hun zorgen verlossen. Win win zou ik zeggen.
  Gezonde oudjes mogen blijven leven natuurlijk hoor.

  1. Julien Sorel

   Wat een afschuwelijke opmerking!

   U wenst genocide te plegen op ouderen, zoals dit in nazi-Duitsland ook gebeurde?

 14. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Eerste en tweede kamer ontruimen voor noodopvang…
  Overigens: Volgen betrouwbare bronnen overleeft 80 % van de besmette mensen een infectie. De anderen waren al zwak, ziek en misselijk !

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   S5 patiënten en dienstweigeraars mogen ook aan de Corona !

   1. Piet51

    @Caesar Lion Cachet
    Je loopt wat achter. S5 en dienstweigeraars zij er niet meer sinds de afschaffing van de dienstplicht. Iets gemist?

  2. Piet51

   Als 80% een infectie overleeft, wil dat zeggen, dat 20% sterft. Dat is heel ver boven de percentages die tot nu genoemd worden, namelijk rond de 2%. Ik denk, dat je je bronnen nog eens moet heroverwegen.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Piet 51 ! Eenvoudige ! Zelfs het niveau van DDS gaat boven je pet… Maakt niet uit hoor. Ooit van Letterlijk en figuurlijk gehoord etc. etc. ? Verder snap je er werkelijk niets van dus niet over bronnen beginnen want die kan jij niet lezen.

 15. Beyazsir

  Het is een idee om de pensioen kas te spekken. Als de ouderen komen te overlijden dan houden zij pensioenen gelden in de schatkist.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.