Kabinet verliest met de dag steeds meer autoriteit! ‘Noordelijke provincies laten landelijk beleid los en gaan massaal testen’

Met iedere dag die voorbij gaat lijkt het alsof de regering in Den Haag beetje bij beetje aan autoriteit inlevert. Burgers negeren massaal de adviezen van de overheid, medische experts en stichtingen zijn het niet eens met het beleid van de overheid. Ondertussen besluiten de noordelijke provincies om het landelijk beleid los te laten en wel maximaal te gaan testen! 

Het zuiden is al ‘gevallen’, het westen van Nederland dreigt een brandhaard te gaan worden en daarom besluiten de noordelijke provincies om het compleet anders aan te gaan pakken.

De provincies in het noorden zijn het niet eens met het beleid van het RIVM. Het RIVM is van mening dat je pas besmettelijk bent vanaf het moment dat je symptomen.

‘Dat is gewoon niet waar, net zoals dat het niet waar is dat kinderen het virus niet kunnen overdragen. In de noordelijke provincies hebben we daarom van begin af aan gezegd: we rekenen twee dagen terug vanaf die eerste ziektedag en sporen ook die contacten op. Ten tweede, kinderen zijn besmettelijk ook al worden ze zelf niet ziek.’

Arts-microbioloog Alex Friedrich van het UMCG is het dus niet eens met de aanpak van het virus in Nederland. Hij meent zelf dat we een verouderd plan volgen voor epidemieën, een plan dat is gemaakt rondom de Mexicaanse griep. Maar dit draaiboek werkt niet voor virussen zoals Sars.

‘Het lijkt erop dat in Nederland en andere landen in Europa de grieppandemieplannen zijn geactiveerd die zijn gemaakt na de pandemie met de Mexicaanse griep in 2009, zonder dat daar duidelijke aanpassingen in gemaakt zijn voor een risico zoals Sars-1 of nu dit Sars-CoV-2. Dat is geen aanpak van in de kiem smoren maar van dempen. “We kunnen toch niets doen om de verspreiding tegen te houden”, is het idee. Dat geldt inderdaad voor het griepvirus, maar dat is – zoals we zien – een heel ander scenario. Wat wij zijn gaan doen is zolang mogelijk proberen search and contain vol te houden’

Het is goed om te zien dat provincies nu zelf ook maatregelen gaan nemen en niet klakkeloos achter het beleid van Den Haag staan. Iedere provincie moet ook zelf in staat zijn om extra maatregelen te nemen als zij dit nodig achten. Hopelijk is het noorden van Nederland hier op tijd mee begonnen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Jack Flash

  Quote@ “Burgers negeren massaal de adviezen van de overheid”
  De overheid negeert al jaren massaal de belangen van de burgers.

 2. Boudewijn Hummelinck

  “Het is niet het enige punt waarop het beleid van de noordelijke provincies, Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel, verschilt van de landelijke, door het RIVM uitgestippelde lijn. ‘De epidemie is niet homogeen, wij bevinden ons in een andere fase dan Brabant. We moeten ervoor waken dat we overal hetzelfde doen.’”

  De suggestie dat hier sprake is van het tarten van het gezag van de landelijke overheid slaat dus nergens op. Dit valt gewoon onder de regionale beleidsruimte waar het Kabinet helemaal niet op stuurt.

 3. AnnaKlaver

  Goh en dat uit de linkse Groene Amsterdammer.
  Geschreven door die linkse rakker Jop de Vrieze.

  Een aanrader om te gaan lezen.

  1. Bijenzwerm

   Goh en dat uit de linkse Groene Amsterdammer.
   Geschreven door die linkse rakker Jop de Vrieze.

   Een aanrader om te gaan lezen.

   Goh dat zou de linkse huistr@l @anniedeugklaver toch moeten aanspreken, die linkse groene Amsterdammers.
   Het is goed dat Zelfs aan de linkerkant van het politieke spectrum er mensen beginnen te ontwaken.

  2. Thierry Trollinator

   Sinds wanneer worden worden berichten uit het “links-extremistisch blaadje” de Groene Amsterdammer door de redactie van deze website serieus genomen?

 4. Bijenzwerm

  Het rivm verdrinkt langzaam in hun niet goed doordacht beleid.
  Er zijn nog steeds mensen aan het roer in de politiek die dit beleid volledig steunen.
  Bijna alle artsen virologen en professioneel zorgpersoneel schreeuwt om een lockdown gewoon om dat dit het enige redmiddel is om het virus te controleren volgens hun.

 5. Vrijedenkert

  In Dronten sluit een complete huisartsenpraktijk waar 4 van de 5 huisartsen besmet zijn met Corona, dit is een lokaal drama in Dronten want op die manier valt voor iedereen de eerste lijns zorggewoon compleet weg in die buurt!

  ht*ps://dedrontenaar.nl/algemeen/vier-van-de-vijf-huisartsen-uit-dronten-zuid-ziek-thuis-met-coronavirus

 6. Julian

  Oud bericht. Dit stuk stond al in diverse media 2 dagen geleden…. Raar dat bart er zijn naam dan onder schrijft…

  1. Bijenzwerm

   @julian heeft geen inhoud en gaat dan de taalnazi uithangen of zich op de boodschapper richten, tja inhoudelijk weer niks.

   1. Thierry Trollinator

    Wel ja, lul er naar weer overheen.

 7. Kretoloog

  Virologen beleven nu hun ‘finests weeks’. Ze buitelen over elkaar heen om hun meningen ten beste te geven. Wat opvalt is dat ze het onderling oneens zijn. De media vinden het prachtig. En zo kan het gebeuren dat je in 1 en dezelfde krant leest dat viroloog x zegt dat je gewoon naar buiten kunt gaan en viroloog y dat je absoluut binnen moet blijven.

  Beperkt testen was een beleid dat voortkwam uit de beperkte beschikbaarheid van restmateriaal en personeel. Als men nu toch wat meer testen kan doen, is daar uiteraard geen enkel bezwaar tegen.

 8. Cycle25

  De RIVM kan beter in bloemen gaan handelen, dit instituut jaagt mensen de dood in.

  Het is niets anders dan : Wij van WC eend.

  1. Thierry Trollinator

   Ja, dokter Josef Mengele zou d’r jaloers op zijn!

 9. Piet51

  Dat mensen al besmettelijk zijn voordat ze klachten hebben is oud nieuws. En in Groningen gaat men helemaal niet massaal testen. Men gaat intensiever testen onder zorgpersoneel en dat is slechts een fractie van alle mogelijk besmette mensen. Maar als je ervan uitgaat, dat iemand twee dagen voor klachten al besmettelijk is, is op groter schaal testen alleen nuttig als je iedereen test. Anders ga je toch besmette mensen missen met alle gevolgen van dien. Het bericht dat kinderen de ziekte door kunnen geven is ook oud nieuws.

 10. Broodnuchter

  Wellicht kan Friesland de grenzen nog tijdig sluiten.

 11. Rud56

  Goed zo! Gelukkig zijn er nog mensen die hun verstand wél gebruiken en laten dat faalinstituut RIVM met hun totaal achterhaalde en verkeerde adviezen heerlijk links leggen!

  1. Thierry Trollinator

   Ja, fascisten zijn het!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.