Klimaatpaus Frans Timmermans komt met nieuw dictaat: ‘Iedereen moet minder weggooien, kringloopeconomie is de toekomst!’

We waren al bang dat Frans Timmermans compleet ondergesneeuwd zou raken door alle heibel rondom het coronavirus. Gelukkig niet, Timmermans heeft alle tijd gehad om weer met een ridicuul plan te komen. Ditmaal predikt Timmermans dat we voor 2050 moeten overschakelen naar een ‘kringloopeconomie’. Dus geen nieuwe dure telefoons en laptops meer, maar lekker laten repareren!

De trukendoos van Frans Timmermans raakt voorlopig nog niet leeg, al wordt hij nog zo uitgelachen om zijn idiote ‘Green Deal’, hij blijft een doorzetter.

De EU heeft plastic al verboden, maar dat is uiteraard bij lange na niet genoeg volgens onze Brusselse superieuren. Zij willen nu dat wij in het geheel minder spullen weggooien. Volgens het nieuwe plan moeten wij burgers veel minder gaan weggooien, en zullen afvalverwerkingsbedrijven stukken minder moeten gaan verbranden.

“Laptops, mobiele telefoons en tablets moeten gemaakt kunnen worden als ze kapot zijn”

Frans Timmermans gaat achter alles en iedereen aan die vervuilend is, dus u bent gewaarschuwd. Bedrijven, klein burgerij, iedereen is het slachtoffer van de ideeën van Timmermans.

 “We moeten datacentra aanpakken, die gebruiken te veel energie en hebben vervolgens energie nodig om de hitte die de computers produceren weer af te koelen. Dat is zonde en zorgt voor veel CO2 extra.”

Overigens komt Frans Timmermans wel met een goed voorstel. De EU wil een initiatief gaan opperen om voor alles dezelfde soort kabeltjes te gebruiken, dus in de toekomst kunnen mensen ongeacht het merk telefoon dezelfde snoertjes gaan gebruiken!

“We hebben ooit één maat voor de stopcontacten in de Europese Unie afgesproken, dat gaan we ook doen voor computers en laptops.”

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Peetjoh

  Gelukkig loopt hij zelf voorop, Fransje spaart al jaren zijn vet op. Hij gooit er nog geen gram van weg. Zou die daar uiteindelijk bio olie van maken?.

 2. Kretoloog

  Kabouter Plop speelt vrijwillig voor Europese pispaal. (Al maakt een salaris van dik 30.000 euro per maand natuurlijk veel goed). Maar Timmermans zelf is eigenlijk maar een goedhartige sul. De kwaaie genius achter al zijn dwaze plannen is Diederik Samsom. Ten tijde van Rutte 2 heeft hij Nederland de vernieling in geholpen. Nu is zijn scoop verbreed en is Europa aan de beurt om terug geworpen te worden in de Middeleeuwen.

  “Bid tot onze lieve heer of DS de corona kan krijgen”.

 3. Hendrie1963

  Een zieke hond is het en meer niet

 4. CLoVis

  Als we Timmerschwanz bij het oud vuil zetten
  gooien we zowel meer als minder weg.

 5. Piet51

  Kan iemand van de uiterst serieuze reageerders hier mij uitleggen wat er tegen “minder weggooien” is? Behalve dan, dat het idee van Timmermans komt, natuurlijk. Het is namelijk goedkoper, minder vervuilend met afval, minder belastend voor zeldzame stoffen, beter voor de natuur, beter voor onze gezondheid, etc., etc. Er zijn vast tegenargumenten, maar ik kom er zo gauw niet op.

  Ik kan me voorstellen, dat een genie hier nu roept, dat meer hergebruik ook minder productie betekent. En dat minder productie minder werk vraagt. Geniale opmerking, natuurlijk, maar een kringloopeconomie vraag nog heel lang nieuwe ontwikkelingen, nieuwe productietechnieken, nieuwe afvalverwerking. Kortom nog heel lang minstens zoveel werk als vandaag. Ik zie alleen maar voordelen.

  1. Fonz

   pietje is natuurlijk als eurofiel echt gebaad bij alles wat Timmerfrans zegt, pietje denkt net als fransje dat mensen achterlijk zijn, mensen die geen moer hebben en afhankelijk zijn van bv een voedselbank gooien niets weg, het zijn juist de types als fransje en pietje die dit gedrag vertonen…

   1. Bullshit16

    Fonz
    Jij slaat de spijker op zijn kop

    1. Fonz

     Je kunt dit pas zeggen als je daar ook daadwerkelijk geweest bent en dit soort figuren zijn dat niet…

     1. Bullshit16

      Fonz
      Ik kom er wel in ik schaam mij daar niet voor
      Alleen niet zo vaak wij gooien het pas weg als zelfs de kringloop er niks meer mee kan

     2. Fonz

      @BS Jij begrijpt het precies wat ik bedoel daarom ook mijn reactie..

   2. Piet51

    @Fonz
    Één ding wil ik wel graag even rechtzetten: ik heb niet bij Frans Timmermans gebaad en zeker niet terwijl hij aan het woord was. Ik heb veel bewondering voor hem, hij kan boeiend spreken en hij heeft vast een prachtig bad, maar dat gaat me echt te ver.

    Fonz kent blijkbaar Timmermans en mij en checkt wekelijks onze vuilnisbakken, de GFT-bak, de restafvalbak en de papierbak, het flessenkratje, de zak voor plasticafval/drankverpakking/blikjes, het chemische bakje, de verbruikte batterijen-doos en medicijnentas.
    Maar laat ik dit in ieder geval erkennen, ik denk inderdaad dat er achterlijke mensen zijn, tenminste ik sluit het niet uit. Frans is minstens zo intelligent als ik, dus hij zal dat ook wel denken, hoewel ik er niet vanuit ga dat hij een DDS-bezoeker is.

    1. Fonz

     “ik heb niet bij Frans Timmermans gebaad”

     Doe niet zo uit hoogte bijdehand, je bent een enorme eurofilistische lul en hebt een empathisch inlevingsvermogen van een dronken aardbei.
     Verder heb ik gelijk dat jij dus zo denkt, jij minacht de mens, je bent onzeker daarom probeer jij jezelf te verheffen boven mensen..

  2. Bullshit16

   Piet 51
   Jij weet blijkbaar ook niet dat er al kringloopwinkels zijn .lees mijn bericht hieronder

   1. Piet51

    @Bullshit
    Het is heel goed, dat er kringloopwinkels zijn. Maar er zijn veel meer goederen die zich lenen voor de kringloopeconomie, dan er via kringloopwinkels verkocht kunnen worden. Ook niet meer functionerende elektronica hoort daarbij, afgekeurd voedsel, puin, etc., etc.
    Het gebeurt nog veel te weinig, gelukkig begint dat wel door te dringen, dat bij ontwerp en productie van een product ook wordt nagedacht wat er na verloop van de levensduur mee moet gebeuren. Als ontwerpers zich zouden realiseren, dat het leven ven een product niet ophoudt nadat het gebruik ervan voorbij is, zouden we al een stuk verder zijn. Want dan begint het tweede leven en daarop kan nu al geanticipeerd worden. Dan ontstaat pas een echte kringloopeconomie.

  3. Cootje

   Je kan je vrouw op marktplaats zetten . En er bij zetten weinig gebruikt . Deze diabetische dikzak heeft een voetafdruk waar een paard de hik van krijgt

  4. FVD

   Piet51

   Ik ben en voel mij zeker geen “genie” maar wil toch wel enige kanttekeningen bij “idee” van klimaatgoeroe Timmermans zetten allereerst het positieve: hergebruik is een “nobele” zaak, of het ook effectief is moet worden afgewacht. Maar daar wil ik niet over discussiëren want zoals ik al aangaf “ik ben geen genie.

   Maar nu het negatieve plaatje bij de klimaatpreek van klimaatgoeroe Timmermans, wat doen we met die verrekte grote accu’s die uit zijn bewierookte elektrische auto’s komen?
   Wat doen we aan de dagelijkse corrosie van de wieken van zijn “prachtige” windmolens.
   Wat doen we met windmolens die naar vijftien jaar vervangen moeten worden?
   Wat doen we met die zonnepanelen wanneer die vervangen moeten worden
   Wat doen we aan de fijnstof van autobanden, die 1000 maal meer fijnstof de lucht inblazen dan benzine/diesel motoren
   Ik kan nog wel een tijdje doorgaan, maar dan ben ik met Pasen nog bezig

   Wat ik mij afvraag, of meneertje Timmermans (€ 30.000 per mnd) zich naast zijn kringloop activiteiten nog enige tijd over heeft voor meer urgentere zaken.

   Of misschien enig medelijden met de kinderen die op een afschuwelijke wijze de grondstoffen moeten delven voor zijn bejubelde ACCU”S, ter eer en glorie van ZIJN klimaat

   1. Piet51

    @FVD
    Goede reactie, lijkt me. Ik ben ook geen genie, noch deskundige. Het verschil tussen ons tweeën lijkt me, dat jij nog even wilt wachten tot die problemen zijn opgelost. Ik start liever met zoveel mogelijk kringloop en probeer de problemen op te lossen zodra ze opkomen. Dan ontwikkel je je m.i. in een hoger tempo. De geschiedenis heeft laten zien, dat de mensheid razendslim is in het oplossen van, ook schijnbaar moeilijk oplosbare, problemen.

  5. RvdBe

   Het idee van minder weggooien komt van timmermans…… daar was idd nog nooit iemand opgekomen, was het lekker onder die steen de afgelopen deccenia?

 6. Bullshit16

  Is paulus de boskabouter ook weer onder de boom weggelopen
  Hij weet blijkbaar niet dat er al lang kringloopwinkels zijn .niet omdat mensen zo milieubewust zijn .Maar uit armoede zo dat mensen die in armoe leven nog een goedkope tv of bankstel enz enz kunnen kopen
  Laat die kabouter daar maar aan denken
  In laat i verder zijn muil houden
  Stem fvd of PVV uit de eu

 7. Bullshit16

  Ps deze boskabouter zie je niet bij een kringloopwinkel met zojn vette salaris alleen mensen dank zij deze klootzak met een kleine beurs zie je er
  Wij worden door DEZE klootzak helemaal leeggezogen
  Stem fvd of PVV uit de eu

 8. Fonz

  Dit soort figuren zitten dan in Brussel een grote bek op te zetten…volledig geflipte idioten zijn het..

  1. Bullshit16

   Fonz
   Zo is het in niet anders laat deze malooten maar is een keer lezen hoe wij mensen met gezond verstand er over denken wij hebben ons te lang stil gehouden dat is afgelopen
   WIJ SLAAN TERUG WIJ REKENEN AF MET DEZE LANDVERRADERS
   STEM FVD OF PVV UIT DE EU

 9. Rammstein

  Timmerfranz heeft dictatoriale trekjes, maar met zijn uitgangspunt dat we veel minder moeten weggooien en meer moeten hergebruiken en recyclen, ben ik het voor 100% eens. Het is tijd dat aan die waanzinnige verspilling van grondstoffen en producten een einde komt. Je hoeft geen Einstein te zijn om te beseffen dat we als mensheid zo niet door kunnen gaan.

 10. Meriadoc Brandebok

  Is het repareren van mobiele telefoons en laptops niet gewoon voordeliger? Of heeft iedereen die inhakt op Timmermans’ plan geld genoeg om bij het eerste en het beste gebrek direct een nieuw apparaat aan te schaffen? Ik in elk geval niet.

  En ja, men heeft tegenwoordig tien verschillende snoertjes voor evenzoveel apparaten en dat is ergerlijk. Goed dat men dat ineen wenst te schuiven.

  1. Fonz

   het verhuizen van de EU 2 x per maand

 11. Buzz68

  Stop als EU eens met het verhuiscircus Brussel naar Straatsburg en weer terug. Scheelt een hoop knaken en scheelt een hoop milieuschade.

 12. Peetjoh

  Ik heb zelf bijv brommers. Uit 1965. Zijn als nieuw nooit wegegooid, nooit geen nieuwe hoeven kopen. Maar dat mag niet van deze Frans ik ben vervuilend.dus hij spreekt zichzelf weer tegen. Nu ze al 30 jaar wegwerp scooters maken, wat al die jaren veel vervuilende industrie betekende nee dat moet juist van Frans. Meer maken nieuwer en zogenaamd schoner.. Je vervuild juist meer met je k. t beleid Fransje. Want reken d’r maar op dat Fransje wel de nieuwste iPhone mot. Alleen het gepeupel mag het niet meer.

 13. C.A.Barstow

  Ik weet zeker dat die vette machtswellustige linkse idioot, Samsom incluis,
  niet gaat uitmaken wat ik wel of niet moet doen, of ik wel of geen nieuwe telefoon, computer of wat dan ook koop dan wel wat ik met mijn oude telefoons, computer, enz enz doe.
  Wat deze linkse idioten aan niets zeggend gezwam uitbraken is niet de moeite van het luisteren waard.

  Vernietig politiek links,
  Stem FvD/PVV.

 14. Willem Bever

  Een beter milieu/kringloop economie begint bij jezelf.
  Dus fransie begin maar eens, als het om verkwisting gaat ken ik geen beter
  voorbeeld van jouw en je kweet niet hoeveel rovers in Strassbourg en Brussel

 15. Kidogo

  Timmerfrans is een duidelijke klimazi die op de opsporingslijst moet komen ! C’est ça ! Stem FVD

 16. Yoyo

  “Vuilnisman, mag deze tuinkabouter ook mee”??

 17. inert

  Er moet een`hitman’ op Timmermans!
  Hij is een gevaar voor de samenleving!

  1. -Bo-Realist

   Guy V., Hans van B. en Ursula von der L. ook.

 18. Baron von Munchhausen

  Kunnen ze Timmermans niet reclycen?
  Wat komt er uit dat volgevreten zakkenvullend Linkse dictator: Juist…..Kaviaar en Waanzin.!
  Goed voor de kaviaar stand! En de waanzin voor theater 2e kamer!

  1. yellow thread street

   Je moet er niet aan denken dat er ook maar één lichaamsdeel van Timmermans gerecycled zou worden, alles zit vol met onwenselijke linkse genen.

   Hem in de verbrandingsoven stoppen is overigens ook geen alternatief, hij zou een gigantische stankoverlast veroorzaken in de wijde omtrek.

   Misschien zou je hem nog op sterk water kunnen zetten, als afschrikking voor de volgende generatie.
   Zet hem maar op een pallet en verzend hem naar een onbewoond eiland met een sticker: Monster zonder Waarde.

 19. Cootje

  Deze veel te zware diabetische varken heeft met zijn Limburgse accent . Wel gelijk hij naait nog zijn eigen vrouw want weg gooien is zonde , maar ik laat me door hem niet naaien , dus gewoon een allesbrander / de buren klagen steen en been maar daar heb ik schijt aan, / en verder doet Corona zijn best om een harde recessie te bewerkstelligen waar we de vruchten van plukken dat het gammele Europa met zijn dikke fransje het ondereind gaat delven , de Corona gaat zoveel ellende brengen dat er niemand het er meer over heeft dat stomme klimaat , een grote werkeloosheid en krapte in de portemonnee zijn dejuiste ingrediente om de antie klimaat partijen aan de macht te krijgen en het ondemocratische Brussel te slopen . Een harde brexit er achteraan en fransje kan terug naar Limburg /als ze hem daar nog moeten? / Corona komt op het juiste moment We moeten eerst in de put wil een mens veranderen

  /

  1. ET007

   No thx. Ik kom uit Heerlen. Frans kon echt figurant worden in Alo Alo. Duitse zijde wel te verstaan.

 20. -Bo-Realist

  Kunnen we de EU ook weggooien? #pronexit

 21. Michael M

  Kappen met Brussel en 1 GROOT Europa waanzin. Ze slaan zover door dat ze opeens op dictators gaan lijken. Lekker elk land uit de EU en uit de Euro MONOPOLY geld, en ieder weer lekker terug op zijn eigen eiland en weer de baas zijn over je eigen huis !!!

 22. Michael M

  Baron van Munchhausen, wat had u dat grappig neergezet, maar u heeft wel gelijk !

 23. RvdBe

  Goed gezien van timmermans dat als je minder weggooit je minder afval hebt.
  Dat van die snoertjes was 5 jaar geleden al 1 van de speerpunten van de eu, helaas hebben de 55.000 eu ambtenaren dit in al die jaren nog niet voor elkaar gekregen, wellicht dat zwaargewicht timmermans met zijn 1000en miljarden aan belastinggeld dit wel tot een daverend succes gaat maken.
  Mobiele telefoons repareren geeft dan weer aan dat hij dit niet begrijpt, beetje jammer weer.

 24. ET007

  Echte socialist. Pakt de verdieners aan. Ik ben zelf van het repareren, maar weet dat ik anderen daarmee de boterham niet gun. Wie heeft hier dadelijk nog wat te ondernemen?
  En hoe gaan dingen dan met de tijd mee. Tegenwoordig raakt alles snel outdated.
  Hoe zit het met mensen die ook verstand van zaken hebben. Of gaat iemand die filosofie studeert opeens wasmachines repareren.
  En uitgerekend degene die de hele infra omver gooit vanwege klimaat.
  Alleen door onze Regering en Machthebbers zal de toekomst wel vintage worden.
  Terug naar de basis. Ook geen geld meer om iets nieuws te kopen, omdat meer en meer vluchtelingen een huis en inrichting nodig hebben en een auto en rijbewijs.
  Stem PVV of FvD.

 25. ET007

  De EU is stuk en niet meer te repareren. Beter in onderdelen verkopen.

 26. goedisfout

  Alles is ontworpen volgens de EU “anti tampering device” oftewel nodeloos ingewikkeld en ongeschikt voor reparatie.

 27. harte385

  Ik zou het fijn vinden als deze dictator zijn eigen geld vretende clubje onderhanden nam en hun salarissen, vergoedingen en bonussen. je eigen lekker vol vreten en de problemen bij een ander leggen. Van ka die hele EU aan het gas en asap Nexit voor Nederland

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.