Knetter! Rob de Wijk EIST gehoorzaamheid aan De Leider. Want, coronacrisis

In tijden van crises zie je altijd dat fascistische autocratische mafketels de situatie aangrijpen om de macht van de overheid groter dan ooit te maken en alle oppositie de grond in te stampen. Het was daarom slechts wachten op de prominente gek die zijn democratisch-masker zou afdoen en zijn ware aard zou tonen.

Kom er maar in Rob de Wijk.

Deze mafketel schrijft vandaag namelijk het volgende in Trouw, dat flutkrantje voor progressieve CU-‘christenen’:

De meeste politici proberen paniek te vermijden en stralen eenheid uit. Maar Wilders en Baudet doen precies het tegenovergestelde…

Het is een doorzichtige en afkeurenswaardige manier van politiek bedrijven. Het wakkert paniek aan en ondermijnt de autoriteit van het kabinet. Kamerleden hebben nu een bijzondere verantwoordelijkheid. Zij moeten aan leiderschap legitimiteit geven. Zij moeten zich achter de leider scharen ook al delen zij zijn politieke mening of zijn aanpak niet.

Dit is levensgevaarlijk. Zelfs als je ervan overtuigd bent als oppositielid dat het kabinetsbeleid duizenden extra levens gaat kosten… zelfs als je gelooft dat het incompetente RIVM er een puinhoop van maakt… zelfs dan moet je van De Wijk je bek houden en achter de premier gaan staan.

Oh wacht, schreef ik “premier“? Die term gebruikt hij natuurlijk niet. Nee, als echte fascist heeft meneer het over “de leider.” Of, in het Italiaans, Il Duce. En ja, in het Duits, Der Führer.

Dat is geen toeval. Al die ‘prominente’ aanhangers van het partijkartel, al die insiders die het beleid in Nederland al decennia vormgeven, zijn in de kern anti-democratisch tot op het bot. Dat is waarom ze hun kont hebben afgeveegd met de uitslag van het Lissabon-referendum, het Oekraïneverdrag goedkeurden (met een “inlegvelletje,” haha!) terwijl wij toch echt tegen stemden in een ander referendum, en de mogelijkheid van een raadgevend referendum uiteindelijk maar helemaal bij het grofvuil hebben gezet. Dat laatste gebeurde overigens onder auspicen van die andere anti-democratische feeks en werkontduiker, Kajsa Ollongren. Maar dat geheel terzijde.

Geert Wilders en Thierry Baudet worden er om de dag van beschuldigd “fascisten” te zijn, maar de échte fascisten zijn types als De Wijk (en de werkschuwe anti-democraat Ollongren. Maar dat, alweer, geheel terzijde. Excuus, ik kan het niet laten).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Falskorn

  Noord-Europa heeft ongeacht crisis of niet een regime nodig dat gebaseerd is op esoterisch Hitlerisme.

 2. Lugor

  Met het plaatsen van deze foto overschrijdt DDS weer een grens.
  Bijzonder lage en onsmakelijke poging om te zijn scoren.

  1. Seneca

   @lugor
   wat is er verkeerd aan deze foto? deze Rod de Wijk is een voorstander van de kadavermentaliteit en schurkt tegen het nationaal socialistische ‘Befehl ist Befehl’ aan. of heb jij daar geen bezwaar tegen? dan behoor je, wat mij betreft, ook tot die democratische, nationale, staats socialisten. dus wat mij betreft, oen, leer eens zelf te denken en niet achter iemand aan te lopen die in Trouw schrijft. smerige huichelaars en nog vervloekte linkse idioten en geteisem.

   1. Rammstein

    Seneca: Lugor is kokkie oftewel Lambieck. Te onnozel om zelfstandig te denken. Hij volgt ongezien ‘het gezag’ en is dus uiteraard op zijn minipenis getrapt als daar een grapje over gemaakt wordt.

  2. Boudewijn Hummelinck

   Ik zie dat Groeneveld en Seneca niet begrijpen dat de foto boven dit artikel weinig minder is dan vunzige laster.
   Hieruit volgt dat van der Galien het niveau van veel reaguurders op dit blog goed weet aan te voelen.

   1. 777

    Eeuwig gebande!

 3. Jack Flash

  Ach ja,ik heb geen last van politieke correctheid Lugor.
  Iedereen moet toch weten hoe Adolf Hitler eruitzag?
  Je kunt blij zijn dat hij in Nederland weinig aanhang heeft?
  Wees positief,Lugor.

 4. Beukman

  Hmm. Zeer onlangs verweet Michael Jensen nog dat de laatste niet in de pas liep met de gangbare rechtse kritiek op de aanpak van de coronacrisis.
  Maar feitelijk doet De Wijk precies hetzelfde als Michael: oproepen tot eenheid, geen zand in de raderen strooien.

 5. Meriadoc Brandebok

  Moet je eens voorstellen hoe irrationeel de rechtspopulistische elite – en ik zeg niet dat al de kiezers ook zo handelen – nu handelt.

  Het kabinet bestaat inmiddels uit een mengelmoes van partijen: VVD, CDA, D66, PvdA en ChristenUnie. Zij wordt in haar strategie gesteund door een enorme kamermeerderheid: 50PLUS, SP, GL, SGP, PvdD, DENK en onafhankelijke parlementariërs. Men wordt geadviseerd door een instituut, waarbij tal van externe specialisten aanwezig zijn.

  Kortom: er is een enorme nationale eenheid op gang gekomen. De normaal zo langzame bureaucratie werkt op volle toeren, politieke tegenstellingen zijn aan de kant gezet en partijen van binnen en buiten de traditionele bestuurlijke elite werken aan een gezamelijke strategie.

  En daartegenover – daartegenover staan twee rechtspopulistische partijen, een handjevol bloggers en deskundigen, die zich hebben vastgebeten in een loos dogma over “lockdown” en verder louter tegenstellingen proberen neer te zetten. Ze zijn niet uit op eenheid, zegt De Wijk terecht, alleen op zo veel mogelijk trollen: zonder werkelijk doel om de gemeenschappelijke vijand te bestrijden en de crisis te bezweren.

  Ze zijn zelfs zover doorgedraaid, dat er twee kampen zijn ontstaan: de “lockdowners”, van Geert en Thierry, en de “anti-lockdowners”, van Jensen. Ook die liggen weer met elkaar overhoop of er nou wel of geen lockdown moet wprden ingevoerd.

  Rare jongens, die…

  1. Maurits Dekker

   De lockdown zal gewoon plaats vinden. Net zoals de sluiting van de scholen.
   Allemaal zoals PVV en FvdD hadden geëist.
   Het kabinet volgt hum eisen wel op, alleen …………….. veel te laat.
   En dat kost honderden tot duizenden levens.
   Volgende week is Nederland in volledige lockdown.

 6. Jack Flash

  De reden dat je de naam van het personage op deze foto niet voluit mag schrijven maar wel de foto mag plaatsen begrijp ik niet.
  Lijdt DDS onder een links juk Michael?

 7. Sharktyricon

  En toen ik dacht dat wilders de bodem had geraakt met zijn uitspraken tegen het kabinet, verscheen plots dit artikel met z’n walgelijke foto.
  Goed gedaan, je toont hiermee aan dat we in Nederland nog lang niet rock-bottom hebben berijkt

  1. Rammstein

   ‘berijkt’. Grappig.

   1. Jack Flash

    Rammstein@ Wat een humor man.

 8. LifeBuddy

  Zijn dat die 2 in de auto, die het Propaganda nieuws hebben uitgevonden en waar nog steeds met heel veel vreugde gebruik van wordt gemaakt.

  1. Thierry Trollinator

   Inderdaad, met samenzwering-gekkies voorop.

 9. Lex

  Rob de Wijk

  Een ziekelijke geest dat kun je ook meteen van zijn gezicht aflezen.
  een gevaar dat deze man nog vrij rond loopt.

  Hij hoort thuis is een zwakzinnigenhuis.

  1. Thierry Trollinator

   Lex huilbaby

   1. Lex

    ??????????????????????

 10. Reinoud van Gelre

  Nou nou.

 11. Pijnstiller

  Gisteren noemde Michael Jensen nog een idioot omdat hij dit al tijden aangeeft

 12. Pijnstiller

  Nederland heeft haar soevereiniteit opgegeven, nu is het zaak dat de vrije wil van het volk gebroken wordt. De grote leider van Europa is wederom ontsproten aan het Herrenvolk en spreekt wederom Duits. Iets met “Sieg Heil” komt steeds dichter bij. Heil Merkel?

  1. Thierry Trollinator

   Tuurlijk, de derde wereldoorlog staat voor de deur en de nederlandse economie wordt volledig omgeschakeld naar een militair materieel-producerend apparaat.

   Wat ben ik toch dom dat ik dat niet meteen heb gezien.

 13. Arbeider65

  Ach ja, Boadet en Wilders hebben het gedaan. Alles is de schuld van die 2. Wat een Lul is dat toch.

 14. C.A.Barstow

  Heeft ons land een leider dan?

  Stem FvD/PVV.

 15. macsjang

  In deze tijden moeten halve zolen zoals Robbie hun bakkes houden. Brengt totaal niets. Prutser.

 16. Rud56

  Wat doet die Van Wijk nog in dit land, behalve zijn zakken te vullen van ons belastinggeld?
  Waarom rot hij niet op naar Noord-Korea, is een land uitermate geschikt voor dwazen zoals hij! Oh ja, laat hij dan Van Engelshoven, Olliemuts en Robbie meenemen. Kunnen ze mens-erger-je-niet gaan doen! Onderwijl de grote leider aldaar aanschouwend!

 17. Lampje7

  Altijd verstandig een artikel of column in z’n geheel te lezen. Van Wijk stelt dat in een crisissituatie, en ik denk dat de meesten het erover eens zijn dat we daarmee hebben te maken, het essentieel is dat er centraal leiderschap is. En dat verdeeldheid of het zaaien daarvan, uit den boze is. Iedereen die iets weet van crisismanagement zal dit beamen. Het wegzetten van De Wijk als ondemocratische fascist is volstrekt schaamteloos. Het past in de hoek van mensen die onlangs een crisis van epische omvang, door blijven gaan met het verspreiden van verwerpelijke en schadelijke laster. Schandalig. Ander woord is er niet voor te vinden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.