Lodewijk Asscher EIST Europese solidariteit: Twitter gaat helemaal LOS

Het gaat helemaal mis in Italië. We kunnen dat allemaal zien. Wat die mensen daar meemaken is vreselijk. Mensen sterven er massaal aan het nieuwe Chinese coronavirus. Alleen gisteren waren er al meer dan 900 (!) doden te betreuren. Ongelooflijk en dieptriest.

Het is natuurlijk vreselijk. Daarom zou het ons sieren als we een campagne zouden starten om Italië vrijwillig te steunen als we daar — in deze onzekere tijden! — toe in staat zijn. Hartstikke goed, het siert je als je — ook als je het zelf moeilijk hebt — bereid bent iets voor een ander te doen. Geweldig.

Maar eurofielen zien deze crisis niet slechts als een mogelijkheid om vrijwillig iets te doen, maar om snel de macht van de EU snel uit te breiden en sneller dan ooit welvaart uit het noorden over te maken naar het zuiden. Zie Lodewijk Asscher. De PvdA-leider EIST dat Nederland geen “oplossingen blokkeert” in de EU. Want, stelt hij, “dit is een tijd voor solidariteit!”

Dus wij moeten (verplicht!) geld overmaken naar Italië terwijl wij a) dat geld nu zelf heel goed kunnen gebruiken en b) wij de afgelopen jaren heel zuinig zijn geweest terwijl Italianen economisch feest hebben gevierd. En in de tussentijd moet de EU natuurlijk nog veel meer zeggenschap en macht krijgen, en moeten Brusselse bureaucraten in staat gesteld worden om een enorme welvaartsoverdracht te doen van het noorden naar het zuiden.

Tja. Op de één op andere manier vermoed ik dat de Nederlandse belastingbetaler daar niet zo heel veel in ziet.

En wat blijkt? Juist, op Twitter zijn de reacties dan ook niet mals. “Flikker nou op,” stelt ene Mary van Soest. “De zuidelijke landen lopen al jaren feest te vieren van onze centen. Bah. Hoe erg het ook is wij kunnen dat geld ook wel gebruiken.”

Maaren Bakker ziet er best iets in, maar voegt toe: “Eens, maar dan in Nederland ook de pensioengerechtigde leeftijd terug naar 62 jaar. En oh ja, ongedaan maken van de brute bezuinigingen in de zorg, jeugd en wijkzorg, publieke instellingen, OM, belastingdienst, enz. enz.”

Hehe.

Sander van Dam is lekker cynisch. “Ik zou graag met je willen samenwerken, Lodewijk,” schrijft hij. “Geef jij me gewoon een paar duizend euro en dan krijg jij van mij een tientje. Beetje solidariteit met iemand die alles heeft opgemaakt aan feestvieren moet er in deze tijd wel vanaf kunnen, toch?”

Elise de Windt is ook bepaald niet onder de indruk van Asschers tweet. “”Hahaha, daar hebben we de gratis-geld brigade weer!” reageert ze. “Om je rot te lachen! Klaplopende landen keer op keer belonen voor financieel destructief en parasiterend beleid. En het zijn jouw stemmers, hypocrite Lodewijk Asscher die hier zwaar de dupe van zijn!”

Johannes Vervloed denkt daar net zo over. “De PvdA trekt weer de geldbuidel, van een ander natuurlijk, van de Nederlandse belastingbetaler,” tweet hij. “Heeft nou niemand deze volksverlakker door?”

Bram van der List ziet ook niets in de welvaartsoverdracht-plannen van Asscher. “Solidariteit?” vraagt hij zich af. “Het gebrek aan… is dat wat u bedoel[t]? De EU heeft zijn toegevoegde waarde, of liever gezegd het ontbreken daarvan, in deze tijden van crisis ruimschoots bewezen. Baas in eigen land,” voegt hij daar voor de goede orde aan toe.

En de reactie van de dag gaat naar R.M. Bras. Die schrijft:

Zo. Die kunnen ze bij de eurofiele socialistische PvdA in hun zak steken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Baron von Munchhausen

  En nu het hele erge:
  Allemaal woorden voor de buhne: Nederland gaat Miljarden aan Italie betalen!
  Opdracht Brussel. Lees Merkel.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Dat denk ik ook, Baron, Rutte zal de asociale opstelling van Nederland niet meer lang kunnen volhouden.

 2. Boudewijn Hummelinck

  Als je iets verstandigs zegt op Twitter heeft dit altijd een stroom van debiel commentaar tot gevolg.
  Ik denk niet dat Asscher daar van wakker ligt.

  1. Rammstein

   Misschien zou Boudewijn Hummelinck kunnen toelichten wat hij debiel vindt aan de door van der Galien aangehaalde tweets als reactie op Asscher’s ondoordachte uitspraak.

 3. Goudlijster

  EIST? Waar staat dat hij het EIST?! Verder gaat Twitter “LOS” omdat Sander, Elise en Johannes wat tweeten? De redacteuren van deze website zijn echt clowns.

  1. Appelstroop

   Kijk voor de grap eens op de commentaren bij z’n twitterpost, misschien even nadenken voordat je DDS afkraakt. Je kan ze beschuldigen van opruien, stemmingsmakerij en clickbait, maar hier hebben ze gewoon gelijk.

 4. Kretoloog

  Goeie reactie van Ronald Plasterk (ook PvdA trouwens). Hij schrijft:

  “Noodhulp bij crisis is vanzelfsprekend! Betekent niet dat Nederlandse burgers meebetalen aan of garant staan voor bestuurlijk falen elders. Niet de staatsschuld van Italië garanderen. Geen eurobonds verkopen als Coronabonds. Het opportunisme zit bij de kant die dit probeert”.

 5. Vrijedenkert

  Zolang Europese landen nog steeds geld kunnen lenen op de financiele markten is inzet van het ESM-noodfons illegaal en gaat dit tegen alle eigen regels in!
  Het veel te vroeg inzetten van dit noodfonds kan er ook toe leiden dat men in een later stadium van de crisis helemaal geen noodfondsen meer heeft …
  Het nu inzetten is gewoon fout en dan is het geld verdampt en buffer weg, het fonds is voor uiterste en zal men echt wel gaan inzetten als dat echt nodig is.
  Knoflooklanden moeten ophouden met drammen en eisen om geld als men zelf nog middelen heeft en Asschbak is een lichtend voorbeeld van over de balk en kan beter zwijgen.

 6. JFU

  Rutte zegt nu nee….en tekent morgen bij het kruisje voor goedkeuring! Zo gaat het nu al 10 jaar.

 7. Peetjoh

  Tuurlijk is het verschrikkelijk wat er gebeurt. Maar volgens mij hebben we alles wat er gemist kan worden zelf nodig. Wij blijken veel te weinig ic plaatsen te hebben. In onze zorg hadden ze nog niet eens beschermingsmiddelen. Nee asher we kunnen pas helpen als hier alles 100% goed gaat en de volledige bevolking gelukkig is, dan pas ga je andere landen helpen. Je laaste brood weggeven klinkt leuk maar het is oliedom.

 8. Vrijedenkert

  Deze crisis is nog maar 2 maanden gaande en nu al kraaien zuidelijke landen om geld van anderen, hoe moet dat als deze crisis minimaal een jaar gaat duren?
  Ook de rijkere landen hebben nu alle eigen middelen zelf nodig en het compleet falliet gan van Europa zal niks bijdragen alleen maar verergeren.
  Nee geen ESM nu al inzetten als crisis nog maar net is begonnen!

  Asschbak zou zich veel beter druk kunnen maken om wat hij als regeringspartner heeft weg-‘genivelleerd’ aan zorg en (IC)bedden in regeerperiode van PvdAllochtonen!

 9. Beukman

  Asscher eist niks; hij vindt alleen maar dat de EU-landen solidair met elkaar moeten zijn.
  Nou, dat vind ik ook. Dat mensen die een hekel hebben aan de EU dat juist niet vinden, is nogal wiedes.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Ja, de opstelling van Nederland op dit punt de afgelopen dagen is beschamend en veroorzaakt veel schade aan onze reputatie.

   1. Seneca

    @hummelinck
    van ‘reputatie’ kan men niet eten. of ben jij – met je door en door – verziekte linkse hersentjes van mening dat dit wel mogelijk is? jij bent ook zo’n mafklapper die het liedje ‘welkom vluchtelingen’ zingt als er weer een horde uitvreters deze kant op komt. maar een ‘vluchteling’ in huis nemen, ho maar! er is een Engels gezegde: ‘put your money where your mouth is’. daar ben jij geen voorstander van!

    1. Boudewijn Hummelinck

     Schelden komt dom over, Seneca.

     Ga je mond spoelen en probeer het opnieuw.

     1. evil knievel

      Nee dat wat u neerplempt is verstandig zeker!?🤣

   2. Fonz

    nee hoor bh-tje die opstelling is helemaal niet beschamend, dit is jouw zeer bescheiden meninkje meer niet, jouw meninkje laat wel je d666 eurofiele achterlijkheid zien, dat dan weer wel…natuurlijk!

   3. Willem Bever

    Prima dan hummel

   4. evil knievel

    Ach gut,de wilde weldoeners hierboven verkopen hun eigen moeder nog om maar te kunnen deugen!
    Eigen volk Krom laten werken n in de stront laten zakken om anderen te kunnen spekken!?
    Eigen volk eerst laml@lletjes!
    Stem PVV/FVD N weg ermee!

 10. P.Sisterons

  Als ik Asscher zou heten zou ik met de voorgeschiedenis van mijn opa om naamsverandering vragen en zeer zeker géén publieke functie bekleden. Wat een schaamteloos ventje is dat.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Het is nogal dom mensen af te rekenen voor de daden van hun grootouders.

 11. P.Sisterons

  @hummelinck
  Waarom zou dat dom zijn?
  Gezien zijn anti-Nederlandse bevolking gedrag is Asscher overduidelijk erfelijk belast.
  Hij gedraagt zich en handelt precies hetzelfde als zijn opa. Anti-Nederlander en heulen met de vijand is niet iets wat de Nederlanders nodig hebben. Dus een gewaarschuwd mens telt voor twee. Weg met Asscher uit de politiek.

  1. Karel ten Dam

   Erfelijke belasting bestaat niet.

   1. evil knievel

    Verstandig Links,gematigde islam,EU,etc ook niet!😁

  2. Beukman

   Er valt niks aan te merken op Asschers opa, @Sister. Maar hoe zit het met jouw grootouders?

 12. AS210854

  Over solidariteit gesproken, gaat Italië de pensioen leeftijd verhogen, de belastingen verhogen en de belastingen heffen die de nedelanders ook moeten betalen. BPM op auto’s invoeren enz enz.

  1. Cycle25

   Nee, nee, nee en nog eens nee, Italië verandert niet, zal nooit veranderen en blijft eeuwig aan de zuurstofkraan van de ECB hangen.

 13. P.Sisterons

  @Beukman. Niets aan te merken op Asscher’s opa? Die vent faciliteerde het Jodentransport voor meer dan 200.000 mensen. Mijn voorouders waren daar slachtoffer van. Dat waren vreedzame, nederige mensen die hard hebben gewerkt totdat ze opgehaald werden door klootzakken die uitwaren op kopgeld. Maatjes van Rutte’s opa.
  Een en ander is allemaal vastgelegd. Dus je snapt dat ik niet zo blij ben met Rutte en Asscher.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Ga er aub niet op in, Beukman, tegen zoveel stompzinnige onnozelheid is geen kruid gewassen.

  2. Beukman

   L. Asschers opa had niks met jodentransporten te maken, @Sister, check your facts. De rest van wat je beweert zal ik ook maar met een korreltje zout nemen.
   Maar kom je hier alleen maar om te trollen, of heb je ook iets inhoudelijks te melden?

 14. Cycle25

  Ze hebben het niet door die socialisten, hun linkse gedachtegoed sloopt Europa met de dag verder. De droom om Amerika op te volgen als leider van de wereld kun je alleen bewerkstelligen als je het socialisme eruit trapt. Aangezien salonsocialisten meer gezag, meer ambtenaren, meer belastingen willen komen we niet eens in de buurt van Amerika.

  Asscher zou een goede minister zijn in China.

 15. Heras

  Pvda is niet geloofwaardig meer. Zij hebben meegeholpen aan alle bezuinigingen.
  En nogmaals: onder de coronadoden worden ook mensen meegerekend die al een aandoening hadden.

  Dit is dus weer verkiezingsretoriek van de pvda, want er blijft geen geld over voor de ouderen.
  Dus: Lodewijk: hou op met dit gezeur.

 16. Meriadoc Brandebok

  In principe heeft Asscher gelijk. Maar het punt is dat de Zuid-Europese landen de coronacrisis willen misbruiken om Noord/West-Europa (+ Oostenrijk) geld uit de zak te kloppen. Solidariteit betekent bij Frankrijk, België en het Zuiden: het Noorden betaalt. Ik noem ook België, want dat land is te verdeeld om tot een efficiënte regering te komen.

  Dijsselbloem van de PvdA heeft gezegd dat de Zuid-Europeanen niet het geld aan vrouwen en drak moet uitgeven en daarna vragen om “solidariteit” bij het Noorden. Links en rechts zijn het hier dus wel over eens.

 17. van Urk

  Italië🇮🇹 is de vijfde economie 💰📊van de wereld en lid van de G8🤝. Dus flikker toch op met solidariteit of geldsteun! De hele wereld🗺️ lijdt momenteel aan schipbreuk🌊😵🔔, het is nu ieder voor zichzelf🏊.

 18. Bolland

  Ze hebben zichzelf in de voet geschoten, kans Italie EU verlaat, neemt per uur toe, Spanje idem geweldig

  Rusland en China helpen nu in Italie, doen ze met reden

 19. Meriadoc Brandebok

  Nederland is de paria van de EU geworden, omdat het altijd “nee” zegt. Het is het nieuwe Groot-Brittannië geworden. Met een reeks machtige vijanden waar je “u” tegen zegt. Frankrijk, Spanje, Italië, Oost-Europa. Alleen het hyper-eurofiele Duitsland is nog een wankele bondgenoot. Tezamen dan met Denemarken, Zweden en Oostenrijk.

  Het trieste lot van Nederland is dat het te klein is om een grote macht te zijn, en te groot is om een kleine macht te zijn.

  Maar als de Zuid-Europeanen Nederland op hun typische arrogante wijze blijven behandelen voorzie ik problemen. Ze rekenen erop dat het Noorden bijspringt als ze zichzelf weer in de problemen hebben gewerkt. Maar het Noorden zal zich steeds verder ingraven en op termijn zal bij Duitsland de rek er ook uit zijn.

  1. Kretoloog

   Nederland is de grootste netto-betaler. Al 20 jaar. Maar de souvlaki, spaghetti tapas en knoflookvreters (Grieken, Italianen, Spanjaarden en in iets mindere mate Fransen) hebben nooit genoeg. Zelf hangen ze vanaf hun 53e de hele dag op het terras, wijn drinkend en in olijfolie gedrenkt voedsel. En wij Nederlanders werken tot de 67e en betalen het hoogste belastingtarief van alle Europeanen.

   Maar 1 keer is het genoeg geweest. Nu dus.

   1. Meriadoc Brandebok

    Mee eens.

    Die landen hadden zelf hun buffers gereed moeten hebben voor in tijden van crisis. Maar, en vooral in Italië, men was vooral geld aan het uitgeven. De Nederlandse overheidsfinanciën waren goed genoeg om nu de ondernemers te hulp te schieten met een miljardenpakket – dat is het mooie resultaat van zuinig beleid.

  2. Rammstein

   Meriadoc, ik acht Duitsland, Nederland, Denemarken, Zweden en Oostenrijk een sterker en machtiger pact dan de bedelaars Frankrijk, Spanje en Italie plus de Oost-Europa paupers. Geld is macht en het geld zit bij het eerstgenoemde blok: wie betaal, bepaalt.

  3. evil knievel

   Soms komt r dus toch iets verstandigs uit!?
   Pluimpje!

 20. P.Sisterons

  @Beukman
  Van huis uit zijn wij het anti-semitisme uit linkse hoek allang gewend en gaan daar ook niet te vaak op in. Lees dedokwerker punt nl dan leer je dat hetgeen ik heb geschreven zeker geen flauwekul is.

  De leiders en een aantal andere hoge functionarissen van de Joodsche Raad werden uiteindelijk ook op transport gesteld maar Asscher en Cohen overleefden als enigen de oorlog. Na hun terugkeer werden ze aangeklaagd wegens collaboratie maar tot een strafproces kwam het niet. Een Joods tribunaal achtte beiden echter wel degelijk schuldig, zij werden uitgesloten van verdere Joodse gemeenschapsactiviteiten.
  De opa van Asscher mocht niet begraven worden op een joodse begraafplaats.
  Maar ja, stront komt altijd bovendrijven. Dat wil niet zeggen dat je daar blij om moet zijn.

  1. Gannascus

   Het was de overgrootvader van Asscher die zijn volk verraadde aan de moffen en niet zijn opa!

 21. P.Sisterons

  Zo de ouden zongen piepen de jongen. Judas Asscher wil met zijn mooipraterij de Nederlandse bevolking uitleveren aan die marxistische bende in Brussel, – niets meer en minder dan een voortzetting van het nazi-rijk. Zo ook met Rutte, nazaat van de super n.s.b.’er Klaas Dilling. Ze zullen alles in het werk stellen om dit te laten gebeuren.
  Maar dat mag de bevolking eigenlijk niet weten. De geesten moeten via een griepvirus rijp gemaakt worden om met zo weinig mogelijk weerstand vanuit de bevolking het achterlijke Kalergi plan door te duwen.

 22. Duckday

  Laat die zakken vuller snel opstappen.Hij heeft dit land al aan de bedel-stag geholpen
  Ook deze man is volledig de weg kwijt.Laat hij eens zelf zijn salaris toeslagen enz eens weg geven aan de armen.
  Stem gewoon PVV of FvD daarna NlExit.
  De EU heeft nog niks bijgedragen aan de welvaart voorspoed voor de Normale man vrouw in Nederland.We worden uitgebuid door dit hoogmoed systeem belust op macht en onder drukking mede dank door de PVDA weg er mee.
  Breek het kartel en stem PVV of FvD

 23. harte385

  Geen ene moer betalen aan andere landen eerst zorgen voor eigen land klootzak

 24. macsjang

  Die kwallenkop heeft helemaal niks te eisen en al helemaal niet voor de potverteerders uit Zuid-Europa.

 25. Adriaanv

  Die EU is een gedrocht.
  Italie helpen uit liefde prima.
  Maar geen blanco check die voor een groot deel bij de banken komt

 26. rujoleki

  Als je dit leest dan denk ik aan de vele huichelaars en wegkijkers in Nederland die op de pvdarabieren stemmen.
  U wens ik het coronavirus toe.

  1. Eertienator

   Mijn zoontje woont met zijn moeder in Italië en ik vind ook dat we onze reserves beter zelf kunnen gebruiken.

 27. Sjipke

  Stop met die linkse spilzucht! Onbegrijpelijk de laatste kabinetten hebben er alles aangedaan om alles af te breken wat maar kon, de zorg, de politie, defensie, pensioengerechtigde leeftijd ophogen en ga maar door. Mede onder verantwoordelijkheid van de linkse Sinterklaas Asscher!!! Het uitgespaarde geld over de rug van in ze maatschappij nu weg storten in de bodemloze zuid europeesche put is dan ook te gek voor woorden! Breng eerst maar eens onze zorg weer op een fatsoenlijk niveau, de ouderen zorg weer terug naar waar we vandaan kwamen en dan de pensioengerechtigde leeftijd gelijk aan een leeftijd die de gemiddelde zuid europeesche landen hanteren zo rond de zestig is een prima idee!!! Walgelijke ideeen , die waarschijnlijk ook nog eens gesteund worden door de VVD die stijgende is in deze crisis. Kennelijk heeft Nederland nog niet genoeg ingeleverd!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.