MKB-Nederland zal deze week al harde klappen ontvangen: ‘Eerste bedrijven zullen deze week bankroet gaan’. Eric Wiebes nu al kop van jut

Naar verwachting zullen de eerste MKB bedrijven deze week al hun faillissement gaan aanvragen, denk hierbij aan kleine horecabedrijven tot aan bloemenwinkeltjes. Veel van dit soort bedrijven ondervinden nu al grote problemen, en dit zal naar verwachting deze alleen maar toenemen. 

Voorzitter MKB-Nederland ziet de bui al hangen, afgelopen weken liep de omzet al flink terug voor veel kleine ondernemers. De komende weken zullen rampzalig zijn, veel kleine bedrijfjes zullen permanent hun deuren moeten gaan sluiten.

„Ik ben echt bang dat de crisis zo acuut is dat er deze week al bedrijven in betalingsproblemen gaan komen. Als de werktijdverkorting voor die bedrijven dan niet snel komt, zullen er faillissementen worden aangevraagd.”

Veel kleine bedrijven hebben een werktijdverkorting aangevraagd, in de hoop dat hun werknemers zo een tijdelijk WW kunnen krijgen. Veel personeel met nul uren contracten zit komende weken tijdens de lockdown thuis zonder inkomen.

Met mensen als Wiebes in het kabinet kunnen zzp’ers op weinig steun rekenen, belastingen zullen gewoon op tijd moeten worden betaald.

„Voor zzp’ers die nu uitstel van belastingen willen aanvragen, is het niet eenvoudig om een officiële verklaring van accountants te krijgen waarin bewezen wordt dat er acute betalingsproblemen zijn die deze aanvraag rechtvaardigen.”

De komende tijd gaat onze economie flink wat klappen krijgen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Gewoon werken

  Zijn kop moet rollen met zijn grote muil.
  Mooi geld geven aan tuig en gelukszoekers en je eigen hard werkende zzprs die je ruggengraat vormen van het land de tering wensen.

  1. Willem Bever

   Niet alleen die van hem; er zitten nog een aantal incapabele klojos.
   Corona v N bv die nog zei dat ook al heeft ze blootgestaan aan potentieel Covid ze aankondigde vandaag gewoon aan het werk te gaan. Ow jah ze maakte een voorbehoud afhankelijk van wat de dokter adviseert….sorry aar dan begrijp je echt de ernst niet.
   Corona Is gender neutraal …dat dan weer wel

  2. Brenda Welsh

   Hoe lang bent u al gestopt met @Gewoon werken? Over grote muil gesproken…

   1. Gewoon werken

    Gaat helaas niet brenda want jij moet ergens van betaald worden helaas.

    1. Brenda Welsh

     Neen @Gewoon werken. Ik heb een uitkering. Pensioen, AOW en iets van een lijfrente. Wat gespaard toen het aan kwam waaien. Ik kan een ander nog wat toestoppen. Vanmiddag nog gedoneerd voor een KiKa actie bij de Super AH

   2. Bullshit16

    Brenda
    Huilbaby

  3. Vrijedenkert

   Deze kop kan niet rollen, zijn grote neus vormt een obstakel die rollen onmogelijk maakt!

 2. Fonz

  Ja nu zien we dat al die miljarden die naar de bodemloze EU gaan beter in Nederland hadden moeten blijven.,..

  1. Gewoon werken

   Idd fonz ongekende bak stront de mensen die dit land regeeren.

 3. Kretoloog

  De paniek heeft toegeslagen. Ook en vooral bij de overheid. Vorige week 3x maatregelen afgekondigd. Eerst alleen afzien van handenschudden (maandag). Daarna oproep tot thuiswerken en geen bijeenkomsten met meer dan 100 personen (donderdag). En toen scholen, horeca, sportvoorzieningen dicht (zondag).

  De overheid is de regie en controle kwijt. Bevolking gaat hamsteren. Dat is een uiting van het geringe vertrouwen dat de burgers nog in deze regering heeft.

  Iedere minister en staatssecretaris heeft een heel leger aan communicatie-deskundigen om zich heen. Maar de boodschappen die zij afgeven, worden steeds verwarrender en inconsistenter. Op zijn Hollands gezegd: de regering bakt er steeds minder van.

  1. Beukman

   Bevolking gaat hamsteren. Dat is een uiting van het geringe vertrouwen dat de burgers nog in deze regering heeft.

   Eerder een uiting van hysterie.

   1. Kretoloog

    Steek je kop maar in het zand, Beukman. Zeer bewust en weloverdacht gaat deze jongen (ik dus) ook wat extra (houdbaar) voedsel inslaan. Ik ben gelukkig in het bezit van een flinke kelder 🙂

    1. Beukman

     Als je maar niet vergeet om ook voedsel in te slaan, @Kreet, anders heb je op den duur ook niks aan al dat pleepapier.
     Enne… breng tzt je voorraden vóór de houdbaarheidsdatum verloopt even naar de voedselbank, wil je?
     🙂

     1. Kretoloog

      Goed lezen Beuk, ik schrijf nergens dat ik schijtlint ga inslaan. Met een bidet heb ik dat ook helemaal niet nodig.

 4. Meriadoc Brandebok

  “De komende tijd gaat onze economie flink wat klappen krijgen.”

  Die klappen kan de economie, dankzij bekwaam bestuur van de vorige kabinetten, wel hebben, met het investeringfonds en begrotingsoverschot. Maar het moet niet te lang duren. Hoewel de economie na de crisis wel weer op gang komt

  1. Cootje

   Gaat precies uitkomen zo als voorspel. Het volgende wat nog gaat komen is de sloop van de Europese unie en de euro. Ik heb al maanden voorspeld dat Corona gevolgd door een harde recessie dat clubje gaat slopen het draagvlak is er compleet van weg en de ingrediënten zijn aanwezig dat mensen gaan zeggen barst maar met je zooitje .voorbeelden van eigen belang medische middelen voor de eigen bevolking in Europa , voor migratie kunnen de grenzen niet dicht voor Corona wel, de aanhang van rechts groeit gestaag in Europa en ze hoeven er niets voor te doen . Ze krijgen het op een presenteer blaadje aangereikt .er komt totale wanorde gevolgt in heel Europa in 2021 door verkiezingen , en het zou mij niet verbazen als Engeland een extra zetje geeft met een harde brexit

   1. Crassus

    @Ho ho, @Cootje ! Heeft u de koers van het Engelse pond tegen de Euro al gezien.
    Inmiddels al een dubbeltje lager. Dure import voor de Engelsen vanuit de Unie.
    Dure reserve onderdelen voor Maserati’s en Lamborghini’s. En de beurs Cootje !
    De pizza’s worden onbetaalbaar voor de Brit.

  2. Gewoon werken

   Behhhh gvd wat een onzin komt er uit jou zeg.

 5. perry

  Er wordt alweer schromelijk overdreven, MKB-Nederland kan tijdelijke bijstand aanvragen!
  Immers “vluchtelingen” krijgen deze vangnetuitkering al járen, dus wat is het probleem?

 6. fusilier

  Brandebok. Laten wij hopen dat de gezondheid van mensen top prioriteit is. Die crisis zal mij een zalige zorg zijn.

  1. HierBenIk

   Idd Fusilier dat is nu topprioriteit! Zie hier meteen het gevolg van vergaande globalisering waar ook de EU voor staat. Globalisering is alleen goed voor multinationals en grote bedrijven. De gewone burger betaalt nu zijn prijs hiervoor. De ziel had men verkocht aan de duivel die nu zijn slag slaat…… Er is door onze leiders gekozen voor geld en economie en niet voor het menselijk welzijn…. Hoogtijd voor een verandering in het politieke stelsel!

   1. Lambieck

    Precies, ten tijde van de Spaanse griep (1917 schatting 20/100 miljoen doden) hadden we nog geen globalisering.
    Of wat dacht u van de zwarte pest 1346/1351.

 7. Meriadoc Brandebok

  Verrassend hoe populistisch rechts deze crisis aangrijpt om te zeiken. Zo ging dat bij de MH17-crisis ook. Heeft de crisis toch nog voor iemand nut gehad.

  1. Kretoloog

   Ho ho Brandebok: Deze crisis kent ook positieve kanten. Bv. Duitsland heeft haar zuidgrenzen gesloten. Zogenaamd om het hamsterverkeer met Oostenrijk en Zwitserland te voorkomen. Maar dat is natuurlijk flauwekul. De ware (niet uitgesproken) reden is om een nieuwe stroom gelukzoekers af te schrikken. Want zelfs onze oosterburen weten: “Never waste a good crisis”!

   1. Meriadoc Brandebok

    @Kretoloog

    Oké.

  2. Cootje

   Niet voor het ondemocratische gedrocht de Europese unie , die staat op zijn grondvesten te schudden

   1. Meriadoc Brandebok

    @Cootje

    Nee hoor.

  3. Peetjoh

   Ehh rechts bij de mh17? Nee hoor nog nooit geen seconde druk om gemaakt. Ik stel ook voor dat je voordat je gaat vliegen, je even een papier tekent omdat je zelfmoord gaat plegen. Geen mens heeft vleugels dus vliegen kan niet. Ga je toch in een door mensen gebouwde vogel zitten, mot je niet zeiken als je neerstort.

  4. Gewoon werken

   Behhhhhh

 8. Lambieck

  Het maakt helemaal niets uit welke minister, staatssecretaris, of woordvoerder wat ook zegt, doet, voorstelt of belooft.
  Het maakt niets uit of er sprake is van overmacht, natuurgeweld of wat dan ook.
  Hier, bij de verzamelplek voor zeikers, zeurders, beterweters, afgunstigen, enz zal het negativisme, onder aanvoering van de redactie, altijd de boventooon voeren.

  1. Rammstein

   Goh, heb je het eindelijk in de gaten?

   1. Brenda Welsh

    Ik zou naar een coverband Pink Floyd gaan, the Wall. Gaat niet door. Dan maar You Tube, optreden Berlin. De beste clips. Verder zeur ik niet, toch?

    1. 777

     Eeuwig gebande!

   2. Canta

    Rammstein
    Maar kennelijk heb jij het zelf niet in de gaten want als dat zo was dan zou je wel stoppen met zeiken en zeuren en al dat negativisme en eindelijk eens werkelijk gaan nadenken.

    1. Rammstein

     Canta, ik zie DDS in de eerste plaats als ontspanning en als een spel. Zelden neem ik iets serieus op deze site. Jij wel, als ik jouw reacties lees.

     Neem het allemaal niet zo zwaar op, lach en speel je eigen spelletje mee.

     1. Canta

      Rammstein
      Nou volgens mij neemt DDS zichzelf heel serieus en als ik een spelletje wil spelen dan weet ik heel wat leukere spelletjes.
      Voor jou is zeiken en zeuren kennelijk een leuk spelletje maar waarom moet je daar anderen mee lastig vallen. Doe dat lekker thuis.

 9. HierBenIk

  Geen probleem. Al die Oost-Europese landen hebben veel gratis geld gehad van de EU. Ik denk dat nu wij aan de beurt zijn voor gratis geld. EU voor ons allen toch…… 🙂 🙂 🙂

 10. Peetjoh

  Aan zich ben ik er blij mee. Niet met de zieken en doden. Wel met het feit dat veel links denkende Nederlanders die nooit problemen hebben, en zich daardoor gaan richten op racisme of andere zogenaamde blanke problemen,nu ook problemen hebben. Dus ze hebben het even druk met hun eigen leven ipv dat van een ander. Scheelt een hoop gezeik van ss enzo. Nou maar hopen dat Nederlanders inzien dat er meer is dan milieu en Vega. En dat echte problemen veel belangrijker zijn dan groen gezeik.

 11. inert

  Allicht krijgen ZZPers uitkering op basis van het minimumloon, hetzelfde bedrag als de vervolguitkering die na een WW uitkering volgt!

  1. Cootje

   Migranten krijgen dat al zonder verblijfsvergunning , plus die krijgen ook nog een schadevergoeding wegens het te laat behandelen van hun zaak.

   1. Peetjoh

    Ja en dan vragen ze ook geen 4 sollicitaties per maand. Als Nederlander ben je hier het slechtste af.

   2. Vrijedenkert

    En niet te vergeten, nu ook gratis yogales en meer van dat soort onzin!

 12. inert

  Iedere Nederlander zonder, of een té laag inkomen heeft recht op (aanvullende) bijstand!
  Wat dat betreft is er niets aan de hand, mbt ZZPers en het MKB,!
  De winstmarge? Ja hallo, shit happens, na de pandemie kan je altijd nog voor een baas gaan werken!
  Voortschrijdend inzicht !!??

  1. Lambieck

   ZZPers klopt.
   Bij MKB geen omzet, doorlopende kosten (medewerkers, huur enz) ligt het gecompliceerder.
   Daar ligt het probleem niet bij het inkomen van de ondernemer, maar bij het inkomen van zijn medewerkers.

   1. inert

    lambik!
    Medewerkers krijgen ontslag wegens overmacht, door het UWV getoetst en toegestaan danwel een WW/ABW uitkering!
    Verdere bedrijfsonkosten vallen onder “bedrijfsrisico” maar dat was altijd al zo!
    De ondenemer krijgt alsook uitkering, op basis van primaire levensbehoeften, verder niet.

 13. Bullshit16

  Deze linkse kabinet betalen liever elke week 10 miljoen aan die gelukszoekers
  Kijk ongehoord interview met Baudet

 14. Canta

  Nou ik weet het al. We stellen een nieuwe regering aan met daarin o.a.
  Gewoon werken, Willem Bever, Fonz, en Bullshit16.
  Zij zijn de deskundigen op dit gebied en weten precies hoe het moet.
  Leve onze “helden”.

  1. Bullshit16

   Cante
   Ik weet zeker dan stond Nederland er beter voor dan met deze stelletje landverraders die ons geld over de balk smuiten in er alleen maar ellende mee krijgen
   Kijk naar die eu zootje
   Kijk naar die gelukszoekers
   Kijk naar de gezondheidszorg
   Kijk naar die miljo onzin
   Kan nog wel even doorgaan maar dat kwartje valt bij jij toch niet
   Stem fvd of PVV uit de eu

   1. Canta

    Bullshit16
    Jij denkt het beter te kunnen doen dan de huidige regering en al die zaken die jij noemt kan regelen . Dan moet jij wel een IQ van 140 of meer hebben. Jammer dat je dat op deze site niet laat zien.

 15. C.A.Barstow

  Wiebes heeft er geen flauw benul van wat er in het land speelt
  alleen al de uitspraak over de ZZP’ers zegt al genoeg ”U heeft er zelf voor gekozen”
  m.a.w. u ziet maar hoe u het red.
  Een minister die zulke uitspraken uitbraakt is geen knip voor de neus waard.

  Stem deze linkse bende weg,
  Stem FvD/PVV.

 16. Bes Tolen

  Uiteraard levert de coronaviruscrisis een grote economische flop op. Ik hoop dit te overleven om het hele verhaal met alle gebeurtenissen als toeschouwer te mogen zien en overzien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.