Nederland staat er slecht voor! 30 nieuwe doden, tekort aan laboratoriummateriaal

Het begint er steeds beroerder uit te zien voor Nederland. Naast het feit dat we vandaag dertig nieuwe doden aan dit drama toe mogen voegen, dreigt er ook een gevaar voor de huidige testcapaciteit. Er is namelijk een tekort aan laboratoriummateriaal. Dát kan ook nog wel bij…

RIVM-update
Volgens het RIVM zijn er in de afgelopen 24 uur maar liefst 534 mensen positief getest. Het totaal ligt daarmee op 2.994 vastgestelde besmettingen. 725 van de besmette mensen zijn zorgwerknemers!

Materiaaltekort laboratoria
Er dreigen meerdere tekorten te ontstaan bij laboratoriummaterialen die nodig zijn voor het uitvoeren van tests om besmettingen vast te kunnen stellen. Nu is het makkelijk om de regering hier de schuld van te geven, ‘want waarom hebben ze niet op tijd ingekocht?!!!1‘, maar dat vind ik te makkelijk.

Misschien hadden ze inderdaad wat meer in kunnen kopen, dan zou dit probleem nog wat langer zijn uitgesteld. Er zijn namelijk twee grote problemen. De eerste is dat de hele wereld vraag heeft naar allerlei laboratoriummateriaal. Dat is sowieso al meer dan men met de huidige productiecapaciteit aankan. Een tweede probleem, dat wordt veroorzaakt door deze schaarste, is dat partijen elkaar keihard overbieden. Koopt Nederland mondkapjes voor een afgesproken prijs? Bij aankomst zijn die containers (half) leeg omdat Frankrijk het dubbele bood. Ze halen de dozen nog uit het laadruim als het moet!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Lambieck

  Misschien vervelend voor Wout en nog vervelender voor zijn vriendin, maar de quarantaine doet uw artikelen goed.
  Houden zo Wout.

 2. Marija

  En nogeen minpunt is de niet opvolging van voorschriften door het stomme deel van de bevolking:
  Mensen die nog steeds niet willen aannemen dat het echt ernst is, of zij de dans denken te ontspringen.
  Of moslims die, zoals in Den Haag en ws ook elders, alleen de voorschriften van Allah willen opvolgen en niet eens verstaan wat wordt voorgeschreven door onze regering.

  1. Mar

   Toch wel apart dat Den Haag als één van de grote steden 36 positieve tests heeft.

   Wordt in Den Haag niet getest?

  2. Hendrik_Groen

   Volgens mij is het allemaal de schuld van de moslims. Wanneer alle moslims kopvoddentax gaan betalen en de Koran gaan verscheuren verdwijnt het corona virus. Ik, GroteSterkeLeider ben dan ook voor minder Marokkanen, maar de schoothondjes in de Tweede Kamer en die knettergekke minister, hoe heette dat mens ook al weer, hadden naar mij, GroteSterkeLeider moeten luisteren, dan hadden we inderdaad een prachtland die we zouden beschermen als een teer vaasje. Ik GroteterkeLeider zou graag willen samenwerken met de heer Baudet, maar ja, als die doorlopend aan het zwembad ligt en hij mij weigert te erkennen als GroteSterkeLeider, maar juist vindt dat ik hem moet erkennen als GroteSterkeLeider dan is samenwerken uitgesloten.

 3. Veteraan

  Nederland staat er slecht voor!
  Niet vanwege een virus, het zal niet de laatste keer zijn dat zoiets langskomt, sinds het bestaan van leven op aarde gebeurd dit regelmatig net als andere rampen.
  Maar dat omdat we bij de EU zitten en daardoor niet door kunnen pakken, aan idiote regels moeten voldoen [terwijl andere EU landen er schijt aan hebben- neem nu een pensioenleeftijd] en ons helemaal bankroet betalen aan landen die profiteren.
  De EU gaat vallen maar niet voordat NL leeg geplukt is en vol zit met agressieve moordenaars met een agressief mensbeeld en religie.
  En Links zag dat het goed was.

 4. Brenda Welsh

  Wanneer was het toen vele injectie spuiten werden vernietigd. Kalmte is geboden. Ook bij de mondkapjes. Ik gebruik een zijden shawl gekocht ooit op een markt in Beiroet.

  1. 777

   Eeuwig gebande!

 5. Ritter

  In de VS neemt Trump krachtige maatregelen.

  Trump overweegt om een lockdown af te kondigen voor het hele land. De Zuidgrens word al vandaag gesloten. Met overeenstemming met Mexico.
  ============
  “The Trump administration, moving quickly to halt the spread of the coronavirus, is seriously considering grounding all passenger air traffic for up to 30 days, temporarily halting stock trading on Wall Street, and imposing a shelter-in-place rule, according to officials.

  Key officials have begun alerting industry leaders, Capitol Hill, and agencies that the “radical” plan could come early next week if the warlike efforts to stop the spread of the virus fail.

  On Thursday, the administration began to prepare the nation for 9/11-style moves when the State Department issued a “Level Four” warning against traveling overseas. The warning is the most severe that the department has.”

  1. Mar

   @Ritter

   Staten, steden en ‘counties’ nemen zelf al maatregelen. Restaurants gaan dicht. Eigenaren van winkelcentra gooien zelf al de boel dicht. Ketenwinkels sluiten de tent.
   New York is een spookstad, net zoals Las Vegas.

   Zeker van Fox News dat bericht van u.

 6. Bolland

  30 doden, leeftijd 63 tot 95,allen met onderliggend lijden.Youp van t hek heeft t overleefd, hartpatient van 66.

  Seizoens griep 3200 doden (bron rivm): 80 dagen=40 pd !!!!

  3,4 % verhaal:Volgens Ioannidis(arts wetenschapper) is er een fiasco in de maak. Er is bijvoorbeeld heel veel onzekerheid over het sterfterisico.

  De Wereldgezondheidsorganisatie liet weten dat het sterftecijfer op 3,4 procent ligt.

  Dat getal zegt niets. Je kunt alleen iets zeggen over het sterftecijfer als je iedereen hebt getest.

  Volstrekt irrationeel
  Alleen op het cruiseschip de Diamond Princess is iedereen getest. Uiteindelijk stierf één procent van de patiënten, maar daarbij moet worden opgemerkt dat het vooral oudere patiënten betrof.

  Als je alle factoren meeweegt, kom je uit op een sterftecijfer dat ergens tussen de 0,05 en één procent ligt,

  Angstzaaiers!

  1. Peetjoh

   Yoep heeft het overleeft?. Hij heeft het nou 1 dag. Over 3 weken zien we wel of Yoep d’r nog is.

 7. Maxks

  Helaas voor de nabestaanden en zij die hebben moeten lijden, maar dat geldt ook voor de overige mensen die de afgelopen week zijn overleden aan andere ziekten die elke dag aanwezig zijn.

  76 personen zijn overleden aan het virus, alhoewel, mede door het virus immers onderliggende ziekten zijn mede debet.
  Nog een lange weg te gaan voordat de aantallen van een gewone seizoensgriep gehaald worden.
  Is het een wedstrijd?…nee!…maar wel een realiteitscheck.

 8. Adriaen van Bergen

  Artikeltje op livescience, geeft aan dat er dit jaar alleen al in de VS meer dan 22.000 doden zijn gevallen door de gewone griep en 36 miljoen mensen geïnfecteerd.
  Door corona 9300 doden en 220000 geïnfecteerd over de hele wereld!!
  De gewone griep is dus véél gevaarlijker.

  1. Piet51

   @Adriaen van Bergen
   Pleit je nu voor maatregelen die in ieder geval niet strenger zijn dan bij de gewone griep??? Wat dacht je dat er gebeuren zou, als voor Corona dezelfde maatregelen zouden gelden als voor die normale griep? Behalve de vaccinatie dan, want die bestaat voor Corona nog niet. Zouden dan niet heel veel meer mensen ziek worden? En veel meer doden dan nu? Zouden dan de ziekenhuizen niet overbelast worden, omdat de symptomen wel wat in ernst verschillen en de aanslag op IC’s veel groter is?

   De suggesties die je doet zijn gevaarlijk, want er zijn altijd naïeve mensen die Corona dan gaan relativeren. En daar is geen enkel argument voor.

   1. Bolland

    pleit ik zeker voor

   2. Fonz

    pietje neemt jou verhaal helemaal niet serieus, pietje is een nuanceneuger en een paniekzaaier

    1. Piet51

     @Fonz
     Als Bolland dezelfde persoon is als Adriaen van Bergen, klopt je opmerking. Maar ik geloof eerder, dat Adriaen na mijn reactie is afgehaakt. Bolland laat met zijn opmerking zien er niet veel van begrepen te hebben. Verder commentaar lijkt me niet nodig.

  2. Steiner

   In de Verenigde Staten zijn ieder jaar ruim een kwart miljoen sterfgevallen toe te schrijven aan medische fouten. Na hartziekten en kanker is het de derde meest voorkomende doodsoorzaak.
   Er vallen in Nederland jaarlijks 17.000 tot 20.000 doden door verkeerde medicijnen of medische fouten.
   Door behandelfouten in Duitse ziekenhuizen overlijden jaarlijks ongeveer 19.000 patiënten. Bij cica 190.000 patiënten leiden zulke fouten tot schade voor de gezondheid.
   Heel Europa: Jaarlijks sterven 194.500 Europeanen aan de medicijnen die hen hadden moeten genezen : het gebruik van verkeerde geneesmiddelen, het verkeerd gebruik van de juiste geneesmiddelen, over- en onderdosering, niet-gebruik en ongewenste nevenwerkingen.

   1. Brenda Welsh

    Dat klopt, onbelangrijk, maar dat wordt hier niet begrepen. Het is Rutte en D66 bashen.

    1. 777

     Eeuwig gebande!

  3. Peetjoh

   En als er nou 36 miljoen besmet zijn met corona hoeveel doden dan?. Is dat dan ongeveer 136×9000 =1,224000

 9. m.van.rosmalen

  Hoog tijd voor een complete Lockdown .
  Groepsimmuniteit werkt toch voor geen meter aangezien je daar 70 % voor nodig hebt
  Dat redden we nooit.
  De meeste jankerds zitten thuis vakantie te vieren en gaan af en toe op stap naar de carwash😂😂😂
  Het selecte groepje dat verplicht ziek moet worden is bij lange na niet genoeg

 10. Bolland

  Rutte noemt het grootste crisis sinds WO !!, en wie gaan ons redden van deze megaramp? precies de falende leiders van de EU die allen onder vuur lagen, Godsgeschenk voor deze gasten

  Over 10 weken zijn ze helden……

  1. Peetjoh

   Jij denkt dat als dit voorbij is, ze in Italië de leiders gaan bedanken?. En in Spanje ook? . En in Frankrijk? Nee nee. Nee na deze crisis zal inderdaad alles anders worden. Maar niet zoals je denkt. Hierna is er geen geld meer voor milieu. En zeker geen draagvlak meer. Dat gaat gelden voor imigratie ook. Ook hier riepen ze we zijn er klaar voor. 3 dagen later geen stofkapjes. + alle doden nog. Nee de hell gaat los breken en de leiders zullen moeten vluchten.

 11. Fonz

  PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK, PANIEK…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.