Oh jee! Feministen: ‘Te weinig moslima’s bij feministische beweging’

Het zat er aan te komen. De Women’s March is een voornamelijk links gebeuren en als er íets is waar links goed in is, dan is het wel hokjesdenken bestrijden met meer hokjes. Dat is dan ook precies wat er nu gebeurt. Vrouwencollectief S.P.E.A.K. vindt dat er te weinig moslima’s in de feministische beweging zitten!

‘Strijden’ voor vrouwenrechten is allang niet meer genoeg! Je moet natuurlijk wel álle typen vrouwen vertegenwoordigd zien in je beweging, anders ondermijnt het je boodschap. Kijk bijvoorbeeld naar het roomblanke GroenLinks of D66, dat eindeloos mekkert over diversiteit, vrouwenquota’s en inclusiviteit. Wel hopen ze op een vrouwelijke premier, maar allebei hebben ze een mannelijke partijleider. Dat soort ongemakkelijke feiten duikt bij links om de haverklap op. En nu dus ook bij de Women’s March.

En dit wordt lachen natuurlijk, want de dames van S.P.E.A.K. proberen nu met droge ogen te pleiten voor meer feministische moslima’s in de beweging. Hartstikke goed voor wie dat aandurft, maar laten we wel even realistisch blijven.

Een flink deel van de moslima’s in Nederland is het waarschijnlijk niet gewend om zich te uiten. Weinig sociaal contact, weinig ervaring met de vrijheden hier, een restrictieve cultuur en de kans op een héle felle reactie van ‘minder gematigde moslims’. Prima als het de dames lukt, maar niet verwonderlijk als ze de kans aan zich voorbij laten gaan.

Maar die discussie, het erkennen van die struikelblokken, kun je volgens mij niet eens voeren op het moment. Ik ben in hun ogen natuurlijk al weer xeno- en islamofobisch. De islam is eigenlijk juist heel feministisch (lees: Ina Hartgers) en het is vooral zielig dat feministische vrouwen met een hoofddoek discriminatie ervaren. Echt heel sneu.

En iedereen (behalve links) voelt ook al aankomen dat zelfs áls die moslima’s in flinke aantallen de beweging komen versterken, het nog steeds religieuze vrouwen zijn en dat islam hun religie is. En laat islam het nou niet zo op hebben met de LHBTIBBQ-tak van de feministen. Nog voor het eerste ‘probleem’ is aangepakt, doemt er dus al een tweede op aan de horizon. Wat dodelijk naïef…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Jack Flash

  Sorry maar ik kan me weinig voorstellen bij een feministische moslim,laat staan moslima.

 2. J.Rademaker

  Toch leuk, moet deze beweging eerst integreren in de moslim cultuur om leden te winnen.

 3. Peetjoh

  Feminisme is alleen voorbehouden aan vrouwen die leven in een wereld met blanke tolerante mannen. In die wereld mogen ze praten, klagen en hun mening geven. Moslim vrouwen die hebben die vrijheden niet. Ook niet in ons land, aangezien ze niet leven zoals ons en de mannen zeker niet. Het is daarom ook uitermate dom van feministen om continu tegen de schenen van die blanke mannen te trappen. Voor je het weet pakken we die vrijheden namelijk weer af.

 4. Pijnstiller

  Feminisme bij Moslims……
  Dat is wanneer een moslima zelf de kleur van haar hoofddoek mag bepalen. Een Moslima die zelf de stok mag uitzoeken waarmee ze gestraft wordt.
  Succes

 5. Bullshit16

  Zo zie je maar weer dat die linkse ratten telkens maar weer hun mening willen opzadelen
  Een ding moet ik die linkse ratten nageven demonstreren kunnen ze als de beste als ze nu ook nog eens gingen werken dan hadden ze geen tijd om te demonstreren
  In hadden ze geen zin om te demonstreren wand dan zijn ze te moe om te demonstreren
  Daarom kun je net zien hoeveel vrije tijd ze hebben om te demonstreren
  Ik heb het niet durf te wedden heel rechts heeft geen tijd om te demonstreren het zou goed zijn als we dat wel een keer doen
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. DidiMadloba

   “Linkse ratten …”
   Overdrijft u niet een beetje?
   Pleiten voor emancipatie van moslima’s zou juist on uw ogen belangrijk zijn.
   Ja hoor, er zijn wel degelijk ook in “moslimlanden” bewegingen voor de emancipatie van moslima’s.

   Spijtig voor Wilders die ons wijs wil maken dat er helemaal niets deugt aan de islam.

   1. janszm

    Noem eens iets wat deugt bij de islam, iets waar wij jaloers op kunnen zijn.

 6. Maxks

  De duivel met de paus strijden samen voor vrede. De islam en mensenrechten is conform Satan en de biecht.

  De ABC-gemeenschap, genderd zich een slag in de rondte. Divers zijn maar erbij horen. Inclusiviteit exclusief beleven…en individueel bezig zijn binnen een collectief. Clowns zijn het.

  Welke geaardheid of voorkeuren men heeft is niet het probleem maar conform veganisten kunnen ze het niet nalaten om op een obsessieve manier “woke” te zijn.
  Dat er te weinig moslima’s in de feministische beweging vertoeven is gelijk aan het waarom er te weinig veganisten in een slachthuis werken.

 7. Adriaen van Bergen

  Feministen zijn het domste deel van de vrouwmensen.
  Wel met een hele grote bek, dat dan weer wel.
  Ze zijn hun weg volkomen kwijt.

 8. -Bo-Realist

  Waarom wil links zo graag mensen tegen elkaar opzetten?
  Man-vrouw, blank-anders, homo-hetero, moslim-anders.
  Kom toch eens positief verhaal waarmee iedereen ongeacht geslacht, huidskleur, seksuele voorkeur of levensbeschouwing trots kan zijn op Nederland, de Nederlandse taal en de Nederlandse cultuur.

  Kortom stem FvD/PVV in 2021.

 9. Fonz

  Ik vind feministische vrouwen lelijk..

 10. inert

  Te weinig feministische moslima’s?
  Bedoelt men s*ksueel feminisme of feminisme in het algemeen?
  Voor het eerst genoemde is het te laat, je kunt de clitorus er niet meer “aan” feminiseren!

  1. inert

   clitorus=clitoris

 11. Gewoon werken

  Mooie vrouw is dat op de foto zou der doen!!!

 12. Rud56

  Een zo’n linksdoorgedraaide domme doos in het Parool: “de islam is geen onderdrukkend geloof”.

  Klopt helemaaL!
  De islam is een ideologie, geen geloof! En dan ook nog een met een intolerante, dominante, satanische en wrede inslag!
  Buiten alle aanslagen, moordpartijen en zowel geestelijke als lichamelijke verminkingen en misbruik gedaan uit naam van de islam, is het bijvoorbeeld een feit dat in Iran vrouwen die van de hoofddoek afwilde, bevrijd van het juk van de islam, levenslang de cel in gingen, als ze al niet zijn vermoord.

  Dus …..

 13. Rosasolis

  Er bestaat geen moslim feministen. Omdat de vrouw in de islam alleen het bezit van een man, vader of “echtgenoot” is; en alleen een doel in het leven heeft: zoveel mogelijk zonen te baren. Nadat zij uitgehuwelijkt wordt op zeer jonge leeftijd. Jarenlang, ieder jaar een kind baren, en alle huishoud takken doen, en koken.
  De enige moslim feministen die er zijn, zijn die middelbaar-school meisjes die vluchten naar een vrouwen opvang center, voordat zij uitgehuwelijkt worden, en ook vrouwen die vreselijk in elkaar door hun man werden geslagen. Deze meisjes en vrouwen hebben na hun opvang, een nieuwe leven, en niets meer met de islam te maken. Zij zijn ex-moslims, en vaak komen zij op voor de rechten van vrouwen in 3 de wereld landen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.