shutterstock 1648324774

Onderzoek: 'Aanzienlijk deel coronabesmettingen veroorzaakt door mensen ZONDER symptomen'

Geen categoriemrt 12 2020, 12:00
Maar het RIVM blijft maar roepen dat de ziekte eigenlijk alleen doorgegeven wordt door mensen die (over-)duidelijk zien zijn. Dat is dus niet zo.
Uit een nieuw onderzoek naar het besmettingsgevaar van COVID-19, het nieuwe coronavirus, blijkt dat een significant deel van de besmettingen veroorzaakt zijn door mensen die zelf geen symptomen vertonen.

"Conclusions: Estimated serial intervals are shorter than incubation periods in both Singapore and Tianjin, suggesting that pre-symptomatic transmission is occurring. Shorter serial intervals lead to lower estimates of R0, which suggest that half of all secondary infections should be prevented to control spread."

Zoals medische viroloog (bij LUMC Leiden) Mariet Feltkamp uitlegt op Twitter is dit bijzonder belangwekkende informatie:
https://twitter.com/MarietFeltkamp/status/1237754892065951754
Let wel, het RIVM blijft juist herhalen dat de kans op verspreiding door mensen zonder symptomen heel erg klein is. Niets aan het handje: zolang er niet gehoest wordt en er geen hoge koorts is kan iemand de ziekte eigenlijk niet doorgeven.
Dus wel, aldus dit onderzoek.
Dat is belangrijk, maar wat dit allemaal nog erger maakt is het feit dat de Chinezen al weken lang roepen dat dit op grote schaal kan gebeuren! Dit is niet nieuw! Het enige nieuwe eraan is dat Westerse onderzoekers dit nu bevestigen. Maar als mensen de informatie uit China serieus namen wisten ze dit al.
Ik begin me onderhand werkelijk ernstig zorgen te maken over de stand van zaken bij het RIVM. Ze gedragen zich daar alsof ze precies weten hoe het virus zich gedraagt, terwijl het juist een nieuw coronavirus is, dat op verschillende manieren anders is of kan zijn van de eerdere bekende virussen.
Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten