shutterstock 1467439742

Onze bondgenoot Amerika: 'Europa moet zelf rekening betalen voor vluchtelingen van Idlib'. Ondertussen breken vechtpartijen uit in Turks parlement

Geen categoriemrt 05 2020, 13:00
Amerika wast haar handen in onschuld. Nadat zij ongeveer de helft van alle chaos hebben veroorzaakt in het Syrië-conflict vertellen ze doodleuk dat Europa zelf de rekening kan betalen voor de Idlib-crisis. Volgens de Amerikanen doen de Turken al het werk en lopen wij alleen maar te mekkeren. Ondertussen is de eensgezindheid binnen het Turkse parlement ook ver te zoeken.
https://twitter.com/dokuz8haber/status/1235213507806842880?ref_src=twsrc%5Etfw
Ondertussen lopen oppositie en coalitie elkaar letterlijk te bevechten. Nadat er kritiek is geuit op Erdogan gaat het helemaal mis.
Tijdens een bezoek van een speciale Amerikaanse afgezant kreeg Europa de volle laag. De Amerikaan had alleen maar bewondering voor wat de Turken doen, de Turken zijn namelijk enorm gastvrij voor Syrische vluchtelingen vanuit Idlib en ook de humanitaire hulp is uitstekend volgens speciale afgezant.
https://twitter.com/RT_com/status/1235522129778667522?ref_src=twsrc%5Etfw
Zojuist hebben ook de leiders van Rusland en Turkije een gesprek gehad over het conflict in Idlib, beide landen staan lijnrecht tegenover elkaar wat betreft de kwestie in Syrië. Ook hebben beide landen een niet al te positief recent verleden met elkaar. Het is nog maar de vraag of er een concrete oplossing vanuit beide landen zal komen over de lopende strijd in Idlib.
Ondertussen doen de Amerikanen alsof ze boter op hun hoofd hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten