Onze bondgenoot Amerika: ‘Europa moet zelf rekening betalen voor vluchtelingen van Idlib’. Ondertussen breken vechtpartijen uit in Turks parlement

Amerika wast haar handen in onschuld. Nadat zij ongeveer de helft van alle chaos hebben veroorzaakt in het Syrië-conflict vertellen ze doodleuk dat Europa zelf de rekening kan betalen voor de Idlib-crisis. Volgens de Amerikanen doen de Turken al het werk en lopen wij alleen maar te mekkeren. Ondertussen is de eensgezindheid binnen het Turkse parlement ook ver te zoeken. 

Ondertussen lopen oppositie en coalitie elkaar letterlijk te bevechten. Nadat er kritiek is geuit op Erdogan gaat het helemaal mis.

Tijdens een bezoek van een speciale Amerikaanse afgezant kreeg Europa de volle laag. De Amerikaan had alleen maar bewondering voor wat de Turken doen, de Turken zijn namelijk enorm gastvrij voor Syrische vluchtelingen vanuit Idlib en ook de humanitaire hulp is uitstekend volgens speciale afgezant.

Zojuist hebben ook de leiders van Rusland en Turkije een gesprek gehad over het conflict in Idlib, beide landen staan lijnrecht tegenover elkaar wat betreft de kwestie in Syrië. Ook hebben beide landen een niet al te positief recent verleden met elkaar. Het is nog maar de vraag of er een concrete oplossing vanuit beide landen zal komen over de lopende strijd in Idlib.

Ondertussen doen de Amerikanen alsof ze boter op hun hoofd hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. RvdBe

  De zwakte van de eu, militair niet bij machte om daar een rol te spelen zodat je invloed kunt hebben op het verloop aldaar.
  Rest nog met de handen in de zakken langs de zijlijn staan en toekijken hoe het Syrische leger en de Russen de vluchtelingen naar ons toe drijven, dit in combinatie met het onvermogen de eu grenzen te bewaken, ktijg je deze toestanden.
  NEXIT!!

  1. gargamel

   ” Syrische leger en de Russen de vluchtelingen naar ons toe drijven” , man moet bijzonder dom zijn ,om zo iets te beweren, Russen zijn dar op uitnodiging vor democratisch gekozen regiring. Turken en SAD heben daar niet te zoeken, en zijn verantwordelijk vor massale exodus. Trouwens, wie drijft mensen die niet uit Syrien komen?

   1. 1234vijf

    Hier is geen touw aan vast te knopen.

    Dronken?

 2. Joshuak

  Jaja, maar als we die vluchtelingen op her vliegtuig naar de VS gooien piepen ze wel anders..

  Niet eerste keer dat die Amerikanen Europa met de consequenties van hun acties in die regio willen laten zitten..

  Zolang Amerika zelf niet meewerkt aan het huizen van die vluchtelingen kunnen ze beter ook hun mond houden

  1. RvdBe

   De eu is helemaal niet bij machte om vlichtelingen op het vliegtuig naar de USA re zetten.
   Nogmaals, als je niet bij de grote jongens op het schoolplein hoort, krijg je het voor je kiezen, dat lijkt en is oneerlijk maar zo werkt dat nu eenmaal.

   1. Meriadoc Brandebok

    Waarom niet? Je pakt gewoon een paar vliegtuigen, zet er, pak ‘m beet een paar duizend, vluchtelingen op en stuurt hen door naar de US of A.

    1. RvdBe

     Of je bewaakt je grenzen, en treed keihard op en je hoeft helemaal geen vliegtuigen naar USA te sturen.

 3. Hendrie1963

  Geweldig die EU. Goed georganiseerd. Alleen hun bankrekening is goed geregeld . Dictators.

 4. Ralnov

  Amerikanen , schijthekel aan dat achterlijke volk. Afgekeurde Europeanen die hier jack shit voor elkaar hebben gekregen. Hun een teringzooi maken en ons ermee opschepen , dacht het niet.

  1. Dropje

   En op elke hoek van de straat een Mac Donalds, dat dan weer wel

  2. RvdBe

   Dacht het wel, wat wou je er aan doen?

 5. Ritter

  Europa is zwak ; althans de Noord/West Europese leiders.

  Oost Europa heeft haar grenzen gesloten voor illegale migranten.

  Turkije is een veilig land. De z.g. “vluchtelingen” kunnen daar dus blijven.

  Als ze vanuit een veilig land ( in dit geval Turkije) willen doorreizen naar Noord/West Europa zijn het illegale migranten die om economisch/financiële redenen ( lees uitkeringen enzovoorts)

  Het enige wat helpt om de illegale massa migratie onder het mom van “vluchteling” af te remmen is het sluiten van de buitengrenzen en stoppen met het verschaffen van ruime uitkeringen en huizen aan illegale migranten.

  1. Piet51

   @Ritter
   “Het enige wat helpt om de illegale massa migratie onder het mom van “vluchteling” af te remmen is het sluiten van de buitengrenzen en stoppen met het verschaffen van ruime uitkeringen en huizen aan illegale migranten.”

   Denk nou eerst eens na voor je wat schrijft. Dit kost alleen maar tijd, voor jou ams schrijver en anderen als lezers.
   Illegale migranten hebben in Nederland en elders helemaal nergens recht op. Ze zijn er, redden zich min of meer, maar krijgen echt geen woning en ook geen ruime uitkering, ze krijgen niet eens een krappe uitkering.
   Afremmen van voor toelating kansloze vluchtelingen is inderdaad een deel van een oplossing. Maar hoe doe je dat en hoe stel je die status vast? Inderdaad, door iedereen te onderzoeken en dat kost tijd.
   Buitengrenzen sluiten is onmogelijk zonder tankgracht, stroomdraad erlangs, mijnenvelden en geschutstorens rond ons land. Ik herinner me de DDR nog toen ik daar weleens doorheen kwam in mijn studietijd. Die hadden het geregeld. Als je dat wilt, kan ik je “inside information” geven.

   1. Rammstein

    Piet 51: “Buitengrenzen sluiten is onmogelijk zonder tankgracht, stroomdraad erlangs, mijnenvelden en geschutstorens rond ons land. Ik herinner me de DDR nog toen ik daar weleens doorheen kwam in mijn studietijd.”

    Dat was om burgers binnen te houden en beletten naar het vrije westen te vluchten. Die maatregelen bij de Turks/Griekse grens zijn juist om het vrije westen te beschermen tegen horden immigranten van buiten.

    Ook voor echte vluchtelingen zouden de grenzen gesloten moeten blijven. Het is ons pakkie an simpelweg niet en de opvang tot nu toe is genoeg geweest. Opvang in de regio is de enige humane oplossing – de regio in het Midden-Oosten en Noord-Afrika is groot en omvat meer dan Turkije. Financieel zullen we daar ruimhartig aan bijdragen.

    1. Piet51

     @Rammstein
     Ik had veel kennissen in de DDR, waar ik altijd langs ging op doorreis naar Polen, toen altijd mijn eindbestemming. Die kennissen waren bijna allemaal overtuigde communisten, die maar één enkele functie van de muur en andere afscherming kenden, namelijk het Westen buiten houden. Wij in het Westen, wisten heel goed, waar die afscherming (ook) voor diende en zagen nu en dan de TV-beelden van neergeschoten DDR-vluchtelingen.

     Als je vind, dat de ellende van anderen ons pakkie-an niet is, verschillen we heel sterk van mening, maar ook van mens- en wereldbeeld. Ik vind, dat mensen in ellende een zorg zouden moeten zijn van iedereen, naar draagkracht. Dat hebben we toch mooi met onze beschaving bereikt, al gaat het soms moeizaam. Ik vind ook, dat opvang in de regio een humane oplossing zou kunnen zijn. Maar daar zijn twee opmerkingen over te maken. Er worden al veel meer vluchtelingen in de regio opgevangen dan in Europa of elders. En die humane opvang van al die miljoenen is nog steeds, na zoveel jaren op geen stukken na gelukt. De landen van herkomst en de opvangende landen zijn niet in staat om die opvang humaan goed te regelen. Geld is natuurlijk altijd een probleem, het gemakkelijkst oplosbaar, maar niet voldoende. Ik heb genoeg gezien en gehoord van de organisatorische capaciteiten in dergelijke landen, om te zien dat daar een groot probleem ligt. Wij en nog een paar sterk ontwikkelde landen hebben vaardigheden ontwikkeld, waarmee grote wereldproblemen kunnen worden aangepakt. Gewoon rationeel onderzoeken, structureren, strategieën bedenken, etc., etc. En mensenkennis ontwikkelen, natuurlijk. Het lijkt helaas alsof er onvoldoende bereidheid is om die vaardigheden te delen, zodat anderen er ook van kunnen profiteren en mee kunnen werken, zonder hulp van buiten.

   2. Ritter

    @Piet51

    Heeft u gelezen wat ik heb geschreven?

    Ik zal het nog eens herhalen.

    1: Turkije is een veilig land.

    2: Als een z.g. “vluchteling” vertrekt uit een veilig land ( in dit geval Turkije) naar Noord/West Europa is het geen “vluchteling” meer maar een illegale migrant die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reist.

    3: De meeste z.g vluchtelingen zijn geen echte vluchtelingen maar illegale migranten die naar Noord/West Europa reizen omdat het hier “tafeltje dek” is. Dat weten ze en dus reizen ze naar Noord/West Europa.

    4: Zelfs als deze z.g “vluchtelingen” geen verblijfstatus hebben gaan de meeste niet terug maar blijven in Europa. In Amsterdam krijgen ze zelfs woningen en vertier op kosten van de belastingbetaler.

    5: Het sluiten van de buitengrenzen is wel degelijk mogelijk. Dat is precies wat Griekenland nu doet en tot nu toe komt er geen enkele migrant door de Griekse grens. Daarbij doen landen als Hongarije het ook en met effect.

    1. 1234vijf

     Ritter heeft kennelijk nog nooit iets meegekregen van de ellendige toestanden in de Turkse vluchtelingenkampen. Hiij lijkt ook niet te weten dat de huidige vluchtelingenstroom echt niets te maken heeft met ‘tafeltje dekje’ maar met levensbedreigende ellende van door bombardementen opgejaagde vluchtelingen.

     Ik tref hier veel domheid aan maar dit is ook kwalijke en immorele domheid.

     1. Ritter

      1234vijf

      Volgens het NOS journaal bestaan de z.g “vluchtelingen” die nu bij de Griekse grens zitten voor 90% uit Bengalen Afghanen, Pakistani, Irakezen enzovoorts.

      Er zitten maar weinig Syriërs bij.

 6. Rompui

  Kijk zo kan het ook heerlijk beschaafd ook toch ??? hahahaahahahahahahah

 7. Lambieck

  Geen nood mensen.
  Volgende week komt Trump met weer zo een super vredesplan.
  Met de Taliban is het nu ook vreedzaam theedrinken.
  Wacht maar af tot Super Donald het allemaal gaat regelen.

 8. JFU

  We hebben de ‘vluchtelingen’ crisis zelf in de hand gewerkt door te weigeren alle grenzen hermetisch af te sluiten, en door ze vorstelijk te ontvangen en voorzien van alles waarvoor de autochtone bevolking hard voor moet werken Met deze ellende als resultaat dat alleen maar erger zal worden.

 9. inert

  Europa heeft Turkije helemaal niet nodig, gewoon de grenzen écht sluiten, het door`die Blöde kuh Merkel’ geschapen probleem is op een andere manier niet op te lossen!
  Gewoon de grenzen sluiten, en de eerste zending quasi vluchtelingen flink laten schrikken!

 10. Maxks

  “Amerika wast haar handen in onschuld. Nadat zij ongeveer de helft van alle chaos hebben veroorzaakt in het Syrië-conflict”
  Bovenstaande is niet correct.

  Amerika heeft twee jaar lang gezegd dat zij zouden vertrekken en dat Europa het moest overnemen.
  Twee jaar de tijd gehad om met een plan te komen. Dit werd geweigerd.
  Toen de dag van vertrekken aanbrak schreeuwde men moord en brand.

  Het Westen heeft niets te zoeken in landen die niet gediend zijn van de Westerse democratie. Zelfs zij die tegen een regime zijn, zijn nog steeds voor de islam.

 11. henk43

  Ik denk dat Trump en Erdogan moeten betalen voor de vluchtelingen.In hun grote wijsheid besloten deze heren dat Erdogan Syrie mocht binnenvallen om daar de Koerden te verdrijven ,nota bene de mensen die voor on de kooltjes uit het vuur gehaald hebben in hun gevechten met IS .Dat deze mensen door Trump een dolk in de rug gestoken is is voor mij niet te bevatten.En nu Erdogan toch in Syrie zit met zijn leger en de 900000 inwoners van Idlieb op de vlucht drijft moet de EU daarvoor bloeden.Ik lees hier vaak Nexit maar ik ben voor een sterker Europa met een eigen legermacht als we ook al zien hoe Rusland het MH17 onderzoek traineert.
  Voetnoot: Ik las net dat Thierry bij Trump een verzoek ingediend heeft om een onderzoek naar deze ramp in te stellen omdat deze onderzoeken (2 Stuks) partijdig zouden zijn .Hoe gek kun je het maken.

 12. Meriadoc Brandebok

  De belangrijkste oorzaak van alle problemen in het Midden-Oosten is natuurlijk de Verenigde Staten: eerst door het min of meer als zandbak voor de Koude Oorlog te gebruiken en vervolgens door het zwaar toe te takelen met diverse militaire interventies (al dan niet door de bewapening van de groepen).

  Het is aan de VS te wijten dat de situatie daar volledig uit de hand is gelopen. Europa heeft daar geen tot een ondergeschikte rol in gespeeld: die was juist aan het bezuinigen op Defensie.

  Verder is te wijzen op het feit dat de VS Europa glashard voorloog over Irak, waar zogenaamd massa-vernietigswapens werden gefabriceerd.

  Dat de VS nu roept dat Europa moet opdraaien voor de door hen veroorzaakte puinzooi is te hypocriet voor woorden. Misschien kan men de vluchtelingen beter naar de VS doorgeleiden. Maar ik vrees dat de Amerikanen geen ak geven om de slachtoffers van hun onbezonnen acties.

 13. Vrijedenkert

  Zodra Assad en regeringsleger het gebied in en rondom Idlib wat gewoon tot Syrië behoort in handen heeft is in principe deze oorlog voorbij!
  Waarom Turkije en andere partijen deze oorlog maar steeds willen rekken en verlengen is voor mij een vraagteken?
  Turkije en ook de VS kunnen geen aanspraak maken op Syrische gebieden en hebben geen enkel mandaat, Assad en het regime zijn geen lieverdjes maar er wordt steeds gewezen naar Assad als veroorzaker van het geweld in en rondom Idlib terwijl de jihadistische groeperingen in Idlib het gebied niet willen overdragen aan het wettig gezag en het gezag geen andere keuze heeft dan het eigen wettig territorium te veroveren op deze jihadistische groeperingen en worden gesteund door Turkije.

  Jihadistische groeperingen in Idlib dienen zich over te geven of te vertrekken en het Turkse leger dient zich terug te trekken naar Turkije zodat de wettige regering daar het gebied kan overnemen en de macht kan herstellen en dat gebeurt niet, dit is de oorzaak van het geweld en daar wordt in de media gewoon omheen geluld!

 14. Rosasolis

  Trump’s Amerika moet zich met hun eigen zakken bemoeien. Zij hebben hun militaire uit Syrie en Iraq teruggeroepen, dus hebben ze verder niets met deze huidige conflict en menselijke chaos te maken. In tussen laat Griekenland en Bulgarije geen vluchtelingen door. Het huidige gigantisch vluchtelingen probleem wordt onder controle door EU militairen, en de Rode Kruis gehouden. Tot nu toe heeft Amerika geen enkele steun aan de EU aangeboden, en vooral geen interesse besteed aan de enorme dilemma die Griekenland nog steeds dagelijks moet meemaken…de overvolle kampen met honderdduizenden vluchtelingen van Syrie en Iraq, van enkele jaren geleden.
  Bij Amerika geldt alleen: The rich get richer, and the poor get poorer……In eigen land. Vele Amerikanen beschouwen Europa nog steeds als “The Old Country”,
  en “Europa is Quaint”, (schattig maar nogal achterlijk)…Tijd om de wereld te laten zien dat de EU nummer 3 in de wereld economie is. We hebben Trump’s Amerika
  niet nodig om te proberen over Europa te heersen.

 15. P.Sisterons

  Stuur die Syriërs naar Rusland als ze weg willen uit eigen land.
  In Europa is er geen plaats meer. Er is al genoeg ellende met naffers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.