shutterstock 1668127930

Oproepen vanuit allerlei lagen van de samenleving: 'blijf thuis!!!'

Geen categoriemrt 22 2020, 15:00
De overheid riep per NL-alert al op om 1,5 meter afstand te houden en thuis te blijven. Deze oproep tot een vrijwillige lockdown wordt door zo'n beetje alle lagen uit de samenleving nog eens heel dik onderstreept!
Hier zien we Rotterdamse burgemeester Aboutaleb een oproep doen. Artsen van allerlei ziekenhuizen gaan (sorry voor de term) viral op social media door foto's met de tekst: 'Wij blijven hier binnen voor jullie. Blijven jullie binnen voor ons?!' Duidelijker kan haast niet! Ook GeenStijl doet een oproep, weliswaar op hun eigen manier, maar goed. Zij reageren op de hypocrisie van mensen die zelf buiten zijn om sociale controle voor anderen uit te oefenen. En ook gemeentes, veiligheidsregio's en andere officiële instanties pleiten voor thuisblijven.
Dit betekent wat mij betreft dat er een lockdown aan zit te komen. Mensen blijven overduidelijk nog te veel buiten en hebben lak aan de anderhalve meter afstand. Reden voor de overheid om in te grijpen, maar op zichzelf waarschijnlijk niet genoeg.
https://twitter.com/SBergsma/status/1241702807134232576
Gezien het feit dat de overheid veel met reclame- en PR-bureaus van doen heeft, zou het mij niet verbazen dat ambtenaren en politici erop getraind zijn om prioriteit te geven aan het draagvlak voor iedere maatregel. Door de oproep, die voor een deel ook vanuit de overheid zelf wordt aangestuurd en versterkt, probeert men nu dus draagvlak te creëren voor een lockdown: eerst netjes vragen en mensen primen voor het beleid, en dan desnoods forceren bij onvoldoende effect. En reken maar dat de huidige situatie het schoolvoorbeeld van 'onvoldoende effect' is!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten