Paniek om recordstijging Italië: 1.500 nieuwe besmettingen en 133 nieuwe doden! Italië nu na China grootste coronahaard

Italië heeft zojuist een update gegeven over de situatie in het land met betrekking tot het coronavirus. DRAMA! Met maar liefst 1.492 nieuwe besmettingen en 133 doden in de afgelopen 24 uur, is het land nu de grootste coronahaard ter wereld, op China na. Met 60 meer besmettingen dan in Zuid-Korea haalde het land verder iedereen in.

Hier gaat iets grandioos mis! In China neemt het aantal nieuwe gevallen (en doden) flink af. Nou waren dat sowieso al niet de meest betrouwbare cijfers, dus zoveel zegt dat ook weer niet. Het land nam echter wel flinke maatregelen, dus het is op z’n minst een verklaring voor de afname (al is het maar om te doen alsof het beleid werkt).

In Zuid-Korea, waar men toch ook toegang heeft tot behoorlijk goede zorg, steeg het aantal nieuwe besmettingen ook flink. Daar zou een christelijke sekte medeverantwoordelijk voor zijn geweest. Het aantal doden is er echter ontzettend laag en cijfers van die regering lijken mij sowieso een stuk betrouwbaarder. Dus waarom gaat het dan in Italië zó hard?

Italië rapporteerde zojuist namelijk grofweg 40 procent van alle nieuwe besmettingen en zo’n 52 procent van álle nieuwe doden ter wereld. Ik kan dat niet verklaren. Italië is volgens mij qua cijferrapportages niet onbetrouwbaar en test volgens mij ook niet véél meer dan sommige andere landen. Op medisch vlak (helemaal in die regio) lopen ze ook niet achter, toch?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Lambieck

  Ik kan dat niet verklaren.
  .
  Sterke conclusie Wout.
  Nu graag met die nieuw verworven inzichten handelen.

  1. 777

   Lambieckok?

 2. Cootje

  De beurzen gaan morgen door het putje , en het fenomeen de Europese unie daarna . Op een paar zakkenvullers na is er geen uniforme beleid bij calamiteiten . Let maar op de Salvini boys staan er alleen voor

 3. Cootje

  De EU samenwerking als er wat te verdienen valt , migranten zoek het maar uit , Corona virus lost het maar op. Het Corona virus gaat sporen nalaten in Europa die niet meer goed komen in de solidariteit sfeer . Het is angstig stil bij de zakkenvullers . Eigen volk eerst zijn niet alleen de wijze woorden van trump

 4. Jack Flash

  Als de elite zich begint te verplaatsen over de planeet hoef je je pas zorgen te maken.
  Be alert.

  1. Apailiya

   Zo is het, als die koninklijke smeerlappen Oranje geheten zich gaan verplaatsen weet je dat het menens is.

   1. Bockbeer

    Ze gaan liever skiën met de hele familie, met alle gevolgen van dien.

 5. Ab Infinitum

  Nieuwe doden ?

 6. JochemX

  In Zuid-Korea zou een Christelijke sekte medeverantwoordelijk zijn geweest. Hoe? Graag nader toelichten. De cijfers uit China zijn niet zo betrouwbaar, zoals gewoon.

  1. Peetjoh

   Daar heeft een mevrouw van de sekte China bezocht en daarna een kerkdienst in Korea jochem. Aangezien daar een paar duizend aanwezigen waren zijn er die dag veel besmet door 1 mevrouw. Meer dan de 3 (die elke besmette zal besmetten) die de rivm aanhoud hier.

 7. Brenda Welsh

  Israel pakt het grondig aan. Iedere toerist die Israel wil bezoeken gaat eerst 14 dagen in quarantaine is het voorstel. Morgen neemt het Israelische kabinet een beslissing. Als het doorgaat heb je daar de grootste kans op overleven.

  1. 777

   Eeuwig gebande!

  2. Keitaro

   Er is nog een volk dat daar in quarantaine leeft, gedwongen weliswaar.

 8. kees cup

  ITALIE hahaha …
  Een van de P.I.G.S landen in de EU.
  Italie een ‘outbreak’ laten indammen, een luguber grapje zeker.
  Sinds de ondergang van het romeinse rijk heeft men hier nooit meer iets met succes weten te presteren.
  Nou ja, de maffia is een zeer succesvol italiaans project.

  1. Cootje

   En heeft een economie die voor eenderde Op zwart geld draait , een torenhoge staatsschuld , en als het fout gaat hebben ze vrienden in Europa die hun schulden betalen , En ze hadden een geweldige dienaar bij de ECB. Die heeft de rest van Europa opgezadeld met monopolie geld

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.