Problemen toeslagenaffaire al jaren bekend! Eric Wiebes en Lodewijk Asscher blijken grote boosdoeners

De mensen bij Follow The Money hebben weer een mooi pareltje weten te produceren. Uit diverse documenten en de reconstructie door FTM, blijkt dat de politieke top in 2014 al wist van de toeslagenaffaire, de ernst van de problemen én mogelijke oplossingen. Niemand deed wat!

De Belastingdienst ligt om de haverklap onder vuur. Logisch, want er gaat ook van alles mis. Maar dat betekent niet dat de fiscus maar uit zielloze ambtenaren bestaat, die hun gevoel voor rechtvaardigheid puur baseren op wat wettelijk is toegestaan. Zo blijkt namelijk dat men bij de Belastingdienst vrij duidelijk (en snel!) aangaf dat het volgen van de wet bij die toeslagen, ernstig leed veroorzaakte. We spreken dan over het jaar 2014.

De ambtenaren bleken nu eenmaal gebonden aan een ‘zwart-witbeleid’, omdat de wet zo was ingericht. Uitzonderingen waren niet mogelijk, dus moest de wet worden veranderd. Dat kaartten ze meerdere malen aan, maar toenmalig staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën, VVD) en minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, PvdA) die ook zijn geïnformeerd, deden niets! Sterker nog, de Belastingdienst (afdeling Toeslagen) kwam zelf met een voorstel voor een oplossing. Wiebes en Asscher deden er niets mee. Ze zagen zelf de problemen, maakten zelfs aantekeningen en wisten dat gezinnen er op dat moment al compleet kapot aan gingen. Nog steeds deden ze niets. Ook informeerden ze de Kamer niet.

Wie het hele artikel leest kan haast niet anders dan concluderen dat Wiebes en Asscher de problemen simpelweg hebben verergerd, en op z’n minst hebben verlengd. De Belastingdienst valt een stuk minder te verwijten, maar heeft (ook door mij) behóórlijk veel kritiek over zich heen gekregen. Bij deze mijn excuses!

Oh en wie nu nog op Lodewijk Asscher en de PvdA durft te stemmen is echt niet goed bij z’n hoofd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Hendrie1963

  De hele rotzooi moet opstappen. Wordt tijd voor mensen die er wel verstand van

 2. Hendrie1963

  De hele rotzooi moet opstappen. Wordt tijd voor mensen die er wel verstand van zaken hebben.

 3. Apailiya

  Wiebes is een totaal malloot en Asscher een verachtelijke PVDA’er, meer valt er eigenlijk niet te zeggen betreffende die twee, stem PVV of FvD de eerstvolgende keer!

  1. Willem Bever

   Wiebes is Bi-Polair en dient behandeld te worden

 4. van Urk

  Verwacht je toch niet van de PvdA.

  1. AS210854

   Van urk, HAHAHAHAHA

 5. Zcooby

  En dat wil premier worden met gevolge welke puinhopen zullen er dan ontstaan door ondermeer wegkijken van de problematiek of verzwijgen dat het er is. Ga er maar op stemmen succes verzekert.

 6. DidiMadloba

  Op het eerste gezicht lijkt dit een geloofwaardig verhaal, maar omdat DDS altijd overdrijft zal het toch niet kloppen.

  1. Kretoloog

   Lees FTM en je zult merken dat het nog veel ernstiger is dan DDS hier opschrijft.

   Maar Didi staat erom bekend dat hij als een struisvogel zijn kop in het zand steekt. Dus het zal wel parels voor de zwijnen zijn, dit advies.

  2. Bullshit16

   Didi
   Omdat het om pvda gaat is dit bericht ineens niet waar maar als het om een fvd of PVV was geweest dan was het wel waar in didi je bent een kwal eerste klas
   In trouwens als dds allemaal leugens schtijft wat doe je hier dan nog donderstraal lekker op
   Stem fvd of PVV uit de eu

  3. Bullshit16

   Didi
   Schaakmat

 7. Stanly2000

  Wat is dat toch met die Kwiebus . Hij komt overal mee weg en zijn wanbeleid (wethouder A’dam, belastingdienst, schadeherstel Groningen) wordt ook nog eens beloond om als minister op te treden.

 8. Duckday

  DE ene wil minister president worden PVDA .Daar op moet je nooit stemmen die gladjanus
  EN Wiebes help nog meer naar de klote VVD .
  Dit kabinet moet zo snel mogenlijk weg.

  STEM PVV of FvD daarna snel uit de EU

 9. Baron von Munchhausen

  En alles in Rutte II.
  Van Asscher weten we dat hij wereldkampioen wauwelen is en daarbij wereldkampioen nooit-iets presteren is, behalve puinhopen achterlatend!
  En Wiebes??? Is er iets dat de bevolking niet mag weten? Hoe kan het anders dat deze brokkenden-makende oelewapper zolang gehandhaafd blijft? Chanteert Wiebes politici, of top-ambtenaren?
  Wie kan mij het antwoord geven?

 10. Smek

  En die Asscher wil president worden laat me niet lachen zeg wat een droeftoeter.
  Dan is ons land helemaal verloren. I love FvD

 11. Kretoloog

  Toch opvallend dat deze brisante informatie via Follow the Money naar buiten komt. Waar was de heilige Pieter Omtzigt: had hij dit niet ontdekt? Of wist hij het wel, en dwong het coalitiebelangen hem zijn mond te houden?

  Er vallen nogal wat politici zwaar door de mand door de KOT (Kinderopvangtoeslag): Erik Wiebes, maar dat verbaast niet van deze malloot. Lodewijk Asscher, die het door hem begeerde premierschap nu definitief op zijn buik kan schrijven. En Piet Hein Donner, oud-vicevoorzitter van de Raad van State, de verkrachter van onze rechtstaat.

  1. Bullshit16

   Kretoloog
   In nog kan dit kabinet blijven zitten
   Als het een fvd pvv kabinet was geweest dan waren ze al lang weggestuurd door die landverraders
   Stem fvd of PVV uit de eu

 12. WWW

  Dit is nu precies de PVDA, overal regeltjes en uitzonderingen. Met de PVDA krijg je alleen maar meer bureaucratie. Op een of andere manier werkt het gewoon niet en is altijd fraude gevoelig.

 13. Wim Vreeswijk

  Ergens is het falikant verkeerd gegaan. Dat valt niet meer te ontkennen, ook niet meer voor de verantwoordelijke politici (Wiebes en Asscher) Met name Asscher heeft zichzelf hiermee afgeschreven als opvolger van Rutte.

 14. ET007

  Wiebes en Asscher houden mooi hun mond, terwijl er grote chaos heerst en er koppen moeten rollen. Wat een lafaards. Willen beetje groot doen, maar durven niet op te komen voor hun eigen onkunde en falen. Asscher zou best wel MP willen worden. Die kans schat ik nu nog maar klein in.

 15. Florissa

  Lodewijk Asscher ,en dat wil de leider van ons land worden,kijk wat ze gedaan hebben ,niet wat ze beloven .

 16. Arbeider65

  Ik heb Ascher al een leuke e-mail gestuurd. Moest iedereen eigenlijk doen. Klojo’s deze beide ex- wethouders uit……. Amsterdam.

  1. Vliegenvanger

   Stuur het emailadres maar. Stuur ik hem ook een mailtje.

 17. Henk Albarda

  Ook FTM is maar incidenteel goed bezig. Terwijl dagelijks de nep-beweringen van de klimaat hysterie worden ontkracht, heeft FTM een heksenjacht ontketent tegen 1 (ja, EEN) klimaat deskundige, die voor Shell werkte als klimaat scepticus.
  Dat er hele hordes ‘klimaat-deskundigen’ gesubsidieerd de grootst mogelijke onzin over de klimaat hysterie in de media mogen blaten, daar gaat FTM aan voorbij.
  Dit verhaal speelt de afgelopen weken, dus voor mij heeft FTM afgedaan.

 18. yellow thread street

  Je kunt zeggen van de Belastingdienst wat je vind, ze “werken” wel zeer consequent.

  Alles wat er uit deze koker komt is namelijk gedoemd te mislukken.

  Geldstromen richting het Oostblok i.v.m. uitkeringsfraude.
  Zie ook hoeveel geld er door de jaren heen aan zogenaamde kinderbijslag en andere uitkeringen richting Turkije/Marokko verdwenen is.
  Kinderopvangtoeslagen voor een kind van zelfs nog geen jaar oud, hoe bedenkt je zoiets, logisch dat mensen gaan frauderen omdat het om interessante bedragen gaat.

  Asielzoekers die bewust de zaak traineren om een riante bonus te incasseren, ouderen die lang wachten op een welverdiende plek in het verzorgingstehuis moeten hun mond dichthouden, hun hebben geen enkel recht.

  Wankele ambtenaren die wegens niet goed presteren in de baantjescaroussel terecht komen en gewoon doorgaan met blunderen.

  En zie ook hoeveel Rijksambtenaren van nog geen 60 jaar overtallig verklaard zijn een enorme afkoopsom gekregen hebben met behoud van een salaris waar ze prima mee uit de voeten komen de rest van hun tijd slijten totdat ze kunnen gaan genieten van een vorstelijk pensioen.

  Ondertussen staat ons land op het randje.
  Ik wist het wel, begin met het afschaffen van alle vreemde toeslagen, als je niets uitkeert keer je ook niet teveel uit en valt er door fraudeurs ook niets te halen.

 19. Antonofje

  Alleen idioten stemmen op idioten!

  1. 777

   Maar er zijn ook idioten die op idioten stemmen.

 20. Rud56

  Die Asscher én zijn PvdA hebben de afgelopen decennia dusdanig gefaald dat ons land door vele ellende is overspoeld c.q. is verziekt. Denk alleen al aan de Participatiewet, die velen in de ellende heeft gestort. Een sitiuatie gelijk die van de Belastingdienst.
  Toen dat faalbeleid publiekelijk werd was de verantwoordelijke van de PvdA, die Klijnsma niet voor commentaar beschikbaar! Nee, als dank is zij nu Commissaris van de Koning in Drenthe.
  En dan die Asscher, ons nationale Sinterklaasfeest geheel verziekt, tot in het lokale toe, dankzij een stel parasieten en haatzaaiers die hij van (een nog steeds lopende) subsidie liet voorzien.
  En wie weet wat er nog meer uit die kast komt van de tijden dat die achterbakse hypocriet minister was. Toen hij wethouder te Amsterdam was heeft hij ook al een grote puinhoop achtergelaten.

 21. Bes Tolen

  De Belastingdienst heeft niet de goeie mensen op de opbouw van de organisatie van ”de afdeling” toeslagen gezet. Dat is niet verwonderlijk omdat het nodige inzicht bij de hoge leidinggevenden ontbrak. Dat inzicht vereiste het onderkennen van de kwaliteiten, in het bijzonder de intensieve kennis, die nodig is om een organisatie van die betekenis te kunnen opzetten. Waarbij ervaring niet weg is dus vitale wat oudere personen, die niet uitsluitend een belastingopleiding hebben maar (ook) een administratief organisatorische van hoog niveau. Die moeten uiteraard de gerede kans krijgen en ook dat is vast een belangrijk punt van doorlopende aandacht.
  Dat het Asscher ontbrak aan primair inzicht in belangrijke onderwerpen was tijdens zijn ministerschap van Sociale Zaken wel duidelijk. Het valt niet te verwachten, dat Asscher dat gebrek kan opvullen. Dat gaat niet zo maar. Wiebes bleek slechts een beperkt pakket echt te beheersen. Hij miste het inzicht in de specifieke neigingen van de organisatie van de Belastingdienst.

 22. Vliegenvanger

  I snap niet dat er o er dit verhaal totaal niks te lezen is op NU.NL.
  Het komt Lodewijk Asscher waarschijnlijk niet zo goed uit dat dit naar buiten is gekomen. Die flapsrol is al net zo corrupt als Rutte. Dit betekend dat er zeker niet gestemd moet worden op die PVDA. Deze proberen het stokje over te nemen van Rutte om vervolgens door te gaan zoals deze de waardeloze regering. Weg met Lodewijk Asscher. Wegkijker eerste klas.
  Stem FvD of PVV. NEXIT.

 23. macsjang

  Waar baseert die puinveroorzaker van die kut-partij, wat de pvda toch is geworden, (eigenlijk al sinds den Uyl) zijn voorbarige grootspraak op, om PM te willen worden? Wat een arrogante blaaskaak, met z’n 9 zeteltjes. Ambitie is mooi, maar als het aan zelfreflectie en een klein beetje nederigheid ontbreekt, moet je wegblijven uit de kamer. En die kwiebus van de vvd is geen haar beter. Wat is dat toch met een behoorlijk aantal van de hedendaagse politici? Liegen, bedriegen en bestelen is de norm geworden. Shame on you.

 24. Kristalix

  Verbaasd het echt nog iemand?

  Klotewijkasbak. Zijn echte naam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.