Rutte over Turkije: ‘Niet acceptabel, Erdogan moet zich aan de afspraken houden. Maar ik zal hem niet onder druk zetten’

Eindelijk heeft Rutte gesproken over de dreigende humanitaire ramp bij Turks/Griekse grens en de grens met Bulgarije en Turkije. Terwijl Erdogan de Syriërs en indirect de Russen – die weer een proxy-oorlog voeren – aan het bevechten is, verbreekt Erdogan ondertussen ook min of meer de Turkijedeal uit 2016. Rutte is boos, maar wel nog niet de discussie met de mes op de keel voeren….

Zoals gebruikelijk bij Rutte: stoere taal jegens Erdogan, maar als het puntje bij paal komt dan wil Rutte toch niet de druk opvoeren.

Meneer Rutte kies nu gewoon een kant, of hard in gaan tegen Erdogan of niet. Er is geen tussenweg, maar stop gewoon met continu te ‘flip-floppen’ – oftewel van mening te veranderen.

Wel zegt Rutte terecht dat het onacceptabel is dat mensen als geopolitiek instrument gebruikt worden. In dit geval dus Syrische migranten, zij krijgen valse hoop mee dat er een doorgang is naar Europa, maar ondertussen worden ze wakker van deze droom als ze aankomen bij de grenzen.

Er dreigt inderdaad een nieuwe vreselijke migratieramp aan te komen, en de EU lijkt voor nu besluiteloos. De EU zou er goed aan doen om Erdogan te steunen in de strijd tegen Syrië en de Russen, maar ondertussen wel als eisen stellen dat de Turkijedeal uit 2016 gewoon gerespecteerd wordt!

https://twitter.com/dvndm/status/1234435711589396480?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Rompui

  We gaan die Turken niet helpen .
  Heb jij een schroefje los of zo .
  Ga zelf helpen kanonnenvoer .

  1. JochemX

   Turkije is afgezakt naar een Islamitische dictatuur. Helpen in strijd tegen Syrië? Volkomen zot.

 2. Vraagtekentje

  Hij wil hem niet onder druk zetten??? Hij kán hem niet onder druk zetten, wat zou hij doen, met zijn handtasje slaan? En alles wat hij überhaupt zou zeggen is ongeloofwaardig, schuif nog ff een paar miljard naar Turkije, dat werkte toch zo goed?

 3. Vraagtekentje

  Hij wil hem niet onder druk zetten??? Hij kán hem niet onder druk zetten, wat zou hij doen, met zijn handtasje slaan? En alles wat hij überhaupt zou zeggen is ongeloofwaardig, schuif nog ff een paar miljard naar Turkije, dat werkte toch zo goed? Toch maar belastinggeld.

 4. FJ

  Stuur maar 1 vliegtuig Europese Turken terug naar Ankara, dan begint het piepen pas echt.

  1. FJ

   Er zitten er nog wel een paar in de gevangenis, begin daar maar eens mee, want dat levert een besparing op.

   1. Politiek Profeet

    Pinokkio zal weer draaien en straks zelf een taxi huren om wat van die kanspareltjes uit terroristengebied op te halen ….de deugkneus.
    Erdogan en zijn graftakkenland uit de navo pleuren en er een megagroot hek omheen bouwen met flink wat voltages.
    Elke turk die zich hier niet aan onze regels wenst te houden meteen terug naar dat graftakkenland.
    Opruimen hier……we hebben teveel aan islamitisch uitschot aan het infuus hangen….

    1. Shadow1100

     Pinokkio? Pineukio zul je bedoelen. Hij liegt en naait je ook nog!

 5. Vrijedenkert

  Rutte over Turkije:
  ‘Niet acceptabel, Erdogan moet zich aan de afspraken houden. Maar ik zal hem niet onder druk zetten’

  Kortom slappe hap!

  Typisch Pinokkio, hoog inzetten:
  Mark Rutte steunt Griekse premier: ‘Afspraken uit de EU-Turkije verklaring moeten worden nageleefd’
  En vervolgens net zoals met MH-17 en andere zaken met niks eindigen…

  Pinokkio beloofd zoals we al jaren ondervinden vanalles maar komt helemaal niks na, ook inzake weigering budgetverhoging EU-lidstaten zal hij wel weer bakzeil gaan halen en toegeven!

  Onze PM is een soort kruisbestuifing tussen Judas en een rubberen Pinokkio, de echte Pinokkio loog ook maar was tenmiste nog van echt hout en minder flexibel.

 6. Hendrie1963

  Hahahaha hahahaha. Een jankende homo die Turkije niet onder druk Wil zetten. Hahahaha hahahaha. Wat een mietje en dat reageert ons land. Geen wonder dat er overal zo’n rotzooi is.

 7. C.A.Barstow

  Dit heerschap durft iets over ‘aan afspraken houden’ te zeggen?
  Als er één volksverrader in dit land rondloopt is Rutte het wel.

  Stem hem weg,
  Stem FvD/PVV.

 8. Baron von Munchhausen

  Rutte: “…..Maar ik zal hem niet onder druk zetten….”
  M.a.w. “laat ze maar komen!”
  Wederom heeft Marokkaan Klaver zijn zin.
  Geldbuidels liggen klaar voor de Asiel-en welzijn industrie!
  Autochtonen nog langer wachten op woning!

 9. perry

  “Erdogan moet zich aan de afspraken houden, maar ik zal hem niet onder druk zetten”
  Vrij vertaald: “ik ga niets doen, dat Erdogan onnodig boos zou kunnen maken!”
  Deze uitspraak getuigt niet van politieke moed en wijsheid, dat komt omdat zijn handen vrijwillig gebonden zijn aan de EU!
  Hoe wél te handelen?
  Men moet de NGO schepen en criminele mensensmokkelaars elimineren, bij geen gehoor na één waarschuwing uit zee schieten, en op het vasteland, conform de Baltische staten handelen, hekken en prikkeldraad, schietklaar bewapende bewaking !
  géén voedselpakketten, tentenkampen etc, al het volk met grote aantallen ineens retour met een speciaal daarvoor in het leven geroepen georganiseerde retour-pendeldienst!

 10. Kidogo

  Schrijffout !
  Ik zal (moet zijn kan ) ze niet onder druk zetten !
  Stem FVD en dan gaat de druk wel opgevoerd worden.

  1. DidiMadloba

   Tuurlijk. Baudet spant gewoon een Kort Geding aan tegen Erdogan.

 11. Vit

  “Zoals gebruikelijk bij Rutte: stoere taal jegens Erdogan, maar als het puntje bij paal komt dan wil Rutte toch niet de druk opvoeren.”

  Verbaasd? Iemand?

 12. FVD

  Los van het feit, wie van de politici wij aansprakelijk kunnen/moeten stellen voor deze verloedering, de betreffende (linkse?)partijen zullen zich hier overigens weinig of niets van aantrekken, is de vraag of het tij nog te keren valt. Persoonlijk denk ik van niet, want zou er al een Europese politicus de kracht hebben en ondanks allerlei beschermende wetten voor “vluchtelingen”, hard op te treden, wat betekent een enkele reis naar het land van herkomst, dan valt een groot deel van de anders gerichte politici plus busladingen softe sociaal denkers over die politicus heen en verwijt hem fascisme, nazisme enz.
  Als je die “zwevers” spreekt en vraagt waarom iemand die nog wel de heldere geest heeft om te beseffen dat de huidige immigratie zo niet verder kan een fascist of nazi is, dan komen er wat onduidelijke antwoorden, en komt het platgetrapte riedeltje van compassie en medelijden bovendrijven. Dat we hiermee niet met een schep maar met een legioen draglines onze eigen kuil en die van onze kinderen graven, wil er bij deze botte koppen niet in.
  Een vaak gehoord (kop in het zand) probleem is, dat men illegale immigranten niet kan uitwijzen, omdat ze uitsluitend uitgewezen mogen worden naar hun geboorteland en dat land niet bekend is. Het desbetreffende consulaat/ambassade van het land waarnaar zij terug zouden moeten keren, weigert dus medewerking. De vraag is echter, hoe bv een CBS ons nauwkeurig kan vertellen waar de immigranten vandaan komen. Daarbij komt, dat met wat goede wil, en laten we daar wat centen instoppen, er wel degelijk te achterhalen valt, waar immigranten vandaan komen. Of torpederen we dan enige financiële zaken, van de zieligheidindustrie?
  Er is nergens in Europa bezwaar tegen immigranten, zeker niet als deze een positieve invloed hebben op economie van het gastland en zich daar aapassen aan zeden en cultuur. Daar inmiddels echter overduidelijk is, dat het merendeel van de immigranten economische gelukszoekers zijn moeten deze echter buiten de (EU) grenzen gehouden worden. Probeer eens op politieke gronden asiel aan te vragen in Saudie-Arabië, Afghanistan, Somalië om maar willekeurig enige landen te noemen. De kans dat je het land inkomt is minimaal, tenzij je het verblijf in de lokale gevangenis er bij optelt.

  1. FVD

   Los van het feit, wie van de politici wij aansprakelijk kunnen/moeten stellen voor deze verloedering, de betreffende (linkse?)partijen zullen zich hier overigens weinig of niets van aantrekken, is de vraag of het tij nog te keren valt. Persoonlijk denk ik van niet, want zou er al een Europese politicus de kracht hebben en ondanks allerlei beschermende wetten voor “vluchtelingen”, hard op te treden, wat betekent een enkele reis naar het land van herkomst, dan valt een groot deel van de anders gerichte politici plus busladingen softe sociaal denkers over die politicus heen en verwijt hem fascisme, nazisme enz.

   Als je die “zwevers” spreekt en vraagt waarom iemand die nog wel de heldere geest heeft om te beseffen dat de huidige immigratie zo niet verder kan een fascist of nazi is, dan komen er wat onduidelijke antwoorden, en komt het platgetrapte riedeltje van compassie en medelijden bovendrijven. Dat we hiermee niet met een schep maar met een legioen draglines onze eigen kuil en die van onze kinderen graven, wil er bij deze botte koppen niet in.

   Een vaak gehoord (kop in het zand) probleem is, dat men illegale immigranten niet kan uitwijzen, omdat ze uitsluitend uitgewezen mogen worden naar hun geboorteland en dat land niet bekend is. Het desbetreffende consulaat/ambassade van het land waarnaar zij terug zouden moeten keren, weigert dus medewerking. De vraag is echter, hoe bv een CBS ons nauwkeurig kan vertellen waar de immigranten vandaan komen. Daarbij komt, dat met wat goede wil, en laten we daar wat centen instoppen, er wel degelijk te achterhalen valt, waar immigranten vandaan komen. Of torpederen we dan enige financiële zaken, van de zieligheidindustrie?

   Er is nergens in Europa bezwaar tegen immigranten, zeker niet als deze een positieve invloed hebben op economie van het gastland en zich daar aapassen aan zeden en cultuur. Daar inmiddels echter overduidelijk is, dat het merendeel van de immigranten economische gelukszoekers zijn moeten deze echter buiten de (EU) grenzen gehouden worden. Probeer eens op politieke gronden asiel aan te vragen in Saudie-Arabië, Afghanistan, Somalië om maar willekeurig enige landen te noemen. De kans dat je het land inkomt is minimaal, tenzij je het verblijf in de lokale gevangenis er bij optelt.

   1. FVD

    Alinea’s van eerste reactie in elkaar gevloeid, techniek staat voor niets.

  2. DidiMadloba

   De vluchtelingen die via Turkije komen, komen merendeels oorspronkelijk uit Syrië, en het is heel cynisch om die “gelukzoekers” te noemen.
   Als je een schuldige wilt aanwijzen dan zijn dat de politici die de crises in het Midden Oosten niet weten te stoppen. Assad, Poetin, Trump, Israël, het is een gezelschap dat totaal niet in staat is tot een constructief beleid.

   1. JochemX

    Didi, je vergeet je salafistische vriendjes te noemen.

   2. Bullshit16

    Didi Je hebt nog geen antwoord gegeven op mijn vraag

 13. DidiMadloba

  Waar bemoeit Rutte zich mee? Dit is zaak voor de Minister van Buitenlandse Zaken.
  “Niet onder druk zetten”? Nou ja, dreigen met oorlog is misschien nog niet opportuun, maar de tijd voor indringende gesprekken is stellig al aangebroken.

 14. Bullshit16

  Hier alle Turken er uit moskeeën sluiten dat zal Erdogan leren

 15. Rud56

  Even ter correctie Bart, voor de journalistieke zuiverheid ten aanzien van jouw artikel:

  Ten eerste zijn het geen vluchtelingen, maar economische gelukszoekers die uit zijn op gratis kost en inwoning, oftewel levenslange uitkeringen en andere sociale voorzieningen zoals onder andere gratis huisvesting.
  Economische gelukzoekers ja, zeg maar parasieten, omdat het over-, overgrote deel allang in veilige landen vertoefde of deze passeerde.

  Ten tweede zijn het niet allemaal Syriërs, maar ook Afrikanen, Afghanen, Palestijnen en ander volk dat niet in het westen thuishoort.

  En dan die Rutte, die zak tekent straks weer bij het kruisje omdat ‘Brussel’ dat bepaald en geeft Nederland weer een miljardje of wat aan Turkije!

 16. Ralnov

  “Rutte over Turkije: ‘Niet acceptabel, Erdogan moet zich aan de afspraken houden.”

  En dat zegt dan de grootste leugenaar binnen onze landsgrenzen. Hypocriet en triest mannetje is het toch.

 17. Peetjoh

  Rutte kan ook niks. We zijn een lachertje in de wereld. Wij hebben een of ander tandpasta model als minister van defensie. In 80% van de wereld staat een vrouw best laag aangeschreven. Jongetjes van 5 beslissen of hun moeder mag kakken. En zoiets regelt hier het leger. Ik denk dat ze erop rekenen dat onze soldaten rokjes aan hebben met lippenstift. En gaan huilen als ze een lijk zien liggen, posttraumatische stress enzo. Ga d’r maar niet vanuit dat Rutte überhaupt indruk maakt.

 18. Cycle25

  Hoe verzin je dan ook zo’n achterlijke deal Rutte, je buurvrouw tettert “wir schaffen das” maar zodra te stroom te groot gaat worden geef zakken met poen aan de Turken om voor opvangkampje te spelen. De hersenloze premier dacht niet na over de Turken zelf, die het hele zooitje zat begint te worden. Hij mag dan wel een deal met Erdogan hebben, maar dan negeer je een hele bevolking.

  Tijd om op te Rutte..

 19. josemoonen@70

  Rutte . De grootste lafaard aller tijde !!!!!!!!!!!!!

 20. slayer

  de eu zou er goed aan doen zijn eigen grens te bewaken en zijn geld terug te eisen van Turkije ,ik hoor het wilders nog tegen rutte zeggen . doe het niet die man is niet te vertrouwen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.