Salonsocialist Bernie Sanders verliest momentum en dreigt te worden afgemaakt door ‘Creepy Joe’. Joe Biden gaat hard met zijn ‘joementum’

Joe Biden boekte vannacht weer een aantal grote overwinningen, hij heeft sowieso vier van de zes staten gewonnen – waarvan de laatste staat nog geen definitieve uitslag kent. Bernie Sanders lijkt alle momentum kwijt te zijn die hij in het begin had. Na een stroef begin voor Joe Biden heeft hij nu zijn momentum – of zoals fans zeggen ‘joementum’ – te pakken. Ook ‘Big Tuesday’ is de dag en nacht geworden van Joe Biden. 

Bernie Sanders had alles op alles gezet voor de staat michigan om daar te winnen, maar uiteindelijk was hij compleet kansloos in deze staat. De enige staat die Sanders won vannacht was in North Dakota, een staat waar toch nauwelijks gedelegeerden te winnen valt.

Het was een gevoelige klap voor Sanders, die vannacht dan ook geen speech gaf aan zijn fans. Sanders trok zich terug in zijn thuisstaat Vermont, om zich waarschijnlijk voor te bereiden op een belangrijk debat komende zondag. Aankomende dinsdag zijn er weer verkiezingen in enkele staten, waaronder Florida – een staat die goed is voor honderden gedelegeerden.

In de peilingen staat Joe Biden flink voor in deze staat. Maar als Biden weer zijn ‘seniele’ trekjes laat zien bij het debat van komende zondag kan het wellicht nog anders lopen.

Bernie Sanders lijkt zijn epische ‘run’ van 2016 niet te kunnen herhalen, het lijkt erop alsof hij gaat worden afgedroogd door een absolute b-kandidaat van de Democraten.

Dit zegt meer over Sanders dan over Biden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Bullshit16

  Sanders
  Een bejaarde slechte verliezer hij was moe zeker ha
  Waarom zoveel moeite doen trump word herkozen

 2. Augustus

  No Refunds!

 3. -Bo-Realist

  Zo’n vermoeid ogende en vergeetachtige kandidaat als Bieden maakt geen indruk tegen de fitte en enthousiaste Trump .

  Make Trump win again.

 4. dinaro

  Laat ze elkaar maar afdrogen..die Democraten

  Make America Great Again
  Donald J.Trump!!!

 5. Cycle25

  De enige democraat die iets zinnig te vertellen heeft is Tulsi Gabbard, de rest kan naar het bejaardentehuis.

 6. JFU

  Wat een armoede daar bij die democraten. Twee bejaarde fossielen trekken de kar….meer hebben ze niet. Trump komt niet meer bij van het lachen. Hij is tenminste fit, weet van aanpakken, doet wat hij beloofd en is er voor zijn volk. De democraten daar zijn net als de socialisten hier slopers van de economie en democratie. Gelukkig hebben de meerderheid van de Amerikanen dat besef.

  1. Meriadoc Brandebok

   Trump is ook bejaard en camoufleert zijn bleke gezicht met een dikke laag oranje make-up (o.i.d.). Bejaarden kunnen in de VS nu eenmaal president worden. Dat is een non-excuus.

   1. Blitzkrieg

    #TROL

   2. DidiMadloba

    Het schijnen gemalen wortelen te zijn waar hij zich mee insmeert. Dan zie je beter in het donker.

 7. Rammstein

  Joe Biden heeft er al vaker blijk van gegeven gedesorienteerd te zijn in tijd en plaats, hij hakkelt vaak en verspreekt zich.

  Hij heeft geen beginnende seniliteit – de man is zo kinds als een deur.

 8. Te Salutant

  De bijnaam waarmee Biden door Trump wordt uitgescholden is ‘Sleepy Joe’, niet ‘Creepy Joe’.

 9. Rosasolis

  Amerika is een land die opgebouwd werd in de vorige eeuwen door miljoenen Europese
  immigranten. In feite zijn de Indianen de enige echte Amerikanen. Nog steeds emigreren vele Europeanen jaarlijks naar Amerika. Waar zij vaak aan hun oude tradities vasthouden. Ik vraag me nu af, vooral wegens de huidige Trump Corona Schandaal tegen Europa, hoeveel Europese emigranten zullen op deze gestoorde dictator zullen gaan stemmen!
  Met Joe Biden zal Amerika in ieder geval een ervaren stabiele leider krijgen, die weet wat wel kan en ook wat niet mogelijk is, of niet raadzaam is. Met Trump gaat het alleen over wat Hij wil, en het zal gaan van “kwaad tot erger” binnenkort.
  Terwijl de bescheiden Biden de leden zullen laten zien hoe de toekomt van Amerika zal ontwikkelen, waarbij deze land ook deel uitmaakt van planeet Aarde. En niet
  geisoleerd gaan worden, zoals Trump dat wil.

  1. Ja man

   Wow, weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen, maar ok : trump = dictator ?
   Joe biden ? De man zat verkeert bij elke beslissing de afgelopen 45 jr .?
   Wel is gehoord van “quid pro quo jo”? Etc.
   Gezien je naam ,en taal gebruik “ rosasolis “ ben je zuid amerikaans ,( venuzuela ) ?

   1. Ja man

    Het huidige trump corona schandaal tov europa? Lol

 10. DidiMadloba

  Dat die Biden nu komt bovendrijven betekent dat de Democraten de strijd tegen Trump al hebben opgegeven. Anders hadden ze een frisse jonge vent of dame naar voren geschoven.

  Laat duidelijk zijn dat Trump eigenlijk een heel linkse man is. Als je rechts ben vertrouw je in eigen kracht, maar de protectionistische maatregelen van Trump (“America first”) zijn feitelijk een steuntje in de rug van bedrijven die anders niet tegen de Chinezen op zouden kunnen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.