TE ZIEK VOOR WOORDEN: 75% gestorven coronapatiënten BEWUST NIET BEHANDELD op Intensive Care. Want ‘oud’

Uit Italië komen er berichten dat oudere mensen met ernstige corona-symptomen niet eens opgenomen worden op de Intensive Care. Die is alleen nog maar beschikbaar voor jongere mensen. De reden is, aldus de Italianen, dat bejaarden een minder grote kans op herstel hebben. Het is daarom pragmatischer om de hulp te gebruiken voor jongere patiënten die een grotere kans hebben om het te overleven.Het zijn nachtmerriescenario’s. We hopen allemaal dat het niet zo’n vaart loopt in Nederland.

Maar wat blijkt? We zijn al op dat punt aanbeland. Jawel: er wordt nu al actief onderscheid gemaakt tussen jonge en oude coronapatiënten. De Volkskrant bericht dat 44 van de coronapatiënten die gestorven zijn in ons land slechts 14 op de Intensive Care lagen. In de andere 44 gevallen is er in samenspraak van verpleegartsen en huisartsen met patiënt en/of familie besloten om de zieke niet naar de IC te sturen.

Als de patiënt heel oud is, een slecht hart heeft en de afgelopen maanden al drie operaties heeft ondergaan, dan kan de arts soms in samenspraak met de familie besluiten dat het niet zinvol is om hem op de intensive care te gaan behandelen,” aldus intensivist Diederik Gommers tegen de krant.

Soms? Soms? Je hebt het over driekwart van de sterfgevallen meneer Gommers. Dat is niet soms, dat is telkens weer!

Oudere patiënten (met andere klachten) worden nu dus al opgegeven.

En Gommers, het kabinet en hun RIVM-vrienden maar roepen dat “de IC’s het nog prima aankunnen.”

Ja, haha, da’s logisch, ja. Hele horden doodzieke Nederlanders worden niet eens behandeld! Nogal wiedes dat de IC’s het “aankunnen” zeg. Het zou dieptriest zijn als dat niet zo was.

Maar wacht! Wat lees ik nou op de website van RTL Nieuws?

Door te besluiten om patiënten niet naar de intensive care te sturen, krijgen de ziekenhuizen meer lucht. Toch groeit het aantal nieuwe coronapatiënten sterk, waardoor de druk op de intensivecareafdelingen kritiek aan het worden is

Nu al.

Dit wordt een drama, mensen.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 169 DDS-lezers gingen u al voor!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Kretoloog

  Er wordt heel wat afgeschreven over Corona dezer dagen. Zin en onzin. Mijn tip daarom aan Michael van der Galien: geloof niet alles wat in de krant of op het net staat. Blijf kritisch! Zo is het aantal IC-bedden in Nederland nog ruim voldoende, al probeert RTL ons anders te doen geloven.

  1. Vrijedenkert

   Kretoloog, jouw opmerking:
   “Blijf kritisch! Zo is het aantal IC-bedden in Nederland nog ruim voldoende”

   Jij moet ook kritisch blijven, als men nu een patient met ernstige corona met andere ernstige aandoening b.v. longonsteking of iets anders nu een IC-plaatst toewijst is deze minstens 2 a 4 weken bezet want corona geneest zeer langzaam en heeft men als de corona-peik op zijn hoogst is en die piek moet nog komen geen enkele IC-plaats meer over…
   Toch ga ik ervan uit dat doktoren samen met familie/nabestaanden weloverwogen beslissingen hebben genomen in al die gevallen waarbij patient is overleden en geen IC-behandeling heeft gehad…
   Ga er maar van uit dat men ook nu al zeer kritisch selecteert!

 2. AnnaKlaver

  Ach, Mike pleit, iedereen dezelfde zorg.
  Oma van 94 heeft in ‘deze’ tijd dezelfde rechten als een kind van 3.
  Het zal je kind maar zijn, oma kan nog een paar jaar door en jammer voor het kind.

 3. perry

  Voor politici, EU leiders en`belangrijke elite’ en nageslacht, staan de zuurstofapparaten klaar, zeker weten!
  Erg naïef om te denken dat alle mensen `gelijk’ zijn!

 4. Lambieck

  Indien een keuze gemaakt moet worden tussen een IC plek voor Michael zijn vrouw/kind of de oma van de buren, weten we nu waar zijn prioriteit ligt.
  Fijn voor zijn gezin om dit te weten.

  1. Seneca

   @lambieck
   ik kan niet omschrijven hoe laag en gemeen deze reactie is. lambieck, je vergeet dat het de overheid is die deze regels bepaalt en niet MvdG. deze signaleert maar omdat jij – vermoedelijk – dik betaald wordt om je waanzin hier te spuien, ben je van mening dat je dit ongestraft kunt zeggen. je bent gewoon een minderwaardig sujet en niet eens waard om iemands schoenen aan af te vegen.

  2. 777

   @Michael van der Galien: Lees je even mee?

 5. ReJa

  Niet alleen in Nederland. h**ps://www.hln.be/nieuws/binnenland/wie-wordt-opgenomen-bij-overcapaciteit-intensive-care-ethische-richtlijn-bepaalt~a17326cd/

 6. Lambieck

  Toch groeit het aantal nieuwe coronapatiënten sterk, waardoor de druk op de intensivecareafdelingen kritiek aan het worden is, schrijft de krant.
  Dat speelt nu vooral in Brabantse ziekenhuizen.
  .
  Dat laatste stukje tekst miste ik bij Michael.
  Zal wel per ongeluk gewist zijn.

 7. DidiMadloba

  Het is al lang staand beleid om voor patiënten die nauwelijks kam maken niet alles uit de kast te halen, al was het maar omdat behandeling ook belastend is.

  In Italië is iets anders aan de hand: daar zijn ze gedwongen over te gaan op “triage”, een begrip uit de oorlogsgeneeskunde. Dan krijgen degenen voorrang die de beste kansen hebben te overleven. En vallen sommigen buiten de boot die te redden waren geweest als er genoeg capaciteit was geweest.

  1. ikweetwatikwil

   En juist die capaciteit kon wel eens ontbreken door al die bezuinigen van de laatste jaren
   Ziekenhuizen die vaak meer geld besteden aan het uitbreiden van hun gebouwen hoe luxer hoe beter. Het toelaten van gelukzoekers waarvan we allang wisten dat we dat niet aankonden. Mijn partner met een longziekte waar hij normaal gesproken nog prettige jaren mee door kan, zou het moeten “afleggen” (wat een rot woord) tegen een jonger iemand door de onkunde van de laatste regeringen.

 8. Brenda Welsh

  Lees eerst de MSM en kom later terug op DDS. Dan krijg je de verhalen met halve waarheden terug. Zo ook deze ochtend op radio1, de meeste Corona patiënten zijn niet overleden in een IC bed, maar op een verpleegafdeling. Ook bleken zij voordien al over een matige conditie te beschikken. Luister vooral naar de commentaren van de virulogen/specialisten Roos en Jensen.

 9. Maxks

  Men schreef al 10 dagen geleden dat Italië de ouderen Intensive Care zullen weigeren als er afwegingen gemaakt dienen te worden.
  Mocht het bericht op waarheid gebaseerd zijn dan is de keuze vergelijkbaar, 20 jarige of een 80 jarige m.b.t. een donornier snel gemaakt.

  Iedereen wil blijven leven maar in tijden waar de politiek door, decennia lang, faalbeleid te hebben geleverd op alle fronten, is dit de prijs die de oude burger er bovenop nog eens dient te betalen.

  Wilders en Baudet en in het verleden Janmaat en Fortuyn, hebben tonnen bagger moeten verdragen als men het asielbeleid wilde indammen juist omwille dat NL, gelet op de boekhouding, vol is.

  Nu zijn Wilders en Baudet aan het doorschieten met hun Corona-partij. Een totale lockdown staat hen voor ogen. De partijen van de vrijheid.

 10. Gerda

  Angst is een slechte raadgever en velen laten zich vooral leiden door angst.
  Ga er maar van uit dat er nog vele doden zullen vallen, maar haal er ook eens de overleden personen aan de griep van de vorige winter bij. Dat zijn er een paar duizend.
  Willen we daarom het hele land plat leggen, de economie om zeep helpen en onze vrijheden vrijwillig (velen vragen erom) uit handen geven.
  Ik vind het totale waanzin en verstandsverbijstering.
  Geloof niet alles wat je hoort en probeer ook zelf achter cijfers e.d te komen en luister eens naar mensen met een andere mening.

  1. Limburgse Separatist

   Dat gelul over de griep is een kostmisselijkmakende vergelijking die nergens op slaat. Ga naar Brabant, lik een paar deuren af en loop SARS 2.0 op en dan kom je over 3 weken eens terug en laten we dan eens bespreken hoezeer dit maar de griep is. Maak jij gerust een onderschattig, laat ik een overschatting maken: Aerosol AIDS.

  2. Pjotter

   Ja Gerda ik heb je gezien op de barricaden voor onze vrijheid t.o.z. van een religie die niet alleen onze vrijheid op hun plannen heeft staan en die deels al werkt, deze beperking in vrijheid is ter bescherming van de landsbevolking en niet voor immer.

 11. Peetjoh

  Nou is het al zo in de tehuizen dat als bijv je vader van 86 z’n heup breekt ze hm niet eens naar het ziekenhuis brengen. Bij mijn pa gebeurd en de hell brak los om 8 uur sochens toen ik kwam. Reken maar dat hij toen ging. . In zo’n tehuis bellen ze nooit de ambulance want ze zeggen je komt er om dood te gaan. Ik dacht daar anders over logisch me pa. Op zich blij dat hij 2 jaar geleden overleden is want ik had deze shit niet kenne handelen.

 12. Piet Klein

  De aanpak in NL blijft verbazen. Zo wordt er een landelijke onderzoek gestart waarin de immuniteit wordt gemeten om daarmee inzicht te krijgen in welke mate immuniteit ontstaat. Dat is misschien wetenschappelijk gezien enigszins interessant, maar we moeten al vergaande maatregelen nemen om in de gereguleerde verspreiding van het virus zodanig beperkt te houden dat er geen overvraag ontstaat naar IC-bedden. De gereguleerde verspreiding zit dicht tegen maatregelen aan die nodig zijn voor een lock down. Stel dat de kwetsbare groepen buiten beeld blijven en het sterfte percentage 1% is en tegen de 50% van de populatie besmet moet zijn geweest dan verwacht je 85.000 doden. Je kunt dus ook aan het aantal sterfgevallen schatten hoe ver de immuniteit gevorderd is. Dit middels een immuniteit meting vast stellen is misschien enigszins interessant. Maar we weten dat het vanwege de beperkte IC-bedden capaciteit lang gaat duren voordat die groepsimmuniteit is opgebouwd. Tenzij mensen kennelijk bij voorbaat al worden opgegeven en niet meer behandeld worden vanwege hun profiel, bijvoorbeeld leeftijd. In dat onwaarschijnlijk scenario heeft men besloten bij voorbaat afscheid te gaan nemen van een groep kwetsbaren en dat lijkt uitermate onwaarschijnlijk. Maar gezien de aanpak en de communicatie erover weet je niet meer wat er aan de hand is. Misschien is het geen afweging of je moet kiezen dus een onderzoek naar de groepsimmuniteit of iets anders, maar wat echt een bijdrage zou kunnen leveren is als je de immuniteit test van (thuis)zorg medewerkers, zodat je zeker weet dat zij het virus niet meer kunnen overdragen van en naar de kwetsbare groep. Immuniteit in combinatie met hygiëne maatregelen zou de thuiszorg een stuk beter maken om de mensen die de zorg nodig hebben tegen het virus te beschermen. Een tweede categorie zijn de medewerkers die bijvoorbeeld pick orders doen voor de supermarkten, kassières in de supermarkten. Als zeker is dat deze groep het virus niet kunnen overdragen in combinatie met de juiste hygiënische maatregelen het zou helpen. Je zou zelfs mensen kunnen gaan inschakelen in de thuiszorg om de zorg te verbeteren en misschien ook nog wel een beetje eenzaamheid weg te nemen. Een onderzoek naar de groepsimmuniteit die maar zeer langzaam tot stand zou komen en hopelijk na verloop van tijd niet meer nodig is omdat er vaccin is, het gaat ons weinig helpen, maar blijft interessant om te meten. We zitten met de gereguleerde verspreiding dicht aan tegen de maatregelen die nodig zijn voor een lock down. Zou het lang gaan duren (omdat het vaccin er niet komt) dan blijft het voor mij een raadsel waarom we zoveel doden accepteren.

 13. bandini

  Tja Michael, misschien is het toch beter je verontwaardigde toontje een beetje te matigen en je even te verdiepen in de problemen. In “normale” omstandigheden worden hoogbejaarde mensen al niet meer tot in den treure behandeld op intensive cares. Het gaat erom de problemen op te lossen en niet om het lijden te verergeren en te verlengen!!

 14. Meriadoc Brandebok


  Op 17 maart 2020 riep het Centrum voor Infectieziektebestrijding (CIb) van het RIVM een OMT bijeen om opnieuw te adviseren over de situatie rondom de COVID-19-uitbraak. Naast de vaste OMT-leden (vertegenwoordigers van Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB), de Nederlandse Vereniging voor Infectieziekten (VIZ), de Nederlandse Vereniging voor Internist-Infectiologen (NVII), de Nederlandse Vereniging van Medische Microbiologie (NVMM) en het Landelijk Overleg Infectieziektebestrijding (LOI)) waren ook deskundigen van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT), de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC), de Vereniging van de Specialisten Ouderengeneeskunde (Verenso), regionaal arts-consulenten en artsen M&G van regionale GGD’en, een vertegenwoordiger van het referentielaboratorium, diverse centra van het RIVM en andere specialisten (internist-infectioloog, viroloog, artsen-microbioloog) aanwezig.
  – (Bron: brief Van Dissel)

  Over het aantal in NL beschikbare IC’s zal wel door bovenstaande deskundigen zijn nagedacht. Overigens: je kunt je nu realiseren dat al deze wetenschappers, artsen en virologen voor de aanpak van het kabinet pleiten, terwijl er – pak ‘m beet – vier deskundigen en twee populistische politici tegen zijn. Achter dat RIVM zit een rij van externe deskundigen: knappe koppen, die ernstig over het virus hebben nagedacht, die intensieve studies hebben verricht – erop zijn gepromoveerd.

  Maar iedereen heeft zich tegenwoordig gepromoveerd tot deskundige inzake.

  1. inert

   MB!
   Het langdradige gedetailleerde verhaaltje bestaat uit namen en meningen van `kundigen’ , maar wat bewijst dat?
   Er zijn evenveel `kundigen’ met een andere mening en reactie/behandelingsmethodiek, het is alweer hetzelfde probleem als met de `contra’ stellingen van kundigen mbt het `klimaat’!

  2. Lambieck

   Welkom bij het Vakblad Van Vier Vermaarde Virologen.
   De Dagelijkse Verveling.

  3. Ego-non-solus

   @MB
   De inhoudsloze opmerking van Lambieck negeer ik maar weer maar wat u stelt daar kan ik mij wel deels in vinden.

   “Maar iedereen heeft zich tegenwoordig gepromoveerd tot deskundige inzake.”

   Nee, ik doe daar niet aan mee. Maar ik ben niet zo naïef dat ik het RIVM – als 70-ger – onvoorwaardelijk vertrouw. Minimaal wekelijks, en soms dagelijks, worden hun inzichten aangescherpt. Niet actief, maar reactief. Vanaf het begin voelde ik wantrouwen naar onze overheid. Van “het virus komt hier niet” naar “17 miljoen mensen houden 1,5 mtr afstand en blijf binnen!”.
   Nee, dan de Belgen, ik mag voorlopig niet naar ons vakantiehuis daar. Vervelend maar zo’n optreden geeft mij wél vertrouwen.

   1. Lambieck

    als 70-ger
    als zeventigger.
    Oeps.

   2. Meriadoc Brandebok

    @ego-non-solus

    Ik vertrouw de deskundigen wel.

   3. Limburgse Separatist

    Oh jeetje .. je huisie

   4. ikweetwatikwil

    Mee eens Ego-non-solus.

 15. Ab Infinitum

  Te ziek voor woorden. De medische staf die zich drie keer in de rondte werkt, overuren maakt, mag zich dit aantrekken. Naast de werkdruk mag er ook nog wel kritiek overheen hoe zij handelen overeenkomstig de wil van de patiënt, de noodzaak ervan.

  1. Peetjoh

   Dit heeft niks met de ziekenhuizen te maken. Deze ouderen hebben te maken met het beleid in de ouderenzorg. Dat is gericht op overlijden. Zoiets word al besproken als je je vader of moeder brengt. Over het algemeen zijn het ook de zwaar dementen. Dat maakt het niks minder erg verder, zeker als kind. Maar het is gewoon beleid en niet speciaal voor de corona. Maar het vreet je wel op.

   1. bandini

    Tja Peetoh, Michael heeft er meer profijt van om allerlei diepe problemen tot sensationele verhalen op te blazen en zich niks aan te trekken van de diep tragische omstandigheden waar deze patienten en hun omgeving in verkeren. Soms zouden zelfs de redacteuren van deze sites een ban moeten krijgen; maar ja, vrijheid van meningsuiting is een groot goed en laat soms ook de stupiditeit van zo iemand zien!

 16. Lambieck

  Oeps Michael:
  Eljero Elia vindt het ronduit belachelijk dat de Turkse competitie nog altijd niet stilligt, terwijl vrijwel alle andere Europese competities zijn opgeschort vanwege het uitgebroken coronavirus. De 33-jarige buitenspeler van Istanbul Basaksehir is van mening dat ook de Turkse Süper Lig beter op een ander moment hervat kan worden. “Natuurlijk hadden we hier in Turkije ook moeten stoppen met voetballen”, zegt de dertigvoudig Oranje-international.

 17. Limburgse Separatist

  Natuurlijk. Er moet ruimte blijven voor jonge goden zoals mij. Iemand zal de samenleving toch moeten herbouwen. Vrouwen kan je ook aan de kant schuiven als het geen wandelende couveuse is.

 18. jeki

  Waarom is dit bijzonder? Omdat er nu ‘toevallig’ corona rondgaat?
  Dat gebeurde nl. ook al zonder corona.
  Oftewel, het is zinloos

 19. Benny

  Het corona virus is de ultieme natte droom van d666.

 20. Marija

  Op TV was er een bericht (ik meen uit Belgie), dat men nu probeert een afweermiddel tegen tbc, in te zetten tegen Corona en dat sprak mij heel erg aan en ik hoop/vertrouw eerlijk gezegd dat dit gaat helpen.
  Corona doet ernstige infecties ontstaan in luchtwegen en longen, precies wat tbc ook doet. Ik hoop van harte dat proefpersonen die zich nu al vrijwillig laten inenten gaan bewijzen dat dit een goed uitgedachte optie is.
  Ik ben heel benieuwd.

  1. ikweetwatikwil

   Ik kan mij vergissen, maar daar zijn we toch al tegen ingeënt vroeger als baby.

  2. Heinz

   Ik heb het litteken van de inenting zoals velen nog zichtbaar op de linker bovenarm staan. Verder is uw reactie zeer kunstig met goed taalgebruik geschreven.

 21. 777

  Ach … cijfers kun je zomaar opschrijven!

  Alle patiënten worden behandeld, uitzieken is echter en meestal de enige optie.

 22. J.C.

  Wat ik in dit stuk van MvG lees, is: verontwaardiging, en m.i. zeer terechte verontwaardiging.

  “Ouderen”, zoals ik, horen al jaren van Rutte I, II en III en in haar kielzog de kartelpartijen en van de door hen gesubsidieerde partijen, dat de ouderen (ofwel de vergrijzing) een kostenpost zijn. En intussen zijn we al “vervangen”. De door Rutte III en in hun kielzog de kartelpartijen gekozen en hevig verdedigde “gedeeltelijke” lock down werkt als een zeef: de oudjes vallen er door, de jonge energieke mensen blijven leven.

  Maandag heette het dat er gecontroleerd 60 tot 80% van de bevolking ziek mocht worden, door het coronavirus. Dat wil zeggen, dat geaccepteerd is dat zo’, 12 miljoen ziek worden. Daarvan valt er naar verwachting 1% (vooral ouderen) om, ofwel zo’n 120.000 mensen.

  Echter door dit grote getal is er in de maatschappij zo’n grote onrust ontstaan, dat er in de redenering van maandag op dinsdag snel een draai van 180 graden is gemaakt, door de “deskundigen en Rutte III met de kartelpartijen in hun kielzog. Nee, is nu de nieuwe redenering: we willen geen grote piek van het aantal zieken, maar een afvlakking, zodat de (door Rutte I, II en III en de kartelpartijen in haar kielzog) uitgemolken zorg de gecontroleerde toename van zieken aankan. De werkvloer zorgmedewerkers worden wel door Rutte III en de kartelpartijen in hun kielzog desnoods zonder de benodigde beschermingsmiddelen ingezet (en in veel gevallen zelf ook niet helemaal fit, meer door de grote druk van de afgelopen weken).

  Weet op wie u stemt……………

 23. JFU

  Klinkt als muziek in hun oren bij D66.
  Hun innige wens komt nu uit dankzij dit virus.

 24. Duckday

  We worden al zo lang belazerd DE EURO als geld steld al niks meer voor KRUIDVAT moet de alleen pinnen contant neemt men niet meer aan Koop Uw waar gewoon bij een kleine zaak en laat die zaken gewoon links liggen en koop er niks. De juppen hebben weer voor rang en de ouderen die dit land opgebouwd hebben moeten snel mogelijk in de kist. Dit land is overstroomd door anders denkende sluit de grenzen uit de EU .
  Stem PVV of FvD die opkomen voor dit land .De huigenlaars die in deze regering zitten zijn alleen voor zich zelf bezig Zij dekken hun eigen belang goed af en de media helpt hun daarbij
  DUS STEM GEWOON PVV of FvD daarna NL EXIT.
  Wat voor voordeel heeft dit MONSTERVERBOND de EU voor de NORMALE man VRouw gebracht in Nederland wat zijn we er op vooruit gegaan De zorg is volledig kapot gemaakt ziekenhuizen zijn gesloten grond is verkocht voor mega huizen. En de POLITIEK knikte en keek er naar

 25. Heras

  Misschien krijgen we toch een d66 beleid. Voltooid leven enzo…..

  Voor 1 keer citeer ik rutte: we hebben allemaal het coronavirus een keer gehad. Dus, blijf kalm en nuchter.

 26. Ploppert

  Dit noem ik een sterfhuisconstructie.

 27. Maxks

  Stem vooral niet op partijen die voor een totale Lockdown zijn.

 28. Bes Tolen

  Voor de gezondheidszorg is voldoende beschikbaar. Alleen is de verdeling niet goed. Als we die echt naar verschillende gezichtspunten voor de burger van belang zouden kennen, wel ja dan zouden we schrikken. We moeten niet vergeten dat de ontwikkeling van de geneeskunde altijd enorm is geremd door de godsdienst, in Nederland met name de Rooms katholieke. Voor velen, die arts hadden willen worden, was het karakter van de gezondheidszorg uiteindelijk een belemmering. In de vijftiger en zestiger jaren van de vorige eeuw werd een belangrijke strijd uitgevochten. Er kwam meer vrijheid maar nog altijd is de Rooms katholieke invloed op wereldniveau groot.
  Jaarlijks in Nederland verpleging van duizenden Afrikanen met heel hoge kosten. In 2005 5000 HIV-patiënten uit Afrika in Nederland kosten geneesmiddelen toen € 275miljoen per jaar. Aan alle ziekten in Afrika wil men wat doen. Tegen heel hoge kosten. Nu staat sikkelcelanemie (erfelijk) op het programma. Maar er dreigt dan wel blijvend uitbreiding (dus heel slecht voor de mensheid in het geheel) daarvan bij de voorgestelde oplossing. Dergelijke uitgaven houden nu zaken als uitgebreid testen op coronavirus tegen want daarvan worden de kosten te hoog gevonden. Dat is juist ten onrechte want coronavirusziekte is geen erfelijke ziekte.

  1. Peetjoh

   Pest is Bes. Dat mensen die 86 zijn jaren premies hebben betaald. Achmed die nou 2 weken in Nederland is niet, maar ja Achmed is 36 dus die Nederlanders gaan dood en Achmed leeft.

 29. AntiPartijKartel

  17.000.000 inwoners
  50% besmet dit jaar= 8.500.000 inwoners
  20% wordt ernstig ziek = 1.700.000 miljoen
  Hiervan komt bv 1% op de IC = 170.000 personen
  2000 ic plaatsen in NL
  Dus als dit scenario klopt, dan zullen heel veel IC patienten (ook andere IC-behoevenden dan Covid) ook niet opgenomen kunnen worden).

  Populistische journalistiek helpt in dit geval niet. Ik denk dat geen enkele regering noch partijkartel noch een PVV/FVD regering dit beter zou kunnen doen.
  Het Coronavirus kijkt niet naar kleur, afkomst, geloof of wat dan ook.
  In dit geval hebben we geen keus om te vertrouwen op de bestuurders en wetenschappers om z.s.m. met een vaccin of een geneesmiddel. Tot dan zijn we allemaal mensen en moeten we elkaar erop aanspreken als we de hygiene regels en adviezen niet opvolgen.

  Ook DDS kan beter een dergelijke boodschap verkondigen dan alleen maar het RIVM bekritiseren. Als het stof is neergeslagen dan evalueren we welke fouten er zijn gemaakt.

 30. JFU

  De extreem linkse fascisten in 1940 – 1944 deden het zelfde. Joden uitroeien , mindervaliden en ouderen uitsluiten van noodzakelijke medische hulp, zodat ze snel stierven. We kunnen dus van alles verwachten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.