Thierry Baudet VERNIETIGT Sorry-Kabinet: ‘Ik schaam me voor onze regering’

Thierry Baudet vindt het volkomen onacceptabel dat koning Willem-Alexander in Indonesië zijn “excuses” heeft aangeboden voor “Nederlands geweld” ten tijde van de onafhankelijkheidsstrijd in dat land. “Steeds maar sorry, steeds maar weer capituleren,” aldus de woedende leider van Forum voor Democratie. 

Zijn “excuses” worden koning Willem-Alexander bepaald niet in dank afgenomen. De Federatie Indische Nederlanders liet eerder al weten witheet te zijn. “Onze ouders zouden zich omdraaien in hun graf bij het horen van het nieuws, een groep die de Indonesische slachtpartijen maar ter nauwer nood wist te overleven. Helaas laat de Nederlandse regering deze groep opnieuw in de koud staan,” aldus FIN in een officiële verklaring.

Thierry Baudet denkt daar net zo over. Deze nazaat van “trotse Indische Nederlanders schaam ik me voor de Nederlandse regering die onze geschiedenis miskent en de tegen onze bevolkingsgroep gepleegde misdaden negeert,” aldus Baudet. Zijn samenvatting van het Deugvolk dat het voor het zeggen heeft in deze regering is perfect: “Steeds maar weer “sorry”, steeds maar capituleren.”

Het is te triest voor woorden, maar dit is inderdaad hoe dit kabinet — met de koning voorop — in het leven staat, en hoe dit zooitje omgaat met onze mooie, rijke vaderlandse geschiedenis.  Alles is ónze schuld. Al het mooie uit onze geschiedenis wordt vergeten terwijl al het minder fraaie uitvergroot wordt en gebruikt wordt om ons allemaal een schuldcomplex aan te praten.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 159 DDS-lezers gingen u al voor!

Het is belachelijk dat GroenLinks en D66 daar zo actief aan meedoen, maar nu hebben ze dus zelfs de koning voor hun karretje gespannen. Triest!

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. Kretoloog

  Zo zo, maait Thierry Baudet daar even het gras weg voor de voeten van Geert Wilders. Want die is pas een ware Indo!

  1. Lugor

   Heeft u het ook door.

   1. Rosasolis

    @Kretoloog en Lugor. Ja het is duidelijk dat Wilders gedeeltelijk van Indische afkomst is. Maar hij is er niet trots op…in tegendeel. Daarom is zijn oorspronkelijke bruin haar, platinum blonde geverfd, en draagt hij af en toe die lelijk witte pruik.
    En daarom draagt hij ook soms saffier-blauwe lenzen. De pruik-makers van de 17de en 18de eeuwen deden het veel beter.

 2. Lugor

  Thierry Baudet VERNIETIGT koning Willem-Alexander:
  Pardon?
  Ik schaam me voor Thierry Baudet.

  1. Fonz

   lugoristisch?

 3. Joshuak

  Waren die honderdduizend slachtoffers niet de totale slachtoffers van het conflict?

  En daarmee dus zowel burger doden veroorzaakt door het Nederlandse leger als Indonesische opstandelingen of Indonesische loyalisten..

  Vraag me af of Nederland dan vanuit Indonesië een verontschuldiging krijgt van moorden gepleegd in de naam van de opstandelingen..

  1. Lugor

   Wat kan u dat als geboren en getogen Chileen schelen?

   1. Joshuak

    Om dat dit puur tegen mijn principes ingaat..

    Waarom moet Nederland zich verontschuldigen als zij niet de enigen waren die misdaden hadden begaan in die regio.

    Helemaal on de achterliggende reden van vergoedingen.. Want excuses aanbieden is juridisch in principe get domste wat je kan doen..

    Want dat laat de weg dan alleen maar open om 1zijdige schadeclaims..

    Want reken er maar niet op dat Nederlandse loyaalisten van Indonesië geld krijgen voor de dood die zij tegemoet kwamen..

   2. Seneca

    @lugor
    zoals altijd getuigen je reacties van principes, moraal en moreel. dus niet!

  2. Canta

   Joshuak
   Vind je dan ook dat de Nederlandse verzetstrijders een excuus moeten aanbieden aan de Duitsers voor het geweld dat zij hebben gebruikt?????

 4. Bullshit16

  Heb ik in de vorige bericht ook al gezegt ben blij dat fvd er ook zo over denkt heb er verder niks meer aan toe te voegen
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Julian

   Jij hebt sowieso nooit iets toe te voegen. Krijg je een keer inhoud voor je neus.. Dat zie je het geeneens en komt er weer zo;n brulkikker reactie.

   1. Seneca

    @julian
    je beschuldigt ‘bullshit’ van datgene waar jij en je kameraden telkens doen. wegkijken, van onderwerp veranderen en als je het niet meer weet, dan is steevast jullie reactie: ‘ja maar, wij hebben dat en dat gedaan…’ en als je het helemaal niet meer weet en zelfs beukman of brandebok schieten niet te hulp, dan is de reactie: ‘racist, fascist, xenofoob of niet inclusief genoeg’. zielig!

    1. Bullshit16

     Seneca
     Ik reageer al niet meer op die kwakzalvers net wat je zegt als ze het niet meer weten dan kommen ze van ooooo je hebt een schrijffout
     Ze hebben zelf niet in de gaten dat ze zich zelf constant in de voet schieten

     1. Lugor

      Alweer in goed Nederlands.
      Opletten Stierenstront, u valt uit uw rol.

     2. Canta

      Bullshit16
      Of je hebt dyslexie ( waar je dan niets aan kan doen) of je bent niet verder gekomen dan groep 4/5 van de basisschool. Ben er nog steeds niet achter welke het is.
      En Seneca: de reactie, racist, fascist komt juist steeds van die kant en het is daarbij duidelijk dat het goed zou zijn wanneer de betekenis van deze woorden nog een worden opgezocht in het woordenboek want ze worden te pas en te onpas gebruikt.

     3. Antihedo

      @Canta, het kan ook zijn dat Nederlands niet de moedertaal van Shitty is en dat hij nog Nederlands aan het leren is. Al acht ik dat niet waarschijnlijk.

 5. Blitzkrieg

  Quote : “Het is belachelijk dat GroenLinks en D66 daar zo actief aan meedoen, maar nu hebben ze dus zelfs de koning voor hun karretje gespannen. Triest!”
  Ik denk eerder dat het andersom is en de bilderberger zijn invloed heeft laten gelden.

 6. Duckday

  Hoe ver zijn we nu al gezonken Je mag als je in de politiek zit soldaten als moordennaars weg zetten (DIE in opdracht van de politiek uitgezonden zijn maar zelf een veilig plaats hebben en hun handen in de onschuld wassen)
  Maar nu een koningshuis de soldaten die in opdracht van de NEDERLANSE staat geweld moesten gebruiken nog verder de grond inboorde. ZIJN de juppen laf en onbetrouwbaar

 7. Baron von Munchhausen

  Juist Baudet!
  Verschrikkelijk!!! Het is een schop in het gezicht van de Indische Nederlanders!
  Ook deze mensen werden door Japanners vervolgd en later door Indonesie als Nederlander gezien; op hun aanwezigheid werd weinig prijs gesteld!
  Indische-Nederlanders waren en voelden zich 100% Nederlanders. Misschien nog meer Nederlander dan de Nederlander.
  Deze Indische-Nederlanders hebben zich, na aankomst in Nederland, moeiteloos aangepast!
  Gigantische problemen met Antillianen, Surinamers, Marokkanen, Molukkers en ander gespuis waren bij Indische-Nederlanders onbekend! En nog steeds!
  Ik adviseer Indische-Nederlanders de staat aan te klagen!
  Wanstaltig dat de Koning zich zo laat verlagen om deze groep (WEL echte Nederlanders) zo te vernederen!
  PS
  Past het allemaal in het linkse plaatje: “weg met alles wat Nederlands is?”

  1. Marija

   Goed idee ++++++++

 8. Jack Flash

  “Wat kan u dat als geboren Chileen nou schelen?”
  Voor het gemak is hij ineens een Chileen en geen Nederlander?
  Hypocriteling Lugar.

  1. 777

   Lugor!

 9. ikweetwatikwil

  Dat had ik niet van de Koning verwacht. Is dat de laatste trap naar het Nederlandse volk?

 10. Trots Boreaal

  Ik was er altijd een tikkeltje sceptisch over maar deze keer weet Baudet feilloos de juiste toon te treffen. Een trots nationalistisch perspectief verdraagt zich niet met het aanbieden van excuses aan inferieure volken die van onze koloniale inspanningen alleen maar profiteerden en de vijandelijkheden, waarover ze zich nu bekreunen, zelf over zich afriepen.
  Nu moeten we afwachten of hij zich in de storm van cultuurmarxistische deugkritiek die ongetwijfeld zal volgen in de verdediging laat drukken of strijdbaar de aanval blijft kiezen. Dat laatste is helaas nog niet zijn handelsmerk.

  1. perry

   Trots Boreaal-
   ++++++++++++

  2. Lugor

   het aanbieden van excuses aan inferieure volken
   .
   Zou de auteur deze reactie lezen of even de hond zijn uitlaten, sigaretten wezen halen of de buurman zijn tegengekomen?

   1. 777

    Lugor Kok?

  3. Marija

   Alex was een beetje….dom…. zei Máxima eens.

   1. DidiMadloba

    In ons systeem zijn de Ministers verantwoordelijk voor wat de Koning zegt. De Koning is onschendbaar

    1. Rompui

     Als je hem goed raakt maakt ook hij een dubbele salto …

 11. Dropje

  Kijk, de vogelpoepje methode heeft zijn weg nu ook gevonden naar Thierry

  1. Bockbeer

   Dropje?

 12. Hendrie1963

  Onze koning een vriendje van Rutte. Die meer als 8,5 ton krijgt. Afschaffen die Koningshuis. Ik zie die twee nog giechelen bij de toespraak van Trump. Giechelen om een YouTube filmpje. Schijnheiligen zijn het allemaal.

 13. Marija

  Ik hoop dat onze mooie rijke vaderlandse geschiedenis bewaard blijft en, wanneer de linkse gekte in ons land isgecorrigeerd, weer glorieus in ere zal worden hersteld.

  1. Lex

   Het linkse zooitje zal er wel op aan hebben gedrongen om excuses aan te bieden.
   dat kan wel een heel veel belastinggeld gaan kosten of betaald de koning dit uit eigen zak.

   Het draai voor Indonesië alleen maar om dat geld die excuses ach daar kopen ze geen brood voor.

   Het schijnt een gewoonte te worden om overal maar excuses voor aan te bieden door dit rampzalige kabinet. Met natuurlijk een flink geldbedrag wat word uitgekeerd.

   Waar moet Nederland nog meer excuusgeld aan uit gaan keren.

 14. DidiMadloba

  Baudet is gewoon overal tegen. Hij wordt saai.

  1. Adriaanv

   Didimafbola en groenlinks en d66 steeds gekker.

  2. Marija

   Soms lees ik u en kan het, min of meer, met u eens zijn.
   Nu niet, Thierry Baudet is zeker niet saai.

  3. Lex

   En ga jij eens nadenken met je linkse kop.

  4. Meriadoc Brandebok

   Inderdaad.

  5. Rosasolis

   @Didi M. De foto’s van Baudet toont een heel erg zielig manneke die Zijn boodschap wil doorgeven: dat Nederland heel snel achteruit gaat, en dat HIJ, met de hulp met enkele FvD medewerkers onze Nederland, gaat “redden”.

 15. Adriaanv

  Willem A krijgt opdracht ervoor. Veroorzaakt door linkse poppenkast/praatgroepjes, die rechts hun zakken vullen op kosten Nederlandse belastingbetaler.
  Indonesie zit er niet op te wachten , net zo min als wij wederom excuses zouden krijgen van Duitsland en de Spanjaarden.
  Leef verder in vrede

 16. van Urk

  Thierry Baudet wordt door links in dit land een nationalist en fascist genoemd maar schromen er niet voor om hulp en excuses te willen gaan bieden aan nationaal-socialisten uit een ver land die met de Jappen heulden en een logo als wapen hadden dat veel overeenkomst had met de NSB. Het was deze beweging die de onafhankelijkheid inluidde en klopjachten voerden op Nederlandse Indiers en Chinezen. Daarom is dit zo onbegrijpelijk en verdomde krom!

  1. Apailiya

   Zou ‘onze’ koning wel eens van de Bersiap hebben gehoord?

  2. Marija

   Helemaal mee eens en dit is ook heel pijnlijk!

  3. DidiMadloba

   Het was de tijd van koloniale bevrijdingsoorlogen. Die natuurlijk een nationalistische kant hebben. De bevrijdingsbewegingen kregen wel vaker “hulp” vanuit verdachte hoek. In dit geval van de Japanners? Die hadden geprobeerd Indonesië te veroveren en waren daar toch niet populair. De Vietnamezen heulden met communisten om vrij te worden.

   Misschien was de wereld wel wat ordelijker in de tijd van de koloniën.

   Intussen is Indonesië een vooraanstaand lid van de ASEAN, een soort EU van landen in ZO Azië – die niets van Japan moeten hebben. De ASEAN begon trouwens als politieke unie en werd toen een economische unie, net andersom als de EU. Een politieke unie is van belang als je vijanden vreest. Dat doen we in de EU te weinig, maar de halve wereld loert op een kans om die arrogante Oude Wereld een toontje lager te laten zingen. Plus landverraders zoals Jensen, maar dat is een ander onderwerp.

   1. Marija

    Jensen is geen landverrader, integendeel, luister naar afl. 120.
    U bent n beetje een dwarsligger.

 17. Lex

  Wat een verschrikkelijke ontwikkelingen steeds maar excuus aanbieden voor zaken die onze voorouders hebben gedaan.

  Moet ik ook de bak in voor een moord die mijn overovergroot vader ooit heeft gedaan? nee toch.

  Ik bedoel dus de de Vader van mijn OPA ergens in 1850

  Moet hier voor mijn excuus gaan aanbieden of moet ik me voor de daden van mijn overovergroot vader gaan schamen? ik dacht het niet.

  Ik heb die man nooit gekend.

  Zo geld dit ook voor het neerslaan van opstandige kolonie Indonesië. Dat is 75 jaar geleden wat heeft de huidige generatie nederlanders hier mee te maken niets toch.

  En toch bied de Nederland zijn excuses aan wat er op neer komt dat
  Nederland Miljoenen kan gaan betalen aan de nabestaanden.

  Geld dat we wel beter kunnen gebruiken hier zelf in Nederland.

 18. DidiMadloba

  Altijd diezelfde taalfout: je biedt geen excuses aan, je vraagt om excuses. In alle talen: “I beg your pardon”, “ich bitte um Entschuldigung”, “je vous demande pardon”. En dan kan het slachtoffer jou verontschuldigen, niet omgekeerd. Alleen zijn de slachtoffers in dit geval al lang dood en begraven.

  Overigens is de Koning volgens de Grondwet onschendbaar en zijn de Ministers verantwoordelijk. Dus als iemand een verwijt treft is dat het Kabinet.

 19. observer

  Hebben de Jappen ook al hun excuus aangeboden voor de 4 miljoen doden tussen 1942 en 1945 in Indonesië?

  1. van Urk

   Die hoefden dat niet te doen. Zij hebben juist de boel opgehitst. Vergeet dat de nationalistische partij (PNI) van Soekarno associeerde met de Japanners.

 20. van Urk

  In Nederlandsch-Indie had je verschillende gewapende groeperingen die ook tegen elkaar vochten. Als de Indische moslimstrijders een kamp uitmoord van de Indische nationalisten dan werden onze jongens daar verantwoordelijk voor genomen. Zo zijn die verhaaltjes ontstaan van gruwelijkheden door onze jongens. Ik merk dat veel Nederlanders maar wat roepen maar eigenlijk te weinig van deze geschiedenis afweten. Zo zijn de Amerikaanse burgers die hun eigen soldaten eerst als kindermoordenaars zagen ook tot inzicht gekomen nadat zij de echte verhalen over deze oorlog hoorden en dat hun jongens helemaal geen monsters waren.

  1. van Urk

   P.S. Dan heb ik het over de Vietnamoorlog.

 21. Meriadoc Brandebok

  Zucht. Als Nederland excuses aanbiedt betekent dat niet dat zij de door de Indonesische groeperingen begane terreur miskent, maar voor de eigen terreur wel excuses aanbiedt. Zeer terecht, daar is niets mis mee.

  Nu hebben de Indonesiërs ook de kans om voor de eigen wangedrag het excuses aan te bieden.

  Waarom wordt dit simpele feit niet begrepen?

  1. Blitzkrieg

   #OokHieromUitDeEU

  2. van Urk

   Zouden de Indonesiers dat doen? Ze zijn nog niet klaar met de Papoea,s en de Molukkers. Laat staan de duizenden mensen die vermoord werden door de regering in 1965. Die zitten ook al jaren te wachten op een excuus.

   1. Veteraan

    Het waren honderdduizenden doden toen, zo veel dat er veel massagraven waren gedolven en men het er nooit meer over had. Daar zijn nog documentaires over. Verschrikkelijk

 22. Cootje

  Volgens mij wou zijn opa Bernhard erna nog een coup plegen in Indonesië . En werd de onder koning van Indonesië genoemd .Maar die at makkelijk van twee wallen . Maar hoe geloofwaardig is dan een excuus . Het verhaal werd onder het tapijt geveegd net als zoveel andere affaire van zijn opa .

 23. Benny

  Waneer gaan we eindelijk eens onze excuses aanbieden voor de slachtoffers van de 80 jarige oorlog aan de Spanjaarden /en of de Spanjaarden aan ons….. Waanzin we zijn compleet de weg kwijt hoe men normaal hoort de denken sjw gedrag en de guttmensch uithangen is de norm

 24. Heras

  Gelijk heeft’íe. Wij werden overheerst door spanje en duitsland. Waar blijft hun excuses.

  Nu worden we overheerst door brussel. Ik wil ook excuses voor het kapot maken van onze economie, de boeren, de visserij, de woningmarkt, de veiligheid, de bomenkap, alle opgedrongen immigranten, alle geweld door buitenlanders, de islam, de t*** actiegroepen die mij mateloos irriteren,
  Allemaal dingen waar ik niet om gevraagd heb, waar ik schade door opgelopen heb.
  Het is niet in vergelijking met een echte oorlog maar psychische schade, is ook schade, onzichtbaar voor de buitenwereld.

 25. Lugor

  Thierry Baudet VERNIETIGT Koning Willem Alexander
  is verandert in
  Thierry Baudet VERNIETIGT Sorry-Kabinet.
  .
  Frits Huffnagel is een lafbek??
  Ik ken er nog eentje.

  1. Blitzkrieg

   Lugor :
   Quote : “Ik ken er nog eentje.”
   Welke?

   1. Lefty

    Waarschijnlijk gaan er door de excuses van W.A wat meer grote deals met Indonesie door. Iet anders kan ik mij er niet bij voorstellen. Oh ja, en het Willem Oltmans effect. Kent iemand hem hier nog?

  2. 777

   Lugor?

 26. Mar

  Men kan de kop wel veranderen maar op Google blijft de volgende koppeling zichtbaar:

  …./thierry-baudet-vernietigt-koning-willem-alexander-ik-schaam-me-voor-onze-regering/

 27. marco kruidenberg

  Zo mee eens. Weg met ons kut mentaliteit.

 28. RvdBe

  Alle Jezus, volgens mij is daar al tig keer excuses voor aangeboden?
  Dat gezeik, gekruip en geschaam wordt je toch niet goed van.

 29. Veteraan

  Is het ook onze schuld dat er Trollen zijn ?
  Je weet wel, van die mensen die denken dat ze iets weten maar geen idee hebben wat er speelt en waar het echt over gaat.
  Je kent ze wel, Joden haters en virulent Links omdat dit zo goed voelt voor ze en leuk staat in hun kringetje van evenbeelden.

 30. Fonz

  Excuses? vergeving vragen is beter dan zijn we er gelijk vanaf..

 31. Cootje

  Rechtsstaat de bv Nederland beïnvloeding piloot Julio poch. gebeurd gewoon bij ons helpen bij uitleveren Argentinië .

 32. Canta

  Hoe is het mogelijk dat velen onder ons nog steeds niet begrijpen wat er toen gebeurde.
  Nederland was 5 jaar bezet geweest en had de bevrijding uitbundig gevierd. Geweldig eindelijk bevrijdt. Dan wil Indonesië na een kleine 200 jaar bezetting diezelfde bevrijding maar Nederland begrijpt dat niet. Dus komt er de politionele actie ( een ander woord voor oorlog, alleen klinkt dat minder erg). De mannen die daar toen naartoe werden gestuurd, treffen geen blaam ( net zoals de gewone Duitse soldaat geen blaam treft voor wat zijn leidinggevenden voor hem bepaalde). De toenmalige regering was daarvoor verantwoordelijk. En daarvoor excuses aanbieden is zeer terecht.

 33. Kleurloze Politiek

  Ik schaam me voor Baudet..
  Het is volgens mij niet tot hem doorgedrongen dat Nederland daar überhaupt niets te zoeken heeft en had

  Het is Nederland die in dat land 400 jaar de burgers daar heeft onderdrukt en vernederd
  Slavernij en massamoorden
  En dit is waar Baudet en de zijne o zo trots op zijn..

  En natuurlijk willen die burgers na vier eeuwen hun land weer terug

  Ik bedoel hoezo Baudet voelt zich weer beter en meer dan niet westerse mensen..

  Wij hebben tog ook 5 jaar lang oorlog gevoerd tegen de Duitsers omdat zij hier ongevraagd binnen kwamen..
  Dus hoezo moeten andere landen dat wel accepteren maar als het om ons eigen verleden gaat .. dan willen we niet alleen maar excuses maar ook dat elke verantwoordelijke voor de tribunaal komt om te boeten ..

  Maar voor onze eigen misdaden lopen we laf weg

 34. yellow thread street

  Koning Pils had beter kunnen zeggen, zand erover, en we kijken vooruit.
  Jullie hebben nu een probleem met water, wij in Nederland hebben de kennis.
  Wat kunnen wij voor jullie betekenen en hoe kunnen we samenwerken.

  Maar dat is uiteraard uit den boze, altijd maar oud zeer oprakelen van mensen die toen niet beter wisten en bijna allemaal overleden zijn.

 35. Wim Vreeswijk

  WA loopt wel zo flink te doen met zijn uniform vol medailles maar volgens mij heeft hij nog nooit een schot gelost in wat voor oorlog dan ook.

 36. Bes Tolen

  Rosasolis, het doet er niet toe of Wilders nu wel of niet Indonesische voorouders zou hebben. Maar zorgvuldig volledig onderzoek toont aan dat hij geen Indonesische voorouders heeft. Ook al is er wel wat van zijn voorouders in Indonesië geboren. Maar dan komen al die voorouders daarvoor bijvoorbeeld uit Amsterdam. Dus hou op met onzin, die er in wezen totaal niet toe doet.
  Bovendien laster is sinds het Vaticaan exclusief in de negentiende eeuw lasteraars en nieuwsvervalsers aanstelde in de Verenigde Staten politiek gebruikelijk en sinds de jaren tachtig, sinds toegenomen invloed van een bepaald soort links in de VS ook hier gebruikelijk. We komen er niet meer vanaf.
  We zijn er alleen mee achteruit gegaan. Het westen maakt vijanden zelfs waar dat tegen het belang van de bevolking is. Diverse oorlogen, die het westen dan wel (ten onrechte) gesteunde partij(en), de laatste tientallen jaren heeft gevoerd, zijn meer dan alleen overbodig.

  1. Rosasolis

   @Bes Tolen. Hoe weet u wat de achtergrond van Wilders is?! Wanneer houdt u een keer op over de Vaticaan, het Christendom van Roma, en de katholieke kerk?

 37. Bes Tolen

  In Nederland is altijd tegen vreemde overheersers gevochten. Dat was al in tijden toen er nog geen staat Nederland bestond.
  Het christendom van Rome heeft hier uitvoerig huis gehouden en andere totalitaire bewegingen als het communisme worden hier nog altijd door een bepaald percentage van de bevolking overeind gehouden. Waar praten we eigenlijk over in Nederland? Wel over regeringen en volksvertegenwoordiging waarin een wel hoog percentage van de bevolking partijen steunt, die ontstaan zijn uit uiterst onmenselijke agressieve organisaties. Alsof dat wel vergeten mag worden. Alsof er hier niet veelvuldig mensen zijn afgeslacht. En dat terwijl daarvoor geen excuses zijn te verwachten. Waarom niet? Omdat de erven van die daders hier hun handen in onschuld wassen. Terwijl ze hier nog de lakens uit delen. Waar of niet waar?

 38. Bes Tolen

  Het wordt zo niet duidelijk of Indonesië de verontschuldiging heeft aanvaard of anderszins. Bijvoorbeeld, voor kennis aangenomen?

 39. Heras

  Als je ziet hoe Israëliërs trots zijn op zichzelf; is om jaloers op te worden. De Israëlische vlaggen wapperen langs de doorgaande wegen.
  Als het moet; geven ze hun fouten toe maar ze zijn ook trots op hun prestaties.

  Ik heb 1 tegeltje met wijsheid: “niemand kan je een minderwaardigheidsgevoel geven , zonder je eigen toestemming”.
  We moeten niet meer toestaan dat een groepje mensen roeptoeteren, of dat we alles slikken wat het buitenland zegt. En zeggen; we hebben fouten gemaakt maar ook heel veel goed gedaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.