Totaal idioot! Nederlandse ambulance met coronapatiënt geweigerd bij Belgische tolweg, moest eerst betalen

Dit is ronduit belachelijk. Gisteravond werd een Nederlandse ambulance met coronapatiënt minutenlang tegengehouden bij een Belgische tolweg, want: ‘U moet gewoon betalen.’ Doe even normaal zeg!

De ambulance was op weg naar Terneuzen via Antwerpen in België. Ze kwamen zonder problemen de grens over. Er was haast bij, dus kozen de ambulancemedewerkers voor de Liefkenshoektunnel bij Antwerpen.

En toen kwamen ze bij een toltunnel. De slagbomen bleven dicht. Nog even met de blauwe lichten zwaaien mocht niet baten. Pas tien minuten later hoorden ze via de intercom dat ze gewoon moesten betalen! De ambulance reed achteruit en één van de medewerkers ging op zoek naar een medewerker. De tijd tikte vrolijk door. Toen ze iemand hadden gevonden, kregen ze nog een keer hetzelfde te horen: ‘gewoon betalen.’

En het wordt nog absurder. Vanwege het beschermende pak (want coronapatiënt) had de chauffeur z’n portemonnee niet mee. Gelukkig lag er nog wat contant geld in de ambulance. Maar nee hoor, gewóón moeilijk blijven doen! “Wij accepteren geen besmet corona-geld”, zeiden de Belgen. Pinnen was echter ook geen optie en er waren al twintig minuten voorbij, dus wat nu?!
‘Dan rij je maar terug naar Nederland of zoek je een andere route.’ Daar sla je toch steil van achterover?

Één van de ambulancemedewerkers, die ook dacht zijn portemonnee op kantoor te hebben laten liggen, bleek de pinpas gelukkig toch in z’n achterzak te hebben. Er kon 6 euro gepind worden en de patiënt is geod aangekomen. Eind goed al goed. Maar fuck die Belgen van die toltunnel!

Had ze gewoon doorgelaten. En als je toch zo’n teringlijer bent en perse die 6 euro wil, vraag dan naar welk ziekenhuis de rekening moet. Of vraag een mobiel nummer om een Tikkie naartoe te sturen. Mijn god zeg!

Nu ging het gelukkig om een patiënt die het zich blijkbaar heeft kunnen permitteren om bijna een half uur langer te wachten dan nodig was. Maar dat wisten die Belgen op dat moment niet! Ik hoop van harte dat er deze week nog een ambulance diezelfde route neemt en zo’n slagboom gewoon omver beukt. Donder toch een end op met je zes euro.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Bijenzwerm

  Wat een kutbelg daar bij die tunnel…
  Je zou bijna gaan denken dat het een Walloniër zou zijn…die kans is klein aangezien het diagonaal aan de andere kant van België is.

  1. B. Pascal

   Jou vrienden, ook gehersenspoeld 🙂

 2. Jack Flash

  Voer maar adembelasting in zou ik zeggen.
  Wie niet eerst betaalt moet stoppen met ademen.
  Welkom bij de EU.

  1. Fonz

   Nou Jack, het zou zomaar kunnen dat je op den duur co² belasting voor je ademen moet betalen, krijgt men zo’n chip, die heel veel mensen als prima vinden, zodat men kan zien wanneer men naar buiten gaat en dus co² uitademt buiten…

 3. Lambieck

  Belachelijk, straks moeten ze ook nog wegenbelasting, benzine of onderhoud in de garage betalen.
  Moet niet gekker worden.

  1. Bijenzwerm

   Lambieck 30 seconden ago Beantwoorden
   Belachelijk, straks moeten ze ook nog wegenbelasting, benzine of onderhoud in de garage betalen.
   Moet niet gekker worden.

   Weer zo’n bewijs van de zieke geest van de huistr@l.

   1. Lambieck

    En nu gaat meneer Cactus vertellen waarom ambulances eigenlijk overal gratis zouden moeten kunnen tanken.

   2. trollenvanger

    “de huistr@l.”

    Voor die “eretitel” komt Kokkie niet in aanmerking. Er lopen hier veel betere trollen rond. Kokkie is niet meer dan een kansloze, verzuurde muppet die vanaf de zijlijn maar wat braaksels in de arena werpt.

    Een zielig geval.

  2. Scheve Tinus

   Je hebt helemaal gelijk man!
   Ik vind ook dat ze standaard 5 euro aan muntgeld in de ambulance moeten hebben voor het geval ze tijdens de hulpverlening parkeergeld moeten betalen.

   MAFKEES!!!

   1. Lambieck

    Gelukkig gaat Schele Tinus ons vertellen hoe in België de slagboom van het onbemande tolpoortje vanzelf open moet gaan voor een Nederlandse ambulance.

 4. Lambieck

  Om de Liefkenshoektunnel aan te kunnen leggen is niet gebruikgemaakt van de belasting op automobiliteit, zoals gewoonlijk in België, maar door het uitgeven van obligaties en tolheffing om deze terug te kunnen betalen. De Liefkenshoektunnel opende in 1991. Het is de enige tolweg in België waar weggebruikers daadwerkelijk tol moeten betalen. In 2000 opende de Tunnel de Cointe in Liège. Dit is ook een toltunnel, alleen dan met schaduwtol die via de belastingen betaald wordt door de Waalse overheid. Er wordt gemeten hoeveel voertuigen er door de tunnel rijden en de overheid betaalt de concessionair Sofico.

  Betalingsmogelijkheden
  Bij de Liefkenshoektunnel kan cash betaald worden in EUR, DKK, SEK, CHF, USD en GBP. Het wisselgeld is in euro’s. Tevens kan met creditcard betaald worden, waarbij men korting krijgt – uniek in Europa. Daarnaast kan men met transponders tol betalen, de transponder van de Liefkenshoektunnel heet de Teletolkaart. Tevens accepteert men de on-board units (OBU’s) van DKV, Axxès en Eurotoll.[1]

 5. Vrijedenkert

  Compleet belachelijk natuurlijk! Maar uiteindelijk bepalen de Belgen waarvoor betaald moet worden in hun land en niet wij Nederlanders dus hebben we het maar te accepteren…

 6. Kidogo

  Nexit !! the best there is !

 7. Jack Flash

  Het zoveelste bewijs dat met EU bureaucratie doden(kunnen) vallen.
  Nexit.

  1. Lambieck

   Kunt u mij uitleggen hoe bij het verdwijnen van de EU de tolpoortjes in Europa verdwijnen

 8. Kretoloog

  Typisch Nederlands: denken dat alles opeens gratis is als de crisis is uitgeroepen.

 9. Rammstein

  Wout schreef: “De ambulance was op weg naar Terneuzen, België.”

  Terneuzen ligt in Zeeuws-Vlaanderen, Nederland dus.

 10. van Urk

  Terwijl de Zweden normaal doen begint het bij de rest van europa een gehersenspoelde gekkenhuis te gaan worden . De Zweden luisteren tenminste naar de deskundigen en niet naar de overheid.

  1. M. Brandenburg

   De Zweden testen ook geen donder laten het virus de vrijeloop en liggen ook gewoon op 3% doden gebaseerd op de geregistreerde geinfecteerden.

 11. Gewoon werken

  Lang leven europa zelf de russen helpen in slechte tijden zo leer je wel je vrienden kennen, ik zeg UIT EUROPA EN SNEL!!!!!!!

  1. Lambieck

   ik zeg UIT EUROPA EN SNEL!!!!!!!
   .
   Eindelijk iemand die het snapt.
   Nederland oppakken en in Zuid-Amerika weer neerzetten, dat zal ze leren.

 12. Bullshit16

  Dit heeft niks met eu te maken maar wel met de mentaliteit van de Belgen schuitvolk dus
  Dat is ook de reden dat de eu niks is en ook niks word de mentaliteit van de landen zijn veel te verschillend
  Stem fvd of PVV uit de eu

 13. Julian

  Einde van de BeNeLux. De Belgen/Antwerpenaren pakken ons terug voor jarenlange overlast in Antwerpen door dronken vrijgezellen feesten. Veel Belgen hebben een diepe hekel aan de Ollanders met hun dikke nekken. Ik heb het in Gent eens aan den lijve ondervonden.

  1. Peetjoh

   Ja ook last gehad, je hebt dus een dikke nek?.

   1. Julian

    Net zo dik als de jouwe als het aan sommige Belgen gevraagd wordt!

    1. Fonz

     juliaantje is een anti-Nederlander in zijn islam hart en nieren.

 14. Peetjoh

  Het klinkt wat gek maar is logisch. Nou met de corona krijg je ook je boodschappen niet gratis bij de winkel. Dus ja ook tol mot je betalen. En ze moesten dat hebben geweten hoor. Dus zeuren over iets wat gewoon normaal is is een beetje l.lkoek.maar ja de zorg he veel gezeur ook over lege schappen en te weinig middelen. Ga is aan je werk ipv zeiken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.