Trending in Nederland: Jongeren hebben lak aan maatregelen en organiseren massaal ‘anti-coronafeesten’

We hebben weer een nieuwe maar gevaarlijke trend te pakken in Nederland: anti-coronaparty’s. Dat zijn fuiven onder jongeren die lak hebben aan de opgelegde maatregelen van de overheid.

In meerdere plaatsen in Nederland moest de politie ingrijpen omdat jongeren toch hadden besloten om elkaar te treffen. Dit ondanks het verbod van de overheid om in tijden van de coronacrisis aan groepsvorming te doen.

Onder de veelzeggende term ‘fuck-corona’ organiseren jongeren in Nederland illegale huisfeestjes. Besmettingsgevaar ligt daar bij op de loer. Toch maken de jongeren zichzelf daar niet zo druk over. Bang om het COVID-19 virus op te lopen zijn de meeste niet. Wel vergeten ze daarbij dat ze een besmettingsbron voor kwetsbare mensen kunnen zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. trollenvanger

  Dit gedrag is kenmerkend voor een gedegenereerde, hedonistische (sub)cultuur die ook zichtbaar werd in de nadagen van het Romeinse Rijk.

  1. Falskorn

   Ik ben hier echt kapot van. De oorzaak van dit soort degeneratie is het ontbreken van eenheid met hun dierbare en in het verlengende daarvan het Nederlandse volk. Men vind daar de zin van het leven niet in dus keren ze zich naar verdoofmiddelen, gokken, pornografie, hersendodende media en computerspellen. Hedonisme is inderdaad het goede woord, triest.

   1. C.A.Barstow

    @Falskorn:

    Met dank aan die vervloekte linkse ideologie die meer en meer slachtoffers onder het volk maakt.

    1. Thierry Trollinator

     Vergeet ook de rechtse ieder-voor-zich mentaliteit niet.

     1. B. Pascal

      Ieder voor zich is liberaal. Liberaal is links. EU is liberaal. We zijn juist door sociaal liberale denken gekomen in de “what the fuck” mentaliteit. Rechts is conservatief, terug naar de christelijke wortels.

 2. Fonz

  Dit is de tegenwoordige generatie, die overigens niets in de weg gelegd wordt, ik bedoel als ze naar school moeten gaan ze openlijk spijbelen, krijgen foeigesprekjes, je ziet nu wat ons te wachten staat in de toekomst, bijgochums met een veel te grote bek omdat de oudere generatie ze niet aankan en de oudere generatie denkt vrienden te moeten zijn ipv opvoeders

  1. AnnaKlaver

   @Fonz, niet vergeten dat ontkerstenen de grootste oorzaak is.

   1. Seneca

    @annaklaver
    meen je dat of ben je aan het dollen?

    1. AnnaKlaver

     @s
     Ben bloedserieus dat christenhondje @fonz in de zeik te nemen.

     1. Fonz

      anna-antichristnazisympathiebrendawatcher-klaver

     2. Brenda Welsh

      Ali, is het tegenwoordig. Ik las het op deze site.

  2. trollenvanger

   De oorzaak ligt bij de toenmalige “progressieven” (links dus). Helaas zijn tegenwoordig ook de meeste christenen en liberalen “progressief”. Dit “denken” is uitgezaaid als een kwaadaardig gezwel en als er niet snel en hard wordt ingegrepen zal het fataal blijken te zijn voor de westerse cultuur.

   “Alles van waarde is weerloos” – Lucebert.

   h**ps://psychologie.startpagina.nl/forum/topic/1291870/culturele-oorzaken-van-hufterig-gedrag/

   1. AnnaKlaver

    @trol
    Hoe hard wilt u het hebben..

    1. trollenvanger

     Ga eerst die link maar eens lezen, opa. Daarna praten we verder.

     1. AnnaKlaver

      @trol
      Een snotneus wil mij dwingen tot het volgen van een link, gaan we dus niet doen.

    2. Fonz

     anna-antichristnazisympathiebrendawatcher-klaver

     1. Caesar Lion Cachet

      LS…

      Ik denk dat die Fonz een stiekeme schijtheilige gristelijke kinderneuker is…

    3. Thierry Trollinator

     Dwingen??

 3. P.Sisterons

  Gisterenavond op een Fuck Corona party geweest. Er waren zeker 25 mensen.
  Geen alcohol. Wel wiet thee en speeskeek. Alles was – zoals gewoonlijk – goed ontsmet en niemand had het over de massa hysterie die Nederland ten deel valt.
  Er zijn leuke dingen die het leven aangenaam houden.

  1. trollenvanger

   “wiet thee en speeskeek”.

   Ah, georganiseerd door GL?

 4. van Urk

  Nogmaals..Corona is vooral een politieke virus. Zonder een schot te lossen is de wereld overmeesterd door een psychologische oorlog op basis van overduidelijk en aantoonbare leugens. Het coronavirus vormt geen groot gevaar voor de volksgezondheid. Wel zorgt de coronahype ervoor dat onze vrijheden en persoonlijke rechten drastisch worden ingeperkt. Net als bij een dictatuur. We worden door de media overspoeld met beangstige beelden waardoor op feiten gebaseerde onderzoeken ondergesneeuwd raken zegt een Duitse longarts. Een viroloog kan aan de hand van een test onmogelijk zeggen of een virus gevaarlijk is of niet. Wil je het werkelijke gevaar van dit nieuwe virus kunnen beoordelen dan dien je de gegevens van de voorgaande jaren analyseren. Het is dus absurd waarom corona virus voor veel toestanden zorgt in ziekenhuizen en bij de griep niet. jaarlijks sterven er 40.000 mensen in Europa aan de griep terwijl daar wel vaccins voor is. Corona is gewoon net als influenza een griep virus en heeft net als influenza op de longen voorzien. De klachten zijnvolgens alle huisartsen in principe gelijk. Mediaberichten gaan ongeveer zo: Virus gevaar! gevaar! 34 miljoen vaccins werden door onze overheid besteld nadat er een gelijksoortig paniek werd gezaaid vanwege de Mexicaanse griep. Uiteindelijk bleek het ook om een milde griep H1H1te gaan en ging de nachtkaars meteen weer uit. Alle ongebruikte vaccins werden weer doorverkocht naar derde wereldlanden.

  1. trollenvanger

   Ik hoop van harte dat je gelijk krijgt, Urkie.

   Maar ik vrees van niet. Dit baseer ik mede op mijn eega die werkzaam is in de zorg.

   1. van Urk

    Mijn vrouw werkt ook in de zorg. Ouderen die door corona ziek worden en later sterven volgen in feite dezelfde voet als met griep. Niemand kan mij daarom vertellen waarom corona erger moet zijn dan influenza en wat daar nou het verschil in zit . Net als bij griep zijn juist de ouderen het slachtoffer en niet de jongeren.

    1. Boudewijn Hummelinck

     “Niemand kan mij daarom vertellen waarom corona erger moet zijn dan influenza en wat daar nou het verschil in zit . ”

     Misschien je je blinddoek afdoen en je vingers uit de oren halen.

     1. van Urk

      U bedoelt dus: koorts, hoofdpijn, vermoeidheid, vernauwe luchtwegen, vermoeidheid, spierpijn etc. Wat je bij griep ook krijgt? Of de mogelijke longontstekingen? Ik heb juist mijn ogen en oren wagenwijd openstaan en heb dus gemerkt dat corona exact dezelfde symptomen heeft als influenza en de Mexicaanse griep. En dat vooral 50+ en 75+ met een zwakke gezondheid eraan kunnen sterven is het exacte riedeltje wat al jaren gezegd wordt bij gewone griep . Dus zeg mij wat het verschil is tussen het effect van corona ten opzichte van influenza? De enige effect is dat men overdrijft over een Chineze griepvirus terwijl men over de slachtoffers van de gewone griep in alle talen hun bek houden .

     2. 777

      De eeuwige gebande, mede mogelijk gemaakt door de reacties van Urk!

  2. Piet51

   @van Urk
   Een boeiende opmerking doe je hier: “…een psychologische oorlog op basis van overduidelijk en aantoonbare leugens …”
   Zou je s.v.p die leugens willen aantonen en ook de manier waarop ze de wereld overmeesteren? Ik hoop, dat je gelijk hebt.
   Bedenk wel, dat influenza al jaren beheerst wordt en dan nog is dat moeilijk genoeg, terwijl tegen corona nog even niets te doen is. Wat er gebeurt als je de epidemie verkeerd aanpakt tonen Italië en Spanje en binnenkort Amerika. In Italië is de tweede golf in het zuiden op het punt uit te breken, ze hebben inmiddels ruim 10.000 doden, vooral in het noorden. Amerika staat aan de start van de eerste golf.

   1. van Urk

    De VS heeft van vorig jaar tot dit jaar al te kampen gekregen met 22.000 griep doden. Niemand die aan bel trok. Op hetzelfde melde de Wereldgezondheidsorganisatie aan de wereld over 63 Amerikaanse doden door corona. Want dat was wel nieuws waard. Het is geen leugen dat corona bestaat maar men jokt een beetje over de impact van corona die de regeringen en media uiteindelijk zelf eigenlijk hebben veroorzaakt door net te gaan doen alsof corona een tweede soort Ebola is dat in staat is alle mensenlevens uit kan roeien van jong tot oud. Uiteindelijk gedraagt corona precies hetzelfde als de gewone griep. We hebben verschillende pandemieën gehad van MERS, SARS tot de Mexicaanse griep. Wat is de echte reden waarom men over corona zo bang over doen? Ik zie alleen dat er op burgers misbruik wordt gemaakt voor een soort politiek spelletje.

  3. Kretoloog

   Weet je wat het is Van Urk. De media luisteren liever naar paniekzaaiers als Ab Osterhaus dan naar bezonnen deskundigen als Jaap van Dissel. En de overheid, ja die is gevoelig voor geluiden uit de samenleving. Zie het voorbeeld van het sluiten van de scholen: Volgens het RIVM was dat niet nodig. Maar toen kwamen ouders, leraren en medici in opstand. En het gevolg is bekend.

   1. Meriadoc Brandebok

    Inderdaad, de vraag is gerechtvaardigd waarom de media lieden als Osterhaus wel uitnodigt, en niet de goed ingewijde professoren als Van Dissel of Gommers. Dat lijkt op sensatiezucht.

  4. Ride eat sleap repeate

   Mijn zus werkt als long specialiste in de zorg en begeleid o.a. copd patiënten. Dagelijks ziet ze het Corona leed en huilt veel. In al de jaren nog nooit gezien en meegemaakt. Ze verliest dagelijks patiënten van haar, zonder dat ze, ze kan aanraken. Heel schrijnend!
   Dus zeggen dat het maar een griepje is of andere bagatelliserende opmerkingen moet ik helaas weerleggen. Heb dit dus uit de 1-ste hand, het is echt niet zomaar een griepje…

 5. Rammstein

  80% van de corona-doden leed aan overgewicht en had 2 of 3 onderliggende ziektes. Daar heeft de jeugd nooit van gehoord en totaal geen last van.

  Als ik 58 jaar jonger was deed ik mee aan zo’n feest. Dansen op de vulkaan: spannend! En laat de wereld en de ‘autoriteiten’ lekker de kolere krijgen .

  1. Lambieck

   Wanneer ziet u uw feestvierende kleinkinderen weer.
   Ik hoop oprecht morgenmiddag.

   1. Seneca

    @lamlul
    wederom bewijs je dat je niet kunt lezen.

  2. Ride eat sleap repeate

   @Rammstein
   Vlgs mij heeft ook 80 % vd Nederlandse bevolking overgewicht, dus aardige weerspiegeling die stelling..

  3. van Urk

   Nou een gewone griepje veroorzaakt anders ook veel leed bij COPD patiënten. Want hoe kan het zo zijn dat daar volgens bronvermelding daar duizenden aan sterven? Tussen 2017 en 2018 stierven er maximaal 9000 mensen hier in Nederland aan het steeds herhaalde onschuldig griepje! Nogmaals 9000 ! Toen waren de ziekenhuizen ook tjokvol en werden zelfs opnamen gestaakt. Dus wat uw zuster heeft meegemaakt is totaal niks nieuws. Punt is dat haar voorgangers niet te maken kregen met paniekzaaierij, media aandacht en druk van de overheid. Hun werk werd met stilte gedaan alsof het normaal hoorde te zijn dat hun patiënten die waarschijnlijk ook nog gevaccineerd waren voor de griep in hun handen sterven door influenza.

 6. Paardenmiddel

  Hysterie is niet nodig. Maar deze jongeren kunnen het virus overdragen aan iemand met een verzwakt immuunsysteem.
  Is het nu echt zo moeilijk om even geen feestjes te bouwen?
  En ja, de europese leiders gebruiken dit virus om geld te maken.
  Daarom moeten we uit de EU

  1. van Urk

   Ja maar dat is het hem nou juist! 🤦Dat overdragen aan zwakkeren doet de jeugd al jaren tijdens een griepepedimie! En is de overheid opeens ontzettend stil. 👀

  2. Jack Flash

   Laten we hopen dat het voor jou
   alsnog goedkomt Brenda.
   Nooit de hoop opgeven.

 7. Vee

  Vanmiddag nog, laat ik de hond uit, 3 van die k..jongeren die bij het passeren geen enkele ruimte maken en je dan aankijken met een blik van “had je wat”. Dat ze zichzelf blootstellen intereasert mij geen zak en wat mij betreft mogen ze pijnlijk aan corona sterven maar wat voiraly opvalt bij de huidige jeugd is het totale gebrek aan respect en empathie. Maar wel zeuren dat de ouderen het milieu voor hun verzieken en de pensioenen opmaken (wat overigens nergdns op slaat).

  1. van Urk

   @ Vee, En bij een griepepedimie heeft u daar dezelfde mening over? Of maakt het dan opeens niet uit dat jongeren te dicht op uw afkomen?

   1. Vee

    Denk dat dit wat anders is als griep maar ook tijdens een griepepidemie geeft het blijk van fatsoen om besmetting te voorkomen. Maar waar het hied voornamelijk om gaat is dat minzame lachje en die demonstratieve blik die blijk geeft van een totaal disrespect. Gewoon trollen in real life zeg maar.

    1. van Urk

     Corona is niet anders als griep. Exact dezelfde type soort virus die het op de longen voorzien heeft. Besmetting en symptomen gaan exact op dezelfde manier als influenza en de Mexicaanse griep. En ondanks vaccins sterven er nog teveel mensen aan uw zo onschuldig lijkende griepje . Voor virussen als Ebola zou u beter voor aan de kant moeten gaan lopen . Maar dat is er namelijk in Europa niet uitgebroken.

     1. Vee

      Ehhhhh…. precies mijn punt.

  2. Fonz

   Ik ging vanmiddag een vissie halen kwam aangelopen kreeg een paar blikken geworpen en mensen gingen met een ongenoegen aan de kant…ik zeg doe ff normaal zeg…

   1. Fortiori

    Was u gekleed als Ali, zoals een medereaguurder voorstelde ?

    1. Fonz

     jij moet je achterlijke smoel houden, onderkruipsel dat je bent

     1. Brenda Welsh

      Ik ben van mening dat de reaguurder te ver is gegaan. Je drijft niet de spot met een traditioneel geklede medeburger. Ongehoord.

     2. Fonz

      brendaklaverwatcher

     3. 777

      De eeuwige gebande, en terecht!

 8. P.Sisterons

  @ trollenvanger
  Nee, gelukkig zat er niemand tussen die op GL stemt. Stel je voor.
  Politiek komt weinig aan bod want iedereen weet dat politici al liegen als ze ademen.
  Er zijn gelukkig ook nog mensen die hun gezond verstand gebruiken.
  Vind je zen door wietthee, alkaliseer je lichaam en directe omgeving met zuiveringszout.
  Laat je niet opfokken en in de luren leggen door deugmensen met een psychische aandoening die de EU aanbidden. Tijd voor NEXIT.

 9. Fonz

  Je ziet hier de ongehoorzaamheid van deze generatie

  1. Peetjoh

   Ja dat lijkt zo. Maar de waren schuldigen zijn hoe verbazend ook, weer die regering. En niet de ouders. Het is bijv verboden een corrigerende tik te geven. Sluit je ze op op de kamer, bellen ze de kinder telefoon. Geef je ze een grote mond dan zijn er weer mensen die je corrigeren want de regering zegt je mag niks doen. Op scholen horen ze hoe goed ze zijn, hoe geweldig, en ze zijn zo bijzonder, zo inclusief, En zo zijn er de laaste jaren hele generaties verpest. Komen van school af en kunnen niet rekenen,kunnen niet netjes schrijven, ga maar door. Totaal fout beleid heeft onze jeugd verkloot.

 10. Jack Flash

  Ik heb geen zin erin om de jeugd overal de schuld van te geven.
  Probeer deze absurde situatie nou eens aan een 10 jarige op geloofwaardige wijze uit te leggen.
  Man man wat een wereld is het ook.

  1. Fonz

   10 jarige dienen naar hun ouders te luisteren.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Ouwe lul aan het woord: Vroeger was alles beter ! Rot toch op man …

  2. Jack Flash

   Ben ik helemaal met je eens Fonz maar er zit wel een vreemde scheefgroei in wat men verstaat onder opvoeding vandaag de dag.
   Ik heb veel geleerd van mijn strenge opvoeding.
   Je weet hoe het niet moet.
   Dat is veel waard.

   1. Brenda Welsh

    Meestal leer je iets hoe het wel moet. Auto rijden, zwemmen, schrijven, spellen.

 11. C.A.Barstow

  Oorzaak?
  de verachtelijke degenererende linkse alles mag en moet ideologie.
  Ons land en volk worden worden steeds meer en dieper door links vergiftigd en verpest.

  Vernietig politiek links,
  Stem FvD/PVV.

 12. Jack Flash

  Nexit.

 13. 777

  Moest de politie ingrijpen?

  Jammer dat ze niet ingrijpen bij misdrijven. O wacht, er is jarenlang bezuinigd op politie en justitie.

 14. plakband

  Het is echt crisis in Nederland.
  Ons kabinet, 1e en 2e Kamer geven het goede voorbeeld.
  Zij verlagen vrijwillig hun riante inkomen met 30%.
  De ambternarensalariisen worden met 15% gekort.
  75% van alle subsidies wordt geschrapt.

  1. Baron von Munchhausen

   plakband
   Was dat maar waar.
   Corona-crisis geeft “ons” kabinet de ruimte om allerlei zaken stiekem te doen!
   Extra Miljarden naar EU. Weldoorvoede goedgeklede Lesbos ‘sociale potten leeg vretenden vluchtelingen” worden hier naar toe gehaald. Regulier gespuis mag steeds binnenkomen. Honderden Miljoenen naar waanzinnige klimaat. Voorbereidingen om pensioenen keihard aan te pakken.
   Vult u maar verder in!
   Na de Corona crisis zal de Nederlandse burger de schrik om het hart slaan: niet meer terug te draaien zaken, geregeld door, nogmaals, “ons” kabinet!

 15. kees cup

  Een (klein) deel van deze stoere feestbeesten gaat dus WEL, door eigen schuld op een ic komen, ik heb begrepen dat zo’n “corona beademing” zo belastend is dat ook jonkies er blijvende schade aan gaan overhouden, met als gevolg invaliditeit plus bijbehorende zorg, plus zeer langdurige (WAO) uitkering.
  Dergelijke types hebben volgens mij meer recht een Darwin award dan op een ic plek.

  En onze overheid maar proberen om onze ouderen in deze crisis te laten afzien van behandeling om zo AOW uit te sparen.

 16. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Rebellerende jeugd is zo oud als de wereld. Het gaat zoals vaak maar om een heel klein deel. Voor de hersenloze pers natuurlijk heerlijk om op te blazen… Je moet toch wat ?!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.