Vertrek Pride-voorzitter legt grootste maatschappelijke probleem bloot: angst voor autoritaire deugclubjes

Het vertrek van (laffe) Pride-voorzitter Frits Huffnagel legt het grootste maatschappelijke probleem van Nederland in één klap volledig bloot: angst voor autoritaire deugclubjes met haast religieuze trekjes. Huffnagel liet zich er enorm door beïnvloeden en hij is niet de enige!

Maatschappelijk probleem in één klap helder
De situatie die Huffnagel heeft gecreëerd is echt exemplarisch voor wat er mis is in dit land. Z’n uitspraken vielen verkeerd maar waren niet extreem. Toch bood hij excuses aan en mensen vielen hem zelfs bij. Maar daar had de ‘LHBTI-community’ geen boodschap aan: hij moest weg. Wat de afvallige voor een moslim is, en de geëxcommuniceerde voor de kerk, dat is Huffnagel voor de gay-community.

LHBTI-religie
Met als subtiele verschillen dat de religies een redelijk duidelijke (machts-)structuur, hiërarchie en/of erkenning van autoriteit hebben: wie met enig gewicht wil spreken namens de (gelovige) groep, moet dat hebben verdiend. Ook kennen zij wél het concept van vergiffenis (al verschilt men nogal qua uitvoering). Bij deugclubjes die zeggen namens de gay-community te spreken, is dat niet het geval.

En zie daar het probleem: mensen zonder erkende autoriteit spreken zomaar namens een groep, waarvan ze iedereen met een aangeboren kenmerk (seksuele geaardheid) automatisch tot lid van die (slachtoffer)groep rekenen. Ben je homo maar voel je je geen slachtoffer? Dan riskeer je te worden verstoten omdat je de groep kunt ondermijnen!

Groepsidentiteit
Dit zie je op allerlei vlakken terug, niet alleen bij de LHBTI-gemeenschap. Kritisch op klimaatrapporten of -maatregelen? Dan ben je een klimaatontkenner. Zie je problemen met immigratie? Xenofobische racist! Daar hoef je niet eens meer mee in discussie. Het is overduidelijk dat dit speelt. Het is ook overduidelijk dat dit alleen maar erger wordt.

Ook eigen schuld
En weet je wat misschien nog wel het ergste is? Dat we hier met z’n allen zelf ook schuldig aan zijn. Huffnagel is echt niet de eerste die vanwege zoiets opstapt. Zonder echte slag of stoot heeft hij direct de handdoek in de ring gegooid. En dan direct daarna wel roepen dat discussie over vrijheid van meningsuiting nodig is! Terwijl hij juist het signaal af heeft gegeven dat intimidatie werkt! Echt staan voor idealen, normen en waarden is er in dit land haast niet meer bij. Niet als het je kan benadelen in ieder geval. Veilig vanaf de zijlijn, precies zoals Huffnagel nu doet, dán ineens wel!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Fonz

  Gasten als op de foto zijn een schande voor het mannelijk geslacht…

  1. Morgan4321

   Mino’s – Men in name only. 🙂

   1. Fonz

    Vind je?

 2. Jhr A Jansson

  Wat een verspilling om hier enige aandacht aan te besteden. Huh oh wacht…men wil graag aandacht als ik de voorbeeldfoto zie. Waarom altijd zo extreem. Leef svp je eigen leven zonder ons lastig te vallen met parades en gekronkel met bonkmuziek op kanaal bootjes. Ik heb er altijd al van gewalgt. Laat dit duidelijk zijn. Ik ben niet de enige. We glijden af naar een ranzig en vervelend landje aan de zee.

  1. Gewoon werken

   Mee eens geen woord aan gelogen.

 3. Veteraan

  En wat hij vertelde was de waarheid, ik vond het nog wel meevallen qua hardheid.
  Maar ja, Links is alleen verontwaardigd en te laf om actie te ondernemen.
  Wat een kud volk.

 4. Fonz

  Het lhbtgissoeqewr clubje bepaald dus wat er gebeurt, accepteert geen sorry geeft geen ruimte om “fouten” te maken, zo hypocriet dit, WIJ moeten tolerant zijn en zij hoeven dit niet..

 5. Duckday

  Afkomst VVD angst

  Stop alle subsidies Dit land gaat kapot aan al die onzin subsidies

 6. Heras

  Als we volgend jaar een machtswisseling hebben gehad, kan de nieuwe regering die clubjes stoppen door ze niet meer te subsidiëren.
  Dan moeten ze het geld van leden vragen. Is die onzin zo gestopt.
  Of extra belasting heffen. Moet Soros dieper in de buidel tasten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.