Video! Ziekenhuisarts in Uden slaat alarm: “25% gaat niet levend van die afdeling af”

GeenStijl plaatste zojuist een video van een ziekenhuisarts in Uden. Hij legt de hele situatie van de afgelopen paar weken uit, en slaat alarm. “25 procent gaat niet levend van die afdeling af.”

Hier de tweet met de video:

Alarm! Alle hens aan dek
De man geeft op een hele rustige manier uitleg over wat zich in dat ziekenhuis de afgelopen tijd heeft afgespeeld. In een halve week tijd ging men van de eerste naar de vijfde versnelling. Het ziekenhuis moest worden omgebouwd en andere operaties en afdelingen zijn praktisch stil komen te liggen. Zo zijn er afdelingen gemaakt die besmette patiënten van mogelijk besmette en niet besmette patiënten scheiden. Van de afdelingen met bewezen besmettingen, komt 25 procent dus te overlijden.

Langzaam maar zeker komen er steeds meer aanwijzingen waaruit blijkt dat Nederland (net als Spanje) eenzelfde scenario als in Italië te wachten staat. Want bedenk je wel, het gaat niet alleen om die 25 procent overlijdenskans op die afdeling. Het gaat ook om allerlei andere mensen die acute zorg nodig hebben, maar (straks) niet of nauwelijks ergens (op tijd) terecht kunnen. Mensen van alle leeftijden, die het anders waarschijnlijk wél hadden overleefd.

Voor de nabestaanden van die mensen wordt dat een hele bittere pil. Want vroeg of laat komt namelijk het besef dat de overheid te lang niks heeft gedaan en dat vervolgens als beleidsstrategie is gaan verkopen.

‘De griep doodt jaarlijks ook (oude/zwakke) mensen’ werkt als argument voor ‘gecontroleerde besmetting’ misschien voor families met opa’s en oma’s van in de tachtig. Maar als er veel eerder maatregelen waren genomen, en er waren zat aanwijzingen voor om dat te doen, dan waren ziekenhuizen veel beter voorbereid geweest. Dan was ziekenhuispersoneel lang niet zo vaak besmet (en dus niet inzetbaar) geweest. Dan waren er ook veel minder kwetsbare patiënten besmet geraakt (die nu wel bedden op de intensive care toegewezen hebben moeten krijgen) en was ook het aantal extra coronapatiënten beduidend lager geweest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Fonz

  De machten achter COVID-19
  Door Pieter Stuurman op zaterdag 14 maart 2020

  Het is verbijsterend om te zien hoe de wereldbevolking zich laat meeslepen door een virus dat, vergeleken met normale griep, maar een fractie van het aantal slachtoffers maakt. Gaan we werkelijk alles dat we van belang vinden op het spel zetten? Alleen om iets dat qua symptomen vergelijkbaar is met een griep?

  Gaan we werkelijk onze samenleving laten vernietigen, vanwege ‘milde, griepachtige verschijnselen’ (RIVM)? En daarmee een ‘noodtoestand’ rechtvaardigen die al onze vrijheden en verworvenheden wegneemt?

  Als we meegaan met het tot stilstand brengen de samenleving en de economie, zullen de gevolgen (mega-crisis) enorm zijn. En vele malen ernstiger dan die van dit ‘virus’. We zullen dan letterlijk alles verliezen waaraan we waarde hechten (inclusief onze voedselvoorziening EN dus onze gezondheid).

  Hoe erg wordt het?
  Drie weken geleden stelde het tijdschrift The Economist zich op de voorpagina de vraag: How bad will it get?

  Ik schreef toen het onderstaande. Je ziet het nu in Italië ontvouwen, en volgens de NOS is het binnen 1 a 2 weken hier hetzelfde. Ik vind het vervelend om “zie je wel” te zeggen. Maar ik doe het toch, in de hoop dat mensen alsnog hun kop uit het zand trekken. Het is namelijk werkelijk dringend. Het gaat waarschijnlijk heel erg worden Niet omdat het virus een grote bedreiging is voor de gezondheid. (‘Corona’ is maar een naam voor een vrij normale seizoensgriep), maar omdat de hype wordt ingezet om een ongekende wereldwijde (economische) crisis te veroorzaken.

  En die crisis zal worden gebruikt om maatregelen te rechtvaardigen die zonder deze “overmachtsituatie” niet zouden worden geaccepteerd. Het is in werkelijkheid geen pandemie, maar een wereldwijde machtsgreep. Ons laten meeslepen in deze hype is véél gevaarlijker dan het virus.

  Wat staat er op het spel?

  De belangrijkste beleidsdoelen van de afgelopen jaren:
  – Het uitbannen van contant geld

  – Het verplichten van vaccinaties

  – Het uitfaseren van het financieel en medisch ondersteunen van ouderen (lees: niet-rendabelen)

  – Het opvoeren van de lasten, en daarmee de armoede.

  – Het inperken van vrijheden
  Dit ‘coronavirus’ maakt het in één klap allemaal mogelijk. Het moet dus als geroepen komen, voor de beleidsmakers. Maar kennelijk vinden veel mensen het virus, dat tot nu toe maar een fractie van de slachtoffers van normale griep voortbrengt, toch bedreigender dan:
  – Het verlies van VRIJHEID (zie Italië),

  – Het verlies van VOORSPOED (door de crisis zal vrijwel iedereen zijn inkomen kwijtraken)

  – Het verlies van VREDE (er zullen rellen zijn waar politie en leger op afgestuurd worden)

  – Het verlies van GEZONDHEID (als de economie plat gaat, stagneert de voedselvoorziening, en verhongeren is niet goed voor de gezondheid)
  Wie niet beseft dat de draconische maatregelen onherroepelijk leiden tot een ongekende crisis en alle bovenstaande gevolgen, snapt werkelijk niets van hoe de wereld functioneert.

  Opzettelijke crisis
  De topbeleidsmakers die dit wel snappen, sturen opzettelijk aan op deze crisis. Of beter gezegd: de grootste misdaad aller tijden. Hun macht en rijkdom bestaan immers nergens anders uit dan uit de onvrijheid en armoede van de rest. En zo gemakkelijk kunnen ze hun slag slaan.

  Zo gemakkelijk zijn de meeste mensen bang te maken. En bange mensen zullen letterlijk alles inleveren in ruil voor ‘bescherming’. De truc is al zo oud als de weg naar Rome, maar blijft effectief zolang mensen erin trappen. Maar op deze schaal is het een primeur.

  Als we het nog kunnen navertellen, zullen we ons over enkele jaren hoofdschuddend afvragen hoe we dit in godsnaam konden laten gebeuren.

  Pieter Stuurman

  1. Winfrida

   Goed stuk. Je kunt dit alles ook relativeren. Dit wordt zo enorm groot gemaakt, dat wij ons eigenlijk al dood wanen. Nu zit ik hier met een zere keel en droge hoest en pijnlijke scheuten door m’n lijf en denkend dat ik corona virus heb. Misschien als eerste in mijn gemeente/regio.

  2. ts_tle

   Corona is de trigger voor de crisis. Maar elke trigger zou volstaan. Het hele geldsysteem is een gebakken lucht kaartenhuis. De wereld zit dieper in de schulden dan ooit te voren.

   Dus geef aub niet corona de schuld. Iedere ramp had dit in gang kunnen zetten.

   En of het nou wel of geen griepje is, je praat wel erg makkelijk over het feit dat velen sterven.

 2. Peetjoh

  De cricket speler Pieter stuurman?. Goeie bron.

 3. Brenda Welsh

  In de slipstream van het Coronos virus loopt er nu ook een “gewone” griepgolf mee. Of het elkaar bijt is voorlopig onduidelijk.

  1. Peetjoh

   covid 19 is niet nieuw. Het is feline infectiuze peritonitis. Google dat maar eens. Zelfde symptomen. Het enige nieuwe is dat wij het nu hebben.

  2. 777

   Eeuwig gabande, mede mogelijk gemaakt door Peetjoh!

   1. Peetjoh

    Hou op deus. Je gaat janken als je wijf sterft.

  3. 777

   CORONAFOBIE!

 4. m.van.rosmalen

  Nee deze dan😂😂😂😂
  Topdrukte bij millieustraten lees ik net.
  Hoe voorspelbaar.
  Valt niet mee hoor dat “thuiswerken ”
  Lekker de boel opruimen ,beetje klussen
  Autootje wassen in de wasstraat
  Zou het daarom daar ook zo beredruk zijn en natuurlijk lekker doorbetaald krijgen wat andere mensen dalijjk nog op mogen hoesten ook.
  Wat een een schande naar werkend Ned toe🤮🤮🤮🤮

  1. ts_tle

   Oh ja echt een schande. Mensen met een uitkering mogen zeker ook nooit een dagje weg want dan hebben ze waarschijnlijk geld teveel?

   Mijn baas is extreem gierig en zal dus nooit iemand onnodig vrij geven of thuis laten werken.

   Maar nu er 20 mensen ziek zijn en hij dure freelancers moet inhuren is het lichtje toch gaan branden en nu moeten zoveel mogelijk mensen thuiswerken.

   Had ‘ie dat nou eerder bedacht dan had ‘ie misschien ook geen 20 zieken gehad. Maargoed. Zelf weten.

   1. m.van.rosmalen

    Dan heb je toch geen uitkering of wel?
    En dan heb je dus lekker vakantie als je verder thuis geen zak doet maar wel denkt dat je het recht hebt om er dagjes op uit te trekken
    Lekker voor de mensen die straks dat K bedrijfje waar jij werkt overeind mogen gaan houden
    Zij kunnen ook geen dagjes weg
    Moeten gewoon gaan werken

 5. Lex

  Dus 75% red het wel.

  Nu maar hopen dat er snel een geneesmiddel komt of en vaccine.

  Vooral ouderen zijn de klos.

  Eng hoor.

  1. Peetjoh

   Ja van de 25% die überhaupt op de ic komt. 75% komt niet op ic.

 6. Vrijedenkert

  Het wordt tijd dat het kabinet van Pinokkio ballen toont (als deze al aanwezig zijn) en landelijk de noodtoestand uitroept!
  Grenzen dicht, strenge grensbewaking.
  Samenscholingsverbod.
  Niet belangrijke instellingen en winkels voor levensonderhoud sluiten.
  Verloven politie, hulpdiensten en defensie intrekken/mobiliseren.
  Nationaliseren priveklinieken en personeel hiervan inzetten.
  Kliniek defensie Utrecht opstarten.
  Mobiele noodkliniek van defensie naar Brabant.
  Alle schepen van de marine met hospitaalfaciliteiten opstarten.
  Halalsema op staande voet ontslag geven en vervangen en Amsterdam onder curatele!

 7. Crassus

  Ik heb moeite met die 25%. Als er 40 patiënten op een afdeling liggen kom ik op 10 patiënten. Nu als er 3 patienten liggen?

 8. Bes Tolen

  Eén ding is zeker en dat is dat de algemene voorbereiding op een ramp als de coronavirusepidemie nog altijd onvoldoende is. Daar is wel voor gewaarschuwd. Maar het hielp niet want het was niet politiek correct, dat gebaseerd is op verplicht stilzwijgen, het verdonkeremanen dus. Dat is de oorzaak. Het is al van oude datum. In de zeventiger jaren zorgden de Chinese restaurants voor 350000 voedselvergiftigingen per jaar. De keurmeesters van de betreffende overheidsdienst werden voortijdig geïntimideerd geïnstrueerd. Dus. En toen kwamen ook nog die andere restauranthouders begin tachtiger jaren. Dus. Of neem de Q-koorts. Waar ging dat om? Bescherming van de voedselvoorziening van etnische minderheid? Ook zo’n weggemoffeld onderwerp. En dan het hele immigratiebeleid. Waar bleef de controle? Alsof de volksgezondheid niet in het geding was en is. Die is dan steeds in het geding want er zijn te veel gaten om afgrenzing van aanpak van problemen mogelijk te maken.
  De voorbereiding is geen onderwerp. En dat komt omdat men zijn kop er niet bij heeft.
  Het belang van de eigen bevolking is ten onrechte secundair. En dat komt door de zieligheidscultuur, die vooral al die geprogrammeerde zieligheden van elders in het vizier heeft, die miljarden per jaar kosten maar het hele gezondheidsbeleid in de war sturen. Schoonvegen die gezondheidszorg met haar stiekeme import van hulpbehoevenden en export aan verzorging. Alleen gericht werken aan hier.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.