We zijn de grip kwijt: ’30 nieuwe overlijdensgevallen in 24 uur!’

Het noodlot waar we al bang voor waren is nu waarheid geworden. Er overlijden steeds meer Nederlanders aan het COVID-19 virus. In de afgelopen 24 uur waren dat er zelfs 30. Het zijn ongekende cijfers van een land in crisis.

Hoewel er vooralsnog nog geen ‘lockdown’ is afgekondigd, wijst alles er op dat dat dit weekend en uiterlijk maandag wel zal gaan gebeuren. Zo niet zal het aantal patiënten en doden alleen maar toenemen en geen enkele minister of politici wil dat op zijn of haar curriculum vitae hebben.

Bij onze zuiderburen, die wel al een lockdown hebben, loopt het overigens ook helemaal uit de hand. Het aantal doden door het coronavirus is in Belgie de afgelopen 24 uur verdubbeld. In Spanje kwamen daar ruim 300 doden bij.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

76 reacties

 1. trutje

  Ja vreselijk allemaal maar aan de andere kant er wordt alleen de doden vermeld maar niet de mensen die genezen zijn en dat zijn er gelukkig veel meer.

  1. Piet51

   @trutje
   Niet om negatief te doen, maar in Nederland zijn nog niet veel mensen genezen, minder dan 5. Geen paniek, want dat is niet zo vreemd. Als iemand ziek is duurt het even voor hij of zij helemaal genezen verklaard kan worden. Omdat het hier kortgeleden pas begon zijn we gewoon nog niet toe aan grotere aantallen genezen mensen, alleen die van het allereerste begin.

 2. trutje

  Ja vreselijk allemaal maar aan de andere kant er wordt alleen het aantal doden vermeld maar niet de mensen die genezen zijn en dat zijn er gelukkig veel meer.

 3. Lambieck

  Vandaag een aantal verpleegkundigen en een arts van ICs uit Tilburg en Eindhoven gesproken.
  Druk, heel druk, geen paniek, volledig in control, verplegend personeel is bijzonder hard en gedisciplineerd aan het werk.
  Mocht Kenneth de overledenen als maatstaf nemen, ben ik benieuwd wie hij de verkeersslachtoffers in de schoenen wil schuiven ?

  1. CLoVis

   @lamlul

   “Vandaag een aantal verpleegkundigen en een arts van ICs uit Tilburg en Eindhoven gesproken.”
   Niemand wil jou tegenkomen, laat staan spreken
   en de enige verpleegkundigen die jij tegenkomt zijn van de GGD.

   En verkeersslachtoffers met een pandemie vergelijken slaat als kut op Dirk.
   Ik mis alleen het lulverhaal over ‘het keukentrapje nog’.

   1. Bijenzwerm

    @clovis die @lamlul heeft altijd leuke fantasieverhaaltjes dat hij die kent of die heeft gesproken en alle beroepen in de wereld heeft gehad.
    Als je vervolgens door vraagt heeft hij 0 kennis en 0 inhoud…

 4. Kretoloog

  Dagelijks overlijden er 400 personen in Nederland. Daarvan zijn er nu 30 gelinkt aan Corona. Zonder dit virus waren ze ook overleden, misschien niet vandaag maar toch wel binnen zeer afzienbare tijd. Want alleen oude mensen met een ernstige onderliggende ziekte overlijden aan Corona.

  Dat weten we al maanden, maar dergelijke nuances zijn niet aan de media besteed. Die blijven hun opgewonden verhalen verspreiden. De redacteuren van DDS vormen daarop geen uitzondering.

  Maar er is ook positief nieuws dankzij Corona. Niemand heeft het nog over Brexit. Stikstof idem dito. Klimaat is als issue verdwenen, net als Frans Timmermans. De grenzen zijn gesloten voor gelukzoekers. Erdogan heeft ‘zijn’ vluchtelingen van de grens met Griekenland terug gehaald. De luchtkwaliteit gaat met sprongen omhoog, want zowat alle vluchten gecanceld. Geen files meer. De almaar exploderende huizenprijzen zijn gestopt. En binnenkort kun je weer rente op je spaargeld krijgen.

  Nu moet de redactie van DDS nog even de knop omzetten. En gaan schrijven over dit positieve nieuws!

  1. Lambieck

   Nu moet de redactie van DDS nog even de knop omzetten. En gaan schrijven over dit positieve nieuws!.
   .
   Hallo Gek(ko),
   DDS en positief nieuws, u bent zeker nieuw hier?

   1. Original NL

    Q…
    Hallo Gek(ko),
    DDS en positief nieuws, u bent zeker nieuw hier?…….
    Maar stug blijven hangen hè stripfiguur, het moet psychisch wel heel erg moeilijk voor je zijn elke dag weer je lulkoek te ventileren op dit vreselijke blog.

  2. struisvogelpolitiek

   @Kretoloog
   Elk nadeel heeft z’n voordeel. Welke overleden beroemdheid zei dat ook al weer? Dat mensen overlijden door het Coronavirus doet u niet zo veel, moet ik begrijpen uit uw commentaar.

   1. van Urk

    De rijen aan de hemelpoort zijn bij andere doodsoorzaken groter dan bij corona. Opmerkelijk is waarom er in Duitsland minder corona doden zijn dan in Italie, Spanje, Frankrijk, Nederland en Belgie.

    1. Beukman

     Tja, het blijven Duitsers he.

     1. CLoVis

      @beukenoot

      zaadje,
      je bent een vuile racist en fascist.

    2. Original NL

     Quote…..Opmerkelijk is waarom er in Duitsland minder corona doden zijn………..
     Dat komt door die honderdduizenden artsen en verplegers uit syrië, marokko..ed
     Of misschien is onze door de politiek veel geroemde gezondheidzorg ..toch niet zo geweldig?!

     1. Rammstein

      Inderdaad Original, de Nederlandse gezondheidszorg stelt in verhouding tot de Duitse weinig voor. De kwaliteit, zorg en inzet is hier hoger.

      Ik kan dat uit eigen ervaring vertellen, omdat ik (helaas veel te) vaak in ziekenhuizen in de wijde omgeving kom.

     2. Meriadoc Brandebok

      Gelul.

      h**ps://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2020/zorgstelsel-nederland-op-plek-2-europa

     3. Rammstein

      Zoals altijd hanteert Meriadoc de Gouden Formule “Wij van WC-eend adviseren WC-eend”.

      Tevens gaat hij nu het enorme verschil in dodental verklaren tussen Duitsland en Nederland.

      Het woord is aan….. Prof. Dr. Meriadoc!

     4. Meriadoc Brandebok

      Je hebt je weer keihard verslikt in je eigen Nederlandhaat en sputtert nog wat na.

      Zoals gebruikelijk.

     5. Rammstein

      Goed Meria, ik zal je een annekedoteke vertellen uit eigen ervaring. Mijn vrouw heeft haar hele leven een reeks van klachten gehad, waarvoor wij in vele ziekenhuizen in Nederland zijn geweest: van Groningen tot Maastricht, van Alkmaar tot Utrecht. De klachten werden erkend en overal werden onderzoeken gedaan, scans gemaakt en in commissie beraadslagingen gepleegd. Niemand heeft haar al die jaren kunnen helpen of is tot een diagnose kunnen komen. En we hebben toch echt vele tientallen ‘specialisten’ -op elk denkbaar gebied- geraadpleegd.

      Toen we naar Duitsland emigreerden en mijn partner weer een keer erg ziek was, werd ze opgenomen in een streekziekenhuis dichtbij. De internisten daar dachten gelijk in een heel andere richting, vroegen diep door op de aanwezige klachten en hadden binnen twee dagen een voorlopige diagnose die in de week daarna door specifieke bloedproeven werden bevestigd: het bleek SLE (lupus) te zijn, een auto-immuun ziekte waarvoor ze nu de juiste medicatie heeft.

      Kijk, dat is het verschil in kwaliteit tussen Duitsland en Nederland. Vandaar ook dat Duitsland zo weinig Corona-doden heeft.

      Als je hier een nieuwe (kunst)knie of -heup krijgt, ga je na de operatie gelijk door voor zes weken kosteloze revalidatie in een zorghotel/kliniek. In Nederland sta je na drie dagen weer op straat en zoek het maar uit.

     6. Boudewijn Hummelinck

     7. Boudewijn Hummelinck

      Het verschil in het aantal Corona-besmettingen tussen Duitsland en Nederland moet wellicht worden verklaard uit het Carnaval. Dat veroorzaakte in korte tijd veel besmettingen in Zuid-Nederland.

     8. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      De cijfers liegen niet en ik kan de zaken niet anders voorstellen dan zij zijn: Nederland heeft een overwegend betere gezondheidszorg dan Duitsland.

      Je glijdt steevast uit over je eigen Nederlandhaat. En dat gebeurde hier wederom.

     9. Rammstein

      Goed Maria, dan nog een paar verschillen die zorgwijzer.nl je niet vertelt.

      Bij artsen- en specialistenbezoek is een consult van een half uur normaal; in Nederland is 10 minuten normaal.

      In de 20 euro lagere maandpremie voor de basisverzekering is 80% van de tandartskosten opgenomen. Alleen voor protheses en kronen is een eigen bijdrage vereist.

      De Duitse zorgverzekeraar kent GEEN eigen risico. Voor medicijnen wordt slechts per uitgifte een eigen bijdrage van 5 euro gevraagd.

      Na een ingrijpende operatie ga je naar een Rehab -een zorghotel/revalidatie op doorgaans luxe basis- waar je zes weken in een eigen kamer/suite intern bent om te revalideren. Allemaal inbegrepen in de basispremie.

      Voor medische onderzoeken ga je in Duitsland ‘stationair’: je wordt opgenomen zodat alle onderzoeken in een reeks afgewikkeld kunnen worden en ze je 24 uur per dag kunnen scannen voor een compleet overzicht en inzicht. In Nederland moet je 20 keer poliklinisch terugkomen en hangen alle onderzoeken als losse dossiers aan elkaar.

      Dus Maria: niet meer zo dom lullen en niet zomaar afgaan op een Nederlands ‘Wij van WC-eend’ orgaan dat geen enkele inkijk heeft in de Duitse aanpak.

     10. leukeditter

      duitsers geven nooit op he

     11. Rammstein

      Oh ja, Meriadoc: “Op dit moment zijn er 575 IC-plekken in heel Nederland beschikbaar voor coronapatiënten. In een crisisfase kan dat aantal worden verhoogd tot ongeveer 1500 bedden voor coronapatiënten. Wel zijn er volgens Gommers dan nog 500 extra beademingsapparaten nodig, die nog gevonden moeten worden.”(Bron NPO).

      De bevolking van Duitsland is ongeveer vijf maal zo groot als de Nederlandse (82 miljoen om 17,5 miljoen). Als ik het aantal IC-bedden in Nederland (in een crisissituatie) vijf maal vergroot kom ik 7500 IC-bedden. Duitsland heeft STANDAARD 25.000 IC-bedden met beademingsapparatuur: drie keer zoveel, los van een crisissituatie. Daarbij zijn alle Rehabs direct omgebouwd voor de opvang van corona-patienten. Kijk, dat is een slagvaardige aanpak.

      Bovendien wordt in Duitsland getest, getest en getest op Corona, zodat patienten eerder bekend zijn en eerder met de behandeling begonnen kan worden.

      Over kwaliteitsverschillen gesproken. Begrijp je nu een beetje waarom Duitsland veel minder Coronadoden heeft dan Nederland en waarom de zorg hier op een veel hoger peil staat?

     12. Fonz

      Maria geeft geen antwoord natuurlijk..

     13. Rammstein

      Dat klopt Fonz: Meriadoc is uitgeluld, staat in de hoek zijn blamage weg te slikken en is met de staart tussen zijn benen verdwenen. De overheidstrol heeft weer gefaald…..

    3. Lambieck

     Heeft die vervloekte EU weer niet bepaald wanneer het een corona/ouderdom dode is.
     Laat dan elk land maar zelf creatief zijn.

  3. Meriadoc Brandebok

   Ja, vergeet ook niet dat de cultuursector onderuit ligt en er 90 miljard klaarligt voor ondernemers.

   Dit moet de droomwereld van DDS zijn, zou je denken.

   1. Original NL

    Een domme opmerking van ruttes nuttige sukkel.

    1. Luu Gar

     zeg de nuttege sukkel hahaha

   2. CLoVis

    @trol

    Als er in Nederland miljarden klaarliggen weet je maar één ding;
    al dit geld gaat aan de verkeerde dingen besteed worden..

  4. Beukman

   Ik ben het grotendeels met je eens, @Kreet. Ik tel mijn zegeningen: de lucht in de stad is veel schoner, er is geen verkeers- en vliegtuigherrie meer, sommige mensen ontdekken langzaam dat je ook gelukkig kan zijn zonder dwangmatig je geld uit te geven aan vakanties en pretparken. En o ja: straks merken tot onze stomme verbazing dat we het EK voetbal en de Tour helemaal niet gemist hebben. Al met al is corona een prima instapper om eens te gaan consuminderen.

   1. Original NL

    Q….En o ja: straks merken tot onze stomme verbazing dat we het EK voetbal en de Tour helemaal niet gemist hebben. ……….
    Er ontgaat jou wel vaker iets..misschien iets minder trollen op DDS.?

    1. Original NL

     Corona is here to stay!

    2. Beukman

     Wees niet bang, schat. Ik zal jou zeker wél gaan missen als het virus jou weet te vellen hoor.

     1. van Urk

      Beste Beukman, Ik heb opgemerkt op dat er een dringend beroep door Amsterdammers wordt gedaan om de door de belasting betaalde burger gesloten Slotervaart ziekenhuis weer te heropenen als opvangcentrum voor corona patienten. Het is toch gek voor woorden dat de overheid en deskundigen soms tekort komen met het bedenken van simpele alternatieven bij gebrek aan middelen en opvang terwijl de simpele burgers daar wel oog voor hebben.

  5. Marija

   Alles profiteert van deze omstandigheden, nu wij nog.

 5. Roelof Schemerwouden

  Radicale maatregelen nemen. Totale lock-down ! En zo spoedig mogelijk. Alleen mensen op straat die nodig zijn voor het draaiende houden van de maatschappij. Zoals vervoer van verplegend personeel in bus, tram, metro. Anderen hebben daar niets te zoeken. Aanvoer ter bevoorrading van winkels, toestaan. Ordediensten aanstellen die burgers controleren of ze rechtmatig zich op straat bevinden. Zo niet, met knuppels bewerken dat ze wel thuisblijven. Gevangenissen, niet meer naar omkijken. Ook daar loert gevaar.
  Boodschappen doen in blocs. Van 7 tot 8 van 10 to 13 en van 17 tot 19. Boodschappen tassen ontsmetten bij de ingang.

  1. CLoVis

   En onmiddellijk jou opsluiten in de psychiatrische afdeling voor links;
   het ‘debielen’ hoef ik er al niet meer achter te zetten.

   1. Brenda Welsh

    U houdt niet van halve maatregelen. Maar toch iets om rekening mee te houden. Hoe anders wilt u de totale lockdown managen ? Trouwens dit wordt bepleit door Baudet en Hiddema.

 6. Ritter

  Het China virus heeft misschien maanden nodig om uit te doven. En dan nog is het de vraag of het tijdens de winter weer terugkomt.

 7. Piet51

  Heb ik iets gemist. Ik hoorde de afgelopen dagen overal, dat Corona nog niet onder controle is. Dat men er dus nog geen grip op heeft. Triest, maar dan kun je de grip ook niet verliezen. Dat is dan weer een klein en betrekkelijk voordeel.
  Het aantal doden was even hoog als gisteren, namelijk 30. Het aantal besmettingen is wel meer dan gisteren, 637 tegen 534 gisteren, maar aantallen besmettingen zeggen niet zoveel, omdat maar mondjesmaat wordt getest.
  De toonzetting van het artikel vind ik heel dubieus en roept alleen maar ongewenste paniekreacties op en voedt bovendien wantrouwen.

  1. Rammstein

   Je vervalt weer in oeverloos geouweho*r, Piet51. Duidelijk is dat je jezelf bijzonder graag hoort praten. Logisch, je bent een geboren narcist.

   1. Lambieck

    Mag ik Rammstein namens duizenden reageerders bedanken voor het belangeloos vervullen van de functie van DDS web psychiater.

   2. CLoVis

    @Rammstein

    Piet51 is een deuger;
    één van de kenmerken ervan is dat ze dat graag laten zien;
    de farizeeërs van de tegenwoordige tijd.

   3. Piet51

    @Rammstein
    Je wordt voorspelbaar. Geef nou eens aan op welk punt je mij zou willen corrigeren, aanvullen of iets anders creatiefs. Daar worden we allemaal beter van.
    Nu lijkt het, alsof je het vervelend vindt als ik wat uitspraken van de één of andere artikelschrijver wat relativeer.
    Ik doe niet mee aan dat paniekgedrag of paniekzaaien, hamsteren of andere irrationele reacties.

    1. Rammstein

     OK PietKletskous: de eerste vier regels van je reactie zijn een kleinzielig commentaar op een woord dat de redacteur gebruikt (grip). Overbodig, bekrompen en inhoudsloos gelul.

     De volgende vier regels zijn feiten die al genoemd worden of bekend zijn en dus niets toevoegen. Pronken om niks.

     In de laatste twee regels speel je de dominee met het opgeheven vingertje. Op dat soort moraliserende onderbuik-terechtwijzingen zit niemand te wachten.

    2. Veteraan

     Nog geen Corana Piet ?
     Je zal zien dat het alleen de goede mensen treft.

     1. Original NL

      Daar word ik niet blij van Veteraan!

   4. Beukman

    Jammer dat driekwart van jouw bijdragen bestaat uit het afzeiken van een handjevol potsers, @Rammel. Juist van jou is dat jammer. Het aantal potsers dat in staat is om een gedachte coherent én zonder taalfouten neer te pennen is immers al niet om over naar huis te schrijven.

    Vind jij diep in je hart Piets reactie niet verfrissend, zeker als contrast met het doemdenkerige artikel waarop hij reageert? Feitelijk juist, bovendien? Of vind jij dat iemand niet mag opmerken dat het wellicht allemaal iets minder erg is dan er wordt beweerd? Moeten we allemaal meegaan in het naargeestige ach en wee dat hier op de Doem Denkers Standaard de toon zet?

    1. Piet51

     @Beukman
     Rammstein en nog een paar actieve deelnemers hier, overigens door mij zeer gerespecteerd en gewaardeerd voor hun DDS-activiteit, zwelgen in slecht nieuws. Hoe slechter het Nederland gaat hoe liever en hoe meer ze genieten. Begrijpelijk, want in zo’n situatie kun je je eigen p0olitieke visies en idolen veel beter profileren. Helaas draait Nederland veel te goed voor radicale veranderingen. Daarom de voorkeur voor slecht nieuws, angst- en paniekzaaierij. Er zijn hier zo tientallen voorbeelden van bijdragen te vinden die deze bewering bevestigen. Dat is prima, want zo leer je een klein groepje landgenoten kennen. Dat ze er zijn is jammer, vooral voor henzelf.

     Ik ben wel blij, dat serieus rechts Nederland gewoon constructief blijft en met andersdenkenden zijn uiterste best doet er nog iets van te maken. We leven in een fantastisch land, kunnen nu zo maar een enorme maar serieuze poging doen om de economische effecten voor ondernemend Nederland te neutraliseren. Welk ander land kan dat in die mate? We kunnen nog steeds serieuze pogingen doen om de gezondheidszorg de medische problemen te laten oplossen. Welk ander land kan dat in die mate?

     Natuurlijk hadden, achteraf redenerend, sommige situaties beter anders aangepakt kunnen worden. Maar welk land heeft het wel goed aangepakt?

     We moeten ervoor waken om onszelf niet in de put te kletsen. Ik pas er in ieder geval voor.

     1. Rammstein

      Piet, het is overduidelijk dat je een opgeblazen blaatkikker bent: je bent zo idolaat van je eigen opgepompte enthousiasme en positiviteit dat je uitsluitend de meest idiote platitudes kunt poneren.

      Het feit dat ik veel kritiek heb op de gang van zaken in Nederland wordt door jou eventjes weggezet als ‘zwelgen in negatief nieuws’ en ‘een voorkeur hebben voor angst- en paniekzaaierij.’ Jij bent echt helemaal besodemieterd, kleine Bregman-dwerg. En het toont precies aan wie je bent: een betwetende narcist die iedere vorm van kritiek wegzet als niet ter zake doende, populistisch gekrakeel. Jij denkt dat je in alles automatisch gelijk hebt omdat je de linkse mainstream volgt.

      Geheel los daarvan: over de Corona-crisis heb ik weinig negatiefs gezegd. Maar fascistische dictators in de dop zoals Rob van Wijk en Piet51 accepteren geen afwijking van het overheidsstandpunt, laat staan een eigen mening.

     2. Veteraan

      Het heeft ook een mening.
      Bla, bla, zucht, saai.

     3. Piet51

      @Rammstein
      Doe nou eens even rustig aan man. Op jouw leeftijd zo tekeer gaan en bovendien is het zaterdagavond. Kom tot bedaren. Lees eens rustig elke zin die je geschreven hebt en vraag ja vervolgens af of je dat ook echt zo meende. Als dat zo is prima, als dat niet zo is ook prima. Het maakt mij allemaal niet uit. Je windt je op over een paar, hoewel serieus bedoeld, toch onschuldige zinnetjes van mij. Je antwoordt met een stortvloed aan verwijten en als scheldwoord bedoelde kwalificaties. Kijk bijvoorbeeld eens na wat een narcist precies is. Leer je van. Dat is een veel nuttiger tijdsbesteding dan dergelijke teksten schrijven. Je bent vast een leuke vent, maar dat weet je soms goed te verbergen.

      Ik lijk te reageren op het woordje “grip”, maar dat is natuurlijk maar schijn, zoals je heel goed zult weten. Ik heb bezwaar tegen tegen het presenteren van elk nieuwsfeit in zo negatief mogelijke bewoordingen. Want dat is wat hier voortdurend gebeurt. Als we nu ineens de grip kwijt zijn, waren we dat gisteren ook al en eergisteren bijna. Door dat op vandaag te projecteren, terwijl die dag niet zo heel veel verschilt van gisteren en al helemaal niet van de voorspellingen, zaai je paniek en daar heb ik bezwaar tegen. Gelukkig is DDS een vooral in zichzelf gekeerd groepje, waar niet veel anderen notie van nemen. Anders was het veel erger geweest.

      Overigens heb je wel gelijk, dat ik veel vormen van kritiek hier en elders van sommige partijen beschouw als niet ter zake doende, populistisch gekrakeel. Ik heb de termen niet verzonnen, maar ze spreken me wel aan. Maar dat moet je je niet aantrekken als een persoonlijke aanval en dat doe je nu m.i. wel.

     4. Piet51

      @Rammstein
      Nog dit. Dank, dat je in je laatste alinea Rob de Wijk en mij in één adem noemt. Weliswaar noem je ons fascistische dictators in de dop, maar dat moet kunnen in het enthousiasme van het moment. Ik neem tenminste aan, dat je Rob de Wijk bedoelt en hem verwart met Rob van Wijk.

      Met Rob de Wijk kan ik prima door een deur. Ik ontmoet hem met enige regelmaat op borrels in Den Haag en waardeer zijn politieke visie. Ik mis geen enkele van zijn columns in Trouw en zie met genoegen dat jij die ook leest. Dat je waardering een andere is dan de mijne vind ik niet erg. Je neemt in ieder geval kennis van zijn schrijfsels. Ben blij, dat we tenminste nog iets gemeen hebben.

     5. Rammstein

      Piet51, in allebei je veel te lange schrijfsels (denk aan de 50% regel!) bewijs je in iedere zin dat je een verblinde zelfpijper bent die volledig overtuigd is van het eigen gelijk, zoals iedereen die links geinfecteerd is.

      Je hebt geen gelijk. Je denkt het alleen maar.

      De argumenten die je zelf verzint dienen als als camouflage en hekwerk om de ander buiten te houden. Nooit heb je je verdiept in wat ‘populistisch rechts’ beweegt. Je tracht het alleen met lullige Bregman-quootjes af te serveren. Wat je overigens niet lukt, want je zelfoverschatting ligt te hoog.

      Je hebt geen idee wie je zelf bent in het diepst van je ziel. Je hebt een masker op gezet gebouwd op ijdele pretenties, onzekere gelijknajagerij en betweterigheid dat je steeds illustreert met opschepperij over wie je allemaal hebt ontmoet, wie je opdrachtgevers zijn, hoeveel talen je spreekt en hoeveel titels je hebt.

      Dit duidt allemaal op een onvolgroeid zelfbeeld en een grote onzekerheid, die je compenseert door aan te haken bij de grootse groep ‘gelijkhebbers’, het linkse gepeupel.

      Een echt eigen mening heb je nog nooit gehad.

     6. Beukman

      Wat een slap geouweh*er, @Rammel. Wat een gebrek aan inhoud. Dat je op zich heel aardig en creatief kan schelden, compenseert dit echt niet.

     7. Piet51

      @Rammstein
      Zo, daar heb ik niets aan toe te voegen. Je schrijft heel beeldend, echt genieten op een fraaie zondagochtend als deze. Het lijkt wel literatuur. Fictie natuurlijk, dat wel, maar die mag, nee moet, er ook zijn. De mooiste wereldliteratuur is fictie, maar dat weet je natuurlijk al lang. Goede literatuur laat, naast fantastisch taalgebruik, ook iets van het binnenste van mensen zien, hun overtuigingen en drijfveren. Jij weet dat als geen ander, zo laten je psychologische analyses zien. En dergelijke bespiegelingen brengen de mensheid vooruit, want zo leer je mensen kennen. Ik ben je eeuwig dankbaar en ga alsjeblieft zo door.

     8. Pjotter

      P51@ “Natuurlijk hadden, achteraf redenerend, sommige situaties beter anders aangepakt kunnen worden. Maar welk land heeft het wel goed aangepakt?” het enige waar je met je epistel gelijk in heb, en wat nou juist door die boor jou verfoeide rechtsen al jaren onder de aandacht wordt gebracht, het is maar hoe je het op pakt Pietje.

  2. van Urk

   Er zijn over Nederland verspreid maar veertig huisartsposten -waaronder ook in mijn dorp- die een griepsurvey uitvoeren. Dus mensen testen op corona. De meeste mensen met klachten hadden meer last van een doodgewone verkoudheid of waren besmet met de gewone griep.

 8. van Urk

  “We zijn de grip kwijt” zoiets zeggen meestal lafaards of mensen die waarschijnlijk te lang in weelde en veiligheid hebben geleefd. 1957-1958 Aziatische griep: 1 miljoen doden, 1968-1969 Hong Kong griep 1 miljoen doden, 2002-2003 SARS: 8000 besmettingen, 774 doden, 2009-2011 Mexicaanse griep: wereldwijd stierven er tussen de 123.000 en 203.000 mensen aan deze griep, 2012 MERS: 640 doden tot slot de gewone griep: jaarlijks in Nederland sterven er ongeveer 250 tot 2000 mensen aan deze griep. Dus wanneer kan men spreken over het kwijtraken van grip?

  1. Adriaen van Bergen

   Er sterven in Nederland veel meer mensen aan de griep.
   In de laatste 5 jaar was het laagste cijfer 2900 extra doden door de griep. Alleen in Nederland.
   In de VS zijn er al meer dan 22000 doden door de griep en 36miljoen infecties in 2020 en nog geen 70 doden en 9300 infecties door corona. Dat zijn de mij laatst bekende cijfers.

  2. Veteraan

   @ van Urk +++
   Altijd blij om een goede bijdrage te lezen.
   Geen gevit op elkaar maar een neutrale en zinnige mededeling met data uit controleerbare bronnen.

 9. Maxks

  Quote: We zijn de grip kwijt:
  ——————————-

  Jip…de grip kwijt op de realiteit.
  Ik denk dat de tikker bij DDS harder gaat dan dat er mensen overlijden.

 10. van Urk

  Na de eerste corona geval in Nederland had men juist toen accuraat moeten gaan handelen. De overheid en GGD had alle Nederlanders moeten oproepen die tijdens de vakantie onlangs naar Italie of in de regio,s waren geweest te laten testen op deze virus. Mensen met een positieve uitslag hadden meteen in quarantaine gesteld konden worden. Men liet het gewoon te lang in beloop.

  1. Politiek Profeet

   Wat dus betekend dat de roverheid met zichzelf aan het spelen was en er niet was voor de bevolking…..

 11. Baron von Munchhausen

  Beukie en Lambieck draaien op volle toeren.
  Net verschoond van luier, papje op, pruikje gewassen en gebitje gepoetst.
  Zet ‘m op jongens: ram je laptopje!

 12. Adriaen van Bergen

  Heel vervelend voor de nabestaanden, maar het zijn mensen in de risicoleeftijden.
  Verder: Hoeveel zijn er vandaag aan de griep overleden?
  Vast en zeker meer, want de griep maakt veel meer doden.

 13. Veteraan

  En dat op bijna 8 miljard mensen.
  Jezus, blijft er dan nog wel eentje over ?

  1. Veteraan

   En laat die laatste wel het licht uit doen voor het milieu.

 14. Maxks

  2018 was er een “griepje” dat zorgde toen voor 900.000 ziektegevallen en er vielen tijdens die griepperiode 9500 doden.
  Was er toen een lockdown? Nee.
  Waren het veelal ouderen en jongeren met onderliggende ziekten? Ja.
  Gaan we die 9500 doden dit jaar toppen met het China-virus? hoogstwaarschijnlijk niet.
  Dien je te allen tijde van griep afstand te houden en handen goed te wassen. Ja.
  Paniekvoetbal en angst zaaien.

  Bij een totale lockdown kunnen politici gaan en staan waar ze willen want zij moeten wel altijd “ergens” zijn en lopen geen risico omdat de burgers op hok zitten.

 15. Lex

  En als er geen drastische maatregelen worden genomen dan gaat Nederland richting het Italië scenario. Ik zie nog steeds heel veel mensen bij elkaar op straat. Sommige mensen doen alsof er niets aan de hand is.

  Ik heb voor een maand eten in huis, ik bak me eigen brood, heb heel veel groente in pot of blik. Kilo’s met aardappel puree, vlees in blik.

  Ik heb de afgelopen 3 weken ruim €500,- aan boodschappen uitgegeven dan hoef ik voorlopig de deur niet uit.

  Ik val onder de risico risico cartologie dus het risico inperken.

  1. Heinz

   @Lex,…Cartologie ? Sterkte in ieder geval. Ik heb een baaltje rijst van 20kg in huis en gedroogde vis in een komozak. Regelmatig prik ik een vorkje mee met de kat, goed blikvoer. In de nasi merk je er niks van. Het beestje kijkt me me raar wel aan, ñ uit. Later daagt mij weer uit. Inderdaad eigen gebakken brood gaat ook nog. Niet zo lekker als van de bakkers vrouw. Die zaak “das Brot” is onovertroffen.

   1. Heinz

    Er ging even iets niet goed. Het beestje kijkt me wel raar aan.

   2. Lex

    Woehahahahahahaha

    Beginnen de snorharen al te groeien?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.