Wow! Zelfs de NRC is klaar met Rob Jetten: ‘Hij vraagt anderen niet te politiseren maar doet het zelf wél’

Volgens de NRC — ja, echt waar! — is Rob Jetten bijzonder opportunistisch en zelfs oneerlijk bezig de laatste weken. Hij gebruikt zijn kennis van maatregelen die genomen gaan worden namelijk om zichzelf beter in de kiesmarkt te zetten. Zelfs de linkse fopkrant is helemaal klaar met dit soort opportunistisch wangedrag.

Het gebeurt niet zo héél vaak dat het NRC Handelsblad één van de kartelpartijen waagt te bekritiseren. Dus als het dan een keer raak is moeten we daar echt even aandacht aan besteden. Zéker als dit gebeurt door scribent Tom-Jan Meeus, die het volgens mij tot zijn levensdoel heeft gemaakt om het partijkartel af te schermen en nieuwe partijen dag in, dag uit aan te vallen.

In een nieuw stuk van zijn hand schrijft Meeus dat Jetten nu al verschillende keren aankomende maatregelen, die nog niet zijn aangekondigd, gebruikt om zichzelf te profileren. Bijvoorbeeld: het kabinet was afgelopen zondag bezig met plannen om burgemeesters meer bevoegdheden te geven bij het handhaven van de verplichte anderhalve meter afstand van elkaar. Maar omdat ze daar nog mee bezig waren wilden ze daar publiekelijk niets over zeggen. Zelfs minister Grapperhaus liet weten in EenVandaag dat, hoewel hij het gedrag van mensen in parken etc. “beschamend” vond, hij niet “vooruit” wilde lopen op mogelijke toekomstige maatregelen.

Jetten had daar veel minder moeite mee. Meneer koekenpeertje ging kwam zondagavond langs bij Op1 waar hij opeens telde dat burgermeesters in staat gesteld moesten worden om de coronaregels te “handhaven” en om wangedrag van coronatuig te “beboeten.”

Meeus en het kabinet vinden dat niet kunnen. Die laatste wilde precies dat plan pas maandag naar buiten brengen. Geen wonder natuurlijk dat de leden van het kabinet en de coalitiepartijen dat geen leuke actie vonden van Jetten. Dat Meeus daar ook boos door is, is wat merkwaardig — meneer is officieel immers journalist/columnist en geen lid van het kabinet, maar hé, we weten ondertussen al veel langer wat het NRC écht is: het propagandablad van de regering Rutte III.

Hoe dan ook, Meeus heeft nóg een voorbeeld in huis. Dit betreft de sluiting van scholen. Zaterdagmiddag was het kabinet daar druk mee bezig. In de loop van zondag zou de regering vrijwel zeker het besluit nemen om de scholen op slot te gooien… en wat deed Jetten? Die twitterde opeens zondagochtend, nog voor het kabinet ook maar iets kon beslissen, dat de scholen moesten sluiten.

Het gevolg: het kabinet én Meeus zijn klaar met Jetten die, aldus de NRC-scribent, zijn eigen land ook “niet begrijpt” wat in Nederland spelen we dit soort spelletjes niet! (Haha, heus). Meeus concludeert zelfs dat Jetten, die steeds weer stelt dat zijn mede-politici de coronacrisis niet moeten “politiseren,” dit zelf wél doet. De D66-leider vraagt andere corona niet te politiseren, maar doet het daarna gewoon zelf, aldus Meeus en zijn krant.

Schande.

Hartstikke leuk die kritiek van Meeus op Jetten. Alleen is er één klein probleem. Hij doet dit alleen maar omdat de rest van de coalitie en het kabinet zich aan het gedrag van Jetten ergeren. Hij is niet bezig om politici en het kabinet te controleren, maar om als een soort van publieke aanklager partijleiders die het spel niet spelen zoals het kabinet wil tot de orde te roepen.

Maar dat is helemaal zijn functie niet. Als lid van de media zou hij alle politici keihard moeten controleren, en al helemaal geen publieke zweep moeten zijn voor de regering.

Ja, Rob Jetten is een vreselijke opportunist. Bah. Je wordt er kotsmisselijk van. Maar ik word net zo onpasselijk van Meeus en zijn NRC die tot weinig meer verworden zijn dan propagandisten van het kabinet. Bah.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Bijenzwerm

  Ik denk dat onze kleine g@ile twink graag gepolitiseerd word met een zweep.
  Robje jetten de uberdomme van het kabinet.

 2. Lambieck

  Indien Wilders of Baudet iets roepen wat moet gebeuren, hebben die heren een vooruitziende blik.
  Op DDS verschijnen gelijk chocoladekoppen als:
  ” Baudet heeft weer gelijk”

  Maar als Jetten zoiets doet, is hij volgens DDS bezig met zijn verkiezingscampagne.
  Gelukkig zouden Baudet en Wilders zoiets noooooit doen.

  1. Fonz

   lampik begrijpt het niet dat is duidelijk…

  2. Baron von Munchhausen

   Lambieck

   Tante Sidonia vraagt of je haar wil verwennen.
   Als je dat lukt met luier om!

  3. Bijenzwerm

   @lambieckje ziet dat heel goed ,zoiets zouden Wilders en Baudet nooit doen.
   De huistr@l is eindelijks met zijn goede been uit bed gestapt ,en heeft daardoor ook gezond inzicht gekregen.
   Proficiat en hou het goed vast nu het ,dat gezonde verstand jochie.

 3. Lambieck

  Uit hetzelfde NRC artikel.

  En natuurlijk was hij niet de enige die aan depolitiseringsbedrog deed.
  Baudet toonde zich deze week relatief schappelijk in het Kamerdebat, maar enkele uren na afloop onthulde Argos, het VPRO-onderzoeksprogramma, dat zijn partij op Facebook fikse bedragen geld stopte in reclame voor het eigen standpunt, de totale lockdown. Alleen al in de week van 12 tot 19 maart 21.000 à 25.000 euro.
  .

  1. Fonz

   Dat is altijd nog minder dan een penthouse van € 130.000,–

  2. Baron von Munchhausen

   Lambieck
   Lul!!!
   Alle partijen doen dat!
   En nu opschieten; Tante wacht vol smart!

  3. Kretoloog

   Sinds Henk Otten als penningmeester weg is, houdt het FvD opeens veel geld over. En dat kan nu aan PR worden besteed. Dat doen trouwens alle partijen!

   1. Lambieck

    Baudet – Aanval op de natiestaat – gesigneerd met persoonlijke boodschap
    €100,00
    .
    Geld genoeg, 80 eurootjes extra voor een persoonlijke grote boodschap van Baudet.

    1. Fonz

     We weten allemaal dan Jetten jou vriendje is lampikje

    2. AnnaKlaver

     DDS hebben hun ziel verkocht voor een paar rot centen.
     Eh, die centen hebben ze dan ook wel hard nodig.

 4. AnnaKlaver

  -Het gebeurt niet zo héél vaak dat het NRC Handelsblad één van de kartelpartijen waagt te bekritiseren-

  Je kletst maar wat.
  Wordt tijd dat je eens een abbo neemt, Mike.

  1. Limburgse Separatist

   En waar blijkt dat uit? Laat het anekdotisch bewijs maar komen hoor. Mensen buiten de bubbel van NRC invloed zien dit toch wel degelijk in.

 5. Meriadoc Brandebok

  Rob Jetten, Geert Wilders, Jesse Klaver en Thierry Baudet proberen allen politieke munt uit deze crisu te slaan. Maar het verstandige beleid van dit kabinet, op basis van de adviezen vab deskundigen, neemt hen continu de wind uit de zeilen.

  Electoraal zal dit de VVD bij de volgende verkiezingen goed uitkomen.

  1. Kretoloog

   Ook PvdA-er Lodewijk Asscher hoort in jouw rijtje, Brandebok. De overige fractieleiders houden zich wel koest.

   Waarvan Dijkhoff al weken van de radar is verdwenen. Waarschijnlijk strategie: de VVD wil alle schijnwerpers op Mark Rutte, die als een ware Winston Churchill in oorlog is verwikkeld met de vijand (Corona). Zwakke broeder Bruno Bruins kon daarbij niet gebruikt worden, dus die hebben de liberalen met zachte dwang naar de uitgang gedirigeerd.

   1. Lambieck

    Zwakke broeder Bruno Bruins kon daarbij niet gebruikt worden, dus die hebben de liberalen met zachte dwang naar de uitgang gedirigeerd.

    Uw sollicitatie naar de functie van weekend redacteur is positief ontvangen.

   2. Meriadoc Brandebok

    “Ook PvdA-er Lodewijk Asscher hoort in jouw rijtje, Brandebok. De overige fractieleiders houden zich wel koest.”

    Ja, dat is waar en deze opstelling van de PvdA is tegenvallend.

    1. Gannascus

     +1

 6. Beukman

  Maar dat is helemaal zijn functie niet. Als lid van de media zou hij (Meeus) alle politici keihard moeten controleren, en al helemaal geen publieke zweep moeten zijn voor de regering.

  Nee hoor. Meeus is een columnist. Zijn terrein is de Haagse politiek. Hierover mag hij precies schrijven wat hij wil. Ook mag hij schrijven over wie hij wil; zo gaat dat bij de MSM. Dat heet “persvrijheid”.

  Overigens is er geen politicus die niet niet al eens door Meeus is aangepakt. Ook over de regeringspartijen heeft hij vaak genoeg kritisch geschreven.

 7. Duckday

  Stem PVV of FvD daarna nlexit.

  WAT EEN KWAL IS DIE JETTEN een misbaksel van het echtelijk geknutsel.

  Breek het KARTEL en stem PVV of FvD daarna nl EXIT
  Wat is de gewone burger man vrouw nu wijzer geworden van dat hoogmoed en waanzin project de EU
  WAT zijn we er op vooruit gegaan.

  1. Shadow1100

   Dit is de ultieme natte droom voor Robot Jettes D666.
   Alle zieken, zwakken en 67+ers de pijp uit.
   Dus geen hoge ziektekosten meer.
   Geen uitkeringen meer aan jaren betaalde en opgebouwde AOW en aan jaren ingehouden achterstallig salaris, ook wel pensioen genoemd. Alles is voor Bassie/Brussel/Italië.
   De lege plaatsen in de verpleeghuizen kunnen direct ingenomen worden door de asieleisers (meubeltjes kunnen blijven staan).
   De lege huurhuisjes kunnen dan naar de statushouders.
   Dan is er nog een kapitaal aan erfbelasting wat er aan zit te komen.
   Dit gaat nog mooier en sneller dan euthanasie, palliatieve sedatie of voltooid leven. Niemand verantwoordelijk.
   En dan nog even de bruikbare orgaantjes er uit roven.
   Heeft u een zakdoekje…..?

 8. Bolkestein

  In de loop van zondag zou de regering vrijwel zeker het besluit nemen om de scholen op slot te gooien… en wat deed Jetten? Die twitterde opeens zondagochtend, nog voor het kabinet ook maar iets kon beslissen, dat de scholen moesten sluiten.

  En op de vrijdagmiddag daaraan voorafgaand stemde D’66 nog tegen een motie om de scholen te sluiten. D’66 was meer gelegen aan het partijkartel, aan het cordon sanitaire dan aan gezondheid en veiligheid voor Nederland. Wilt u dit even in acht nemen als er volgend jaar verkiezingen zijn? Stem VVD, D’66, CDA, CU, PvdA, GL weg! Stem PVV of FvD!!!

 9. C.A.Barstow

  Wie is er niet klaar met deze hersenzieke linkse idioot die er op uit is ons land en volk nog verder de gierput in te drukken?
  Het is typisch iets voor achterlijk links, hoe meer macht zij denken te hebben hoe gekker en idioter zij worden.

  Stem FvD/PVV.

 10. Bolkestein

  Intensieve zorg door Rutte bijna gehalveerd

  Hoe werd de zorg georganiseerd voordat Rutte premier werd en hoe is het er nu mee gesteld?

  Hoe reilde en zeilde de ziekenhuizen vóór het Rutte-tijdperk en hoe mét Rutte tot in 2017? De laatste cijfers die bekend zijn dateren uit 2017.

  Het aantal verpleegdagen (10,8 miljoen-8,5 miljoen) en het aantal ziekenhuisbedden (44.800-37.700) zijn met 20% gedaald. De intensive-care units zijn bijna helemaal afgebroken door Rutte.

  Eerst waren er 1.900 intensive-care bedden, maar Rutte liet 700 bedden weghalen.

  De bevolking in Nederland is alleen maar gegroeid o.a door de komst van immigranten en de Nederlanders worden steeds ouder, dus dat is reden om aan te nemen dat het aantal intensive-care bedden en andere verpleegzaken juist had moeten stijgen.

  Bedden per 1.000 inwoners

  In Duitsland is het aantal bedden per 1000 inwoners: 8,1.
  In Frankrijk 6,1
  In België 5,1
  In Groot-Brittannië 3,6
  In NEDERLAND 2,3

  Twee jaar geleden kenden Nederland, tijdens het seizoen 2017/2018, een OVERSTERFTE van 9.000 griepdoden. Een totaal van 11.000 doden. (bron Volksgezondheid en Zorg)

  In 2018 zorgde deze griepepidemie voor bomvolle ziekenhuizen en tekort aan bedden. Dagelijks waren er opnamestops. Vooral in Brabant. (bron en video)

  “Nog altijd zijn er in Nederland zo’n 142 griepgevallen per 100.000 inwoners. Dat is nog ver boven de epidemische grens van 51 zieken per 100.000 mensen. Het resultaat is dat de ziekenhuizen in Brabant momenteel bomvol zijn.

  “Daardoor moeten de patiënten soms uitwijken naar ziekenhuizen verder weg”, zegt Gielen. (bron)

  Ook in 2016 kampte Nederland met een griepepidemie. De Nederlandse Vereniging voor Intensive Care toen:

  “Patiënten die binnenkomen zijn opvallend genoeg vitale, gezonde mensen zijn. Ze reageren heel heftig op de griep, waardoor sommigen aan een hart-longmachine moeten worden aangesloten. Die behandeling duurt relatief lang, waardoor de ic’s snel vollopen.

  In het Erasmus MC in Rotterdam zijn deze week dan ook enkele operaties uitgesteld, omdat de capaciteit op de ic beperkt was.” (bron)

  h**ps://commonsensetv.nl/intensieve-zorg-door-rutte-bijna-gehalveerd/

 11. P.Sisterons

  Jetten is echt een buudtreedner. Zet hem in een ton, propellertje op de kop en sauwelen maar. Dat gastje gaat het niet redden in de echte mensen wereld.

 12. Boudewijn Hummelinck

  Ik dacht dat DDS het NRC-Handelsblad beschouwde als een extreem-links roddelblaadje.

  Merkwaardig dat je dat dan nu opvoert als betrouwbare bron.

 13. Duckday

  Breek het Kartel en stem PVV

 14. Michael M

  Rob Jetten je bent niet leuk meer. Je moet nu echt eens ophouden met dat stoere gedoe. Want je bent niet stoer. Jij zou mijn type niet zijn. Ik zou je veel te vals vinden. Je moet eens stoppen met polariseren. Je bent nog steeds een jongetje. Totaal onvolwassen en je gedrag niet gepast. Je kopieert teveel je voorganger Alexander Pechtold. Het is geen spelletje Rob, hier is politiek en daar hoor jij niet thuis. Ik wil jou 1 advies geven: Zoek een andere baan knullie.

 15. ReneR

  Rob Jetten is ook een omhoog gevallen kleuter met een grote bek, die alles en iedereen napraat. Wat een naar ventje.

 16. Response

  Iedere politicus, ongeacht van welke partij, politiseert, daar ben je politicus voor, dus robot Jetten ook. De een wat meer, vaker, stiekemer en/of beter dan de ander. Het zou raar zijn als ze dat als politici niet doen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.