Achterlijk Zembla laat zich voor karretje Henk Otten spannen: ‘Baudet is eigendom van Rusland!’

Het is ongelooflijk, maar zo triest zijn de NPO én Henkie Netto (oftewel: Henk Otten) dus: berichtjes uit privé-berichtjes op WhatsApp worden gebruikt om Thierry Baudet — en met hem heel Forum voor Democratie — weg te zetten als pionnen (en spionnen!) van Rusland. Zielig gewoon.

Thierry Baudet was ongetwijfeld hogelijk verbaasd dat hij opeens een email ontving van een Zembla-fopjournalist over vermeende banden met Rusland. De ‘journalist’ (haha!) had namelijk screenshots van WhatsApp-berichten in handen tussen Baudet, Henkie Netto, en andere Forum voor Democratie-mensen waarin gesproken werd over een relatie met en geld uit Rusland. Die berichten dateerden (meestens) uit de tijd rond het Oekraïne-referendum.

De ‘journalist’ (haha!) legde uit gesproken te hebben met verschillende “experts.” Die beweerden dat Baudet duidelijk een “pion” van Rusland was, omdat het “feit” dat hij geld ontvangen had uit Moskou betekende dat de Russen “kompromat” hadden. Met andere woorden, hij was eerst gekocht en vervolgens chantabel. De appjes bewezen dat! Experts bevestigden het!

Alleen waren er twee kleine problemen: Baudet heeft nooit ook maar een cent ontvangen uit Rusland… en de berichtjes in kwestie waren overduidelijk ironisch bedoeld.

Een voorbeeld? Nou, kijk maar naar deze berichtjes:

Dit zijn overduidelijk grappen, gemaakt door mensen die door de mainstream media onterecht beschuldigd werden van het hebben van banden met Rusland. Ze vonden die accusatie zo belachelijk dat ze er onderling om lachten.

Maar die mafketels van Zembla én Henkie Netto doen net alsof ze het allemaal serieus bedoelden.

Knet-ter-gek.

Nou ja, dat is eigenlijk nog veel te zacht uitgedrukt. Dit is niet slechts gestoord, maar volstrekt leugenachtig. We zijn heel wat gewend van de publieke omroep én van hun nieuwe mattie Henkie Netto, maar dit gaat wel héél erg ver. Zelfs voor die zielige geesten.

Natuurlijk hebben Baudet en FVD gereageerd op deze laaghartige, sneue aanval (die eraan komt, overigens, want de uitzending wordt donderdagavond uitgezonden). “[E]r is nooit, op welke wijze dan ook, sprake van geweest dat wij financiële vergoedingen van de Russen zouden krijgen of hebben gekregen,” aldus FVD in een officiële verklaring. “Otten was zelf penningmeester ten tijde van het Oekraïne-referendum. Dus hij weet zelf heel goed dat FVD nimmer een cent heeft ontvangen van Russische-actoren.”

Zembla en Otten (want het is een gezamenlijk project, natuurlijk) beweren dat de Russische connectie van Baudet loopt via een man die Kornilov heet en die blijkbaar werkt of werkte voor de Russische overheid. En wat blijkt? Nou, heel schokkend, maar Baudet heeft die man dus weleens ontmoet!!!!11

Serieus. Iemand ontmoeten die voor het Kremlin werkt (of er mogelijk voor werkt) is dus verdacht. Dat mag niet. Sterker nog, je moet eigenlijk maar helemaal niet meer met Russen praten. Binnenkort zetten we Rutte himself ook maar op de zwarte lijst, want hij heeft óók weleens contact met het Kremlin.

Zoals FVD uitlegt is die kritiek natuurlijk totaal geflipt. “Poetin is voor zover wij weten een bevriend staatshoofd.” Sinds wanneer mag een (aankomend) politicus geen contact hebben met mensen die voor bevriende staatshoofden werken? Als dat het geval is kunnen ze er allemaal maar beter mee ophouden.

Oh, en weet je wat ook opvallend is? De NOS gebruikte Kornilov nog als expert. Zij mogen dus wél met hem praten en hem zelfs opvoeren als expert, maar als Baudet contact met hem heeft is het verdacht.

Zielig gewoon.

Als ‘bewijs’ wordt daarbij onder meer deze foto geleverd van Kornilov, die gemaakt is door Baudet… en dan wel kort nadat de NEE-stem het referendum had gewonnen.

Een zwakbegaafd varkentje begrijpt nog dat deze foto humoristisch bedoeld is, maar blijkbaar gaat de humor Zembla boven de pet. Zoals FVD uitlegt, “Wie een serieuze quid-pro-quo afspraak heeft, zou nooit op deze manier de draak steken met de rolverdeling. Ook de ouderwetse Russische muts is – net als de goedkope zalmkuit en de fles wodka – overduidelijk een grap.”

Tenslotte heeft Henkie Netto berichten gedeeld waaruit blijkt dat Baudet niet altijd te spreken was over de NAVO. Er werd intern een beetje gedebatteerd over de vraag of het lidmaatschap nog wel nuttig was voor Nederland.

Je zou denken dat een journalistiek programma het goed vindt om dat soort vragen inderdaad te stellen, maar nee, niets is minder waar. Het nut van de NAVO mag nooit, nooit, nooit in twijfel worden getrokken. Zelfs als je er intern alleen maar wat over praat met elkaar ben je automatisch Een Slecht Mens en Spion Van Het Kremlin.

Baudet heeft ook op camera gereageerd op de idiote aanval. Kijken, want hij legt héél helder uit wat hier aan de hand is:

Oh, en dan nog wat: hoe zielig ben je als Zembla zijnde dat je privé-berichten van WhatsApp op deze manier misbruikt? Als ik — en heel veel anderen met mij! — dergelijke berichten van politici en/of journalisten gaan lekken kan een flink aantal vanavond nog hun ontslag indienen.

Overigens is er natuurlijk wel goed nieuws: de kans dat deze aanval Baudet en FVD beschadigt is minimaal. Iedereen maakt op WhatsApp dit soort (en nog veel hardere!) grappen met vrienden. Het zal Zembla en Mr. Netto verbazen, maar het Nederlandse volk is echt niet zó dom dat het hierin trapt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Borealist

  Ik had Zembla beter verwacht. Ik vond het altijd een gedegen onderzoeksprogramma.
  Dat Otten tuig van richel is, wisten we al, maar dat een onderzoeksprogramma zich zo voor een politiek karretje laat spannen is diep triest. Bye bye, Zembla.

 2. Boudewijn Hummelinck

  Zembla is een zeer gedegen onderzoeksprogramma. Die gaan niet over één nacht ijs.

  1. Maks

   Boudewijn Falus?

  2. Bolland

   Heeft u geblowd?

  3. Mario44

   liederlijk varken

 3. AnnetKlaver

  test

  1. Borealist

   Daar hebben we te weinig van.

   1. Vraagtekentje

    Borealist Daar hebben we te weinig van. Hijs fijn:-)

 4. AnnetKlaver

  Waarom heeft Baudet zoveel contacten met duistere figuren.
  Wie met pek om gaat, wordt er mee besmet.

  Rare snuiter die lavendel snuivende pianist, totaal ongeschikt voor de politiek.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Het wonderlijke optreden van Baudet in de Kamer over MH17 waarin hij het voor de Russen opnam wekte indertijd ook veel argwaan.

  2. AnnetKlaver

   Vrijheid van meningsuiting is weer ver te zoeken op DDS.

  3. evil knievel

   Waarom heeft de gehele sLinkse kliek connecties of (s)loopt zelfs mee met de lieverdjes van Antifa!?😘😜

 5. bas van der bijl

  Heb de uitzending uiteraard niet gezien, maar Otten liegt minder vaak dan B.

  1. Vraagtekentje

   Dag Bassie, ik heb het interview wel gezien en Otten zijn middelste naam is dief. En als je graag objectief commentaar geeft moet je zorgen dat je goed beslagen ten ijs komt, door eerst het interview zelf te kijken, welterusten.

  2. evil knievel

   (B)as!?

 6. Ritter

  Thierry Baudet zal nooit een eerlijke en evenwichtige behandeling van de media krijgen.

  Net zomin als Fortuyn, Wilders; Trump enzovoort heeft gekregen.

  Het overgrote deel van de media is links en heeft een linkse agenda die word gepromoot onder het mom van “journalistiek”. En alles wat die agenda bedreigt word gedemoniseerd door de media.

 7. lotje

  Henk Otten voelt dat hij kansloos is met de verkiezingen. Hetzelfde als in Amerika. Polosi probeert al jaren Trump kapot te maken. Trump wordt alleen maar groter net als de FvD hier in Nederland. Ze zijn allemaal zielig en achterlijk.

 8. Bullshit16

  Ik heb het gezien die linkse ratten die hebben hun bek weer open zonder dat ze gekeken hebben he anna boudewijntjje ik zal zeggen tegen die linkse ratten ga eerst kijken en oordeel dan
  En dan nog dit.dit is de reden dat ik niet meer naar die staatszenders kijk ze zijn doodsbang bang dat ze hun 800 miljoen eurro kwijtraken
  Stem fvd of PVV uit de eu

 9. Brenda Welsh

  Het enige dat Baudet het meest stoort is het teloorgaan van de natie staat. Iets wat de burger het minst interesseert. En juist daarop blijft hij hameren. Wonderlijke man. Wat doet Hiddema eigenlijk, het is zo stil op de achtergrond.

 10. Response

  Otten, de onbetrouwbare pennningmeester die het nodig vond een greep in de kas te doen? Tja als dat een vertrekpunt moet zijn dan weet je het wel.

 11. Boudewijn Hummelinck

  Ik begrijp inmiddels dat dit de zoveelste aflevering is van de soap over de familietwisten binnen het FvD. De boze oom Otten heeft wat vuile was buiten gehangen en nu moet neefje Thierry zich in duizend bochten wringen om aan te tonen dat deze smerige was slechts ‘ironie’ betrof.

  Wie het gelooft krijgt een vliegtuig.

  Morgen weer sappige verhalen over de familieruzies binnen DENK en 50-plus.

  1. Maks

   Boudewijn Willem Hummelinck?

  2. Vraagtekentje

   BH, waar kan ik het vliegtuig afhalen, en is dit inclusief piloot? Ik heb namelijk geen brevet.

  3. evil knievel

   Lul dr maar weer omheen,meisjesonderbroek!
   Je zet jezelf weer drastisch voor lul!🤣
   Heb wel ontzag voor je doordrammerij,dat dan weer wel maar daar staat sLinks dan ook uiteindelijk voor!😁
   Petje af!👍🏼😜

 12. Vraagtekentje

  Rusland is eigendom van Thierry, en Zembla slaat de humorloze plank aangaande sarcasmebegrip en teksten volledig gelardeerd met ironie volkomen mis. Wat een zieligheidsindustrie is de staatsomroep verworden. Maar gelukkig is Ollongren terug, zij zal dit nepnieuws meteen herkennen en verbannen uit de MSM.

 13. evil knievel

  Alles maar dan ook werkelijk alles wordt er uit de kast getrokken om Rechts op n slecht voetstuk te plaatsen,door deze ver8elijke kliek n keer op keer stapelen ze lulverhaal op lulverhaal om zichzelf totaal belachelijk te maken!🤣
  Wat n zielig volk!🙈

 14. Meloen

  Het is inderdaad te stupide voor woorden, maar ik betwijfel of het Nederlandse volk, of ieder geval een deel daarvan niet zo dom is om hierin te trappen.

 15. EvertB

  Toch maar even kijken vanavond. NPO2 20:25 uur.
  Gedegen onderzoek waar maandenlang aan is gewerkt.
  Interne en externe bronnen zijn geraadpleegd en schetsen op zijn minst een zeer dubieuze positie van Baudet.

  1. Maks

   Brenda Willem Evert Welsh?

  2. Piet51

   Luister alvast naar de uitzending op Radio1 van De Nieuws BV van 12:00 tot 13:30, waar ook op dit onderwerp wordt ingegaan. Te beluisteren op nporadio1.nl/de-nieuws-bv/onderwerpen/535067-thierry-baudet-wilde-nederland-uit-de-navo
   De radio-uitzending nodigt alleen maar uit om vooral ook vanavond te kijken, maar misschien is dat ook alleen maar de bedoeling. Ik weet het ook niet zeker, maar reken toch op boeiend nieuws.

    1. Maks

     Boudewijn Hummelinck Falus Welsh?

   1. Beukman

    En google een beetje op Laughland en Magnitskiwet.

 16. Beukman

  Het is evident dat Baudet hand- en spandiensten verleent voor de Russen. We hebben het twee jaar geleden gezien, toen Thierry de onderhandelingspositie van de nabestaanden van de MH17-aanslag moedwillig verzwakte ten gunste van Rusland.

  We hebben het ook recentelijk gezien, toen Thierry voorstelde om Laughland, een van Putins kontkruipers, op de kandidatenlijst van Forum op het EP te zetten.
  Dat ging toen niet door, voorstel afgewezen door het politbureau van Forum. Daarna probeerde Thierry hem directeur te maken van het Wetenschappelijk Instituut van FvD. Nee, ik verzin dit niet.
  Ook hiervoor ontving hij geen steun. Baudet kreeg zelfs de waarschuwing “Zou uitkijken met hem”.

  Nu is Otten weg , en zie: Laughland vreet opeens alsnog mee uit de subsidieruif van Forum voor het EP. En die man werkt hard! Zo heeft hij zich keihard teweer gesteld tegen Europese wetgeving die mensenrechtenschendingen tegengaat.
  Die wet, bijgenaamd de Europese Magnitskiwet, is in 2012 ingevoerd nadat de Russische jurist Magnitski, die fraude onderzocht door Russische belastingambtenaren, was opgepakt en kort daarna stierf in een cel, overduidelijk nadat hij was gemarteld.
  Ik hoef niemand uit te leggen dat Putin een fanatieke tegenstander is van deze wet. Hij heeft zelfs bij Trump tegen die wet gelobbyd, driemaal raden waarom.

  Inmiddels noemt Baudet Laughland de “partij-ideoloog” van FvD. Waarmee is aangetoond dat de Leider van het Forum lijdt aan een ernstige vorm van oikofobie.

  Ik vind Zembla niet zo’n denderend programma, het is vaak nogal tendentieus. Maar een feit is dat programma’s van Zembla in het verleden nogal eens zaken aan het rollen hebben gebracht.
  Vanavond om 20.25 op Nederland 2.

  1. Blitzkrieg

   Beukman :
   Quote : “Het is evident dat Baudet hand- en spandiensten verleent voor de Russen.”
   Alsjeblieft Beukman, je gelooft jezelf niet!

   1. Beukman

    @Oorlog beweert:
    Alsjeblieft Beukman, je gelooft jezelf niet!

    Dan ben je inmiddels toe aan een leesbril, vriend. 🙂

    Thierry is een van Putins nuttige idioten. Of hij zich rechtstreeks voor zijn diensten laat betalen betwijfel ik, maar wie weet zal ik daar om 21.15 vanavond anders over denken.
    Je gaat toch wel kijken he?

 17. Boudewijn Hummelinck

  Ik zag zojuist de Zembla-uitzending en moet concluderen dat het een grondig onderbouwd en overtuigend betoog is. Baudet staat zwaar onder Russische invloed en liegt in zijn draaikonterige verdediging zichtbaar dat het gedrukt staat.

  Opmerkelijk is ook het consequente optreden van Otten die Baudet altijd heeft willen behoeden voor de Russische invloed en dat ook keihard onderbouwt.

  Dit gaat Baudet zwaar opbreken, en terecht. Dit toont een achterbakse vorm van landverraad.

  1. fisufisu

   Tuurlijk boudewijn tuurlijk…

  2. Boudewijn Hummelinck

   Het valt me op dat na de Zembla-uitzending het op DDS dodelijk stil is over dit onderwerp.

   Mogelijk ziet de redactie ook in dat ze hier een onverdedigbare zaak verdedigden.

   1. Maks

    Boudewijn Willem Falus Welsh?

   2. fisufisu

    Recent in opspraak
    Anne-Wil Duthler (Eerste Kamerlid)
    Reden: Ethische grens overschreden: gestemd over een wetsvoorstel waarin adviezen van haar eigen bedrijf waren opgenomen. – 24 september 2018
    Stef Blok (Minister van Buitenlandse Zaken)
    Reden: Controversiële uitspraken over integratie en de multiculturele samenleving – 18 juli 2018
    Vonnis: Blok weet na een lang debat een motie van wantrouwen te overleven en mag blijven – 5 september 2018
    Marcel Houtzager (Hoogheemraad)
    Reden: Verspilling belastinggeld (€50.000,-) voor afscheid collega – 19 maart 2018
    Status: Hij zou voor royement voorgedragen maar over de status hiervan is niets bekend.
    Wybren van Haga (Kamerlid)
    Reden: Discutabele reputatie als woningverhuurder. – 11 februari 2018
    Tijdlijn opstappers
    4 januari 2019 22:10
    Burgemeester Purmerend zegt VVD-lidmaatschap per direct op vanwege ‘visie op de samenleving’
    22 november 2018 23:07
    Burgemeester Assen zegt VVD-lidmaatschap op uit onvrede over partijkoers
    17 oktober 2018 19:41
    VVD-raadslid Winterswijk Tom van Beek stapt op na integriteitskwestie
    6 september 2018 19:45
    Raadslid stapt uit VVD-fractie Haarlem en neemt zetel mee
    30 augustus 2018 12:42
    VVD-Kamerlid Han ten Broeke stapt op vanwege relatie met medewerkster
    17 april 2018 05:30
    VVD’er Almere blijkt pornohacker
    23 februari 2018 14:05
    Jeroen Hatenboer stopt met onmiddellijke ingang als wethouder van Enschede
    21 februari 2018 16:25
    Handtastelijke burgemeester Stefan Huisman van Oosterhout nu officieel ontslagen en uit de VVD gezet
    21 februari 2018 10:41
    In opspraak gekomen Deventer raadslid Carmen Hunger stapt per direct op
    16 februari 2018 13:11
    Burgemeester Huizen stapt op vanwege grensoverschrijdend gedrag
    13 februari 2018 17:04
    Zijlstra stapt op vanwege leugen over ontmoeting met Poetin
    25 januari 2018 20:50
    Kandidate VVD Deventer van kieslijst vanwege werkstraf
    4 december 2017 15:32
    Bestuurslid VVD Leeuwarden weg na tweets over ‘neger fascisten’
    3 oktober 2017 21:02
    Minister Hennis treedt af na vernietigend Mali-rapport
    18 mei 2017 14:11
    Henry Keizer treedt af als VVD-voorzitter
    26 januari 2017 20:04
    Minister Van der Steur treedt af na felle kritiek in debat Teevendeal
    12 december 2015 17:04
    Van Miltenburg weg: ‘discussie rond mij doet ambt geweld aan’
    2 april 2015 20:51
    Omstreden politicus Jos van Rey uit VVD gezet
    1 april 2015 12:26
    Breuk in VVD-fractie Eemnes – Raadslid Willem van den Berg uit de fractie gezet
    24 maart 2015 10:50
    VVD-Kamerlid René Leegte stapt op vanwege omstreden nevenfunctie
    10 maart 2015 14:21
    Ook VVD-fractielid De Kruif stapt op
    9 maart 2015 21:48
    Opstelten en Teeven stappen op
    27 februari 2015 11:45
    VVD’er Mark Verheijen stopt als Kamerlid na ophef om integriteit
    29 januari 2014
    Staatssecretaris Weekers treedt af

  3. Rammstein

   Fortuijn werd neergeschoten, Baudet wordt op een andere manier onschadelijk gemaakt. Iedereen die gevaarlijk wordt voor het staatsbestel, wordt geliquideerd.

   1. Boudewijn Hummelinck

    R*mmstein zag de Zembla-uitzending kennelijk niet.

    Dat maakt zijn bijdrage over dit onderwerp wel zwak.

    1. Rammstein

     Dat klopt, ik zag de uitzending niet. Ik constateer gewoon wat er in het groter geheel gebeurt.

     1. Boudewijn Hummelinck

      Q.e.d.

      Een verstandig mens houdt zijn mond over zaken waar hij niets van weet.

     2. Rammstein

      Jij geeft permanent je mening over zaken waar je geen bal van af weet. En nu wil je mij de mond snoeren?

      Jij en ik weten hoe makkelijk ‘bewijzen’ te construeren zijn. De geschiedenis staat er bol van. Baudet wordt gewoon te lastig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.