Oh nee, de anderhalvemetersamenleving blijft mogelijk nog jaren bestaan! 'Harvard-studie meldt dat we tot 2025 rekening moeten houden met corona-uitbraken'

Oh nee, de anderhalvemetersamenleving blijft mogelijk nog jaren bestaan! 'Harvard-studie meldt dat we tot 2025 rekening moeten houden met corona-uitbraken'

De anderhalvemetersamenleving. Bron: Shutterstock: E Door eamesBot

De vooruitzichten zijn enorm negatief als we het onderzoek van Harvard moeten geloven. Tot 2025 zal de wereld nog vaker worden geteisterd door diverse corona-uitbraken. Wat dus betekent dat de anderhalvemetersamenleving langer blijft bestaan dan gedacht.

Harvard-hoogleraar epidemiologie Marc Lipsitch komt met deze negatieve boodschap. Het is naïef om te denken dat er maar één lockdown periode zal zijn. Het virus zal waarschijnlijk terugkeren, en ook moet men rekening houding met nieuwe varianten de komende jaren. Wat er dus op neerkomt dat we tot 2025 vaker in lockdown vast zullen zitten.

De studie van Harvard concludeert dat één lockdown bij lange na niet genoeg zal zijn ZOLANG er geen vaccin zal zijn. Komende zomer zal de overdracht van het virus inderdaad een stuk lager ligger, maar na de zomer zal er weer een nieuwe piek komen. We moeten dus serieus rekening houden met tal van 'vervolgpieken' als er geen geschikt vaccin wordt ontdekt op korte termijn.

De zomer zal de verspreiding van het virus licht vertragen, maar absoluut niet uitdoven. Wetenschappers zeggen dan ook dat men niet te veel 'vertrouwen' moet hebben in de zomer. Er moet een vaccin komen om af te rekenen met dit virus.

Anders blijven we nog enkele jaren last hebben van het coronavirus.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties