Kijken! Nederlandse regering is door deskundigen gewaarschuwd voor toekomstige virussen, maar heeft advies naast zich neergelegd

Kijken! Nederlandse regering is door deskundigen gewaarschuwd voor toekomstige virussen, maar heeft advies naast zich neergelegd

Handen schudden. Mark Rutte. Zucht. Bron: NPO screenshot

Gezondheidsadviseur Ger Steenbergen komt met een opmerkelijke boodschap. Na de uitbraak van ebola hebben tal van wetenschappers en deskundigen de overheid geadviseerd om zich voor te bereiden op nieuwe virale epidemieën. Helaas heeft de overheid dit soort adviezen naast zich neergelegd. Tot teleurstelling van de deskundigen.

"De politici hadden op dat moment andere prioriteiten."

Dit is de kern van het verhaal van Ger Steenbergen, een expert als het gaat om virale epidemieën. Zijn advies - en dat van andere experts - zijn na de uitbraak van ebola gewoon 'genegeerd' door de overheid. Er was namelijk geen tijd/geld/prioriteit voor voorbereidingsscenario's.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Het is een schokkende boodschap van Steenbergen, want hoezo was er geen prioriteit voor een voorbereidingsplan voor eventuele pandemieën? Het is niet dat de regering ZELF die plannen gaat bedenken, ze besteden zo'n opdracht uit. We betalen in Nederland bizar veel belasting, maar in feite krijgen we er weinig tot niks voor terug.

Als het gaat om de gezondheid, toont de regering Rutte aan dat ze de afgelopen jaren hebben zitten slapen. Had er niemand gewoon even kunnen luisteren naar deze wetenschappers?

En nog belangrijker: was deze informatie ook bekend bij het RIVM? Of kregen die ook niet alles mee?

Het is goed dat wetenschappers en deskundigen zich uiten over het consequente mismanagement van onze regering, want alleen zo komt de bevolking erachter dat we worden bestuurd door een stel incompetente bestuurders.

Lees meer over:
epidemie Ebola Regering Advies

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer