AIVD waarschuwt: de invloed van het salafisme is flink toegenomen in Nederland

In een woensdag gepubliceerd rapport over het salafisme in Nederland stelt de AIVD dat de radicaal-fundamentalistische stroming steeds meer invloed krijgt. De inlichtingendienst zegt zich daar ernstig zorgen over te maken omdat — jawel! — sommige salafisten (joh) een “antidemocratische en onverdraagzame boodschap” verkondigen.

Nu.nl legt uit dat het rapport geschreven is door de AIVD in samenwerking met de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid). De twee instanties hebben onderzoek gedaan naar de invloed van het salafisme en concluderen daaruit dat die invloed groter wordt… wat behoorlijk problematisch is.

“Hoewel het salafisme diverse schakeringen kent,” aldus het rapport, “wijzen de voorbeelden van het actief overdragen van onverdraagzame, isolationistische, antidemocratische en polariserende opvattingen door salafistische predikers op een zorgelijke ontwikkeling, evenals de (hernieuwde) vaststelling dat aspecten van het salafisme voor sommige aanhangers kunnen bijdragen aan radicalisering naar gewelddadig jihadisme.”

Joh. Dat is wel heel verrassend zeg. Dus als mensen aanhanger worden van een fundamentalistische stroming, die anti-democratisch is, kán het zo zijn dat ze zich uiteindelijk ook op andere manieren tegen de moderne samenleving keren en zelfs bereid zijn om geweld te gebruiken?

Wie had dat zien aankomen? Niemand, toch zeker?

Ongelooflijk genoeg onderstrepen de AIVD en de NCTV in hun rapport dat ze echt niet de héle salafistische stroming als “een probleem” zien. Nee, nee. Het gaat alleen om de salafisten die zo intolerant zijn dat ze naar geweld neigen. De ándere salafisten zijn prima, verder.

Say what? De kérn van het salafisme is ondemocratisch — zelfs anti-democratisch. De hele ideologie — de hele stroming — is bijzonder problematisch. Je kunt stellen dat mensen religieuze vrijheid hebben en dus mogen geloven wat ze willen, sure, maar je moet daar aan toevoegen dat deze stroming overduidelijk in strijd is met ons systeem, onze waarden, onze cultuur, en onze vrijheid. Zelfs de ‘niet-politieke’ salafisten waar de AIVD en de NCTV het over hebben vinden immers dat de hele samenleving ingericht moet worden volgens hun versie van de Sharia.

Dat ze dat doel niet willen bereiken via het plegen van aanslagen is dan nog iets van positief, maar dat is het dan wel. De doelen zelf — de visie voor de samenleving die zij hebben — is wel degelijk bijzonder problematisch en vormt zelfs regelrecht een gevaar voor de samenleving, zeker als je bedenkt dat ze actief andere moslims proberen te bekeren tot hun fundamentalistische, anti-moderne en anti-democratische stroming.

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het gisteren over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus én verminderen mogelijk zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeg ik: doen!

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. lotje

  Dat zal die bruine homo jetten als muziek in de oren klinken. En landverraders asher en mislukte Marokkaan klaver.

 2. B. Pascal

  Wie de waarheid opzegt, wie het christendom vaarwel zegt, de God van de waarheid de laan uitstuurt. Kan verwachten dat het lege huis, door de anti-christ gevuld wordt.

  Dom kudde volk, dat denkt dan men God vrijelijk vaarwel kan zeggen.
  Nee, je krijgt daar echt wel weer een ”religie” voor terug.

  Zoals Isreal: de vrede zit achter de trekker!

  1. Reinoud van Gelre

   B. Pascal, die God van jouw hoort niet in noord-Europa.
   Ik pis hem, en z’n debiele neefje, allah in de baard! In naam van onze alvader!😉

   1. Adriaanv

    Reinoud. Pascal heeft gelijk.
    Atheisme houdt geen stand. Het geeft geen hoop. Bij overlijden hoor ik veel atheisten zeggen hij was een goed mens en zal vast in de hemel zijn ?
    Onze wetten en geschiedenis zijn gebaseerd op de God van de Bijbel.
    Nee en Allah is een maangod.

    1. Vee

     “Allah is een maangod” Nee verdwaalde, moslims geloven ook in alles uit het oude testament. Zelfs Jezus zien zij als een profeet. Het is dus gewoon exact dezelfde god, alleen een ander naampje, net als jehovah om er maar een te noemen.

    2. Reinoud van Gelre

     Adriaanv:

     “…Pascal heeft gelijk….”

     Nee…

     Atheïsten hoeven toch geen hoop? Wat heb je aan hoop? Ben je bang om te sterven, en ‘hoop’ je dat je eeuwig blijft voortbestaan?
     En als atheïsten zeggen dat een overleden iemand in de hemel is, zijn het geen atheïsten, toch?

     “…Onze wetten en geschiedenis zijn gebaseerd op de God van de Bijbel…”

     Nee, bijvoorbeeld alle feestdagen die wij in Nederland hebben, zijn allemaal pre-christelijk. Waaronder het Joelfeest( Kerst, Sinterklaas enz) en Ostara(Pasen/Pinksteren). En bepaalde dagen zijn vernoemd naar de Goden van weleer en niet naar de zandgod Jaweh. En zo kunnen we wel doorgaan.
     Onze wetten zijn tegenwoordig (gelukkig) niet meer gebaseerd op theïstische onzin.

     Allah, Jaweh en God zijn trouwens één en de zelfde benaming voor hetzelfde fictieve personage.

  2. Vee

   Jij bent zeker niet minder gevaarlijk dan de extreme salafisten. Jullie (christengekkies) shoppen selectief in dat bieky van jullie om jezelf vredelievend over te laten komen maar dat boekje staat ook bol van haat, racisme en geweld.

 3. evil knievel

  De inlichtingendienst zegt zich daar ernstig zorgen over te maken!

  Onze welbekwame bestuurders van ons ooit zo pr8ige NL,interresseert t geen hol & importeren liever nog meer islam!😩🤬

 4. LifeBuddy

  Gewoon net als Trump de Rotte appels eruit gooien en een Eerlijke veilige samenleving opbouwen, zonder slinkse salafisten , maar wel met eerlijke populisten.

  1. Brenda Welsh

   Trump gooit er geen rotte appels (mensen) uit. Hij laat ze gewoon verkommeren op straat.

 5. Ritter

  Ieder jaar lezen we dat de invloed van het Salafisme toeneemt.

  Maar wat word eraan gedaan?………………..niets dus.

  En omdat er niets tegen word gedaan, kunnen we volgend jaar weer hetzelfde bericht lezen.

 6. O.k.

  Nederland is een droomparadijs voor mensen die kwaad willen doen.

  1. Adriaanv

   Vee: in Exodus 3:15 zegt God tegen Mozes YaHWeH is Mijn Naam voor alle generaties.
   Het Woord YaHWeH komt niet in Quran voor.
   Nog werd Mohamed geroepen door YaHWeH.
   Dat moslims claimen dat hun allah de God van Mozes is, maar toon het maar aan dan.
   De 5 pilaren hebben geen link met de Bijbel.
   Het leger des heils, het Rode Kruis, ja de voedselbank, de Hoop, zelfs SinterKlaas het bevestigt onze christelijk roots

 7. J.Rademaker

  Als we goed onze tolerante best blijven doen lukt het wel.

  1. Jack Flash

   Gezellig gaaf landje zullen we maar zeggen.

 8. Toon2

  Beste Michael, je schrijft: “in een woensdag gepubliceerd rapport”. Ik heb je bijgevoegde link geopend en kom bij het nieuwsbericht van NU.nl, echter is dat nieuwsbericht van 23 september 2015.. In je artikel suggereer je volgens mij dat dit, nu pas naar boven komt.
  Dit weten we toch al jaren? Ik zie even niet de nieuwswaarde van je artikel.

 9. NoDoubt

  Niets nieuws onder de zon. Gematigde islam is verboden door Mo. Wie de Koran leest en de Hadith weten allang dat het geen geloof is maar een bijeengeraapt allergaartje. Allah mag je niet bekritiseren maar zegt wel dat de zon in een modderpoel ondergaat en dat er maar 7 planeten zijn. De moskeeën stonden eerst richting Petra pas later naar Mekka. In Mekka is geen spoor te vinden van Mo. Arabieren waren jaloers op Joden en Christenen want die hadden een geloof. Ibn bin Malek heeft dit in het leven geroepen. De eerste Koran stamt uit 1928 en ligt in Caïro. Turkse theologen hebben deze onderzocht en hebben ontdekt dat de soena´s meerdere keren zijn herschreven. Hoezo is Allah alwetend en waarom geldt het laatst geschrevene als Allah het allemaal zo goed weet.

 10. ikweetwatikwil

  Net als met alles is Nederland alweer aan de late kant. Ze zijn zo gewaarschuwd, maar luisteren Ho maar. Weg met die zo genaamde goedmens. Een stel suffers zijn het.

 11. yellow thread street

  En daar komen ze nu al mee, ik het het gedrag van de moslims al zien veranderen tijdens de staatsgreep van Egolam in 2016.

  Moslims zijn zich sinds die tijd veel agressiever gaan gedragen op straat en laten duidelijk merken dat ze lak hebben aan onze normen en waarden.

  De 3-de generatie moslims spreekt op straat weer hun grootmoeders taal, de jongens zijn hondsbrutaal, en vele meiden zijn sinds die tijd een hoofddoek gaan dragen en zijn zeer arrogant.
  Er ontstaan duidelijk een tweespalt tussen de Nederlandse jeugd en hun, ze gaan nauwelijks met elkaar om en de integratie is verder weg dan ook.

  En zie ook de opruiende Imans in de moskeeen, Nederlanders zijn varkens en deze moeten eigenlijk geruimd worden, ze hebben lak aan onze tradities, Islamieten moeten de baas worden in Nederland.

  En zie ook welke criminele activiteiten jochies op jonge leeftijd al plegen, het is een grote schande dat het getolereerd wordt en dat sommigen zelf op een voetstuk geplaatst worden op sociale media.
  Hoe groter de crimineel, hoe meer aanzien hij krijgt van zijn broeders.
  En jong geleerd is oud gedaan, velen komen terecht in de zware criminaliteit.

  Volgens mij ligt het ook aan hun genen, ze hebben gewoon kwade genen, kijk maar eens naar Aziaten, deze veroorzaken geen ellende, gewoon omdat ze van nature een heel stuk vriendelijker zijn.

  En al die knuffelturken en zogenaamde sociale marokkaantjes, hou ze in de gaten, ze hebben allemaal een dubbele agenda en een dubbel paspoort die ze nooit al zullen staan.

 12. Kristalix

  Goh, dat is waar al geruime tijd voor gewaarschuwd is. Wie weet. Zijn ze net wakker bij de aivd.
  Misschien stellen ze volgend jaar vast dat het islam onderwiijs echt een probleem is.

  Past wel bij bestuurlijk Nederland.
  Net als Rutte de zorg volledig ontmantelde. En de burger in de problemen zit. Hij zou af moeten treden en de eer aan zichzelf houden. Maarja. De patatgeneratie politici? Zitten er uit eigengewin, dus ja…………

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.