Amerika: ‘Meer vertrouwen dat nieuw coronavirus waarschijnlijk uit laboratorium in Wuhan komt’

Nou, nou. Zo. zo. Maandenlang werd een ieder die zelfs maar suggereerde dat het nieuwe Chinese coronavirus mogelijkerwijs uit een laboratorium (waar onder meer biologische wapens ontwikkeld worden, en waar ook ander onderzoek met virussen plaatsvindt) nabij Wuhan weggezet als verspreider van “nepnieuws.” Maar wat bericht het Amerikaanse Fox News (dat bijzonder goede banden heeft met de regering Trump) nu? Juist.

De VS verricht momenteel een grootschalig onderzoek in een poging om te herleiden waar het nieuwe coronavirus vandaan komt, aldus Fox News. Inlichtingenofficieren zijn bezig om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over het laboratorium nabij Wuhan én over de initiële fases van de virus-uitbraak. Ze zijn nu een tijdlijn in elkaar aan het zetten over wat de Chinese overheid wist en wanneer.

Op het moment dat dit onderzoek compleet is, gaat Fox News verder, en dat wordt zeer spoedig verwacht, zullen de bevindingen gepresenteerd worden aan de regering Trump. President Trump, leden van het kabinet, en beleidsmakers zullen dan afspraken met elkaar maken over hoe China ter verantwoording geroepen kan worden.

Fox News meldde woensdag voor het eerst, en we citeren hier, “dat er steeds meer vertrouwen is dat de uitbraak waarschijnlijk is ontstaan in een laboratorium in Wuhan, niet als een biowapen, maar als onderdeel van een Chinese poging om te laten zien dat haar inspanningen om virussen te identificeren en te bestrijden gelijk of groter zijn dan die van de Verenigde Staten.”

Inlichtingenbronnen bevestigen tegen Fox News dat ze ervan overtuigd zijn dat het nieuwe coronavirus niet ‘gemaakt’ is door China als één of ander biowapen. De kans daarop is nihil, aldus de bronnen. De structuur van het virus — hiervoor gebruiken ze “genome mapping” — toont aan dat het een “natuurlijk” virus is. De Amerikanen hebben dus “steeds meer vertrouwen” (wij citeren hier he, nepnieuws-watchers!) dat dit natuurlijke virus per ongeluk ontsnapt is uit het laboratorium. “Bronnen zeggen dat het onderzoek naar open source en geclassificeerde gegevens verwijst naar het werk in het laboratorium van Dr. Shi Zhengli, die werkte aan antivirale middelen en immunisaties voor coronavirus, met name met vleermuizen,” aldus Fox.

Daarbij zijn Amerikaanse inlichtingenbronnen én overheidsbronnen “100 procent zeker dat China er vervolgens alles aan deed om de uitbraak verborgen te houden toen die eenmaal was losgebarsten,” aldus Fox. Er was waarschijnlijk dus een enorme cover-up… een cover-up die wereldwijd duizenden levens gekost heeft.

En dan zijn we er nog niet. Want volgens diezelfde bronnen speelde de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) een grote rol in die cover-up. “Ze werkten daar bewust aan mee óf keken de andere kant op,” aldus Fox.

Dit is natuurlijk precies waarom president Trump woensdag nog zei tijdens een persconferentie dat, “we meer en meer over dit verhaal horen” en dat “we een heel diepgravend onderzoek verrichten.” En op vrijdag (gisteren) herhaalde minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo dat de regering Trump erg nauwgezet naar het Wuhan Instituut van Virologie keek, en ook meteen de Chinese regering ervan beschuldigde dat het wetenschappers belemmerde om hun werk te doen.

“We weten dat dit virus voor het eerst werd waargenomen op een paar kilometer afstand van het Wuhan Instituut van Virologie. We weten dat dit — de geschiedenis van die faciliteit, de eerste zwaarbeveiligde BSL-4 laboratorium waar er hoogwaardig onderzoek wordt uitgevoerd, dat dit daar plaatsvond,” aldus Pompeo. “We weten dat de Chinese Communistische Partij, toen het begón uit te zoeken waar dit virus vandaan kwam, zélf serieus naar dit instituut keek. En het belangrijkste is dat ze wetenschappers uit andere delen van de wereld niet hebben toegestaan dat laboratorium binnen te gaan om te evalueren wat daar gebeurd is.

Dan is dé grote vraag nu: wanneer gaan de mainstream media excuses aanbieden voor hun continue beschuldigingen van ‘nepnieuws’ aan het adres van een ieder die ook maar iets zei over dit lab?

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het gisteren over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus én verminderen mogelijk zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeg ik: doen!

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Willem Bever

  Als bovenstaand waar is dan kan China der portemonnee gaan trekken

  1. hans-e-pans

   Willem Bever, als je denkt dat de CCP van China de portemonnee zal gaan trekken dan zit je daar toch flink naast.

   Sinds de CCP en daarmee China een bepalende partij zijn geworden in onze, dus ook hun, wereld trekken ze zich nergens ook maar iets meer van aan.

   Dus het idee dat de CCP de portemonnee zal trekken kunnen de benadeelde partijen op hun buik, of op elke andere plaats, schrijven.

 2. Ritter

  China heeft in het begin van de uitbraak gelogen…………..de WHO heeft op basis van die leugens onjuiste adviezen gegeven en als gevolg daarvan zit de wereld met een pandemie.

  Maar veel media besteden daaraan weinig aandacht. Want die media hebben maar een persoon waar ze hun pijlen op richten. En die persoon is Trump. Al vanaf 2016 word Trump dagelijks gedemoniseerd door de media.

  Beter zou zijn als de media grondig onderzoek doen naar het handelen van China en de WHO.

  Vooral hoe in het begin van de virus uitbraak China belangrijke informatie verzweeg en in het kielzog daarvan de WHO op het verkeerde been zette.

  1. KokZonderKeuken

   Quote: China heeft in het begin van de uitbraak gelogen…………..de WHO heeft op basis van die leugens onjuiste adviezen gegeven en als gevolg daarvan zit de wereld met een pandemie.
   .
   Ritter, waarom dan de WHO financieel korten ipv alle handel met China verbieden?

   1. Ritter

    @KokZonderKeuken

    Omdat de WHO klakkeloos, zonder te onderzoeken, de berichtten uit China overnam. B.v. reisverboden waren niet noodzakelijk; er was geen gevaar voor mens op mens besmetting; enzovoorts.

    De WHO is in het begin van de uitbraak niet naar China gegaan om zelf te onderzoeken of de informatie van China klopte.

    En dat heeft waarschijnlijk te maken met de (vriendelijke) relatie tussen Tedros Adhanom van de WHO en China.

    Immers China heeft in het verleden sterk gelobbyd om hem de WHO te laten leiden. En daar zit natuurlijk een bedoeling achter.

    1. Beukman

     @Ritter
     Ook hier heb je je oor te veel te luister gelegd bij krachten die trachten de WHO te ondermijnen.
     Tedros probleem met China is dat dit land vaak dwars ligt bij het toelaten van artsen van de WHO. Dit is in het verleden al vaker gebeurd. WHO heeft geen machtsmiddelen, en kan zich ook niet veroorloven om ruzie met dit land te maken, omdat dit averechts werkt.

     Tedros heeft als minister het vak van diplomaat geleerd. Het is hem met behendig manoevreren in een vrij vroeg stadium gelukt om toestemming te krijgen om het virus te onderzoeken en te bestrijden. Daarvoor wordt hij dan ook terecht geprezen. Behalve uiteraard door kinderachtige lieden die een aangeboren behoefte hebben om op zoek te gaan naar zondebokken als er ergens iets mis gaat waar zij last van hebben.

     1. Ritter

      @Beukman

      Geen overdracht van mens op mens, geen reisverboden, maar veel lof voor Beijing: hoe de WHO de liegende Chinezen napraat terwijl de pandemie van het coronavirus zich ontvouwde

      h**ps://www.dailymail.co.uk/news/article-8221607/What-said-coronavirus-pandemic-unfolded.html

     2. Beukman

      Nogmaals @Ritter, Donald kan zich misschien veroorloven om met bijna iedereen ruzie te maken en zich overal uit terug te trekken, Tedros is niet in die positie. Stroop om de mond van de Chinese leiders smeren is een noodzakelijk kwaad om het land binnen te komen.

      Vergelijk het voor mijn part met het stroop smeren om de mond van zijn kleine vriend in Noord Korea, je weet wel de massamoordenaar Kim Jong-un.

      Waarom denk je dat Donald Kim zijn vriend noemde? Wil je soms zeggen dat de president van de VS gewoon dol is op massamoordenaars en uitbuiters?

   2. Antiglobalist

    KokzonderGeld
    Omdat het stilleggen van de handel de burgers veel meer schaadt dan het intrekken van het WHO-budget.

   3. inert

    kok/
    “waarom dan de WHO financieel korten”
    De grootste bijdragen ontvangt de WHO van de VS, maar deze incompetente organisatie laat als dank de oren hangen naar China!

    1. rory

     inert,
     De tijden dat de VS het redden van de wereld op álle vlakken bekostigde zijn voorbij!
     We moeten zelf de broek maar eens gaan ophouden en de kar trekken, vooral ophouden met klagen!

     1. inert

      rory/
      Het Coronavirus is enorm frusterend voor Trump, hij heeft álle pech van de wereld en wilt natuurlijk liever zo snel mogelijk door met de `muur’.
      De bestrijding van finaal doorgeslagen `extreemlinkse’ politici.
      En ook niet onbelangrijk, het incasseren van de door Europa nog niet betaalde NAVO betalingen/Defensie begrotingen!

  2. Marija

   China aanklagen, is dat een optie?

 3. Kretoloog

  Weten we het nog? Die motie van GroenLinks die het verbood om grappen te maken over Chinezen en Corona? Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar het was begin februari 2020. Want de Chinezen konden er tenslotte ook niks aan doen dat dit virus van een vleermuis op een mens was over gesprongen. Wie anders beweerde, was een racist.

  Heel de Kamer steunde deze motie. Heel de Kamer? Nee, er waren 2 wakkere leden die het hoofd koel hielden en niet mee gingen in deze gekkigheid. Hun namen? Thierry Baudet en Theo Hiddema.
  Waarvan akte!

  1. Seneca

   @kretoloog
   weet je het nog dat Yasser Klaver, broertje van Anna, die ook hier actief is, een motie indiende, die door de 2e kamer is aanvaard en die behelsde dat een eventueel vaccin tegen de Chinese griep aan de WHO overhandigd zou moeten worden om te voorkomen dat hiermede winst gemaakt zou worden? die GL eikel toont duidelijk dat hij de middelbare school niet heeft afgemaakt. welk bedrijf – het zijn bedrijven die veel geld in de ontwikkeling van medicijnen steken, in de hoop hun investering met winst terug te kunnen verdienen- gaat, als deze houding wereldwijd navolging zou krijgen een kapitaal in de ontwikkeling van een vaccin steken als dat bedrijf weet dat het niets oplevert? geen enkel bedrijf maar ja in het eikeltjes consumerende GL dat door de grootste eikel wordt geleid(?) denkt men niet verder dan de bodem van hun pint.

 4. JochemX

  Het is verder wachten op de resultaten van de Amerikaanse geheime diensten. Kunnen we ons verder richten op het leiderschap van Rutte met zijn rommelige ‘taskforce’. Laten we wel wezen, dat is niet zo best.

 5. fusilier

  Xi Jinping mag hier onder geen beding mee wegkomen ,en Trump zit hem vlak op de hielen,en laten we hopen dat die vieze Chinese dictator genoeg centjes op de plank heeft liggen,om het leed te verzachten,wat hij de wereld bevolking heeft aangedaan.

 6. AnnetKlaver

  Klakkeloos Fox News citeren….

  1. Antiglobalist

   Annet
   Bij citeren neem je de tekst letterlijk over van de bron, dus jouw reactie raakt kant, noch wal.

 7. Meriadoc Brandebok

  De Verenigde Staten is, mede door haar incompetente president, in een treurige staat terechtgekomen. In geen land ter wereld zijn zo veel doden te betreuren als in de Verenigde Staten, de president daar noemde het aanvankelijk een hoax. Het lukt niet om effectief leiderschap te pakken en de bemoeienis van China in het buitenlandbeleid brengt de VS totaal op haar retour als invloedrijke wereldmacht. Het Amerikaanse Rijk brokkelt met de dag meer af; en nu moeten er zondebokken worden gezocht.

  Als de VS de liberale wereldorde voorafgaand aan het virus niet had afgebroken, door haar vele conflicten met Europa (+ UK), China, Rusland en Zuid-Amerika, want Trump had zo’n beetje iedereen tegen zich in het harnas gejaagd, kon de VS nu beter optreden als crisismanager en had het China buiten beeld kunnen houden.

  Het wordt in de VS tijd voor een president die de gigantische rotzooi van Trump moet opruimen, het aanzien van de VS in het buitenland kan herstellen en aldus China van het podium kan werken. Trumps Make America Great werd maak Amerika klein. Het zich doelbewust isoleren was het zwaard waar de VS zich in stortte.

  1. Kretoloog

   Domme Brandebok probeert weer eens wat nepnieuws te framen.

   De VS is een land met ruim 300 miljoen inwoners. Om een reëel vergelijk te maken met andere landen, moet je Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het VK bij elkaar optellen. Dan heb je ongeveer hetzelfde aantal inwoners als de VS.

   En tel het aantal Coronadoden van die 5 Europese landen eens op? Precies, veel meer dan in de VS.

  2. Willem Bever

   Welke pillen slik jij…of niet…zoals iemand weleens zegt…occult fantasietje?

   1. fisufisu

    “zoals iemand weleens zegt…occult fantasietje?”

    😉

  3. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Trump is de enige in de hele wereld die iets doet. Onze overheid heeft niet eens maskertjes en tests. Zullen we het eerst eens hebben over ons eigen blunder kabinet. De maskertje en tests zullen pas op orde zij NA de uitbraak van de corona crisis.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Blitzkrieg

    Hij doet inderdaad iets, dat is nu het hele probleem.

    1. fisufisu

     occult fantasietje! Nederland stuurt met goedkeuring van de eindverantwoordelijken vliegtuigen vol met beschermingsmiddelen naar China…

    2. Rammstein

     Waarschijnlijk staat Meriadoc Brandebok op de loonlijst van het Kremlin. Anders valt de dagelijkse, steeds hysterisch wordende, rant tegen de USA niet te verklaren.

  4. Antiglobalist

   Meria
   Het is overduidelijk dat het virus uit China komt en dat China om haar gezicht te redden met de hulp van de WHO covid-19 aanvankelijk enorm gebagatelliseerd heeft.

   Trump heeft de VS wel degelijk great gemaakt. Zo draaide de economie als een tierelier voor de ‘crisis’ en waren voor de ‘crisis’ de raciale spanningen lager dan onder Obama. Dat Trump de emotie overstijgt en factfinding gaat doen, valt te loven. Ook valt Trump te loven, omdat hij als eerste westerse leider de economie en de samenleving weer op wil starten.

   Helaas kan links die daadkracht niet waarderen. Zij willen namelijk hun illlusies de realiteit laten worden en anderen daarvoor laten bloeden.

   Landen moeten leren hun eigen broek op te houden in plaats van continu naar incompetente, corrupte, supranationale organisaties te kijken. Actief beleid moet de norm zijn, niet reactief beleid.

  5. Rammstein

   “In geen land ter wereld zijn zo veel doden te betreuren als in de Verenigde Staten.”

   Domme en onjuiste constatering, Meriadoc. De VS is namelijk geen land, maar een federatie van 50 staten met 328 miljoen inwoners. Daar zijn in totaal tot vandaag 37.176 Corona-doden gevallen.

   In het oude West-Europa (Italie, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Belgie, Nederland) met ongeveer 280 miljoen inwoners zijn inmiddels 74.402 Corona-doden te betreuren.

   Europa doet het in alle opzichten dus slechter dan de USA.

   1. Meriadoc Brandebok

    Jouw constatering is onjuist en dom. West-Europa bestaat uit een lappendeken van nationale staten. Aparte staten op een en hetzelfde continent. Als je die bij elkaar op wilt tellen moet je ook de VS, Canada, Mexico en een aantal Zuid-Amerikaanse landen bij elkaar optellen. Elke nationale staat valt namelijk onder een apart bestuur. Nederland heeft een ander beleid gevoerd dan Frankrijk en Frankrijk een ander dan Groot-Brittannië.

    Europa is geen staat, het is een continent. De Verenigde Staten is wel een republiek, geen continent.

    1. Rammstein

     Je maakt je zelf belachelijk met kronkelredeneringen.

     1. Beukman

      De conclusie moet zijn dat Europa en de VS niet goed met elkaar te vergelijken zijn. Beter niet doen dus.

      Feit is wel dat Donald er met zijn inconsistente beleid nog een heleboel van onze eigen Mark zou kunnen leren: luisteren naar je deskundigen, niet zelf alles beter weten, mensen die een onprettige boodschap hebben niet de schuld geven, korte persco’s geven, deze persco’s niet misbruiken om verkiezingscampagne te voeren, en last but not least: de staatsinrichting kennen.
      Met dit laatste doel ik op een paar dagen terug, toen Donald beweerde dat hij als president de absolute macht had.
      Rutte kent zijn Thorbecke tenminste.

     2. Boudewijn Hummelinck

      Het absolute dieptepunt in het gedrag van Trump is dat hij gisteren per tweet bewoners van drie staten opriep zich te verzetten tegen de lockdown-maatregelen. Hij organiseert daarmee een burgeroorlog tegen de gouverneurs die hij tegelijkertijd het mandaat gaf om de lockdown-maatregelen te bepalen.

     3. Boudewijn Hummelinck

      ht*ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5094646/trump-protest-coronamaatregelen-bevrijden-michigan-minnesota

     4. Beukman

      @Boudewijn
      Totaal ziek en onverantwoord van Donald. De mensen schreeuwden op straat zelfs (over hun gouverneur): “Lock her up!”

      Donald heeft in een paar dagen tijd een enorme draai gemaakt. Een paar dagen geleden beweerde hij nog dat hij als president de absolute macht had.
      Vermoedelijk heeft iemand hem daarna ingefluisterd dat dat hij dan ook de absolute schuld zou krijgen als het mis zou gaan.
      Vervolgens heeft hij de staten een stappenplan aangeboden dat iedere staat individueel kon bewandelen, afhankelijk van de situatie.
      Op zich goed, zo hoort het ook. Maar vervolgens gaat hij de Americanen dus lopen opstoken tegen hun eigen gezag.

      De man spoort niet, en het wordt nog erger ook.

    2. Boudewijn Hummelinck

     Juist, Meriadoc.

     R*mmstein, die het Corona-virus altijd afdeed als een wintergriep, verdedigt het onmogelijke, namelijk dat zijn held Trump de Corona-crisis goed aanpakt en dat het helemaal niet zo slecht gaat in de V.S.
     Om dat onmogelijke verhaal overeind te houden googelt hij met getallen en feiten: eerst telde hij in de vergelijking Italië, Spanje en Frankrijk op, toen alle Europese landen om nu te draaien dat de V.S. geen afzonderlijke staat zou zijn.

     Moeizaam gekronkel.

     Intussen vielen in de V.S. het afgelopen etmaal alleen al 2500 doden, een dodental dat al dagen aanhoudt en zal aanhouden.

     Trump roept inmiddels extreem-rechtse verzetsgroepen op zich te verzetten tegen de lockdown. Dat gaat vast zoden aan de dijk zetten.

     1. Rammstein

      “R*mmstein, die het Corona-virus altijd afdeed als een wintergriep, verdedigt het onmogelijke, namelijk dat zijn held Trump de Corona-crisis goed aanpakt en dat het helemaal niet zo slecht gaat in de V.S.”

      De naam is Rammstein, nimmer heb ik het Corona-virus afgedaan als een wintergriepje, Trump is in gene dele mijn favoriet, ik vind niet dat hij de crisis goed aanpakt en ik vind ook niet dat het goed gaat in de USA.

      Een onnauwkeurigheid en vier smerige leugens. Het past bij de pathologische leugenaar die Boudewijn Hummelinck is. De man leeft van aannames, insinuaties, valse beschuldigingen en verdachtmakingen.

     2. Boudewijn Hummelinck

      R*ammstein probeert weg te glibberen van eerdere stellingnames. Moet kunnen, alleen domme mensen veranderen nooit van mening.

     3. Rammstein

      Ik nodig Leugenaar Hummelinck uit reacties van mij op te diepen waarin ik schrijf waarvan hij mij beschuldigd.

      De seniele en verwarde psychopaat heeft ook steeds weer moeite om te onthouden dat ik geen Baudet-aanhanger ben.

      De man is een zielig hoopje mens dat links en rechts ongefundeerde beschuldigingen uit, waarvan veel te goeder trouwe reaguurders last hebben. Lastig zo’n debiel op dit forum.

     4. Rammstein

      Boudewijn Hummelinck is er niet in geslaagd om reacties van mij op te diepen waarmee hij kan bewijzen dat zijn aantijgingen naar mij op waarheid berusten. Geen wonder dat hij er met de staart tussen zijn benen vandoor is gegaan.

      Zijn probleem is dat hij zijn onterechte beschuldigingen zo vaak herhaalt dat hij er zelf volledig in gelooft. Het kenmerk van de pathologische leugenaar. De man is zo gek als een deur.

     5. Meriadoc Brandebok

      Waarom goochel je dan met de cijfers, Rammstein?

    3. CLoVis

     Natuurlijk, @klipgeit;

     “De VS is geen continent’ zegt de seniele gejaarde.

     Hoe gaat het trouwens met jouw incontinentie?

  6. Ritter

   @Meriadoc Brandebok

   Even de feiten op een rijtje.

   Trump heeft in januari al gezegd dat vluchten uit China gestopt moesten worden. Dat was racistisch volgens de Democraten en hun vriendjes in de media.

   Hieronder de tijdlijn:

   Nadat Trump in januari een ‘humanitaire en veiligheidscrisis’ had verklaard tijdens een primetime Oval Office-toespraak, zei senator Chuck Schumer, sprekend naast huisspreker Nancy Pelosi, dat Trump werkte om ‘een crisis te veroorzaken, angst op te wekken en de aandacht af te leiden van de onrust in zijn administratie. ”

   Rep. Alexandria Ocasio-Cortez, D-N.Y., Beschreef het als een “‘crisis’ die niet bestaat.”

   Senator Elizabeth Warren tweette destijds dat “we niet vallen” voor de “nepcrisis”.
   14 januari – de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) heeft een tweet gestuurd waarin wordt verklaard dat er geen aanwijzingen zijn voor overdracht van mens op mens van het COVID-19-virus.

   24 januari – Dr. Anthony Fauci National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) Directeur zei: “Covid 19 Het is niet iets waar het Amerikaanse publiek zich zorgen over hoeft te maken of bang voor moet zijn, omdat we manieren hebben om ons voor te bereiden en te screenen. Het is een zeer, zeer laag risico voor de Verenigde Staten, maar het is iets dat wij als volksgezondheidsfunctionarissen heel serieus moeten nemen, ”

   Op 29 januari 2020 zei Joe Biden in een toespraak in Iowa dat Trump’s idee om reizen vanuit China te beperken “xenofoob” was.

   Kortom, het waren juist de Democraten en hun vriendjes in de media de het virus downplayde in het begin van de crisis. Maar daar hoor je uiteraard de media niet over.
   ===========

  7. Seneca

   @brandebok
   tot 14 april heeft de Chinese griep wereldwijd, ca 125.000 slachtoffers geeist. in 2016, volgens de cijfers van de WHO, stierven wereldwijd 6.7 miljoen mensen aan infectieziekten, longaandoeningen met name griep 3 miljoen, diarree door infecties 1.4 miljoen, tbc 1.3 miljoen, hiv/aids 1 miljoen en verkeer eiste 1.4 miljoen slachtoffers. als je eerlijk – toegegeven voor een links individu dat zich heeft laten hersenspoelen is eerlijkheid een abstract gegeven – bent dan zie je toch dat de teloorgang die jij beschrijft niet op het conto van Trump geschreven kan worden? de man zit daar nog geen vier jaar en jij verwijt hem dat alle ‘kolerezooi’ door hem is veroorzaakt. je praat niet over 8 jaar Obama, waarom niet? je praat niet over de ‘kolerezooi’ in Nederland die door 10 jaar beleid van de machtswellusteling Rutte is veroorzaakt. waarom niet? wat is je motivatie? van beuk weet ik het wel, de man is een verstokte communist. van jou weet ik niet of jij communistisch bent; is geld je drijfveer of laat je je opstoken door je partner?

 8. fusilier

  Brandebok . Ben je nu al zo ver gedaald ,dat je zon vieze dictator als Xi Jinping die het christendom opium voor het volk vindt te verdedigen. Man ga alstublieft de tuin schoffelen het is mooi weer,en doe je tenminste wat nuttigs.

 9. Piet Klein

  Crispr is een techniek om te knutselen met DNA of RNA. Het DNA/RNA is daarmee een lego bouwdoos geworden waarmee je kunt knutselen te goeder trouw en te kwader trouw. Het schijnt dat experts kunnen zien aan het DNA/RNA of er geknutseld is of dat dat het DNA/RNA op een natuurlijke manier gemuteerd is. We kennen natuurlijk ook nog steeds de berichten uit de VS over de chemische wapens van Sadam Hussein. De pijnlijke les die we de afgelopen jaren hebben moeten leren is dat informatie, hoe integer de bron ook lijkt, soms niet, of misschien wel wat vaker niet klopt. Dit geldt vanaf de VS tot dichter bij huis toe zoals Zembla, die met een eenvoudige actie zich zelf diskwalificeerde. Kennelijk een les die za van Buitenhof geleerd hadden die dat zelfde rondje deed. En ook het AD en Telegraaf die juich artikelen publiceren over de ruim falende Rutte, is dit nu opinie, onnozelheid of wordt er aan verdiend. Maar stel dat het klopt dat het virus komt uit een laboratorium. Zit de Chinese overheid er dan achter en met welk doel. Als één ding duidelijk is, is dat Chinese uiterst gericht bezig zijn en daar al heel lang in slagen dit vol te houden. En dan een beetje fantaseren. Het gaat ruim mis met het klimaat. De wereld en de politiek is dermate chaotisch dat de kans dat we wereldwijd er in slagen nodige maatregelen te nemen uiterst klein is. Een effectieve methode is het reduceren van de wereld bevolking. Een bizarre gedachte. Maar het kan ook het pyromaan effect zijn. Je werk in een laboratorium. Er wordt uiterst nuttig en zinvol onderzoek gedaan maar er worden ook gevaarlijke DNA/RNA ontwikkeld om specifiek onderzoek te kunnen. Net als de pyromaan die maar een heel klein vlammetje nodig heeft om een compleet gebouw in as te leggen. Is dit de psychologie. De laboratorium medewerker heeft maar een heel klein druppeltje nodig om een onvoorstelbaar effect te creëren in de wereld. Wat de waarheid zal zijn, daar komen moeilijk achter. Kunnen we de VS vertrouwen? Kunnen we onze eigen politiek vertrouwen? Kunnen we onze media vertrouwen? Ik kan het u niet vertellen, maar ik weet wel het antwoord van onze politiek. We gaan een app inzetten.

  1. JochemX

   Piet, een uitstekende uiteenzetting en aan het eind nog erg geestig ook. Zo’n app is natuurlijk om de zaak af te leiden en helaas de meesten laten zich nog afleiden ook. Wanneer hebben we eindelijk voldoende mondkapjes en wat gaan we aan de moderne gebouwen doen waarin een virus lekker lang actief kan blijven? Mensen probeer zo veel mogelijk buiten te zijn, binnen loop je infecties op!

  2. Antiglobalist

   Piet
   Het enige klimaat dat zich verkeerd ontwikkelt, is het sociale klimaat. Door lockdowns, samenscholingsverboden, Social distancing en corona-apps worden we massaal tegen elkaar opgezet, zodat de overheid zich meer en meer macht kan toeëigenen.

   Wellicht heeft u een blauwe pil geslikt, waardoor u het contact met de realiteit bent verloren, maar dat is voor uw rekening.

   1. Antiglobalist

    Excuus Piet,
    Ik heb te snel gereageerd, dat van die blauwe pil klopt niet in uw geval.

 10. Peetjoh

  2500 doden in 24 uur nou nou. En is dat veel nee he. Wij hebben er standaard zo’n 400 per dag met 17 miljoen inwoners. Dan is 2500 op 300 miljoen een lachertje. Dat daar wat corona patiënten bij zitten ja oké maar ze waren toch wel dood gegaan.

 11. Ritter

  Dr. Fauci: Chinese “verkeerde informatie” vertraagde Amerikaanse reactie op coronavirus

  h**ps://www.realclearpolitics.com/video/2020/04/13/fauci_chinese_misinformation_delayed_us_response_to_coronavirus.html

  1. Beukman

   @Ritter
   Je begrijpt hopelijk zelf ook wel dat je niet tegelijkertijd dít verhaal kan vertellen, én beweren dat de WHO niet alles deed wat in haar macht lag om China in te komen en onderzoek te doen naar corona.

   1. Ritter

    @Beukman

    Geen overdracht van mens op mens, geen reisverboden, maar veel lof voor Beijing: hoe de WHO de liegende Chinezen napraat terwijl de pandemie van het coronavirus zich ontvouwde

    h**ps://www.dailymail.co.uk/news/article-8221607/What-said-coronavirus-pandemic-unfolded.html

    1. Beukman

     Nogmaals @Ritter, Donald kan zich misschien veroorloven om met bijna iedereen ruzie te maken en zich overal uit terug te trekken, Tedros is niet in die positie. Stroop om de mond van de Chinese leiders smeren is een noodzakelijk kwaad om het land binnen te komen.

     Vergelijk het voor mijn part met het stroop smeren om de mond van zijn kleine vriend in Noord Korea, je weet wel de massamoordenaar Kim Jong-un.

     Waarom denk je dat Donald Kim zijn vriend noemde? Wil je soms zeggen dat de president van de VS gewoon dol is op massamoordenaars en uitbuiters?

     1. Ritter

      Beukman

      De WHO is onder huidig bestuur een spreekbuis van China.

      Hieronder enkele onjuiste uitspraken die door de WHO zijn gedaan.

      “De uitbraak in China is mild” – “De voorzorgsmaatregelen in China zijn uitstekend!” – “Geen enkel land zou zijn burgers moeten evacueren!” – “Geen enkel land zou moeten stoppen met zijn vliegverbindingen naar China!” – “Taiwan kan geen lid worden van de WHO!” – “Het heet´Taipeh en omringend gebied´!” – “We zullen voor het virus niet de naam ´China´ of ´Wuhan´ gebruiken, omdat dit Chinese gevoelens kwetst.”

     2. Beukman

      Leuk, @Ritter. Het is duidelijk dat dit alles verzonnen is, gezien het feit dat er achter vrijwel iedere “uitspraak” een uitroepteken staat. Waarschijnlijk verzonnen door jouzelf, want ik zie dat je dit bericht ook weer op Bron en geenstijl hebt geplaatst.

      Maar misschien kun je anders elk van die uitspraken even in hun context plaatsen, dus ook met datum, wie het zei, en uiteraard de bron?

 12. LifeBuddy

  Zou het ook zo kunnen zijn, dat de chineze president net als Lady Gaga hugo de jonge en rutte heeft bedankt in een tweet ,voor de steun en dat de linkse gelijk alle beschermingmiddelen hebben weggegeven aan de chinezen. Dat zou zomaar kunnen, want de slinkse zijn met een natte vinger Over te halen.

  1. Beukman

   Het zou ook heel goed kunnen dat jij dit helemaal zelf hebt bedacht.

   1. Seneca

    @beuk
    als dit relaas van lifebuddy niet waar is, dan is het leuk bedacht.

    1. Beukman

     We zijn het eens.

 13. Maurits Dekker

  China heeft de grootste invloed op de WHO.
  Het RIVM volgt precies de aanwijzingen van de WHO.
  Onze regering doet precies wat het RIVM hen adviseert.

  Conclusie: we worden geregeerd door de Chinezen.

 14. LifeBuddy

  Ik zou er niet verstelt van staan, dat de democraten de banden met de chinese dictator Xi Jinping extra hebben aangehaald.

 15. George Knight

  Dit is misleiding van Fox News waarvan zelfs iemand die niets van dit dossier weet van een kilometer afstand kan zien dat het hier om misleiding gaat. Het gaat er uiteraard om het falen van de regering Trump te verhullen, of daar van af te leiden.

  Trump werd door zijn inlichtingendiensten al in de tweede week van november 2019 gewaarschuwd voor een ongebruikelijk gevaarlijk virus in Wuhan. Maar hij heeft vier (!) kostbare maanden voorbij laten gaan zodat de VS nu de meeste geregistreerde besmettingen en doden van alle landen wereldwijd heeft.

  Chefstaf generaal Mark A. Milley heeft inmiddels deze complottheorie die in de rechtse media circuleert naar het land der fabelen verwezen. Laten we maar weer teruggaan naar de werkelijkheid en niet te lang in sprookjesland vertoeven.

 16. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Daar is het waarschijnlijk ontsnapt maar de Zio Nazie USA is mede verantwoordelijk !

  1. Kretoloog

   En daar is de DDS-antisemiet CLC weer.

 17. Peet64

  Als je bv 3 weken geleden bij Nu.jij reageerde dat het virus de eerste keren gesignaleerd werd bij mensen die niets met de betreffende dierenmarkt te maken hadden en niet in de buurt woonden werd je reactie simpelweg niet geplaatst. Dit gebeurt bij deze site met veel reacties waardoor mensen een vertekend beeld krijgen van de teneur van de gemiddelde reacties.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.