Bejaardenhater Jort Kelder wil corona-lockdown Nederland snel opheffen: ‘We redden nu dikke, rokende 80+’ers!’

Als het aan Jort Kelder ligt, gaat Nederland snel de “intelligente lockdown” weer volledig opheffen, zo verkondigt de mediaschnabbelaar vandaag bij Omrop Fryslan. Het huidige beleid is er op ingericht om “80-plussers die te dik zijn en gerookt hebben” te redden, vindt Kelder. En op enig moment moet je die toch gewoon laten sterven ten faveure van economische groei.

Het gaat weer eens lekker met de genocidale gedachten bij de pratende hoofden die onze beeldbuis iedere avond sieren. Vandaag is het Jort Kelder die meent dat het zo zoetjes aan tijd wordt dat de regering gewoon bejaarden laat sterven aan corona omdat mijnheer de presentator zich zo zit te vervelen in z’n huisje op Terschelling.

Het huidige beleid ziet op het redden van obese, hoogbejaarde rokers, vindt Kelder. En op een bepaald moment moet je die toch gewoon aan de coronahaaien voeren, want de economie gaat compleet “naar de bliksem”:

“Kelder maakt zich zorgen voer wat de economische schade van de coronacrisis zal zijn. “Je moet een keer los, en wanneer dan, in september, oktober, volgend jaar, als de hele economie naar de bliksem is?”

 

Volgens Kelder beschermen de maatregelen vooral een kleine groep: “We zijn 80-plussers die te dik zijn en gerookt hebben aan het redden. Dat is statistisch dus wel wat er gaande is. Op een gegeven moment moet er gewoon een belangenafweging komen: hoeveel economische schade is ons het redden van mensen die waarschijnlijk daarna binnen twee jaar waren doodgegaan waard?”

Jort Kelder is een lievelingetje van RTL en de NPO, ondanks dat hij vaak de gekste uitspraken doet. Zo meende hij afgelopen janauri dat het Midden-Oosten maar moest “affikken” en beweerde hij twee jaar geleden dat veel vrouwen bij hem aandringen door Kelder “verkracht te worden.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. B. Pascal

  Het dwaze kuddevolk wat Nederland heeft, heeft hoop na deze massasterfte genoeg besef ontvangen, dat ze zulk volk direct moeten uitwerpen.

  Echter een Kelder en Brad enz. vertegenwoordigen het niveau en inzicht van het kudde volk. Een door onweer voorgedrukt volk, zat van onrust, totdat ze valt.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Jajahhh Pascal daar zeg je wat ! Draaimolens, gevulde koeken en wat een kleuren. Te gek man ! Woehhhhh…

 2. Vrijedenkert

  Het probleem is nu juist dat een groot deel van deze veel te dikke en schoorsteen rokende bejaarden tijdens de periode 1940/45 en erna met veel bloed, zweet en tranen hebben geprobeerd ons land te verdedigen of hebben meegeholpen het land te bevrijden van Nazi’s of na de oorlog dit land hebben opgebouwd tot wat het nu is en er dus voor hebben gezorgd dat type’s zoals Jord Kelder het nu zo goed voor elkaar hebben…

  1. Kretoloog

   Die hardwerkende generatie die ons land zgn. heeft opgebouwd na de oorlog, ging anders wel op zijn 55e massaal met VUT of vroegpensioen. En daar al 20-30 jaar lang van heeft kunnen genieten. De huidige generatie moet minstens 11 jaar langer doorwerken. En leeft bovendien een stuk gezonder. Toch zal hun pensioentijd nooit zo lang zijn als van de huidige generatie 80-plus.

   Feit blijft dat er door Corona een correctie plaatsvinden in de leeftijdsopbouw van de Nederlandse bevolking. Daar veranderen de Jord Kelders van deze wereld helemaal niets aan.

   1. Peetjoh

    Leven gezonder? Over wie heb je ’t want de 80 jarigen zijn rond 1935 /1940 geboren. Ja de groep van tijdens de oorlog. De babyboomers zijn 70ers. En daarna komen de fijne gezondere generaties? De hippies uit de jaren 70? (wiet rokers en drinkers) .de grabbers uit begin jaren 90? (speed, xtc cocaïne) of al die schermkinderen van later?. Ik denk dat iedereen recht op zorg heeft. Dat onze zorg 1100 ic bedden heeft voor 17 miljoen mensen ligt niet aan gezond of ongezond.

    1. Julian

     Jawel. De ongezonden maken vrijwel geen kans op een ic-bed. Dat is de keiharde vreselijke conclusie… Dus het is wel een kwestie van gezond/ongezond…

    2. Jack Flash

     Die ongezonde rokers hebben inmiddels zoveel belasting betaald over hun tabak; van dat geld konden ze 10 maal verzorgd worden.

 3. Duckday

  40 45 waren ook zulke hufters en nu zie je ze weer en worden door de media bejubbeld

 4. AnnaKlaver

  Haha, die Jort kan zo aan de slag als redacteur van DDS.
  Les gehad van de grote Mike…

 5. Bullshit16

  Kijk het ware nieuws
  JENSEN
  Blue tiger studio
  Oorlog reeds verloren
  Vermijd de leugen staatszenders
  Stem fvd of PVV uit de eu

 6. Boudewijn Hummelinck

  Ik heb geen enkele behoefte het voor de kakfluim Kelder op te nemen maar hij raakt wel een dilemma aan, namelijk dat de totale ineenstorting van onze economie ook mensenlevens kost.

  Dat dilemma is vooral schrijnend zichtbaar in de V.S. waar de ineenstorting van de economie in een land zonder sociaal en medisch vangnet voor een groot deel van de bevolking directe gevolgen heeft voor de gezondheid, en daarmee het overleven, van veel mensen.

  1. AnnaKlaver

   Zoals het hoort in een kapitalistische staat, de armen zijn wederom de klos.

   1. Seneca

    @annaklaver
    in de door u gewenste communistische/socialistische staat was het niet veel anders. tenzij het socialisme eensklaps menslievend is geworden, maar daar heb ik nog steeds niets van gemerkt. een beetje zot die verwijzing naar kapitalisme alsof het in het socialisme (nationaal socialistisch Duitsland, communistisch China, Vietnam, Noord Korea, Cuba, Venezuela, USSR) zoveel beter ging.

    1. AnnaKlaver

     @S
     Maak eens de vergelijking tussen de VS en EU.
     Waar zit je nu het liefst. 🙂 🙂 🙂

     1. Vrijedenkert

      NL/EEG en als het aan mij ligt gaat het ook weer die kant op!

     2. Seneca

      @annaklaver
      VS!!

   2. Bullshit16

    Anna
    Huilbaby dan vooral blijven stemmen op die kartel partijen dan weet je zeker dat je nog armer word zo zie je maar dat je niet weet wat je zegt domme huilbaby

  2. Vrijedenkert

   Wij moeten het dus zien als een nieuwe of gebruikte auto, als deze 80+ bereiken dienen ze afgeschreven te worden…
   Bent u ook een aanhanger van de D666-ideologie?

   1. Boudewijn Hummelinck

    Als ik eens een steen in de vijver mag gooien: naar mijn mening moet de economie begin mei weer (gedeeltelijk) worden opgestart als men redelijkerwijs kan voorzien dat de instroom in de IC’s eind mei gaat stabiliseren of dalen.

    1. Vrijedenkert

     Bij opstarten loop je ook een risico dat besmettingen weer fors (kunnen) oplopen als het virus dan nog niet weg is…
     Dat Corona-virus is verdomd besmettelijk en hardnekkig!

     1. Boudewijn Hummelinck

      Dat is juist, Vrijedenkert, maar we zullen er toch niet aan kunnen ontkomen de bevolking geleidelijk aan het virus bloot te stellen. De ‘flattening the curve’ was daar ook op gericht. We zullen de lockdown van onze maatschappij toch niet kunnen volhouden tot er een vaccin beschikbaar is?

    2. Vrijedenkert

     Laten we hopen dat het eind mei verantwoord is en er dan genoeg IC-plekken vrij zijn voor wie dan alsnog ziek gaan worden…
     Dit is iets wat wel weken is vol te houden maar meerdere maanden of zelfs een jaar is onrealistisch, economisch valt er dan ook niets meer te redden want dan is er geen economie meer!

     1. Boudewijn Hummelinck

      We zijn het dus eens, Vrijedenkert, de vraag of we de economie weer kunnen opstarten c.q. de lockdown verzachten/opheffen moet worden bepaald door de opnamecapaciteit van de IC. Als die zich stabiliseert binnen de huidige capaciteit kunnen we de teugels laten vieren.
      Daarbij lijkt me relevant dat in die opnamecapaciteit een naijlingseffect van drie à vier weken zit: als we redelijkerwijs eind mei een stabilisatie van de IC-bezetting kunnen voorzien kan begin mei de economie weer geleidelijk worden opgestart.

     2. Veteraan

      Als je een reële selectie maakt voor diegene die überhaupt een kans maken en gezond genoeg zijn om de IC te overleven hoeft deze overbelasting van de IC helemaal niet en dus ook niet alle wanhoop erom heen.
      Zwakke mensen [die grotendeels zelf voor deze conditie verantwoordelijk zijn] gaan nu eenmaal dood.
      Zonder de medische wetenschap die ze tegen beter weten in nog jaren in leven houden tegen enorme kosten en overbelasting van de zorg hadden ze al dood geweest.

     3. Boudewijn Hummelinck

      “Als je een reële selectie maakt voor diegene die überhaupt een kans maken en gezond genoeg zijn om de IC te overleven hoeft deze overbelasting van de IC helemaal niet ”

      Die reële selectie wordt ook gemaakt. In tegenstelling tot hetgeen Veteraan denkt te weten bereiken hoogbejaarden zelden de IC. Alleen patiënten die redelijkerwijs in een IC kunnen genezen worden daar opgenomen en dat zijn zelden mensen boven de 70 jaar. De leeftijd is daarin niet het criterium maar de fysieke gezondheid. In, betrekkelijk uitzonderlijke, gevallen zijn mensen boven 70 fysiek sterk genoeg om de IC te kunnen overleven.

    3. Vrijedenkert

     Dat zou mooi zijn, eind mei weer verantwoord langzaam opstarten met voldoende IC-capaciteit maar dan moet er wel een groot deel van die 1000 bestelde IC-bedden aankomen en in die tijd voldoende extra IC-personeel bijgeschoold en getraind worden want het huidige IC-personeel gaat dat ook geen maanden volhouden…
     Ik hoop eind mei maar ik ben ook sceptisch dus eerst zien en dan geloven.

     1. Boudewijn Hummelinck

      Eens, Vrijedenkert, maar ik hoop dat het eerder kan.

 7. Baron von Munchhausen

  Weten we meteen van welke partij Kelder lid is.
  De “leve de dood” partij D66!

  1. AnnaKlaver

   @B
   Jort is een vriend van Baudet.

   1. Fonz

    Jortje stemt d666 annaantichristnazisympathiereinoudbrendaaytaswatcherklaver

   2. Cycle25

    Jort is een vriend van Rutte, AnnaFramer : ht*ps://www.story.nl/artikel/showbizz/premier-rutte-samen-met-jort-kelder-strandhuisje

    Rutte is net zo erg als Jort, beide heertjes hebben niets, maar dan ook niets met ouderen. Het zijn voor hun liberale opcentjes een doorn in het oog, en dit is voor hun de beste gelegenheid om af te rekenen met deze “financiële terroristen”.

    Ik wens Jort daarom een kort leven toe, en dat hij op z’n eiland mag weg rotten, en zijn vermogen ten goede komt aan de mensen waar zij hun vrijheid aan te danken hebben.

   3. Brenda Welsh

    @Anna,

    Jort Kelder bedankt voor een plek in de partij van Thierry Baudet: ‘Ik ben niet gek’, hij is veel te autoritair” Ook een reden waarom mr. Hiddema er altijd zo bedremmeld bij staat. Compleet van slag als hij het alleen mag doen.
    Dat pleit weer voor Jort. Baudet is ook niet meer welkom bij Harry Mens, al brengt hij 10.000 € mee. Die maakt hij zelf maar op sprak de man. Hij voegde er aan toe: ‘Levensgevaarlijk”

    Baudet moet je niet in de politiek hebben. De kiezer ziet het niet. Hij is geen man van het volk…Een aanmatigende figuur. Baudet gaat naar het theater. Een clown. Je betaalt een hoge prijs voor deze nar. Op DDS zijn er een paar die hebben het ervoor over.

    1. Cycle25

     Harry Mens, levensgevaarlijk…

     Een opa met alzheimer, seniel…herhalend, je poept net zo hard als deze clown.

    2. Bullshit16

     Brenda
     Wat een slap gelul die linkse ratten blijven maar liegen man man wat een tuig

 8. Jack Flash

  Ik ben blij dat mijn ouders zaliger dit soort afschuwelijke ‘ethische’ leuterzwets van over het paard getilde mispunten niet meer hoeven aan te horen.
  Bah!

  1. AnnaKlaver

   @J F

   Misschien waren je ouders wel zo slim om alles in de juiste context te plaatsen.

   1. Fonz

    aldus annaantichristnazisympathiereinoudbrendaaytaswatcherklaver

    1. Heinz

     Hetiseenalgemeenbekendfeitdateenkoemeerschijtdaneengeitfonzpatiënt

     1. Fonz

      maaralsdiekoedathadgewetendandiekoeveelmeergeschetenadolfheinz

  2. Peetjoh

   Ik ook pfff man man.

 9. ET007

  Moeten we dan snijvende BN-ers die hun partners en kinderen bezeiken voor een flirtje proberende te redden. Moeten we frauderende VVD-ers en stelende PVDA-ers redden?
  Wat een lef van die doorgesnoven Yup.

 10. Veteraan

  Wat een melodrama.
  Die oudere, dikke, rokende, drinkende bejaarden worden toch wel geholpen.
  Ondanks dat ze al decennia van artsen te horen kregen dat hun levenswijze zeer ongezond is.
  Ongeacht of ze hebben gewerkt [de meeste hard werkende arbeiders die het gegund is om die leeftijd te bereiken hebben wel redelijk gezond geleefd op het roken na gemiddeld], je gezondheid is je eigen verantwoording.
  En als de IC vol liggen met stervende, verslaafde bejaarden die al heel lang beter wisten is de keuze snel gemaakt zou je zeggen.
  Nu liggen ze gemiddeld 3 weken op een IC en sterft nog meer dan 90 %.
  Als die bedden dus bezet gehouden worden tegen beter weten in vind ik het asociaal.
  Ik heb ze wel eens zien huishouden in luxe hotels waar ik voor een wandelvakantie was in Turkije en dat soort landen.
  Met veel geld zitten ze er maanden achter elkaar, om 10 uur [met een kater van de vorige avond] al aan de alcohol, een trap oplopen is teveel moeite, elke dag zich weer volvreten en dan het 3 volle bord gewoon laten staan zodat het weggegooid moet worden en slepend naar het terras om nog wat te roken.
  En dan ook nog met hun benevelde brein klagen over hun gezondheid.

  1. Baron von Munchhausen

   Veteraan
   Niet alle ouderen over een kam scheren.
   De meeste, door jou omschreven ouderen, kunnen zich dit NIET veroorloven!

   1. Veteraan

    Waar lees je dat ik alle ouderen over een kam scheer ?
    Dat is iets van jou en niet wat ik heb beschreven !
    Dat doe ik niet en ik heb respect voor bejaarden die gewerkt hebben en Nederland hebben geholpen om het te maken wat het was voordat we gelukszoekers en moslims naar binnen hebben gehaald.
    Wat niet wil zeggen dat ik het eens moet zijn met de levenswijze van veel ouderen.
    Dit zijn zoals ik al zei vaak niet diegenen die zo hard hebben gewerkt, die mensen hadden door hun harde werken zo wie zo al een betere conditie en levenshouding.

  2. ET007

   Ben je jaloers? En wat is oud? Wacht maar eens dat jij die leeftijd hebt. Als ik 1 ding geleerd heb de laatste tijd is dat degene die het hardst schreeuwen vaak ook nog eens het meest hypocriet zijn.

   1. Veteraan

    @ ET007
    Begrijpend lezen kan lastig zijn hé ?
    Je reageert niet op mijn verhaal maar op iets wat je er zelf van maakt.
    Ik heb het over ongezond levende mensen.
    Dat ze bejaard zijn maakt me op zichzelf niet uit, bejaarden mogen van mij 100 worden en ik heb geen probleem om daar voor te betalen.
    Gezonde bejaarden maken wel een goede kans om het te overleven en hebben dus ook recht op een IC wanneer er plek is.
    Duidelijk ?

  3. Peetjoh

   Dus als jij naar Turkije gaat is het goed en een ander niet want die drinkt en wandelt niet?. Zie je niet in dat je een egoïst bent. Alles wat jij doet is goed en wat een ander doet niet. Je noemt jezelf veteraan? Waarvan leger des heils zal niet. Misschien militair geweest? Ooit mensen vermoord? Dan misschien de doodstraf voor jou als moordenaar?. En geen smoesje het was oorlog want nee zeggen kan iedereen. Of helemaal geen veteraan maar meer iemand die een ander ’t licht in z’n ogen nog niet gund. Je zal wel sporten ga maar eens extra belastingen betalen voor al je spierpijntjes. Net zoals rokers en drinkers accijns betalen.

   1. Veteraan

    Als ik jouw reactie lees ben jij 1 van diegene ik benoem en zit je met een borrel erbij te reageren en haal je er allerlei onzin bij.
    Na jaren drinken doet het brein het niet meer zo goed hé.
    Een heel warrig verhaal en dat hoort bij een drinker en ik denk dat je ook niet 1 van de meest gezonde mensen bent met zo’n houding.
    Dus jou zou ik geen IC gunnen, heb je dan je zin.
    Idioot

    1. Peetjoh

     Nope geen druppel en nooit gedaan ook. Ik rook wiet meer niet , ongezond genoeg. Fiets elke dag en loop 10 km per dag met de hond. Ik drink niet omdat 2 ooms zijn overleden door de drank toen ik nog klein was. Ik ben 50 jaar 100% gezond en maak me niet druk ik zou zelfs m’n ic plek afstaan voor een kind , dan ga ik maar dood beter ik dan een ukkie. Maar ik heb geen behoefte om in het leven te staan met het idee wat jij hebt. Het egoïstische idee van ik ben gezonder dus ik ga voor. Drm ben jij ook geen veteraan. Want een echte offerd zich zelf op voor het grotere goed. Ik ben nog uit het oude hout gesneden en beoordeel niemand op zijn levenswijze. Ik denk dat jij zo’n dienstweigeraar was. Zo 1 die weg rent als de nood aan de man is.

     1. Veteraan

      Dan is het blowen wat je beweegt om zo te reageren.
      Goed dat je beweegt maar ik zou het blowen toch eens gaan bekijken, veel dienstmaatjes zijn gaan blowen en de meeste ervan hebben jarenlang getobd met deze verslaving of blowen nu nog.
      Ik heb er ook 10 jaar aan meegedaan vroeger na mijn tijd in het leger en weet hoe dit je hele denken veranderd.
      Ik heb me bewezen tijdens uitzendingen dus geen gelul over waar ik me voor moet opofferen, ik was er tijdens oorlogsituaties in het buitenland.
      Dus laten we maar ophouden met de beledigingen en zien dat we een hele andere mening hebben.
      En ik zeg dat gezond levende mensen voor gaan op een IC en gelukkig zijn er heel veel artsen en normaal denkende mensen die het met me eens zijn en wordt hier vaker ook al over gesproken met zieken. Ze kunnen het helaas nog niet afdwingen dus nu liggen diezelfde verslaafden weken lang op de IC, houden de zorg in een houdgreep en overlijden dan toch nog of komen er [10%] nog slechter uit dan dat ze al leefden, kijk eens wat dit weer voor de zorg betekend.
      Als je overal schijt aan hebt terwijl je leeft moet je ook een kerel zijn als het er op aan komt maar dat doen de meeste niet.
      Zo genoeg voor vandaag.

    2. Peetjoh

     Tis maar max 3 joints per dag hoor. Daar ga ik nie dood aan. Ik room verder niks. Kijk ik stoor me eraan omdat het niet ligt aan levenswijze nu. Er is maar 1 probleem en dat is het aantal bedden + personeel. Dat word nu infeite neergelegd bij zwakkeren. Ik snap jou idee wel he. Maar de uitgeklede zorg is niet het probleem van mensen die al 50 jaar betalen. Iedereen heeft recht op waar hij voor betaald. Nu blijkt dat onze zorg dus niet voldoende is niet genoeg voor als het misgaat. Er zijn mensen van 100 genezen. Dus het kan wel en daarom is het triest dat wij overledene hebben doordat we te weinig plekken hebben. Waarom ging youp niet dood das een drinker, maar hij kreeg wel gelijk de zorg. Je weet nooit waarom iemand is afgedwaald naar een leven als drinker of gebruiker. Je kan niet kijken naar gezond of ongezond want iedereen doet gevaarlijk met zijn leven. Gezonde mensen doen soms aan bungee jumping ook gevaarlijk, die riskeren hun leven ook. Of piste skieen bijv. Dan is een roker misschien wel minder gevaarlijk bezig.

 11. marianne71

  CBS heeft onlangs gepubliceerd dat er in week 13 3575 sterfgevallen waren (totaal NL, niet alleen Covid-19). Tot week 11 waren het er gemiddeld 3135 per week. Ze denken dat de stijging komt door het Corona virus.

  Tijdens de griepgolf in 2018 hadden we in week 10 4100 sterftegevallen (bron: CBS). Ik hoor mensen over ‘massasterfte door COVID-19’ praten terwijl dat niet aan de orde is.

  Natuurlijk is het belangrijk dat er genoeg IC plekken beschikbaar zijn en hier moet de overheid alles aan doen wat mogelijk is. Maar ik denk dat het meer dan redelijk is om begin mei deze lockdown op te heffen om nog meer economische schade te beperken. Want daar gaan mensen ook aan ten onder.

  1. Veteraan

   @ marianne71
   ++++
   Het zal je niet in dank worden afgenomen maar het is de waarheid.
   Net als dat zo’n 80% van de mensen die nu sterven toch wel binnen een paar jaar zouden komen te overlijden aan hun levenswijze of gewoon domme pech.
   Voor hun is een zware griep in combinatie met een pneumonia toch ook al genoeg om te sterven, Corona is net nog wat besmettelijker maar daar houd het wel mee op.
   Wat mij betreft meer gesprekken met zieke bejaarden over dat de IC alleen maar lijden is en dat ze nooit meer de oude worden, terwijl het toch al niet veel was.
   Gewoon humaan met palliatieve sedatie tussen hun geliefden afscheid nemen en verder gaan met ons leven. En de zorg ontlasten en de IC bedden weer vrijmaken voor mensen die het wel gaan redden en er ook voor gezorgd hebben dat ze normaal leefden zodat ze een kans maken op de IC.
   De schulden die nu worden gemaakt zullen NL jarenlang in een dwangbuis houden en zorgen voor nog meer bezuiniging in de zorg en andere hulpverleners.

 12. LifeBuddy

  Jort Kelder en de npo/rtl met het nepnieuws. Dat zegt al genoeg wie er vanavond bij npo op de buis zit. Gelukkig staat ie bij mij nooit aan, anders wordt ik ook gehersenspoelt door propa….. nieuws .

  1. Vrijedenkert

   Je bedoelt Peter R. de Vries, Erik van Muiswinkel, Sylvana Simons, Jessias Klavert, Bot Jetten en meer van dat soort consorten bij de NPO/staatsomroep?

 13. P.Sisterons

  Het is gewoon de kift. Jort Kelder wordt waarschijnlijk nooit zo oud als hij er uit ziet.
  Kijk maar eens goed naar dat doorgesnoven kopje van hem.

  1. Maurits Dekker

   Jort Kelder’s leeftijd is 55. Maar hij heeft de motoriek van een 80-jarige.
   Ik denk ook dat hij weinig kans heeft die leeftijd ooit te bereiken.

   1. P. Breetveld

    Het lijkt op verkalking van kraakbeen ruggegraat. Mijn buurman heeft dat. Bechterew ofzo heet dat. Sluipend en pijnlijk. Gevaar hierin dat de zenuwen door de ruggemerg kunnen beschadigen met de dood of dwarsleasie

    1. Vrijedenkert

     Volgens mij is Kelder gewoon oud zemelend wijf en stijve hark met een slechte houding.

    2. Maurits Dekker

     Ja, ’t kan Becherev zijn. Maar in zijn geval waarschijnlijk te wijten aan zijn ongezonde levensstijl. Volgens mij heeft hij nog nooit enige sport beoefend.

     1. Caesar Lion Cachet

      LS…

      Sport ! Als holmaat van Rutte sport deze nicht wat af !

 14. AS210854

  Liever een 80 jarige die Nederland mee opgebouwd heeft redden, dan werkschuwende asielzoekers nog 50 jaar een uitkering geven. Als het om het geld gaat is optie 1 de beste.

  1. Fonz

   Zwz want respect naar ouderen is hier echt heel ver te zoeken, het is dé arrogante van deze tijd hoe er om wordt gegaan met ouderen…

   1. Cycle25

    Ik wens Jort z’n eigen kelder van zes plankjes, en hoop dat z’n erfdeel ten goede komt aan de mensen die het verdienen.

 15. Peetjoh

  Het probleem is natuurlijk wel dat als jord wat mag mankeren hij wel geholpen moet worden. Ondanks dat hij veel minder ziekte kosten heeft betaald dan de ouderen. Ik vind het triest dat mensen zo kunnen denken. Het gaat ons niks aan of iemand gezond geleefd heeft of niet. Zorg hoor je te krijgen je betaalt er tenslotte voor. Iedereen denkt dat hij wel recht heeft en een ander niet omdat hij niet hetzelfde leeft. Pfff wat een maatschapij.

 16. Paardenmiddel

  Dit soort discussies krijgen we nu, omdat de opvang van bejaarden is opgeheven. Er zijn alleen nog verzorgingstehuizen voor de allerzieksten. Ziekenhuizen werden al overbelast door ouderen, omdat ze nu meer zelfstandig konden wonen. Daarnaast hebben we de “dood” uitgebannen, want mensen moeten massaal 100 jaar worden.
  Toen ikzelf in het ziekenhuis lag, lag er op onze afdeling een vrouw die geestelijk op was. Ze wilde gewoon niwt meer. Maar met allerlei toeters en bellen werd ze in leven gehouden. Zeg mij: is dat mens waardig?

 17. Cootje

  Ik ben zelf ruim 70 en geef jort gelijk leven en laten leven alles gedaan wat God verboden heeft en ik hoef niet als het mij gebeurd aan een beademingsapparaat , als hij mij maar wel beloofd dat er geen geld gaat naar de profiteurs in zuid Europa . De grootste oplichterij na de oorlog is de Europese unie en de euro , waar Nederlanders onder zalm , die daarna zijn zakken ging vullen bij de DSB bank en later gebruik moest maken van het old boys netwerk en zwart gelakte pagina’s , die ons met een bonus korting van 10% liet mee doen aan het dieven zooitje , Jan modaal verdiende met 45|50 uur weken in week 2500 gulden netto per maand en was de koning te rijk , invoering euro met 10% korting was hij een armoe zaaier met 1130€ . zalm zijn CV werd aangepast en werd beloond met de kapitein van AMRO bank , terwijl je dat als hotemetoot van de DSB bank toch niet kan geloven , Duisenberg mocht het ECB leiden en we zijn vertrokken voor een oplichters zooitje van politici en multinationals , en alle dubieuze munt soorten van dubieuze zuiderlijken landen waren gelijk zodat de multinationals geen devaluatie risico’s meer hadden en eventueel de gemaakte schulden werden afgedekt door de belasting betaler , Corona richt een ravage aan in de gezondheid maar economischs is het een orkaan wereldwijd , en als je iemand bewust 100€ leent die je niet terug krijgt kom je die 100€ ergens zelf tekort , en daar heeft jort nog niet aan gedacht dat de hele wereld in brand staat en wij wel aan het werk kunnen gaan maar voor wie , solidariteit kan je dadelijk niet meer van vreten , de Europese unie ligt op zijn gat een schep zand er over en uit, maar een collectieve armoede met een zware recessie komt niemand onder uit , ook niet met de monopoli euro want die wordt niets meer waard

  1. Cootje

   Werken

  2. Heinz

   Bankverleden ? @Cootje. Zalm was toch AbnAmro ? Hij voelde zich als een vis in het water in de financiële wereld. En hij speelde de Pinball wizzard. Elton John. Gaaf persoon.

 18. P. Breetveld

  Op dit ogenblik lig ik ook in het ziekenhuis. Een middelgroot ziekenhuis.,Enkele afdelingen zijn opnieuw ingericht om corona het hoofd te bieden. Ik praat er wel over maar het beeld van dikke bejaarden klopt echt niet. Het personeel doet hun uiterste best om andere afdelingen niet te laten infecteren. Rusico groep ( bejaarden en onco vooral worden getest voor ontslag) is divers en het beeld van kelder is nergens op gebaseerd en pertinent onwaar!

  1. Niemandalletje

   Natuurlijk is Kelders beeld nergens op gebaseerd behalve op “ik heb gehoord…”.
   Alsof er geen kwetsbare of een ongezonde levensstijl van 20/30/40/50 jarige mensen is.
   Neem nog eens een snort, Jort!

   Beterschap, P. Breetveld.

 19. Homo erectus

  Jord is gewoon een lul.
  Iedereen heeft recht op zorg en krijgt die dus als het nodig is. Men betaald daar gewoon voor. Wat is het volgende? Mensen die te dik zijn? Zwarten? Moslims? Altijd makkelijk om over anderen te praten. De enigen die van mij als laatste aan de beurt zijn voor hulp, zijn de idioten die Corona feestjes houden of denken dat hun geloof ze beschermd.

  1. T.Troubadour

   Oj Joden misschien ???Wew weten waar dit toe leidt

 20. Bullshit16

  Vraag een 100 jarige hoe het komt dat u zo oud bent geworden
  9 van de 10 zal zeggen op zijn tijd een sigaretje of sigaar en een borrel wat nou ongezond
  Feit is dat ik geen vegetariër ben en van een lekker stuk vlees hou leef ik dan ongezond moet ik dan ook maar geen hulp meer krijgen omdat een arts toevallig vegetarische is stelletje idioten
  Wie zijn die gasten die mij moeten vertellen hoe ik leven moet laten ze maar eerst naar zich zelf kijken
  Stem fvd of PVV uit de eu

 21. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Joort Kolder zal je bedoelen ! Deze gestoffeerde draadnagel is zelf bejaard en een totaal nutteloze figuur. Heb je hem wel eens op een paard gezien !? Als een soort wasknijper die peuken schijt van angst en die komt ons vertellen hoe het heurt…

 22. Mart89

  Kreteloog; eens met je uitleg.

  Ik ben het niet eens met de kop van dit artikel ( de inhoud daar gelaten)
  Jort Kelder is een sjappie, maar hij maakt nu gewoon een stelling dat wil niet gelijk zeggen dat hij een bejaardenhater is.

  Daarnaast moet je als land ook nuchter blijven.

  Rutte denkt het hetzelfde over, maar die durft het alleen niet te zeggen.

  1. T.Troubadour

   Gelukkig wordt er bij xde Oosterburen anders over gedacht.Die hebben ervaring waar dit soort standpunten toe leidt.

 23. harte385

  Is voor hem te hopen dat hij de 80 haalt, en dan zullen we hem nog eens de vraag stellen en kijken wat hij dan zegt.

 24. Baron von Munchhausen

  Buitenhof 12.00 uur.
  Asscher als gast. Ben benieuwd, mocht het gevraagd worden, dat hij medeschuldig is aan enorme tekorten in gezondheidzorg, wat deze PVDA’er druiloor gaat antwoorden!
  Rutte II- Asscher, met v Rij als grote uitvoerder!~

 25. T.Troubadour

  Kan die gozer niet aangepakt worden voor discriminatie?
  Wat als T.Baudet of Geert Wilders zoiets zouden zeggen over onze groene idioten?
  Moeten deze aoma een ster gaan dragen??

  En dat sujet is regelmatig te zien en te horen op de staatsomroep

  Wat een land wat een land.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.