Bizar! In een loods in Schiedam liggen MILJOENEN mondkapjes! Helaas gaan ze allemaal naar het buitenland omdat onze overheid niet doorpakt

Volgens importeur Ostrichoo is er helemaal geen sprake van een mondkapjestekort. De importeur heeft op zijn bedrijventerrein in Schiedam namelijk miljoenen mondkapjes liggen. Helaas gaat bijna alles van deze voorraad naar het buitenland, terwijl ons kabinet lekker verder loopt te slapen. Bizar…


Elke week krijgt het bedrijf Ostrichoo zo’n 2 miljoen mondkapjes binnen in Schiedam, iedere week verkopen ze die hele lading aan het buitenland. Na genoeg niks blijft in Nederland. Daarom hebben ze maar besloten om een winkel te openen in Rotterdom, zodat ze in ieder geval nog wat kunnen verkopen aan Nederlanders zelf. Want op onze overheid kun je nauwelijks rekenen.

Waarom onze overheid de mondkapjes zelf niet koopt? Voornamelijk vanwege de houding van de overheid zelf. Het bedrijf in kwestie moet namelijk ZELF de moeite doen, moet zich aanmelden en vervolgens een heel procedureel proces doorlopen om te kijken of alles wordt goedgekeurd.

Mocht er iets worden afgekeurd, omdat de maskers niet geschikt zijn voor IC personeel dan wordt de hele lading afgekeurd. Terwijl deze masker wel perfect zouden zijn voor andere mensen in de zorg, of ander contactberoepen.

,,Iets is goedgekeurd of afgekeurd. Terwijl een mondkapje dat niet goed is voor de intensive care, heel bruikbaar kan zijn in een verpleeghuis.’’

De overheid zou best wat meer moeite kunnen doen, want veel mondkapjes zijn prima te gebruiken voor tal van ander sectoren of beroepen binnen de zorg. Maar nee hoor, van de overheid moeten we niet te veel verwachten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Marija

  Nogal hufterig of is dat beleid?

  1. Pijnstiller

   Beste Marija, wij werken al jaren voor de overheid, ik kan je verklappen dat hufterigheid idd beleid is bij de overheid

   1. hans-e-pans

    Het beleid van de Roverheid is gebaseerd op geld, dus goedkoop, goedkoper, goedkoopst.

    Ergo niets dus want het mag en zal niets kosten.

    Zijn we alweer vergeten dat Mark R., op aandringen van het RIVM, voor een groepsimmumiteit wilde gaan en daar zijn ze nogsteeds mee bezig.

 2. LifeBuddy

  Nogmaals, Heel de wereld draagt mondkapjes en de ultra slinkse gaan gewoon de eigenwijze weg en gebruiken nederland als Proefkonijn. De slinkse hebben het buskruit uitgevonden.

  1. Peetjoh

   Nee hoor life das te veel eer voor links. Dat waren de Chinezen net als met corona.

 3. Peetjoh

  Wat ik al zei er is geen schaarste. Loodsen liggen vol winkels liggen vol. Alleen de regering schijnt schaarste te hebben. Ik denk in hun hoofd.

 4. Heras

  Na de massa immigratie is dit het grootste bedrog. Het kaalplukken van de bevolking voor de transitie; de eeuwige leugens over geldtransfers naar andere landen.

  Wat een schade is er aangericht. Ik kan er met mijn hoofd niet bij.
  Je zult zien, als dit voorbij is, verschuild het kabinet zich achter het advies van de rivm, en vica versa.

 5. Willem Bever

  Ondertussen……ik meen 2 weken na het telefoonnummer voorval tussen Baudet en de Jonge……nog steeds geen mondkapjes…..

  Volgens mij zitten ze in denhaag bewust op hun handen

 6. SubTec

  Voor mij een overduidelijk teken dat Rutte en zijn bende WETEN dat Covid-19 niet gevaarlijk is.

 7. inert

  Over de Nederlandse regering moet en hoeft niemand meer een woord vuil maken!
  Volgend jaar gaan we weer stemmen, weg met Rutte4!

 8. Neversaynever

  Onderzoeken tonen onomstotelijk aan dat in openbare ruimten en winkels het virus verspreid kan worden via aerosolen. Mondkapjes zijn dus cruciaal in het maatschappelijke leven en deze mondkapjes zouden dan ook op zijn minst aan burgers ter beschikking gesteld moeten worden als de zorg ze dan al niet wil. Maar we worden door ambtenaren geregeerd die inzetten op kuddeimmuniteit.

  1. fisufisu

   Onderzoek heeft ook aangetoond dat het buiten in de natuur beter is dan thuis zitten, er moet wel even normaal gedaan worden, als je alles op de mm² gaat bekijken krijgt men smetvrees, Nederlanders zijn echt vies van zichzelf en tegenwoordig ook anderen…

   1. kees cup

    “Onderzoek heeft ook aangetoond dat het buiten in de natuur beter is dan thuis zitten”.
    Heeft dat onderzoek waar u naar verwijst betrekking op de verspreiding van het corona virus.
    Of gaat het over “buiten in de natuur” in het algemeen, in dat geval is uw commentaar een beetje off topic.

 9. Kretoloog

  Tja, dat minister Hugo de Jonge een faalhaas is, weet iedereen nu wel. Na de verkiezingen volgend jaar kan hij weer onderwijzer worden, dat is zo’n beetje zijn niveau.

  (Sorry voor al de mensen in het onderwijs. Jullie doen echt wel zinvol werk. Maar minister is wat anders dan kinderen les geven).

 10. fisufisu

  Beide, dit kabinet is een rariteiten kabinet en de importeur is natuurlijk helemaal niet bezig met de gezondheid in eigen land, ik zeg allebei keihard aanpakken..

  1. Pijnstiller

   fisufisu meent dat het bedrijf maar op de overheid moet gaan zitten wachten en bankroet moet gaan. Ik weet niet of fisufisu een baan heeft? Zo ja, hoe denkt u dat hij iw salaris betaald?

  2. Bullshit16

   Fisufius
   ONZIN de enige die faalt is onze landverraders kabinet als het gemakkelijker is om die dingen en het buitenland te verkopen dan heeft hij gewoon gelijk onze overheid wil er geen moeite voor doen

 11. Bullshit16

  Heb het al eerder gezegt dat deze virus niks gevaarlijker is dan een normaal griepje anders hadden ze wel meer werk gemaakt om mondkapjes te krijgen hoe geloof waardig wil je het nog houden
  Deze landverraders kabinet werd vroeger tegen de muur gezet en nu komen ze overal mee weg
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Alfred Bentinck

   “Deze landverraders kabinet werd vroeger tegen de muur gezet”

   Bullshit heeft heimwee naar vroeger tijden.

 12. kees cup

  Veel oud politici en top ambtenaren krijgen in hun nadagen nog wel eens een commissariaatje, of ander leukigheidje vanuit het bedrijfsleven in de schoot geworpen.

  Ik begin mij af te vragen of sommige leveranciers genegeerd worden omdat anderen meer “bonuspunten” aanbieden.

 13. Alfred Bentinck

  Het FvD, voor al uw mondkapjes!

  1. Dippaz

   Hiddema ging vanmorgen gigantisch op zijn bek wat betreft de mondkapjes bij de technische briefing in den Haag. Blijkt dat de beste meneer uit Schiedam ook niet aan de voorwaarden kon voldoen. Veel te duur met de mondkapjes. Dus chromosoompjes niet te hard van stapel lopen.

  2. Racerfirst

   Rutte met rovers bende voor gevangenschap en lege zakken!!!

  3. Racerfirst

   Fvd gunt ons nog mondkapjes! Van Rutte kan je beter Covid19 krijgen !
   Er zijn zat kapjes maar overheid weigert ze hier te laten keuren!

 14. FJ

  Het dedaine ambtenarenbestel (D66 leden) beslist over deze mondkapjes, terwijl de meeste ambtenaren lekker thuis zitten en zorgwerkers zonder blikken en blozen aan het werk zetten met gevaar voor eigen leven.

  Wordt dit decadente ambtenarenstelsel straks ook aangesproken en verantwoordelijk gesteld voor de overleden en zieke zorgwerknemers en krijgen ze dan ook eindelijk eens de rekening gepresenteerd, zowel in eigen financieël en maatschappelijk opzicht.

  Zij missen de morele waarden en zouden niet meer van belastinggeld moeten kunnen leven.

 15. 56RdK

  Nu ook deze case dus!
  Ondanks dat we door Rutte c.s. dodelijk zijn én worden belazerd stijgt hij met zijn partij in de peilingen! Lijkt wel of het stemvee geheel zwakzinnig is geworden!

 16. blank

  Leugen na leugen. Cijfers, statistieken en grafieken klopt geen hout van. Het gaat er steeds meer op lijken dat het hele corona virus een grote hoax is. De waarheid komt steeds meer dichterbij, en Rutte met zijn assistentjes ,de Jonge en van Rijn als het RIVM worden hopelijk gestraft. De corona doden weten ze elke dag te vertellen maar de griep doden weten ze pas in het najaar. Er klopt helemaal niks van. Beleid en het virus.

  1. Alfred Bentinck

   “Het gaat er steeds meer op lijken dat het hele corona virus een grote hoax is.”

   Dat hoop ik ook, maar ik vrees van niet.

  2. Willem Bever

   Sterker nog flutte en cs moeten gestraft worden voor deze hele puinhoop

   1. Willem Bever

    en dan heb ik het niet over volgend jaar maart

 17. Vliegenvanger

  De regering Rutte is het slechtste wat Nederland overkomt tijdens het corona gebeuren. De media steekt Rutte veren in zijn reet, schroeven de peilingen gigantisch hoog op. Zodat het lijkt dat de Nederlandse bevolking Rutte prijst voor zijn inzet.
  Rutte loopt overal op achter, hij denkt dat hij er mee weg komt. Onnodig veel doden omdat alles in een tempo gaat van komt het vandaag niet dan morgen wel. Testen in Duitsland negeren, mondkapjes die zo genaamd niet goedgekeurd zijn. Alleen omdat de FVD dat geregeld heeft.
  Een corrupte kliek daar in Den Haag.
  Weg met Rutte 3.

  1. Alfred Bentinck

   “schroeven de peilingen gigantisch hoog op.”

   Vliegenvanger meent dat de peilingen zijn gemanipuleerd.

   Met zo’n bizarre mening plaats je jezelf buiten elke redelijke discussie en ik adviseer iedereen deze babbelaar niet serieus te nemen.

   1. Bullshit16

    Alfredje
    Wij moeten jij serieus nemen zeker jij kan alleen maar een andere na bleren lul

   2. Vliegenvanger

    Alfred als jij die peilingen gelooft ben jij net zo’n figuur als Rutte. De boel belazeren. Jammer dat je nog in sprookjes gelooft. Had je hoger ingeschat. 😬

 18. Tuinpaden

  De overheid zal wel wachten tot onze verzorgingstehuizen voldoende zijn uitgedund.
  Vroeger hadden we daar een oorlog voor, maar dit is veel netter.

 19. 56RdK

  Vandaag werd dus de reden van het negeren duidelijk!
  Ohhhhh waatttt gooooeeeedddd!

  Vrouwtje Edith Schippers moest financieel veilig worden gesteld! Zij mag de mondkapjes leveren! Typisch VVD. Integriteit is daar ver, héél ver te zoeken!

  En ook al is dat negeren en in zee gaan met Edithje ten gegaan van zieken en doden, how cares, hé Rutte! How cares!

 20. Racerfirst

  Mensen wordt wakker! Rutte onze messias?
  RIVM ons geloof?
  Ga eens goed kijken en lezen naar standpunten van overheid en de feiten!
  Mondkapjes? Die waren er wel maar overheid koopt alleen hier 100% gecertificeerd en lopen achter de feiten! Nog erger, 1 juni zijn CE gecertificeerde of hoger verboden in OV? Alleen lapjes die 0 werken mogen wel???
  Trouwens medische kapjes bestaan niet! Zijn allemaal mondkapjes verdeelt in klasses van beschermingsgraad!
  Onterechte angst voor schaarte overheerst!?

  1. Alfred Bentinck

   “ verdeelt in klasses van beschermingsgraad!
   Onterechte angst voor schaarte overheerst!?”

   Ik bedoel maar.

   1. Racerfirst

    Maw. Je wordt voor ” het lapje gehouden” omdat Rutte bende weer liegt! Oh nee, hij kan zich er straks niks van herinneren!
    En sterker nog, in OV ben je 1 juni in overtreding met een ” werkend kapje” ??? Dat is poging tot doodslag van overheid!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.