Burgemeester Rijpstra van Smallingerland tegen staatssecretaris Broekers-Knol: ‘Een azc is voor echte vluchtelingen, niet deze ruziezoekers!’

Burgemeester Rijpstra van Smallingerland – waaronder Drachten valt – heeft zijn handen vol aan het azc. De problematiek houdt maar niet op, zo gek wordt hij ervan dat van staatssecretaris Broekers-Knol eist dat ze in actie komt. Azc’s zouden er namelijk moeten zijn voor echte vluchtelingen, en niet dit soort ruziezoekers! 


Afgelopen maandag vond er een massale vechtpartij plaats in het azc in Drachten. De politie moest massaal uitrukken want er waren tientallen mensen bij betrokken. De burgemeester heeft het helemaal gehad met de mensen in het azc.

,,Er zou een dusdanig beleid moeten komen dat veiligelanders meteen teruggestuurd kunnen worden’’, vindt Rijpstra. ,,Want een azc is voor echte vluchtelingen, voor mensen die gevaar lopen in hun eigen land.”

“Daar komt bij dat veiligelanders vaker voor overlast zorgen en dat komt de beeldvorming met betrekking tot azc-bewoners niet ten goede’’

Rijpstra maakt een terecht punt, zolang de rotte appels en de uitgeprocedeerden asielzoekers keer op keer worden vertroeteld en ondertussen keer op keer de fout in gaan dan moeten ze gewoon terug worden gestuurd. Het is dan ook meer dan terecht dat de burgemeester onze staatssecretaris hierop aanspreekt. Zij moet namelijk de middelen aanbieden zodat de burgemeester de veiligheid kan bieden waar zijn gemeente recht op heeft.

De VVD heeft al jaren deze portefeuille in handen, maar in feite verandert er weinig. De vraag is dus of staatssecretaris Broekers-Knol het wel aandurft om hard op te treden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Jack Flash

  Knollie heeft het wiel opnieuw uitgevonden.

 2. Cootje

  Er zal er toch wel een vriendelijke tussen zitten .

 3. Cootje

  Ze kunnen toch altijd nog trein conducteur worden

  1. hans-e-pans

   Ze zouden ook altijd slager kunnen worden, per defenitie hebben/dragen er al veel een mes bij zich.

 4. Cootje

  Je zal maar elke dag maar aardappelpuree moeten eten , ik zou er een balletje gehakt bij doen van onze uitstekende varkens houderij

  1. Jack Flash

   Coot@ Ha ha ha!+++

 5. lotje

  Deze heks maakt ook overal een bende. Kan wel de vrouw zijn van kwiebus. Heeft ook nergens verstand van.

  1. fisufisu

   Vrouw van de aandoenlijke..

   1. Bertus bumperding

    @fisufisu
    Kan niet zijn schoonmoeder is dood geboren .

 6. Bullshit16

  Knol dat mens vreet geen donder uit ze is nog te lui dat ze voor de duvel danst hidema heeft haar al een keer aan de tand gevoeld de enige wat ze kon zeggen was eh eh eh dat soort klootjes volk moet ons land regeren diep triest
  Stem fvd of PVV zo dat ons land weer opgebouwd kan worden

  1. Michel Bloemkist

   Als het om klootjesvolk gaat zou ik mijn bek maar houwe als ik jou was

   1. Bertus bumperding

    Zozo .
    GEKKE willempie bezigt zich met grote mensentaal.
    Durf je dat buiten de deur ook willempie ?

   2. Bullshit16

    Michael
    Huilbaby ik weet het de waarheid is soms hard ga nu maar lekker verder bij mamma huilen

 7. LifeBuddy

  Maar, staatssecretaris Broekers-Knol en Burgemeester Rijpstra kunnen er toch wel een stuk of wat mee naar huis nemen, totdat ze uitgezet worden. We doen toch alles Samen. Of zijn het toch Huigelaars van de bovenste slinkse plank.

 8. NoDoubt

  Het feit dat de meesten al inTurkye vrij waren, houdt al in dat het geen vluchtelingen meer zijn. Het feit dat ze daarna met gevaar oversteken en verschillende landen doorkruisten, houdt in dat het geen vluchtelingen zijn. Het feit dat ze al een creditcard krijgen zonder adres, maakt ze geen vluchteling. Het feit dat er een heuse pendeldienst van ngo’s zijn die er miljoenen aan verdienen, en deze vluchtelingen al verschillende afrikaanse landen hebben doorkruist, maakt ze geen vluchteling. Dat NL bang is dat KLM nietmeer mag landen in Marokko en die KNOL niet ontvangt maakt ze nog geen vluchteling. Maar de kosten voor NL is meer dan 500 miljard. U betaalt dat.

 9. plakband

  De VVD is voor bestuurders die zijn bovendrijven wegens gebrek aan gewicht.
  Broekers-Knol is zo’n bestuurder die jarenlang ‘gewichtig’ heeft gedaan over punten en komma’s.
  Als er echt iets moet worden gedaan blinkt ze uit in incompetentie.

  Stemzeweg zodra het kan.
  Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

 10. Heras

  Hoe simpel kun je zijn; 95% is niet eens vluchteling. Dan heb je maar een paar azc”s nodig. Hoeveel staan er in nederland?
  Of zijn dit weer praatjes voor de buhne?

  Ondanks het dikke salaris, heeft het mensje Broekes niets gedaan. Dat hoeft ook niet, want ze is er alleen voor de sier.
  Als de vvd maar herkozen wordt…

 11. Drollevanger

  Weer de volgende miskleun van een vrouwelijke bestuurster.
  Dan begin ik me af te vragen of de dames in het algemeen wel zo geschikt zijn als leidinggevend bestuurslid van ons lieve landje.
  We zitten al met Olongren, Halsema, enz.
  Horen die mevrouwen eigenlijk achter een aanrecht, zoals een vooruitstrevend politicus in het verleden eens voorstelde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.