Cijfers blijven zorgwekkend! RIVM meldt 134 nieuwe doden en 1019 nieuwe besmettingen

De nieuwe dagcijfers van het RIVM zijn weinig opbeurend, weer meer dan 100 (gemelde) doden in de afgelopen 24 uur. Ook blijft het aantal geteste besmettingen opvallend schommelen. De mortaliteit blijft hierdoor angstvallig hoog, en de vraag blijft staan: waarom testen we niet meer? 

Het RIVM komt met een interessante kaart, we krijgen nu beter beeld van het aantal ziekenhuis opnames per stad/gemeente.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Kretoloog

  Aantal ziekenhuisopnames: daalt wel fors.

  Aantal doden: stijgt niet meer.

  Aantal besmettingen: valt niets zinnigs over te zeggen, omdat er heel selectief wordt getest.

  RIVM is overgeschakeld op zachtere kleurtinten in besmettingskaart (tot gisteren geel-oranje-rood, vanaf vandaag geel-groen-blauw)

 2. Boudewijn Hummelinck

  De cijfers bevestigen de prognose van het RIVM: we zijn er nog niet maar het Corna-virus is in Nederland duidelijk op z’n retour.

  Waarom is DDS niet goed in staat hoopgevend nieuws te melden over deze crisis?

  1. Bijenzwerm

   @boudewijntje het huistrolletje wil alleen maar positief nieuws .
   @boudewijntje duldt geen negatief nieuws of kritisch stukje over onze kabinet en het RIVM.
   @boudewijntje het huistrolletje leeft graag een totalitaire staat ,waarin alleen positief word gedaan over de overheid hmmmm.
   @biudewijntje het huistrolletje verlangt naar een man met het blok snorretje uit de 2e wereldoorlog..

 3. Beukman

  de vraag blijft staan: waarom testen we niet meer?

  Omdat de capaciteit nu eenmaal beperkt is. Roche draait al op vierdubbele capaciteit, maar Nederland is niet de enige afnemer.

  Verder is het allemaal veel te vroeg om te juichen óf bij de pakken neer te zitten: zowel in het tellen van het aantal besmettingen als het aantal doden zit zoveel ruis, dat je het alleen op de langere termijn kan bekijken.

  En als we dan straks weer alles mogen, slaat de tweede golf toe.

  1. Kretoloog

   Maar als die 2e golf komt, zijn er inmiddels weer voldoende met beide benen op de grond teruggekeerd, dat de regering niet opnieuw deze draconische, vrijheidsberovende maatregelen gaat afkondigen. Dan kunnen we de desastreuze effecten van de intelligente lockdown overzien. En concluderen dat de prijs veel te hoog is.

   1. Veteraan

    Mee eens, dit wordt een zooitje om het even plastisch uit te drukken.

   2. Beukman

    We zullen het zien, @Kreet.

 4. Bes Tolen

  Het meest duidelijk is dat de voorbereiding op een epidemie in Nederland zwaar onvoldoende was. Niet alleen in Nederland trouwens. De berichtgeving van de pers gaat nooit over de oorzaken van de brandhaarden in Europa. De conclusie moet steeds weer zijn, dat de belangen van de autochtone bevolking bewust achter gesteld zijn bij die van forse aantallen zieken uit Afrika (HIV patiënten bijvoorbeeld) in het bijzonder en de bevordering van immigratie naar Europa over het algemeen (bijvoorbeeld het horecawezen als immigratiemogelijkheid voor vreemdelingen van verre en het verzwijgen van ernstige misstanden, die de volksgezondheid schaadden). De huidige wijze van politiek bedrijven is te veroordelen. Dient dus vervangen te worden.

 5. Baco

  Welke cijfers zijn zorgwekkend?

  Aantal doden in week 11 van 2018 = 3733
  Aantal doden in week 11 van 2019 = 3227
  Aantal doden in week 11 van 2020 = 3182*

  Wees geen schaap, blaat een ander niet na, verzet je tegen deze machtsgreep!

  *Bron: CBS

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.