Column Jan Roos: Hatelijke Zembla-docu over Baudet toont vooral de breinrot van het Mediapark en Henk Otten

Ook columnist Jan Roos heeft de Zembla-docu over Thierry Baudet gezien. Hij is er hard over: het was een “bespottelijke” tv-uitzending, aldus Jan: “Zonder bewijs dingen roepen om een tegenstander schade toe te brengen.” Het geeft het “rot in het brein” van Hilversum aan. En ook in dat van appjesleverancier Henk Otten.

Niemand is perfect. Dat wisten we natuurlijk al, en dat geldt ook zeker voor Thierry Baudet. Ik draag hem en Forum voor Democratie een warm hart toe, maar ik zie en hoor ook wel eens dingen van hem waar ik commentaar op heb. En gelukkig maar, want als ik de perfectie vind in een mens – en al helemaal in een politicus! – zou mijn kritisch denken tot een stilstand zijn gekomen.

Ik ben in de luxe positie dat ik mijn kritiek op Thierry persoonlijk kan uiten via onder andere WhatsApp. Baudet is een persoon met – net als ik – een groot ego. En net als bij mij is commentaar bij hem een bron om jezelf te scherpen. Altijd vraagt hij wat ik precies bedoel en geeft hij mij soms ook gelijk. Dat is een gezonde manier van met elkaar om te gaan. Andersom is dat net zo. Thierry heeft kritiek op mij geuit waar ik veel aan heb gehad.

Wij denken over veel zaken hetzelfde. Ook zijn politieke denkbeelden stroken met de mijne en onze kijk op de samenleving is vrijwel identiek. Maar ik begrijp goed dat wanneer je bijvoorbeeld links bent commentaar op hem meer en heviger wordt. Hoe linkser, hoe minder raakvlakken, hoe meer kritiek. Dat is een natuurlijke reactie. Andersom is het namelijk net zo. Hoe linkser mensen zijn, hoe verder ik van hen afsta en hoe meer kritiek ik op hun denkbeelden heb.

Toch moet je oppassen dat kritiek op iemand hebben niet omslaat in platte haat, doorspekt met grove woorden. Al snel wordt het namelijk niets meer dan een ordinaire ruzie, waar men elkaar raakt waar men elkaar raken kan. Zo werd ik nog gisteren door iemand op Twitter een “kindermisbruiker” genoemd en een ander, nota bene een oud-leraar, schold mij voor “pedante kindmeppende vetlap” uit. Deze mensen kennen mij niet, maar gebruiken deze termen om mij aan te vallen, aangezien ze het niet met mijn gedachtengoed eens zijn. Ze zijn allebei dan ook uitgesproken links. Inhoudelijk slaat het natuurlijk nergens op, maar ze willen mij pijn doen. Puur omdat ik anders denk dan zij. Het glijdt als water van een eendenveer van me af. Het zijn uitingen van verwarde personen.

Het wordt pas ernstig als dit soort mensen zich journalist noemen en op dezelfde toon in de aanval gaan. Dat gebeurde gisteravond in het door u en mij gefinancierde NPO-programma Zembla. Thierry Baudet zou een Russische pion zijn, die door het Kremlin wordt aangestuurd. Dit zou blijken uit het feit dat ten tijden van het Oekraïnereferendum er op WhatsApp grapjes werden gemaakt over de steun van Poetin. Die grapjes, die ik als campagneleider van het referendum ook veelvuldig maakte, werden bij ons gevoed door berichten in de media. Zo zei de VVD toen al dat wij steun van de Russen ontvingen en stond dat als feit in dagblad Trouw. Later zou ook Joshua Livestro, die €200.000 van George Soros ontving voor zijn JA-campagne, toegeven dat hij de Kremlin-connectie had verzonnen, omdat hij niet erg succesvol was geweest om mensen te overtuigen voor het associatieverdrag te stemmen.

Het is natuurlijk een bespottelijke beschuldiging van Zembla. Zonder bewijs dingen roepen om een tegenstander schade toe te brengen. Het is even grof als tierende twitteraars, alleen nu vermomd als journalistiek. Het bleek de weggestuurde oud-penningmeester Henk Otten te zijn die Zembla aan de WhatsApp-berichten had geholpen. Otten stal van Forum en moest vertrekken. Sindsdien is hij de sweetheart van de mainstream media vanwege zijn aanvallen op Forum en Baudet. Daar geldt immers het dogma ‘de vijand van mijn vijand is mijn vriend’. Maar dat diezelfde media deze doorzichtige leugens als waarheid probeert te framen, in de hoop dat het beklijft bij mensen die volgende jaar mogen gaan stemmen, heeft niets meer met journalistiek te maken.

Helemaal als je weet dat Henk Otten vannacht naar onder andere Eerste Kamerleden van Forum het bericht stuurde dat ze nu in een Poetin-partij zitten, waarna hij afsloot met een smiley. Missie geslaagd, dacht Henk. Het geeft niet alleen het rot in zijn brein aan, maar ook die van het Mediapark. Kritiek is goed, maar dit was een met belastinggeld gefinancierde haatcampagne.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  “Thierry Baudet zou een Russische pion zijn, die door het Kremlin wordt aangestuurd.”

  Waar in de reportage werd dit precies beweerd? Kan Jan Roos een citaat geven?

  1. Vraagtekentje

   Meriadoc Brandebok?

   1. Meriadoc Brandebok

    Zeg het is?

  2. Boudewijn Hummelinck

   Klopt, dat verzon Janneman er zelf bij.

   1. Meriadoc Brandebok

    Als populistisch rechts de mond opendoet liegt ze al.

    1. macsjang

     Spruitjeslucht over links. Beforven, uiteraard. Fijn weekend

     1. macsjang

      Bedorven, uiteraard.

     2. TheTeringnator

      Bedoelt u beverven?

 2. Beukman

  Tjonge! Wat een walm van masochisme stijgt er op uit sommige van de stukkies die er inmiddels op DDS staan over die Zembla-docu.

  Zembla was hier en daar beslist tendentieus bezig, maar met name Roos en Bosch kunnen er ook wat van. Bosch haalt Pot, Mao en Stalin erbij als maat voor hoe erg die uitzending was, Roos is kennelijk zo verblind door plaatsvervangend zelfmedelijden dat hij allerlei dingen heeft gezien die er helemaal niet te zien waren.

  Nee Roos, Thierry is géén spion voor het Kremlin. Hij heeft echter wél banden met minder frisse werknemers van Putin, en wat ook duidelijk is: hij heeft zich door hen laten inpakken.

  1. Joshuak

   En de media en linkse partijen in de zak van communistisch China..

   Hoe kan het anders dat de meest afschuwelijke dingen in China wordt genegeerd terwijl hier alles politiek correct is? Segregatie, discriminatie, racisme, “no black stores” en ga zo maar door..

   En wat voor artikelen zie je in de media? “Wat kan Nederland van China leren” en bullshit als dat.

   Zo zie je dat racisme jullie helemaal niet geïnteresseerd.. Het gaat jullie enkel en alleen om ideologische overwegingen.

  2. Vraagtekentje

   Misschien zit hij wel regelmatig net als Halbe Zijlstra in de Dasja.

 3. lotje

  Maar dat wisten we al. Eens een VVDer altijd een VVDer. De vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Daarom kijken de normaal denkend mens niet naar de staatstelevisie. Alleen maar de linkse sukkels

  1. Vanduinen

   U kijken wel Tell Sell ?

  2. Dippaz

   En jij bent nog niet verder gekomen als het testbeeld? Als die rechtse kwallen een beetje tegengas krijgen weten ze niet hoe gauw ze het woordje links gebruiken staat standaard op hun toetsenbord.

 4. Maurits Dekker

  Als je de leugen maar vaak genoeg herhaalt wordt het vanzelf de waarheid.

  Hierboven de lijfspreuk van extremistisch links.
  Volkert van der Graaf is er ook ingetrapt.

 5. plakband

  Wat een vreselijke haatzaaiers zitten er bij de omroep.
  Hun haatzaaien is verpakt in mooie sociale termen.
  Maar andersdenkenden worden gewetenloos neergesabeld.

  1. Antihedo

   Gelukkig zitten bij deze site louter vriendelijke verdraagzame mensen die nooit een kwaad woord over de medemens spreken. Hier zou de publieke omroep echt een voorbeeld aan kunnen nemen.

  2. Schoutennl

   Bizar gewoon hoe eng. En ze komen er nog mee weg ook op het moment de meeste rechters zitten ook in hun kamp. Laten we hopen dat stemmen gaat helpen anders wordt dit nog een pittige klus om terug te draaien oudjes hebben zo hard gestreden voor onze vrijheid laten wij dat ook doen uit hun naam.

 6. Ritter

  Is het anders dan de haat hetze die tegen Pim Fortuyn werd gevoerd door de media?

  Of de haat hetze die tegen Wilders is gevoerd door de media?

  Of de haat hetze die tegen Trump word gevoerd door de media?

  Het overgrote deel van de media heeft een linkse agenda……………..en iedereen die een andere agenda heeft word gedemoniseerd door de media.

  Wat toen met Pim Fortuyn gebeurde , gebeurt nu met Baudet.
  ===============

  Even ter herinnering.

  Paul Frentrop schreef over de demonisering van Fortuyn o.a. het onderstaande:

  ‘De eerste aanslag op Fortuyn was karaktermoord.

  Die was al maanden gaande en werd met volle hevigheid ingezet, toen de Volkskrant op 9 februari een interview met Fortuyn publiceerde.

  De tweede aanslag was snel, gewelddadig en succesvol. De conclusie moet zijn: Het is in Nederland gevaarlijk om te zeggen wat je denkt. Het is een grote schande dat spraakmakend Nederland daar op deze bloedige manier op gewezen moet worden.’

  De tweede moordaanslag op Pim Fortuyn was snel, gewelddadig en succesvol. De eerste moordaanslag was langzaam, via de media en leek te falen. Over de tweede moordaanslag, die van 6 mei, toonde Nederland zich geschokt. De eerste – ideologische – moordaanslag was toen nog in volle gang.

  Zoals Khomeini de religieus gedreven emoties in het Midden-Oosten aanzwengelde door de Verenigde Staten tot de Grote Satan te bestempelen, zo hebben in Nederland politiek en media Pim Fortuyn gedemoniseerd.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Ritter probeert wanhopig de aandacht af te leiden door over Fortuyn te gaan wauwelen.

   1. Peetjoh

    Zeg maar wat jij altijd doet als het over iets anders gaat dan amerika. Dan roep jij weer Trump. Of je nou rechts of links een frustratie hebt, het blijft een frustratie. Dus je staat gelijk aan Ritter.

   2. AS210854

    Bh als jij de link hier in niet kunt zien doordat je niet verder kunt denken als de linkse onbenul kliek, reageer dan niet.

   3. Schoutennl

    Het al wauwelen benoemen is zwaar respectloos en toont hoe jij denkt over de aanslag op pim. Dat zegt weer genoeg. Mensen aub stem dit soort mensen weg en stem fvd. Dit zijn gevaarlijke mensen. Je mag het totaal oneens zijn met iemand maar als het ok is om tegenstanders van jou eigen politieke voorkeur af te knallen is het einde zoek. Laten we strijden voor onze vrijheid.

  2. Beukman

   “Ritter
   Men kan inderdaad concluderen dat de aanhangers van Baudet het liefst zouden zien dat iemand hem een kogel door het hoofd schiet, zodat ze hem op het schild kunnen hijsen als hun martelaar. Dood heeft hij voor hen immers meer waarde dan levend, dat hebben we bij Fortuyn ook gezien.
   Roos en vooral Frits Bosch doen in feite verkapte oproepen om een aanslag op Baudet te plegen.

   1. Ritter

    @Beukman

    Twee en een half uur demonisering van Pim Fortuyn

    Zo ging het toen ………..en zo gaat dat nu.

    h**ps://www.dumpert.nl/item/6590769_9710a9e4

    1. Beukman

     @Ritter
     In het geval van Baudet overstemt het verlangen van zijn aanhangers naar zijn dood dat van zijn tegenstanders. Frits Bosch schroomt zelfs niet om the Killing Fields, Stalin en Mao erbij te slepen.

     1. Boudewijn Hummelinck

      “ Frits Bosch schroomt zelfs niet om the Killing Fields, Stalin en Mao erbij te slepen.“

      Inderdaad, die man spoort echt niet meer.

     2. Beukman

      Hysterische hyperbolen zijn het nieuwe stijlmiddel op rechts, tegenwoordig.

   2. Schoutennl

    Nog eve. Echt verbazinkwekkend hoe bepaalde anti fvd mensen denken. zou jan roos ze mond moeten houden en het maar moeten laten gebeuren anders roep je op tot moord op baudet. Typisch facistisch denken dit. Mensen stem fvd aub massaal strijd voor onze vrijheid en verlos ons van dit soort types.

 7. Boudewijn Hummelinck

  Jan Roos probeert wit te wassen wat met stront is vervuild en schuwt daarbij platte leugens niet. Mogelijk hoopt hij daarmee een Kamerzeteltje te verdienen.

  Het FvD begint steeds meer op een maffia-organisatie te lijken.

  1. Kretoloog

   Walgelijk, dit comment van BH.

  2. Bullshit16

   Ach ach boudewijntjje heb je net bij de vorige bericht een berichtje geschreven
   Lamlul jij maakt van de waarheid een leugen
   Blijf lekker de andere kant op kijken wand verder met je gezever kom je niet

   1. Dippaz

    wand????

  3. Schoutennl

   Nee hij geeft aan dat als joirnalisten onwaarheden verkondigen, er mensen (welke denken slim te zijn maar dit in werkelijkheid totaal niet zijn. Kunnen ze niets aan doen verder) zijn die het gaan geloven.
   Mensen stem fvd. Dit moet een keer gaan stoppen. Zie de denkwijze van deze mensen dat is gewoon gevaarlijk zo is het facisme begonnen zoek het op en vergelijk met het huidige “links” het is geen menings verschil meer.

 8. Kretoloog

  De laatste zin in de column van Jan Roos vat de hele affaire Baudet-Zembla perfect samen: “Kritiek is goed, maar dit was een met belastinggeld gefinancierde haatcampagne”.

  Een haatcampagne, afkomstig van de linkse media. Dat is niet voor het eerst. We zagen het in 2002 bij Pim Fortuyn, het kostte hem zelfs zijn leven. We zien het nu al bijna 15 jaar bij Geert Wilders, die niet meer zonder beveiliging over straat kan. En deze methode van haatzaaiende en demoniseren wordt door Zembla opnieuw van stal gehaald tegen Thierry Baudet. Met een uiterst kwalijke rol van de rancuneuze Henk Otten, door Jan fijntjes aangeduid als ‘sweetheard’ van de media.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Otten sprak in de rapportage de waarheid, onderbouwde dat zorgvuldig en toonde zich op dit punt integer en consequent.

   Ik snap de paniek in de FvD-gelederen maar Otten deed wat van een goed staatsburger mag worden verwacht.

   1. Kretoloog

    Blijft een feit dat Otten het TV-programma heeft getipt. De man wordt gedreven door diepe gevoelens van rancune jegens Baudet.

    O ja, het bezit van een NSB-mentaliteit beschouw ik niet als onderdeel van goed staatsburgerschap.

    1. Boudewijn Hummelinck

     Nee, Otten heeft niemand getipt, hij heeft vragen naar eer en geweten beantwoord.

     1. Boudewijn Hummelinck

      Overigens, als hij Zembla wel had getipt zou ik dat beschouwen als een vertoon van oprecht staatsburgerschap. Het gaat hier om weinig minder dan levensgevaarlijk landverraad.

     2. Rammstein

      Boudewijn is helemaal niet in staat om vast te stellen of Otten vragen naar eer en geweten heeft beantwoord.

      Binnen zijn agitprop past deze beslistheid. Maar het is slechts zijn onderbuik die borrelt.

     3. Rammstein

      Hysterische Hummelinck trekt langzamerhand aan het kortste eind en staat eigenlijk alleen in zijn Baudet-hetze: zelfs Beukman, Piet51 en Meriadoc geven gematigde reacties af.

      Dan maar vol op het orgel, denkt hij in zijn wanhoop: “Het gaat hier om weinig minder dan levensgevaarlijk landverraad.”

      Hoe krijg je het uit je toetsenbord.

     4. Beukman

      @Rammstein
      Jouw reactie is wat moeilijk te plaatsen door of met een andere reactie van jou vandaag, waarin je Meriadoc een rabiate linkse volgeling noemde. Welke van deze twee reacties moeten we serieus nemen?

     5. Beukman

      @Ramm steint:
      Boudewijn is helemaal niet in staat om vast te stellen of Otten vragen naar eer en geweten heeft beantwoord.
      Binnen zijn agitprop past deze beslistheid. Maar het is slechts zijn onderbuik die borrelt.

      Als ik jou was, zou ik die uitzending toch even gaan terugkijken. Ik neem aan dat je daar in het buitenland wel de mogelijkheid toe hebt, met een VPN of zo? Je zult dan met eigen ogen kunnen zien dat Otten met een paar onweerlegbare bewijzen komt.

      npostart.nl/zembla/16-04-2020/BV_101396314

    2. Sleipnir

     Dan kunnen we jou ook wel aangeven en laten we nu eens precies weten waar je woont.

     1. Peetjoh

      Nee nou worden we bang.

   2. Schoutennl

    Hahahahah hou toch op.vergeet niet dat otten de mede oprichter was van fvd en dus die stabdpunten ook heeft. Nu het een vijand van fvd is moet je hem niet direct je vriend maken (staat een mooi stuk over in het artikel toevallig) dit is duidelijk een vraak actie van otten niets integers aan en land verraad krijg je echt geen medaile voor maar in tijden van oorlog de kogel.

 9. Bullshit16

  Jan roos goed stukje
  Het word tijd dat er verkiezingen komen weg met die landverraders kartel partijen
  Laat fvd en pvv nederland maar weer opbouwen dan zijn we ook heel snel van die smerige linkse staatsomroep en staatszenders af dan krijgen we weer het echte geluid en met echte journalisten te maken weg met deze nep journalisten beunhazen zijn het die door Brussel Word betaald
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Boudewijn Hummelinck

   Baudet gedroeg zich inderdaad als een landverrader, Bullshit.

 10. Ritter

  Twee en een half uur demonisering van Pim Fortuyn

  Zo ging het toen ………..en zo gaat dat nu.

  h**ps://www.dumpert.nl/item/6590769_9710a9e4

 11. bas van der bijl

  Baudet noemt op GS zo’n beetje alle kamerleden landverraders, en is dat dan geen demoniseren volgens de discipelen van B. Komen weer aanzetten met Fortuyn. Vervolgens iedereen die B kritisch benaderd voor aanzetten tot moord beschuldigingen. Dit is ernstig en B. wordt belachelijk gemaakt En ik ben geen GS adept.

  1. Schoutennl

   Baudet noemt helemaal niemand landverraders dat maak jij er zelf van als iemamd met jou standpunten maar enige kritiek krijgt. Typisch voorbeeld van links gedrag trouwens al noem ik het liever facistisch

 12. bas van der bijl

  Jan Roos vind ik een schreeuwlelijk die hier aandacht mee genereert . Heeft ook een onuitputtelijke duim.

 13. Peetjoh

  Half Nederland heeft breinrot. Altijd dat links of rechts ’t blijft dom gelul. Ik ben niet links of rechts ik ben een Nederlander en er trots op. Ik ben voor betere zorg voor betere scholing beter openbaar vervoer voor een beter milieu. Maar ik ben ook tegen buitenlanders tegen imigratie tegen open grenzen tegen de euro terwijl ik gewoon van Europa hou hoor mijn continent. Dus niks links of rechts gewoon een mens. Dat hele links of rechts is enkel en alleen om te verdelen. In te echte wereld bestaan linkse of rechtse mensen niet eens iedereen heeft namelijk zogenaamde linkse of rechtse wensen. Het is van de gekke om een beter milieu aan links te koppelen en anti imigratie aan rechts. Want ook antie immigranten houden van de natuur.

  1. Schoutennl

   Helemaal eens. Maar helaas is dat ook een truck van “links” anders denkende een stempel rechts geven en dat direct koppelen aan racisme en nazis. Ik had altijd exact dezelfde mening als u. Echter inmiddels helaas van mening dat er ook iets tegen gedaan moet worden. Gelukkig kunnen we nog stemmen om het evenwichtbterug te brengen. Er is niets mis met andere meningen van mensen echter als ook rechters proberen andere meningen dan die van “links” te onderdrukken en journalisten scholen etc dan moeten we het probleem niet meer onderschatten en er zoveel als mogelijk weerstand tegen bieden. Nu gaat dat veel eenvoudiger dan als er nog meer macht daar ligt. Hopelijk is het nog te remmen.

 14. Michael M

  Hoe linkser mensen zijn, hoe verder ik van hen afsta en hoe meer kritiek ik op hun denkbeelden heb. Ik ook Jan. Dan mag ik wel homo zijn, maar ik heb een hekel aan een aantal domme linkse figuren en vooral van die valse linkse pisnichten. Sorry hoor, maar ik wordt een beetje doodziek van dat modder gooien hier door een aantal dat elke keer maar weer van die nare reacties hier plaatsen. Groei eens op, wees niet zo verwijfd. Schrijf eens volwassen. Al die herhalingen van elke keer hetzelfde zinnetje populisme. Kots ervan. Ga je nou eens druk maken over hoe die Corona virus zich heeft verspreid wereldwijd of wees eens dapper en vertrek naar de landen in de wereld waar echt wat aan de hand is en mensenrechten massaal worden geschonden. Hier gebeurd niets. Hier zitten enkelen van jullie op alles te schijten. 1 scheet laat iemand hier en het is direct weer rasisme en populisme. Kap eens verdomme. Groei op.

  1. Schoutennl

   Een verhelderende reactie voor mij. Precies dat . Hou toch op over racisme als er niets aan de hand is etc etc om moe van te worden maar erger nog het begint gevaarlijk te worden. Rechters en journalisten staan in hun macht.

 15. Michael M

  Prettig, zo voel ik mij ook. Geen links en geen rechts. Dat gezeik elke keer over populisme wat er niet is. Wat er wel is, zien die blinde kippetjes niet. Ze zijn nooit verder geweest in de wereld dan thuis, in de disco of bij vriendjes. Leer de wereld kennen, ga naar Iran en vecht voor de mensenrechten daar……

 16. Paardenmiddel

  Het is wachten op de eerste ruzie in de partij van Otten. Dit clubje krijgt geen aanhangers en zal dezelfde kant opgaan als Denk. Het was niks en het zal niks worden. Over vijf jaar bestaan ze waarschijnlijk niet meer.

 17. Schoutennl

  Mensen onthoud deze reacties van “links” als je kunt gaan stemmen.hier zie je prima voorbeelden van hoe links denkt. Stem aub fvd voor het nog verder escaleerd. Het gedrag van “linkse” kiezers is het meest te vergelijken met facisten. Oh jee alsnje een andere mening hebt of zoekende ben in je voorkeuren. Er is volgens hen maar 1 waarheid en dat is die van hun. Alles wat ervan afwijkt moet gestraft worden. Als hun nog meer macht krijgen gaan ze er wetten voor maken en wordt het een pittige strijd om onze vrijheid weer terug te winnen. Stem aub fvd en voorkom erger.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.