Column Jan Roos: Rutte wil Ramadan gebruiken om moslims zich aan coronabeleid te laten houden… kleine kans!

Jan Roos ziet in het jaarlijkse begin van de Ramadan een terugkerende traditie in pavlovreacties: openbare bestuurders die zich in allerlei bochten wringen om moslims maar een fijn vasten te wensen, en rechts die direct wijst op een gebrek aan dergelijke gelukswensen bij christelijke feesten. Toch meent Jan het op bescheiden wijze te moeten opnemen voor de premier: “Het is een verkapte oproep of moslims zich nou eindelijk eens een keer willen schikken naar de eis van de overheid om elkaar niet op te zoeken.”

De ene pavlovreactie na de andere pavlovreactie gisteren op Twitter. Het begon met de prettige Ramadanwensen van de premier. Moslimfeestdagen hebben een streepje voor bij bewindslieden: ze buigen graag naar het oosten om de islamitische Nederlander succes te wensen met een maand lang overdag geen eten, drinken, roken en seks. Een achterlijke en medisch gevaarlijke traditie, waar de toch al licht ontvlambare gemeenschap zichzelf geestelijk en lichamelijk zo uitwoont dat ze daardoor nog sneller geprikkeld raken.

De volgende pavlovreactie is van rechts, zoals die van ondergetekende, door even terug te scrollen naar de laatste Christelijke feestdag in de timeline van de minister-president, in dit geval Pasen. Of je nou wel of niet kerkelijk bent ingesteld, het Paasfeest is onderdeel van de Nederlandse traditie en wordt door vijwel alle Nederlanders gevierd. Er was geen enkele Paaswens van Mark Rutte te vinden. Wel dat hijzelf naar een kerk ging, een week voor Pasen, maar er werd niemand iets vrolijks, fijns of prettigs gewenst.

De pavlovreactie op deze pavlovreactie is dat ik dat dan op Twitter zet. Met de vraag waar dan zijn Paaswens voor Nederlanders was, als-ie zo graag mensen prettige feestdagen wenst. En ook dat veroorzaakte weer de zoveelste pavlovreactie bij linkse twitteraars die mij, op z’n zachts gezegd, een sukkel vonden dat ik me met die soort pietluttigheid bezig meende te moeten houden. Het was natuurlijk ook racistisch en islamofobisch om op te merken dat de premier moslims wel een fijne feestmaand wenst, maar Nederlanders dus niks.

Is onze premier de islam nou weer aan het pleasen en kunnen wij autochtonen het uitzoeken of zit er iets anders achter? Laten we zijn twee tweets eens erbij pakken: “Deze week begint de ramadan. Een bijzondere tijd voor moslims over de hele wereld. Dat families en vrienden nu niet bij elkaar kunnen komen voor gebed en dagelijkse iftar is moeilijk. Ik sprak imams en het bestuur van een moskee over hoe hun gemeenschap omgaat met deze situatie.” En: “Ik wens alle moslims in Nederland een goede en gezonde maand en vraag jullie om ook deze periode thuis door te brengen. Hoe moeilijk het ook is, houd je ook tijdens de ramadan aan de voorschriften. Alleen samen krijgen we corona onder controle. #ramadanmubarak

Na het lezen van deze tekst zie je wat werkelijk in de berichten verschuild zit. Het is een verkapte oproep of moslims zich nou eindelijk eens een keer willen schikken naar de eis van de overheid om elkaar niet op te zoeken. Juist in wijken waar voornamelijk allochtonen wonen wordt het coronavirus nauwelijks serieus genomen. Ze volgen immers geen Nederlandse media en de Nederlandse overheid wordt per definitie gewantrouwd. Daarnaast ligt alles in handen van hun god, dat zeggen ze immers dagelijks meerdere keren.

Dus Rutte probeert niet alleen te slijmen, hij probeert ze iets aan hun verstand te brengen. De kans dat het lukt is overigens bijzonder klein.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Alfred Bentinck

  Elk stukje van Jan Roos vervult me weer met dankbaarheid over het feit dat deze flapdrol geen Kamerlid is geworden.

  1. Eindbaas

   En nu maar wachten op de boze reacties, niet waar, Alfred?

   1. Alfred Bentinck

    Instemmende reacties zie ik liever, beste Eindbaas.

    1. Maks

     Alfred Fallus Bentinck?

  2. Balkebrij

   @alfredje vanuit de AFP in Den Dolder had geluk ,dat precies toen hij mocht op de gezamenlijke huiscomputer ,hij als eerste kon reageren op een artikel zodat hij trots bovenaan staat.
   @alfredje proficiat het is je gelukt ,van mij mag je weer een glaasje ranja ,wel zonder prik ,anders ga je boertjes en scheetjes laten.

   1. Original NL

    Alfred de wc vlieg komt de boel even onderschijten en is dan weer weg.
    Een grotere flapdrol als hij kom je niet tegen.

  3. Pijnstiller

   Hé alfred deze week vaseline in de bonus bij AH.
   Kun je mooi combineren met op de kleintjes letten

   1. Alfred Bentinck

    Je lijkt een ervaringsdeskundige, Pijnstiller.

    Maar kun je ook nog over iets anders praten dan seks met kinderen?

    1. Maks

     Alfred Fallus Bentinck?

     “(…) warme gevoelens voor kleine kinderen…”

     1. Alfred Bentinck

      Daar hebben we de volgende stumper met p*doseksuele problemen.

      Vermoeiend.

  4. LifeBuddy

   alfred de wcpotbrillelikker wil natuurlijk Niet weten of na de rammedan als de ziekenhuisopnames weer door het dak gaan, hoeveel rammedammers in de ziekenhuizen liggen.

  5. Dippaz

   Maar ja Jan Roos zijn moeder heeft ook wel eens gezegd had ik hem maar doorgeslikt. Was beter voor hem geweest en de samenleving.

 2. fusilier

  Moslims , ramadan, het blijft een gevaarlijke mix.

  1. Pijnstiller

   enige voordeel is overdag ook geen seks, kunnen meisje overdag veilig over straat

 3. Adriaanv

  Jan, je hebt gelijk. Er wordt erg makkelijk overheen gestapt dat christenen hun paasviering en kerkdiensten moeten missen.

 4. JFU

  Moslims hebben bij onze extreem linkse regering een flinke streepvoor.
  Bij het NOS journaal wordt uitgebreid melding gemaakt over de ramadan, hoe geweldig dit is….
  Elk uur opnieuw. Over christelijke feestdagen…..Niets.!

  1. Dippaz

   Ja en het rare ze zijn massaal in de jaren zestig door dat rechtse tuig naar Nederland gehaald. Leer de geschiedenis kennen. Kom je nog tot rare inzichten.

   1. Original NL

    Rechts ziet gelukkig in dat dat een grote fout geweest is.. links/vvd daarentegen kruipt voor het noordafrikaanse moslim tuig.

    1. Original NL

     En natuurlijk heeft Jan weer volkomen gelijk…

     1. Maks

      Hilarisch, te denken dat je in de islam een voet aan de grond krijgt door alvast op je rug te gaan liggen.

    2. Dippaz

     Toch jammer dat jij de geschiedenis niet kent. Maar ik neem dat rechtse tuig dat niet kwalijk want die kijkt toch niet verder als hun rechter achterzak.

     1. Rammstein

      Dipasss is een nieuw, goor tro*lletje dat niet veel verder kan kijken dan zijn linkse neus lang is. Gelukkig is dit soort nitwits geen lang leven beschoren op DDS: ze hameren op een geschiedenis die ze zelf niet kennen.

   2. Alfred Bentinck

    De Massa-immigratie is inderdaad het resultaat van rechts beleid.

    1. Balkebrij

     @alfredje is alweer van de schrik bijgekomen van net even in de gemeenschappelijke woonruimte waar de algemene huiscomputer staat in de AFD.
     @alfredje is met zijn hoofd bij de komst van zijn broertje @wesley morgen..en tikt er zonder bij na te denken op zijn toetsenbordje.
     @brenda dringt aan bij @alfredje ,ik wil ook reaguren op dds net als jij @alfredje.
     @alfredje word boos en steekt een vinger in haar oog ,de groepsleider grijpt in met de kalmeringsspuit en zegt helaas @alfredje naar je kamer en nu even geen dds ,waarop @alfredje begint te huilen.

    2. Heinz

     Dat is correct. De allereerste arbeidsmigranten werden hier glorieus onthaald. Werkten hard spaarden goed en kijken nu terug op een pensioen, aow. Meer reclame kan er in het thuisland niet gemaakt worden om ook die stap te maken.r4

    3. Brenda Welsh

     De nazaten van deze migranten die hun gegeven kansen met beide handen aangegrepen hebben werken nu ondermeer in de ziekenhuizen als arts, verplegers. Zij zijn de kanjers die meer dan 40 u pw week werken om Corona te bestrijden. Dat wordt wel een vergeten.

     1. Dippaz

      👍👍

  2. Mart

   Regeerders hopen zo hun lege kop op hun vette romp te houden als de dag X aanbreekt.

 5. Meriadoc Brandebok

  Ik kan me nog herinneren dat Jan Roos meende dat het verdrag met Oekraïne tot een EU-lidaatschap zou leiden.

  Het is inmiddels 2020 en Janneman bleek er keihard naast te ztten.

  1. Rammstein

   Meriadoc Druiloor dacht gisteren nog dat Albanie geen kandidaat-lidstaat voor de EU was, terwijl dit al sinds 2014 een feit was.

   Maria bleek er weer keihard naast te zitten.

   1. Original NL

    Als je zo diep in ruttes ass en/of met je kop in het zand zit hoor je ook niets natuurlijk.

   2. Meriadoc Brandebok

    @Rammstein

    Nee, ik schreef dat Albanië geen kandidaat-lidstaat was voor de eurozone, waarin ik gelijk had.

    1. Rammstein

     De tweede keer dat je over dit onderwerp gecorrigeerd moet worden deze week, Meriadoc. Sla je wel eens wat op in je geheugen?

     “Op 24 juni 2014 werd Albanië officieel voorgedragen als kandidaat-lidstaat van de Europese Unie. In juni 2018 namen de ministers van buitenlandse zaken van de EU-landen een voorlopig besluit dat een jaar later de toetredingsonderhandelingen konden beginnen.”

     1. Meriadoc Brandebok

      Een kandidaat-lidstaat van de EU is niet direct een kandidaat-deelnemer van de EMU (hoewel zij op termijn wel geacht wordt zich te kandideren). Daarvoor dient zij eerst nog te solliciteren. Maar die criteria daarvoor zijn enorm streng: Polen en Hongarije hebben nog steeds de Euro niet, terwijl ze in 2004 zijn toegetreden tot de Europese Unie.

      In theorie is het niet onmogelijk een zwakkere economie tot de EU toe te laten. Nadat de Sovjet-Unie ineenstortte vernietigden sattelietstaten als Polen en Hongarije de planeconomie en kopieerden de West-Europese markteconomie. Die landen staan er beter voor dan ooit. Zij wilden net zo welvarend als het Westen worden en is hard op weg.

      Dat ligt, vanzelfsprekend, anders bij het toetreden tot de Eurozone. Maar daar zitten dus die strenge voorwaarden aan.

 6. 56RdK

  Ja, de zwakzinnigen in dit land kruipen voor de islam! Geheel volgens onze grondwet krijgt deze verschrikkelijke ideologie hier alle ruimte en faciliteiten. Net zo als het zo’n 80 jaar geleden eraan toeging met de opkomst van de nazi’s.

  Maar Jan, voor de ‘soepsidie’ en alle andere verkrijgbare uitkeringen en toeslagen weet dat islamvolk wél alle wegen hier te vinden, hoor. De fraude daarin is dan ook talrijk! Fraude, die door wetgeving bedacht door zwakzinnigen in dit land, niet effectief is aan te pakken.

  En oh ja, VVD en o.a. de KVP haalden dat islamvolk hierheen voor tijdelijke basis, Den Uyl haalde ze met familie en al voorgoed binnen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.