Column Ozair Hamid: Waarom hebben we een publieke omroep als die niet onpartijdig is?

De NPO heeft gefaald. Op politiek, journalistiek en moreel vlak is de linksgeoriënteerde publieke omroep failliet. Het had geen bestaansrecht, heeft geen bestaansrecht en zal nooit bestaansrecht hebben. Belastinggeld aanwenden om vervolgens een haatcampagne te lanceren tegen een bepaalde ideologie is immers niet zuiver.

€850 miljoen kost de Nederlandse Publieke Omroep de Nederlandse belastingbetaler per jaar. Zo’n €95 per jaar per werkende. Zelfs een Netflix abonnement, met veel meer kijkmogelijkheden, is goedkoper. Maar de NPO daagt ons op intellectueel niveau uit, en brengt ons kwalitatief nieuws – hetgeen de commerciëlen ons niet zouden brengen(!). Het tegendeel is echter waar, zo liet het ‘onderzoeksjournalistieke televisieprogramma’ Zembla ons zien op BNNVARA. Er werd geïnsinueerd dat Baudet een Russische pion zou zijn, omdat hij een aantal opvattingen zou hebben verkondigt, die het Kremlin ook met enige regelmaat zou uitdragen. Bewijzen – die worden verwacht van een journalistiek programma – waren er niet, suggesties hooguit. De aflevering was een grove schending van de journalistieke ethische normen, opgesteld door de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Sancties op het overtreden van journalistieke normen zouden moeten worden opgelegd opdat hieruit een les kan worden getrokken; geen bewijs? Dan geen claim. Anders is het slechts een ordinaire roddel, net zoals de Zembla-uitzending over Russische connecties van Baudet.

Op politiek vlak is de NPO – zoals men heeft mogen observeren – niet neutraal. Partijen die de invloed van de mens in recente klimaatverandering relativeren zijn ‘klimaatontkenners’, Fox News is een ‘propagandazender van het Witte Huis’ en de lichte stijging van de gemiddelde wereldwijde temperatuur is een ‘klimaatcrisis’. Ervan uit gegaan wordt is dat 75% van de journalisten links zijn, maar bij de NOS-redactie zal dat percentage hoogstwaarschijnlijk de 90% aantikken. En dat is in principe niet erg zolang meningen en feiten worden gescheiden, maar dat is helaas niet het geval. Het forceren om mensen te betalen voor linksgeoriënteerd nieuws is immoreel. Het heffen van meer belasting dan absoluut nodig is immers gelegaliseerde roof, aldus Calvin Coolidge. De progressieve NOS-redactie is niet een noodzakelijk onderdeel van de maatschappij – waarom dan mensen arresteren, die er geen gebruik van maken, als zij weigeren te betalen voor de NPO?

Omdat volksvertegenwoordigers de NPO nodig hebben. Om hun gebruikelijke verhaal te doen, terwijl verhalen aan de rechterzijde van het politieke spectrum in zo’n daglicht worden gezet, dat rechtse partijen er last van ondervinden. Heel toevallig wordt de SP bijvoorbeeld niet onderzocht voor banden met Hamas, een Palestijnse islamitische terroristische organisatie, terwijl dit vele malen problematischer is dan de zogenaamde Russische connecties van Thierry Baudet.

Het alternatief, omdat klagen toch niets bijdraagt: investeer in het onderwijs, verlaag het belastingpercentage van de 2e schrijf van de inkomstenbelasting, en verlaag de AOW-leeftijd. €850 miljoen is veel geld, spendeer het dus op de juiste manier. De jeugd, de werkenden en de ouderen, of de publieke omroep?

De keuze is snel gemaakt.

Volg mij op Twitter.

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zegt DDS: doen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. FJ

  Ik pleit al ik weet niet hoelang voor het opheven van de NPO, omdat ze niet onafhankelijk, partijdig en alleen voor de linkse parochie prediken.
  Maar wel allemaal met een Porsche, SUV of Tesla naar huis.
  Salonsocialisten, die exact weten, hoe anderen zich dienen te gedragen.

  In deze tijd blijkt hoeveel zij voorstellen, drie x niets, als je dat vergelijkt met bouwvakkers, leraren en ziekenverzorgers. Maar wel de grootste boterham opeisen.
  En dat allemaal van onze belastingcenten.

  De geschiedenis zal uitwijzen, er is een tijd van voor en er is een tijd van na de coronacrisis.
  Wij weten die mensen dan te waarderen die daar recht op hebben en die mensen die het alleen van een goede babbel moeten hebben zijn dan uitgescheten.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Uiteraard schrijft het fascistische handboek voor dat media die niet onwelgevallige feiten naar voren brengen dienen te worden verboden.

   1. CLoVis

    @lamlul

    Het fascitische handboek
    wat jij uiteraard uit je hoofd kent…

   2. Bolland

    Heeft u geblowd?

    1. Boudewijn Hummelinck

     Nee, maar steek er lekker zelf eentje op, Bolland.

     1. Bolland

      Oh bedankt wat vriendelijk

  2. lotje

   De normaal denkend Nederland kijkt allang niet meer naar de staatstelevisie en prikken allang overal door heen. Ikzelf heb al 1,5 jaar geen abonnement meer op de tv. Het bestuur zijn potten en homo’s en is vriendjes met Den Haag . En daarom bestaat de staatstelevisie nog.

   1. Hendrik_Groen

    Aha, een homohater

    1. Seneca

     @hendrik groen
     ik beschouw de manier van ‘liefde bedrijven’ tussen mannen als afstotelijk en ronduit smerig. bovendien de middelen die men gebruikt, om die openingen te openen die slechts geopend worden om zich te ontlasten en zodoende gebruikt worden om zich seksueel te ontladen, zijn zeer gevaarlijk voor de gebruiker. ben ik nu een homo hater?

     1. Rammstein

      Nee Seneca, je bent geen homohater, daar ben je te eerlijk en recht-door-zee voor. Ik ben hetero en dat bevalt me prima. Maar ook iedereen die van een ander mens houdt -welk geslacht of geaardheid die ook heeft- wens ik alle geluk en vrede toe. Ieder mag zijn of haar leven inrichten naar eigen voorkeur, zolang een ander niet geschaad wordt. Hoe de fysieke liefde bedreven wordt is niet echt van belang zolang twee mensen daar van genieten.

     2. Boudewijn Hummelinck

      “bovendien de middelen die men gebruikt, om die openingen te openen die slechts geopend worden om zich te ontlasten en zodoende gebruikt worden om zich seksueel te ontladen”

      De obsessieve belangstelling van sommige ‘heteroseksuelen’ voor de details van de techniek van de homoseksuele praxis is voer voor psychologen.

     3. Balkebrij

      @boudewijntje heeft het niet zo op heteroseksuelen.
      @boudewijntje heeft de voorkeur voor p#dof!Elen zoals hij.
      @boudewijntje steunt de p€dopartij Martijn door dik en dun.
      @boudewijntje zijn beste mattie Nelson m.is helaas 2maanden geleden al opgepakt ,dus boudewijntje heeft nu minder filmpjes en plaatjes te bekijken.
      @boudewijntje behoort tot de categorie ultra lowlife.

    2. evil knievel

     Die knakkers die heaumeaus van n gebouw afflikkeren,die vriendjes van u,die heaumeaus & vrouwen met kinderen in de bek tuften & die bontkraagjes die Heaumeaus met n betonschaar de tanden uit hun gezicht slaan(die tvllg in de binnenzak zit,zonder bedoeling!?)…Die mensen meneer Hendrik de zoveelste,hoe moeten we deze dan classificeren!?🤔😜

   2. Burak

    Helder lotje, meer, meer van die ditjes en datjes !

   3. Vee

    Nu kan ik doogaans jouw bijdragen wel waarderen maar wat heeft het feit dat het bestuur (vermeend) bestaat uit potten en homo’s hier nou mee te maken. Beetje jammer dit.

   4. Boudewijn Hummelinck

    “Het bestuur zijn potten en homo’s”

    O gruwel!

    1. Seneca

     @lummelhummel
     blijkbaar is het je nooit geleerd dat seks in eerste instantie pro-creatief is en pas in laatste instantie re-creatief?

   5. Original NL

    Potten en homo’s is wel een beetje kort door de bocht….maar wel een broedplaats van linkse wijven die graag alle zielige mensen op aarde als ” vluchteling” in nl welkom willen heten.
    De duitse zeug merkel heeft hier ook een handje van…om van “die grünen” nog maar te zwijgen.

 2. Meriadoc Brandebok

  Zembla was objectief en kritisch. Er kwam geen enkele “haat” in naar voren. Baudettisten zijn geïndoctrineerd met het populistische gedachtengoed. Daarom kunnen ze geen kritiek op hun leider velen.

  1. driemaalisscheepsrecht

   moet je zien wie het zegt hahahahaha

   1. macsjang

    NPO terugbrengen tot één zender. Subsidie-infuus decimeren tot 10%. Komen die linkse deugkneuzen wellicht terug op aarde. Niet normaal meer wat zich dat volk meent te mogen permitteren en aan valse voorlichting over NL uitbraakt. Genoeg is genoeg.

  2. driemaalisscheepsrecht

   look who talking

  3. Boudewijn Hummelinck

   Het gaat om de feiten, Meriadoc. De keiharde feiten die Zembla presenteerde zijn zeer verontrustend voor zelfverklaarde patriotten die menen dat links ‘oikofobisch’ zou zijn. De rapportage laat het omgekeerde zien. De zogenaamde linkse journalisten confronteerden Baudet met zijn gebrek aan patriottisme en gevaarlijk heulen met een buitenlandse dictator die echte Nederlanders geneigd zijn als een gevaarlijke vijand te beschouwen.
   Deze cognitieve dissonantie probeert men op dit blog op te lossen maar dat verhaal is natuurlijk lastig op een beetje logische manier rond te krijgen.

   De Zembla-uitzending is verwoestend voor de geloofwaardigheid van Baudet, de hysterische reacties op dit blog bewijzen dat slechts.

   1. Jack Flash

    Over hysterisch gesproken.Man man,kijk eens wie het zegt ha ha!

   2. Antiglobalist

    Zembla haalt haar geloofwaardigheid naar beneden door het meewerken aan een reportage op basis van ironische grappen in een privéapp van Forumleden. Hij schendt de privacy en het vrije debat binnen FvD. Volgens mij zou een rechtzaak tegen Zembla meer kans op succes hebben dan destijds tegen Buitenhof.

   3. Gozer

    “De keiharde feiten die Zembla presenteerde ”

    Er waren geen keiharde feiten. Er waren geen feiten. Er was helemaal niets behalve riooljournalistiek van linkse verwarden die slechts één doel hebben: Baudet en Wilders besmeuren.
    Alles wat links beweert over politici die onze belangen voorop stellen, doen ze zelf. Geweld komt van links. Intimidatie en haat komen van links. Beperking van de vvmu komt van links. Kinderfeesten verbieden komt van links. Afbraak van de democratie komt van links.
    Socialisten zijn de vijand van het werkende gepeupel geworden. Belastingen omhoog, van het gas af, niet meer vliegen, garant staan voor knoflooklanden en hoge woonlasten zijn de grootste bedreigingen voor onze welvaart. Daarom moeten wij FvD of PVV stemmen.

    1. Boudewijn Hummelinck

     Heb je de uitzending gezien, Gozer? Daar lijkt het niet op.

  4. Original NL

   Karakter moord zonder haat…..je moet er maar opkomen.

  5. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Wat is er met je gebeurd? Vroeger hadden je reacties nog enige inhoud, we waren het met elkaar oneens… en ik kon je hartstochtelijk uitschelden voor eurofiele (overheids) tr*l, maar tenminste hadden je reacties nog enige inhoud. Tegenwoordig kom je niet verder als goedkope tr*llerij, hoe is dit zo gekomen?

 3. LifeBuddy

  Daarom kwam er ook geen nieuws naar buiten ,over de misdaad tegen de mensheid, Daar werd in opdracht van de regering een stokje voor gestoken, omdat slinkse en democraten van obama onder een hoedje schuilen.
  Hier krijgen de boeren nu de schuld van, terwijl anderen milleumisdaden plegen, over de rug ven de gezondheid van onze kinderen.
  https://www.hbvl.be/cnt/dmf20160107_02053449/californie-roept-noodtoestand-uit-na-gigantisch-gaslek

 4. Boudewijn Hummelinck

  De Zembla-uitzending was een gedegen staaltje onderzoeksjournalistiek waar een waarheidsgetrouw en stevig feitelijk onderbouwd verslag werd gedaan van de connecties tussen Baudet en de Russen. Heel pijnlijk voor hem maar wel feitelijk volledig juist.

  Begrijpelijk komt in FvD-kringen woede en kritiek naar voren over de uitzending. De waarheid doet zeer.

  Geheel volgens het handboek van Joseph Goebbels worden vervolgens de betreffende media verdacht gemaakt. Het is zowel voorspelbaar als weerzinwekkend.

  1. Sleipnir

   Gelukkig heeft jouw vooroordeel wat betreft Baudet hier helegaar niets mee te maken hè Quispel, jij had komiek moeten worden kneus!

  2. CLoVis

   @lamlul

   Dus ook het handboek Van Goebbels ken je uit je hoofd…

   1. Bertus bumperding

    Me in kampf kent hij ook van binnen en buiten .
    Evenals het grote Martijn handboek hoe versier ik een kleuter .

    1. KokZonderKeuken

     Je moet niet denken dat Bertus, aka Ziggy alleen maar over p*do`s denkt.
     Hij denkt er alleen maar over als hij denkt.

     1. Boudewijn Hummelinck

      😂

     2. Balkebrij

      @boudewijntje is een verfent p€dofiel en dat is onomkeerbaar feit ,welke een ieder op dds weet.

     3. Maks

      Boudewijn Fallus Hummelinck?

  3. Burak

   Helder lotje, meer, meer van die ditjes en datjes !

  4. Kim Verlouw

   Het zijn dit soort berichten van je, Boud, continue aan de lopende band.

   Puur kanker wat er uit je scheve bek komt.

   Je moeder zal er trots op zijn.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Inhoudelijk nog iets, Kim?

    1. Mario44

     Dat klopt…..pure kanker komt er uit zijn scheve muil.
     Schaamteloos varken

 5. Freewheeler

  Ik begrijp het niet, in welke wereld of dimensies zitten sommige reactie schrijvers.

  1. Freewheeler

   *zitten

 6. Ritter

  Een “onpartijdige” NPO bestaat niet. Het is vooral een links speeltje.

  De meeste media zijn links en zullen dus een linkse agenda promoten.

  In de VS is er NPR ,een soort NOS ; alleen nog linkser. Zenders als CNN en MSNBC zijn nog erger. Die verbergen hun bias zelfs niet meer. Zenders als CNN en MSNBC bestaan tegenwoordig uit anti-Trump activisten.

  De Amerikaanse burger weet natuurlijk hoe het media landschap is in de VS , net als de Nederlandse burger dat weet van Nederland.

  Daarom is het ook (terecht) slecht gesteld met het vertrouwen van de Amerikaanse burger in de media.

 7. Rammstein

  De propaganda van de NPO heeft nooit gefaald: het linkse gedachtegoed wordt in vrijwel elk programma naar voren gebracht, waardoor het gros van de Nederlanders een wereldbeeld heeft ontwikkeld waarop zij hun denken, gedragingen en keuzes hebben ontwikkeld en afgestemd. Ze weten niet beter dan dat links goed is en rechts fout. Dit feelgood brainwashing-programma schept dociele schapen die alles accepteren. De vlaggetjeszwaaiende oranjeklanten.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Deze redenering van R*mmstein is op de keper beschouwd een curieuze vorm van hybris. Hij meent dat het overgrote deel van de Nederlanders niet in staat is op een objectieve manier informatie op te nemen en tot een evenwichtig oordeel over het waarheidsgehalte ervan te komen. Ze worden hopeloos misleid door linkse media die ze een vals beeld van de werkelijkheid plaagt voor te houden.
   Hij acht zichzelf boven dit domme volk verheven en behoort tot de verlichte minderheid die de beschikbare informatie kan beoordelen, wegen en analyseren teneinde tot een evenwichtig, in zijn geval lijkt dat een extreem-rechts, oordeel te komen.

   Prettig om zo op eenzame hoogte te werkelijkheid te kunnen doorschouwen en wat frustrerend moet het zijn dat de meeste medeburgers koppig volharden in hun verkeerde voorstelling van zaken.

   1. Jack Flash

    Houd de eer aan jezelf en rot nou maar op mezza/boud. De grote schare van de “fanclub” die je hier opgebouwd hebt geeft aan dat voor jou hier geen eer te behalen meer valt.

   2. Rammstein

    Wie is R*mmstein?

   3. Bertus bumperding

    Prettig om zo op eenzame hoogte te werkelijkheid te kunnen doorschouwen en wat frustrerend moet het zijn dat de meeste medeburgers koppig volharden in hun verkeerde voorstelling van zaken

    Nu heb je het toch over jezelf lamlul ?
    Er is hier maar 1 persoon die alles en iedereen overstijgt.
    Altijd heel erg makkelijk om het bij jezelf af te rekenen hufter .

    1. Boudewijn Hummelinck

     “Er is hier maar 1 persoon die alles en iedereen overstijgt.”

     Dank voor het compliment.

     1. evil knievel

      Nogal iets om trots op te zyn,blaaskaak!😆

   4. Bolland

    plaagt voor te houden?

    heeft u geblowd?

   5. ervi

    “Koppig volharden in hun verkeerde voorstelling van zaken”.
    Dat is nog eens zelfkennis Hummel, malle jongen.

   6. evil knievel

    Hij meent dat het overgrote deel van de Nederlanders niet in staat is op een objectieve manier informatie op te nemen en tot een evenwichtig oordeel over het waarheidsgehalte ervan te komen. Ze worden hopeloos misleid door linkse media die ze een vals beeld van de werkelijkheid plaagt voor te houden.

    Daar ben jy dus t levende bewijs van n daardoor ben ik dus des te glkkgr niet sLinks te zijn!😁

 8. Balkebrij

  NPO met 850 miljoen steun staatspropaganda fabriceren.

  1. Heinz

   Streekgerechten:

   Balkenbrij ?
   Vockingworst ?

 9. bas van der bijl

  Deze man is voor een persbreidel .

 10. stfnkts

  En ik moet van een populistisch FvD blad gaan geloven dat de NPO partijdig is, wat ook nog eens slecht onderbouwd wordt. Nou nee. Zembla kwam wel degelijk met aanduidingen dat FvD zeer nauwe banden heeft met Russische propagandakanalen die een bedreiging vormen.
  Nou laat FvD ook wel duidelijk blijken zijn naam geen eer aan te doen. De ‘D’ zou beter ‘dictatuur kunnen zijn’. Maarja daar win je in een Democratie geen stemmen mee natuurlijk xD
  En dan is het toch best zorgelijk dat er aardig wat mensen blind achter zo’n dictatoriaal persoon aanlopen die ook nog eens talloze leugens de wereld in slingert.

  1. ManusR

   Voor talloze leugens moet je bij je eigen dictator, genaamd ruttemetrut zijn.

 11. Tarac van Heel

  Bestaat dit forum alleen uit figuren die elkaar uitschelden ?
  Weinig echte reacties en veel bagger.

  Respecteer elkaars mening en speel niet op de man.
  Uiteraard mag je van mening verschillen, maar hou het beschaafd aib.

  Het is altijd weer een verademing om naar b.v. Elsevier terug te keren.

  1. Maks

   @Tarac van Heel: Doei!

 12. Bes Tolen

  Er is alles mis met de publieke omroep onder welke benaming ook. Heel veel zendgemachtigden, die bovendien niets hoeven te betalen voor hun uitzendingen. Dat terwijl er vele onder zijn, die de grootste onzin verkondigen. Dat doen trouwens de omroepen met leden ook, dat zijn veelal de oudste zendgemachtigden. Helemaal frappant is dat er ook bij zijn met zelfbeschuldigingen van hun eigen bevolkingsgroep en die beschuldigingen geen waarheidsgrond kennen. Dat is dan blijkbaar christelijk en zeker doordat ze totaal onvoldoende tot niets van het onderwerp weten. Luguber zijn vaak uitzendingen van organisaties van zogeheten goede doelen. Vaak nog van buitenlandse oorsprong ook en onbetrouwbaar. Dat moet allemaal maar op de Nederlandse TV en na oneerlijke voorstellling van zaken als gratis reclame ook nog afschuwelijke bedelarij. Zo worden de hersens van de mensen hier volgespoten met de grootste onzin en bedrog. Het is m.i. aannemleijk dat directeuren zoals van de NTR e.d. over specifieke kwaliteiten moeten beschikken. Maar wie beslissen hier over eigenlijk steeds? Wie zijn de werkelijke belanghebbenden?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.