763 1

Column Ozair Hamid: Waarom hebben we een publieke omroep als die niet onpartijdig is?

Geen categorieapr 18 2020, 14:00
De NPO heeft gefaald. Op politiek, journalistiek en moreel vlak is de linksgeoriënteerde publieke omroep failliet. Het had geen bestaansrecht, heeft geen bestaansrecht en zal nooit bestaansrecht hebben. Belastinggeld aanwenden om vervolgens een haatcampagne te lanceren tegen een bepaalde ideologie is immers niet zuiver.
€850 miljoen kost de Nederlandse Publieke Omroep de Nederlandse belastingbetaler per jaar. Zo’n €95 per jaar per werkende. Zelfs een Netflix abonnement, met veel meer kijkmogelijkheden, is goedkoper. Maar de NPO daagt ons op intellectueel niveau uit, en brengt ons kwalitatief nieuws – hetgeen de commerciëlen ons niet zouden brengen(!). Het tegendeel is echter waar, zo liet het ‘onderzoeksjournalistieke televisieprogramma’ Zembla ons zien op BNNVARA. Er werd geïnsinueerd dat Baudet een Russische pion zou zijn, omdat hij een aantal opvattingen zou hebben verkondigt, die het Kremlin ook met enige regelmaat zou uitdragen. Bewijzen – die worden verwacht van een journalistiek programma - waren er niet, suggesties hooguit. De aflevering was een grove schending van de journalistieke ethische normen, opgesteld door de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Sancties op het overtreden van journalistieke normen zouden moeten worden opgelegd opdat hieruit een les kan worden getrokken; geen bewijs? Dan geen claim. Anders is het slechts een ordinaire roddel, net zoals de Zembla-uitzending over Russische connecties van Baudet.
Op politiek vlak is de NPO – zoals men heeft mogen observeren – niet neutraal. Partijen die de invloed van de mens in recente klimaatverandering relativeren zijn ‘klimaatontkenners’, Fox News is een ‘propagandazender van het Witte Huis’ en de lichte stijging van de gemiddelde wereldwijde temperatuur is een ‘klimaatcrisis’. Ervan uit gegaan wordt is dat 75% van de journalisten links zijn, maar bij de NOS-redactie zal dat percentage hoogstwaarschijnlijk de 90% aantikken. En dat is in principe niet erg zolang meningen en feiten worden gescheiden, maar dat is helaas niet het geval. Het forceren om mensen te betalen voor linksgeoriënteerd nieuws is immoreel. Het heffen van meer belasting dan absoluut nodig is immers gelegaliseerde roof, aldus Calvin Coolidge. De progressieve NOS-redactie is niet een noodzakelijk onderdeel van de maatschappij – waarom dan mensen arresteren, die er geen gebruik van maken, als zij weigeren te betalen voor de NPO?
Omdat volksvertegenwoordigers de NPO nodig hebben. Om hun gebruikelijke verhaal te doen, terwijl verhalen aan de rechterzijde van het politieke spectrum in zo’n daglicht worden gezet, dat rechtse partijen er last van ondervinden. Heel toevallig wordt de SP bijvoorbeeld niet onderzocht voor banden met Hamas, een Palestijnse islamitische terroristische organisatie, terwijl dit vele malen problematischer is dan de zogenaamde Russische connecties van Thierry Baudet.
Het alternatief, omdat klagen toch niets bijdraagt: investeer in het onderwijs, verlaag het belastingpercentage van de 2e schrijf van de inkomstenbelasting, en verlaag de AOW-leeftijd. €850 miljoen is veel geld, spendeer het dus op de juiste manier. De jeugd, de werkenden en de ouderen, of de publieke omroep?
De keuze is snel gemaakt.
Volg mij op Twitter.
Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het deze week over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken volgens steeds meer experts wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus waarschijnlijk én verminderen mogelijkerwijs zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zegt DDS: doen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten