RIVM: 'Iets meer doden, minder opnames en nu ook tiener overleden aan gevolgen corona'

RIVM: 'Iets meer doden, minder opnames en nu ook tiener overleden aan gevolgen corona'

Yuriy Seleznev / Shutterstock

Het RIVM meldt zaterdag dat er 129 nieuwe coronapatiënten zijn opgenomen in het ziekenhuis. 142 mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Daartoe behoort ook een jonge patiënt in de leeftijd van '15 tot 19 jaar'.

Vorige week werden er nog meer ziekenhuisopnames (189) gemeld door het RIVM. Het aantal overleden patiënten nam echter wel toe tot 142. Vorige week waren dat er tien minder. Het totale dodental als gevolg van het coronavirus komt hiermee uit op 3.601.

Opvallend en tragisch tegelijk is het overlijden van een jonge coronapatiënt die volgens het RIVM ergens tussen de 15 en 19 jaar oud was. Wel had deze patiënt volgens het RIVM al onderliggende gezondheidsproblemen, maar het geeft dus wel duidelijk aan dat echt niet alleen maar ouderen en volwassenen met onderliggende aandoeningen kunnen overlijden aan de gevolgen van corona.

"De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken", aldus het RIVM. En hoewel de lijn die het RIVM aanhoud inderdaad stagnerende is, moet er bij gezegd worden dat het daadwerkelijke aantal coronabesmettingen en doden vermoedelijk nog veel hoger ligt dan de dagelijkse statistieken die het RIVM bekendmaakt.

Update: Inmiddels is ook bekend gemaakt dat het aantal Nederlandse coronapatiënten op de intensive cares opnieuw is gedaald. 1201 coronapatiënten liggen nu nog op de IC. Dat zijn er 34 minder dan een dag eerder.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties