‘Coronavirus zet de turbo erop: links-fascistoïde massapsychologie, massahysterie en massa-indoctrinatie’

Dankzij de coronacrisis wordt de “turbo” gezet op het stichten van een links-totalitaire wereld, zo waarschuwt auteur Frits Bosch. “Walgelijk,” vindt hij.

Eerder deze week heb ik een podcast opgenomen over het feminisme. Ik heb gezegd dat het huidige radicale feminisme past binnen identity politics, LHBTIQ. Merkwaardigerwijze werkt dit linkse gedachtegoed fascistoïde uit. Het stuurt namelijk het beleid aan op basis van fysieke kenmerken waar mensen niets aan kunnen doen. Dat is racistisch. De uitwerking in onze samenleving is totalitair en fascistoïde. Want de uiterste consequentie is dat eenieder die zich aan LHBTIQ wil onttrekken, met geweld geconfronteerd wordt. Mijn conclusie is dat links in feite fascisme bevordert. Dat doen ze zonder dit te beseffen c.q. te willen beseffen.

Ik heb eens gekeken welke bedrijven ‘diversity officers‘ hebben. Velen. Het fenomeen grijpt naarstig om zich heen. De officers zijn vooral vrouwen. Ze zeggen LHBTIQ te willen bevorderen in het bedrijf, maar in feite gaan ze unisono op zoek naar vrouwelijke werknemers. Als ze die niet kunnen vinden (maar een man wel) dan blijft de vacature open. De openheid waarmee ze spreken in de media is onthutsend en schaamteloos. Het slaat de bijl aan de wortel van onze liberale arbeidsmarkt. Het is zo racistisch en fout als maar enigszins kan. Totalitarisme ten top, maar ondersteund door de CEO. De trend leidt op alle gebieden (zelfs de IT!) naar een totalitaire samenleving. Corona zet de turbo erop.

Werknemers moeten bewustzijnscursussen doen op basis van LHBTIQ, want we zijn “onbewust racistisch”, “we moeten van ons vooroordeel af”, “we discrimineren onbewust”. Ja, ja. Ons voordeel wordt omgeturnd. Het doet me ook denken aan de madrassa’s en fanatieke joden. Onversneden fascistoïde indoctrinatie, naar mijn mening. Universiteiten zijn helemaal sterk ontwikkeld op dit vlak, zoals ik in m’n boek “Feminisme op de werkvloer” meld. Op de Universiteit van Amsterdam deed zich ruzie voor tussen de “Chief Diversity Officer”, mevrouw dr. Anne de Graaf en studenten, over wat onder diversiteit moet worden verstaan. Studenten zijn het niet eens met haar definitie. De rector magnificus van de TU Eindhoven, gaat helemaal door de pomp door vacatures enkel open te stellen voor vrouwen. Rector Baaijens is in mijn ogen een racist van de bovenste plank. De indoctrinatie is compleet. De universiteit als madrassa. “Vader, vergeef het hun…”

Het doet mij sterk denken aan mijn studententijd eind jaren zestig toen studenten in sociale studierichtingen zich opeens marxisten noemden. Dat werd aangezwengeld door een beperkt aantal docenten als iets nieuws, iets in moreel opzicht superieurs, hoogstaands. Dat hebben we geweten. Het ging in Amsterdam met veel geweld gepaard. Een slap aftreksel van de moordpartijen onder Mao en Stalin, die samen circa 150 miljoen doden maakten. Slechts ‘statistiek’, volgens Stalin.

Er is telkens sprake van massapsychologie, massahysterie en massa-indoctrinatie. De blinde kudde. We komen daar niet van af. Nu weer, maar in een andere gedaante, identity politics, waaronder radicaal feminisme. Walgelijk.

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Jack Flash

  Volgens Frits Bosch zou Jensen aardig gelijk hebben.

  1. splatoon

   Kan Jensen geen gelijk hebben dan? Het begint er namelijk steeds meer op te lijken dat hij gelijk heeft.

 2. Boudewijn Hummelinck

  Misschien is het een goed idee dat Frits Bosch zich even laat testen. In deze hysterische gemoedstoestand overleeft hij de IC zeker niet.

  1. Maks

   Willempie?

 3. Jack Flash

  Alweer beledigt die huisschoft op hysterische wijze een journalist van DDS.
  Saai,voorspelbaar en onbeschoft.

 4. -Bo-Realist

  Frits heeft het bij het rechte eind. De massa krijgt doodsangsten aangepraat vanwege klimaatproblematiek en corona en ondertussen komen vrijheid en privacy steeds verder onder druk te staan. We moeten ons verzetten tegen de Haagse regentuur.

  1. Brenda Welsh

   Gewoon niet aan meewerken. Wat kan het jou bommen. Misschien krijg je dan tzt vanaf een hoogwerker een high five. Kan zo maar. Daar gaat geen week over heen. Zie Boris, of niet.

   1. Maks

    Willem?

  2. lucinde

   De massa worden ook doodsangsten aangepraat door bilderberggroep , complotten, asielzoekers, Marokkanen, hakkende windmolens etc…

   Het gebeurd van links naar rechts

   1. evil knievel

    Dit IS de werkelijke waarheid,…AMEN!
    U ziet dit ntlk niet omdat dat dingetje op uw nek te ver naar uw 12 vingerige darm geschoven blijkt!
    Helaas is dit ook t geval by de mensen/dingen die t op t moment nog voor t zeggen hebben!😩
    Maar dat duurt glkkg nog maar tot Maart 2021,want dan worden die hoofdjes uit de @nusjes getrokken,zal die metersdikke verwijderde stront de blik weer verduidelijken,maar dan is t voor die kontekijkers dus jaren te laat!
    JIPPIE!!!!🎉🎉

 5. Rammstein

  Cultuurmarxisme leidt inderdaad tot massapsychologie, massahysterie en massa-indoctrinatie, met een blinde kudde gutmenschen als einduitkomst. Totaal gehersenspoeld, zijn de schapen onmogelijk meer in staat zelfstandig na te denken en tot een eigen mening te komen. Alles meten ze af aan hun geimplementeerde linkse standaards, piketpaaltjes en dogma’s. Deugen binnen de linkse mainstream is -al lang geleden- het hoogste goed geworden.

  1. Vee

   Goed verwoord, sluit me hier graag bij aan.

  2. Boudewijn Hummelinck

   Kan de heer R*mmstein een politicus, auteur of opiniemaker noemen die zichzelf trots als een cultuurmarxist afficheert en leiding geeft aan de cultuurmarxistische politiek die hij hier hekelt?

   Ik wijs hem, teneinde hem voor rare fouten te behoeden, er op dat Adorno, Horkheimer en Gramsci al geruime tijd geleden het stoffelijke voor het eeuwige verwisselden.

   1. Maks

    Willem?

   2. Boudewijn Hummelinck

    Misschien toch een iets te lastige vraag.

    1. evil knievel

     Simplistisch weerwoord van n meisjesonderbroek,al is de taal die u uitslaat idd voor n normaal persoon niet te bevatten!
     Maar dat hoeft ook niet want dat slaat toch maar als n p@k op n drumstel n maakt alsnog n k@tgeluid!
     T is BHtje n beetje int bolleke gestegen/geslagen!🤪

   3. Rammstein

    Jezus verwisselde ook al heel wat jaren geleden het tijdelijke voor het eeuwige. Toch is zijn gedachtegoed nog springlevend.

    Wat wil je nu beweren, druiloor? Dat cultuurmarxisme niet bestaat?

    1. Boudewijn Hummelinck

     Jezus verwisselde inderdaad rond het begin van onze jaartelling het stoffelijke met het eeuwige (de theologische complicaties die deze voorstelling van zaken mogelijk oproepen even terzijde leggend) maar er zijn naar mijn waarneming toch heel veel politici, auteurs en opiniemakers die zich nadrukkelijk beroepen op dit gedachtegoed en zich even nadrukkelijk christen noemen. Deze ideologie (de eventuele bedenkingen bij deze term in dit verband ook maar even terzijde leggend) is dus springlevend en actueel basis en inspiratiebron voor beleid.

     Voor het cultuurmarxisme zie ik dat helemaal niet. De gemaakte vergelijking van de heer R*mmstein snijdt dus, met verschuldigde hoogachting, geen hout.

     1. Rammstein

      Flapdrol, mijn reactie ging over je absurde opmerking dat overleden ‘influencers’ volgens jouw reactie blijkbaar niet meer (mee)tellen.

      De volgelingen van Adorno, Marcuse, Fromm en Neumann noemden zich geen cultuurmarxisten maar verkondigden wel luidkeels de nieuwe ideologie vanaf de kansels in de collegezalen, waarbij ze hun studenten indoctrineerden met de opdracht tot de lange mars door de instituten.

      Die veldtocht is geslaagd: alle instituten (media, universiteiten, onderwijs, politiek) zijn doordrenkt met dat gedachtegoed en is -al decennia gelden- volledig mainstream geworden.

      Net zoals de kudde in Noord-Korea niet anders kan dan geloven in de Kim Yong-Un religie, zo kan het klootjesvolk in de Westerse wereld niet anders dan de linkse ideologie omarmen zonder verder vragen te stellen.

      Jij bent zelf de duidelijkste exponent.

     2. Boudewijn Hummelinck

      Maar waarom, beste Rammstein, noemen deze mensen zich dan geen navolgers van Adorno, Gramsci c.s.? Als dit je politieke ideologie is dan ligt toch niets meer voor de hand dan je op die ideologische bronnen te beroepen?
      Ik hoorde nog nooit een politicus, schrijver, wetenschapper (mogelijk vonden we in Willem Schinkel, van wie ik je zijn laatste boek vanwege toch al geringe zielenrust met klem wil ontraden, een uitzondering) of wie dan ook beweren dat hij of zij de ideeën van die allang gestorven cultuurmarxisten helemaal geweldig vindt of zelfs maar serieus neemt.

      Je lijkt je dood te staren op een fossiele marxistische theorie die geen hond serieus neemt om die vervolgens te projecteren op wat nu een dominant sociaal of politiek paradigma is. Dat is net zo zinnig als christenen te beschuldigen van de wens andersdenkenden op de brandstapel te willen plaatsen of alle mensen te verplichten tot kerkgang.

     3. evil knievel

      Je lult uit je nek MEISJESONDERBROEK!
      Maar dat dan wel weer hoogst elitair met n vleugje vocabulaire!
      Bwaaaaark!!🤢🤮

     4. Rammstein

      Cultuurmarxisme of Cultureel Marxisme legt een grote nadruk op het analyseren, beheersen en veranderen van de populaire cultuur, het populaire discours, de massa-media, en de taal zelf. De term `politieke correctheid’ wordt veel gebruikt: politieke correctheid laat veel zaken onbesproken, kenmerkt zich door een woordgebruik dat discriminatie en ongelijkheid tracht uit te wissen en gebruikt woorden in een andere betekenis dan ze vroeger hadden. Politieke correctheid is geïnspireerd op het gedachtegoed van het culturele marxisme.

      Het door Karl Marx geinspireerde marxisme had naast de economische- ook een culturele poot, die in 1923 gestalte kreeg in een instituut dat later bekend werd als de Frankfurter Schule. Van daaruit werd kritiek geleverd op de westerse cultuur en beschaving. Zij bestreed racisme, seksisme, kolonialisme, imperialisme, homohaat, fascisme en vreemdelingenhaat. Het christendom werd gezien als rem op de gewenste ontwikkelingen. Het doel was nu de vernietiging van de westerse cultuur met haar traditionele waarden en het scheppen van chaos (zij het met andere middelen dan het economische marxisme hanteerde) om van daaruit een nieuwe maatschappij op te richten.

      Herbert Marcuse gaf in de jaren zestig het culturele marxisme in het Westen een grote impuls. Niet de arbeiders maakten de revolutie, maar studenten en academici. Door hun positie in de samenleving zouden die bij uitstek geschikt zijn om de revolutionaire voorhoede te vormen. Daarmee begon ‘de mars door de instituties’ en kwamen het onderwijs in al zijn geledingen, de nieuwsvoorziening, het bestuursapparaat en het welzijnswerk grotendeels in hun handen, wat zij nog steeds zijn. Het kapitalisme, het christendom, de heersende moraal, het gezin, het nationalisme en het patriottisme moesten het voortaan ontgelden en het onderwijs moest op de schop. Vrouwen moesten zelfstandiger worden en gaan werken. Het christendom, waar het individu centraal staat, kwam onder vuur; het staat fundamenteel tegenover het communisme dat het collectief boven het individu stelt. Gelijkheidsdenken, solidariteit, nivellering, globalisering en maakbaarheid van de samenleving werden het credo, evenals cultuurrelativisme, dat alle culturen als gelijkwaardig beschouwt. De provobeweging met in haar kielzog de kraakbeweging, de milieubeweging, de vredesbeweging, de vrouwenbeweging en de dierenbevrijdingsbeweging met hun acties waren een uitvloeisel van het nieuwe denken.

      Het culturele marxisme is intussen diep in onze samenleving doorgedrongen en dat geldt ook voor politieke correctheid. Beide worden geassocieerd met hen die zich (neo)liberaal, sociaal-democratisch of socialistisch noemen en de christen-democraten doen ijverig mee. Lenin kwalificeerde de liberalen al als ‘nuttige idioten‘, omdat ze zich voor zijn karretje lieten spannen.

      Welke middelen worden gebruikt om het doel te bereiken? Indoctrinatie, propaganda, leugenachtige voorlichting en verzwijgen van nieuws dat niet in het marxistische denken past, zijn schering en inslag. Om het volk afleiding te bieden wordt het rijkelijk voorzien van ‘brood en spelen‘. Een debat met uitwisseling van argumenten wordt zoveel mogelijk vermeden. De politiek correcten zien zichzelf als goed (‘Gutmenschen‘); de anderen zijn fout en moeten tot zwijgen worden gebracht. Dat maakt het moeilijk om kritiek te uiten op wat er in de samenleving gaande is. Critici worden al snel gedemoniseerd en ten onrechte uitgemaakt voor fascist of racist, soms worden ze bedreigd of aangevallen en in het ergste geval gedood (Fortuyn).

      Geprobeerd wordt de vrijheid van meningsuiting aan banden te leggen als uitingen beledigend voor bepaalde groepen uitgelegd kunnen worden. Veel geld wordt verspild aan onrendabele projecten (windmolens) en hypes die niet voldoende wetenschappelijk zijn onderbouwd (opwarming van de aarde door verhoogde CO2-uitstoot). Tegelijkertijd worden de belastingen verhoogd, gevangenissen gesloten, defensie uitgehold, de AIVD afgeslankt, de zorg verschraald en ga zo maar door.

      Door de stelling, dat immigranten nodig waren om het vuile werk te doen, kwam massa-immigratie op gang. Dat proces wordt nog steeds ondersteund door de politiek correcte politici, ambtenaren, journalisten en advocaten hoewel onder geen bevolkingsgroep het werkloosheidspercentage zo hoog is als onder de immigranten. Met het binnenhalen van een (deels islamitische) onderklasse wordt een nieuw proletariaat geschapen geheel volgens de marxistische ideologie. Vergeten wordt dat het in stand houden van een verzorgingsstaat, gebaseerd op een overheid met een waterhoofd, die het volk steeds meer belastingen oplegt, op den duur niet te combineren is met het toelaten van grote aantallen armen.

      Politiek correcte politici willen de islamisering niet tegengaan (motie Halsema werd alleen verworpen door PVV en SGP), maar plegen daarmee verraad aan hun streven naar seksuele bevrijding, gelijkheid tussen man en vrouw en uitbreiding van homorechten. Ze zien gemakshalve over het hoofd, dat de islam intolerant is en zich tegen ongelovigen en tegen de democratie richt. De islamieten in de nieuwe onderklasse worden gepamperd, hun eisen ingewilligd, hun daden goedgepraat of verdoezeld, hun cultuur wordt beschermd, de ‘multicultuur‘ bejubeld.

      Tegelijkertijd wordt de autochtone bevolking een postkoloniaal schuldgevoel aangepraat. Problemen in Afrika en het Midden Oosten worden toegeschreven aan de voormalige koloniale machten. Het Westen komt om in zelfhaat. De Europese kolonisatie van vreemde landen wordt veroordeeld, maar de kolonisatie van Europa door immigranten van buiten ons werelddeel wordt gestimuleerd, hoe hypocriet kun je zijn? Het nieuwe proletariaat zou heel goed zijn agressie op de westerse samenleving kunnen gaan botvieren. Hoewel het culturele marxisme geen geweld predikt, zou het daar wel eens op kunnen uitdraaien, temeer omdat de lontjes steeds korter worden.

      Het links-islamitische bondgenootschap is bezig de westerse cultuur en beschaving te vernietigen. De helaas door het merendeel van de politici bejubelde EU is een bureaucratische moloch, en een geldverslindend, megalomaan, socialistisch project, dat erop is gericht de identiteit van de deelnemende landen te vernietigen en Europa in chaos te storten op weg naar een Nieuwe Wereld Orde. Vrijheid en democratie worden op het spel gezet door een elite, die zichzelf bovenmatig beloont. Het kabinetsbeleid leidt tot neergang van de westerse cultuur en de welvaart, geheel volgens de beginselen van het culturele marxisme. Dit moet Rutte voor ogen hebben gestaan toen hij zijn kabinet als het beste van na de Tweede Wereldoorlog kwalificeerde.

     5. Rammstein

      En weg is Boudewijn Hummelinck.

      Ahhh…. ik begrijp het al. Het is kwart over zes en dan staan de spruiten op tafel in het verzorgingshuis waarin hij opgeborgen is.

      Eet ze, hoor jongen,

     6. Beukman

      Jullie lopen achter, jongens. De term “cultuurmarxisme” is in onbruik geraakt. Tegenwoordig spreekt men van “neomarxisme”.

     7. Meriadoc Brandebok

      “… en Europa in chaos te storten op weg naar een Nieuwe Wereld Orde.”

      Van welke complotsite heb je dit geplukt, vriendelijke vriend?

      Bron?

     8. Boudewijn Hummelinck

      R*mmstein staat met de mond vol tanden maar blijkt nog wel in staat tot het knippen en plakken van teksten van het internet. De tekst die hij hier afdrukt is op meerdere plaatsen te vinden.

      Helaas hoopte ik met hem in gesprek te zijn.

     9. Beukman

      De bron lijkt te zijn…. DDS, 2013.
      Sindsdien is deze tekst echter diverse keren gerecycled, zo leert ons google. Het lijkt mij een voorbeeld van intellectuele luiheid, van Rammstein in dit geval.

      dagelijksestandaard.nl/2013/06/cultureel-marxisme-en-politieke-correctheid/

     10. Boudewijn Hummelinck

      Klopt, ik vond de tekst ook op de Facebookpagina van Erkenbrand. Dan weten we uit welke hoek deze wind waait.

      R*ammstein viel wel vaker door de mand, hier zal hij ook wel overheen komen. Het lijkt me een kranige man.

     11. Rammstein

      Je bent verkeerd geinformeerd, zoals zo vaak Beukman. Neomarxisme heeft niets te maken met cultuurmarxisme.

      Neomarxisme is een nieuwe interpretatie van Karl Marx’ denken en fungeert slechts in zeer beperkte kring van diehards.

      Cultuurmarxisme is mainstream en uitgemond in politiek correct denken en handelen door alle leden van de linkse kerk, waarbij deugen de bepalende factor is.

     12. Rammstein

      Ja Hummelinck, klopt: ik had deze tekst nog in mijn archief zitten en vond het toepasselijk om hem hier en nu weer eens te plaatsen.

     13. Boudewijn Hummelinck

      “Jullie lopen achter, jongens. De term “cultuurmarxisme” is in onbruik geraakt. Tegenwoordig spreekt men van “neomarxisme”.”

      Ja, maar die term slaat ook op weinig, in elk geval niet op het Marxisme.

      Ik kon me goed vinden in een bewering van Arthur Weststeijn over dit onderwerp:

      “Ik geloof alleen niet dat de uitkomst heeft geleid tot een marxistische manier van denken, zoals Thierry Baudet beweert. Wat je in Nederland eerder ziet, is een progressief-liberale hegemonie. Binnen een paar decennia is hier een consensus ontstaan over het homohuwelijk en abortuswetgeving. Daar is eigenlijk iedereen het over eens, op een paar christelijk-rechtse en islamitisch-rechtse stemmen na. Bovendien is er grote overeenstemming over het idee dat we een vrijemarkteconomie moeten hebben. Daar is geen debat meer over en dus komen klassieke marxisten er in Nederland niet meer aan te pas.”

      htps://www.trouw.nl/religie-filosofie/met-cultuur-marxisme-kun-je-alle-kanten-op~bcd5fef6/

      Iets dergelijks beweerde ik hierboven ook. De term cultuur-marxisme (of neo-marxisme) wordt geprojecteerd op een progressief-liberale, of zo men wil humanistisch-rechtsstatelijke, consensus die weinig meer met het marxisme te maken heeft.

      Terzijde: Als je een meer filosofische analyse op het werk van Karl Marx loslaat, zoals bijvoorbeeld briljant gebeurde door Martin Hägglund in ‘This Life”, kun je die die lijn overigens best trekken maar dat heeft weinig te maken met het historisch-materialisme waar we Marx in deze tijd nagenoeg uitsluitend van kennen.

     14. Boudewijn Hummelinck

      “Ja Hummelinck, klopt: ik had deze tekst nog in mijn archief zitten en vond het toepasselijk om hem hier en nu weer eens te plaatsen.”

      Zonder bronvermelding suggereren dat je dat proza zelf hebt bedacht is dat een pijnlijk zwaktebod, R*ammstein.

      Maar zand erover, misschien is dit gewoon je onderwerp niet.

     15. golie

      rammstein veegt de vloer aan met al die kwiebusjes hier..

     16. Beukman

      @Rammstein
      Het is mij opgevallen dat degenen die het steeds hadden over cultuurmarxisme, tegenwoordig vaak de term neomarxisme gebruiken.

      Mijn punt was dat het niet uitmaakt, het is immers allemaal paranoïde larie. Lees dat maffe boekei van Lukkassen maar eens, tenminste, als je erdoor kan komen. Of anders het stuk waar Boudewijn naar verwijst.

 6. C.A.Barstow

  Laat je door linkse idioten en krankzinnigen niet gek maken je wordt er niets beter van, alleen maar depressief en als je niet uitkijkt net zo idioot en krankzinnig.
  Blijf gewoon jezelf en laat al die linkse achterlijkheid gewoon links liggen, dat werkt het best het gaat bij mij het ene oor in en met dezelfde gang het andere oor weer uit.

  Stem tegen links, zorg voor de politieke vernietiging van vervloekt links,
  Stem FvD/PVV.

  1. Jack Flash

   Rammstein+++++

 7. lucinde

  Wellicht dat de heer Bosch geen ongelijk heeft, maar geldt dat niet voor alle ideologieën?

  Hij pakt feminisme en communisme alsof deze dat alleenrecht hebben, maar we zien het natuurlijk ook op DDS met rechtse of populistische denkbeelden.

  Bij Elsevier met klassiek liberaal en bij Joop met in zichzelf gekeerde linkserds.

  Vreemd stuk dus

  1. Vee

   Toch wel een verschil. Zo is rechts, volgens recent onderzoek, duidelijk toleranter. Bovendien durf ik te stellen dat ze veel meer geneigd zijn een diversere mening onderling te hebben en dus veel minder dogmatisch zijn. Dat maakt kritiek beter mogelijk en maakt het moeilijler een ‘mob’ te organiseren. Dat blijkt wel uit een mindere protest bereidheid.

  2. Vee

   Oh en overduidelijk minder gewelddadig dan links.

 8. Jack Flash

  Radicaal feminisme en identity politics zijn toch wel als linkse “hobby’s’ te benoemen Lucinde,daar gaat het hier in hoofdzaak over.

 9. evil knievel

  Wat n 8erlijke gedoe/gedram van dat sprookjesvolk!🤣
  Totalitair from the pot gepulled!🤪

  1. macsjang

   Dat gebreuzel, geschreeuw en indoctrinerend gewauwel van links komt langzaam maar zeker tot stilstand. Klootjesvolk gelooft hun kunstjes allang niet meer. Zetelverlies zal procentueel vele malen groter zijn dan de economische groei, komend jaar.

 10. Bes Tolen

  Het woord cultuurmarxisme dekt niet de hele lading. Er is evenwel (nog) geen beter woord voorhanden. Het woord geeft in ieder geval aan, dat de ideologische uitwassen van het communisme er als belangrijk bestanddeel toe behoren. Ik zie het christendom (anders dan Rammstein) en jodendom ook niet zitten. Ze dienen m.i. ook onder ”cultuurmarxisme” te worden mee genomen. Het protestantisme heeft haar oorspronkelijk karakter ondertussen verloren.
  Uiteindelijk is het altijd nog de oude strijd in Europa en wel die tegen het Romeinse Rijk, dat m.i. vanouds als maffia moet worden gezien. Het zicht er op wordt de mensen ontnomen, te beginnen met principiële vervalsing van de geschiedenis, die ook haar equivalenten in de godsdiensten heeft.
  Oorspronkelijke oprispingen als het om persoonlijke vrijheden gaat, zijn liberale. Zo ook die van de jaren zestig. Te noemen vallen die de hiërarchische verhoudingen betreffen, die in de hele maatschappij tot in het gezin een functie hadden. Maar wel door onbuigzame starre totalitaire opvattingen tot onnoemelijk veel ellende leidden. De seksuele revolutie brak niet voor niets met een vrijwel totale onwetendheid over alles wat met seks had te maken, brak met de grote theologische mogelijkheden van het christendom tot indringende manipulatie van hele bevolkingsgroepen. Met als doel onderwerping van het individu.
  Dat extreem links, communisten altijd uit zijn op het claimen van bepaalde veranderingen ten goede, moet als vals worden aangemerkt. Hun late acties waren altijd op claimen uit maar kameraden voor de vooruitgang waren zij niet.

 11. de naakte atheist

  Stukje gelezen. Auteur maakt gebruik van Corona om zijn boekje te promoten, dregt wat overbekende incidenten op, schopt nog wat tegen het LGHDYIHST-volksdeel onder het mom van links-fascistoïdemassahysterieindoctrinatie.

  Ik ga het boekje niet kopen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.