De Zembla-documentaire over Baudet was smeerpijperij, een onversneden haatsessie

Heeft u de Zembla-documentaire “Baudet en het Kremlin” gezien? En wat vindt u ervan? “Baudet is een enge man want hij heeft banden met Rusland”. Was dat u impressie? Wel, dan is de missie van Zembla geslaagd. Mijn indruk van deze ‘documentaire’, deze smeerpijperij, is een andere. De haat voor Thierry Baudet walmde je weer ouderwets tegemoet.

Wat laat links zich weer ongegeneerd in de kaart kijken met deze onversneden haatsessie. Wat de documentaire in feite zegt is: “Baudet is abject en kan dus vermoord worden, nee hij moet vermoord worden! Doe het maar in de beste linkse traditie.” Mensen die kritiek hebben moeten worden vermoord, want het doel heiligt de middelen. Josef Stalin (50 miljoen doden), Mao (70 miljoen doden) en Pol Pot (12 miljoen doden) gingen ons voor en Castro was ook geen lieverdje, hoor! In Nederland doen we dat dus ook. op 6 mei 2002 is politicus Pim Fortuyn vermoord en op 2 november 2004 cineast Theo van Gogh. Bij Fortuyn “kwam de kogel van links”. We weten nog goed de haatdragende interviews die daaraan vooraf gingen van bijvoorbeeld Marcel van Dam (tegen Fortuyn: “u bent een minderwaardig mens!”), Paul Witteman en Paul Rosenmöller en vele anderen, poeptaarten gegooid enzovoort. De teneur was “vermoord Fortuyn” en toen het inderdaad gebeurde was het “ach en wee”, maar links dacht “dank je Volkert, opgeruimd staat netjes”.

In Nederland demonstreren op 23 maart 2019 linkse jongeren in Amsterdam. Ze roepen in koor: “als je Thierry dood wilt zeg dan paf”. Een student die in het gezang voorgaat moet haar excuses maken, “ik zal het nooit meer doen”. Oh gelukkig, we geloven je op je woord. De Utrechtse hoogleraar Corné Hansen riep de moordenaar van Fortuyn Volkert van der Graaf op om ook politicus Thierry Baudet te doden: “Volkert, waar ben je?” Het Openbaar Ministerie (OM) tegen Hansen “we hebben liever niet dat u dit zegt, het is smakeloos”. Smakeloos!!! Oproepen tot moord is volgens Nederlandse rechters smakeloos! Nota bene een Nederlandse hoogleraar die zoiets walgelijks zegt. Geen straf, natuurlijk niet!

De moordenaar van Pim Fortuyn is veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf, maar kwam na 12 jaar vrij en trok brutaal een lange neus naar de Nederlandse samenleving. In de Verenigde Staten staat voor een heterdaad betrapte moord op een politicus de dodencel met dodelijke injectie. De absurd lage gevangenisstraf op Van der Graaf toont dat in feite elitair Nederland Van der Graaf dankbaar was dat hij de trekker overhaalde want populist Fortuyn was ongetwijfeld premier geworden. Politicus Geert Wilders vroeg zijn aanhangers in een Haags café “willen jullie meer of minder Marokkanen?”, het antwoord was “minder, minder! Wilders: “Nou, dan gaan we dat regelen”. Dit vindt het OM ‘racistisch’. Een kind weet dat dit onzin is, want hier is ras hier niet aan de orde. Je reinste Kafka. Wilders wordt al ruim tien jaar dodelijk bedreigd en ook Baudet wordt bedreigd in dit Nederland.

Terug naar Zembla. Daarin figureert ex-penningmeester Henk Otten, hoe kan het ook anders. Otten heeft van Baudet een schop onder z’n kont heeft gekregen vanwege zijn greep in de Forum-kas. Hij zet zich alweer te kakken zet als een hoogst onbetrouwbaar sujet. Deze onverlaat schrikt er niet voor terug om appjes van 4 tot 5 jaar geleden van hem met Baudet openbaar te maken in deze smeerpijperij-uitzending. Hij schendt daarmee het briefgeheim en bij mijn weten is dat aangifte waardig en veroordelingswaardig. Stel je voor dat wij onze appjes en emails rechtstreeks doorsluizen naar tv-makers? Dit is een aanslag op ons aller privacy. Henk zegt dat hij lang heeft moeten nadenken om aan deze smeerpijperij mee te doen. Is dat geloofwaardig? Nou, nee, hij was er als de kippen bij om mee te doen. Hij wist niet hoe gauw hij met z’n dikke beentjes naar de studio moest. De haat van Otten in de richting van Baudet kent geen grenzen.

Dan de uitzending inhoudelijk. Wat wordt hard gemaakt? Helemaal niets. Heeft Baudet contact gehad met een Russische journalist? Ja. So what? Dat zijn er wel meer die dat hebben. Zien we Baudet handjeklap maken met Putin of met anderen in het Kremlin? Neen. Hebben er betalingen vanuit Rusland naar Forum voor Democratie gegaan? Neen. Henk Otten zou dit natuurlijk moeten weten. Heeft Zembla dit aan hem gevraagd? Wellicht wel, maar dat is niet in de uitzending neergeslagen, want Otten’s antwoord was ongetwijfeld “neen”, anders had Otten dat dolgraag gemeld.

De appjes en het contact met de Russische journalist was van jaren geleden. Ook GeenStijl, Powned kwamen langs toen Forum nog niet eens bestond. Wat een armetierige uitzending was dit. Empathische mensen zoals Manon Baas eindredacteur, Norbert Reintjes en Jos van Dongen die hiervoor verantwoordelijk zijn dienen zich te schamen voor deze bagger.

Dan wat over Thierry Baudet en Forum. Onlangs heeft er een interview in Het Financieele Dagblad plaatsgevonden met een studiegenoot van Thierry Baudet, geen partijlid van Forum. Naar zijn mening is Baudet geen racist en hij is niet xenofoob, hij is wel wat ijdel, zoekende naar een passende opstelling, hij is getalenteerd en zeer intelligent, een belofte voor de toekomst voor de Nederlandse politiek. Dat verklaart wellicht de haat van links, angst, zéér angstig de eigen positie te verliezen, de macht af te staan. Forum voor Democratie is een partij zonder enige traditie. Het is een nieuwe beweging, die de makke van de Nederlandse samenleving, in de kern aanvalt en daarmee het establishment. De “lange mars langs de instituties” van Rudi Dutschke wordt tegen het licht gehouden. Het cultuurmarxisme, de verworden politieke correctheid, wordt verworpen. De grove verloedering van Nederland die al decennia gaande is en in de tien jaar Mark Rutte een stimulans van jewelste heeft gekregen, gaat door. Dat moet eindelijk stoppen. “Als je Thierry dood wil zeg dan paf”en “Volkert, waar ben je?”. Walgelijk links ten voeten uit. De hemel verhoede.

Waar we nu op wachten is de lovende commentaren van Tom-Jan Meeus over deze uitzending, of van Tommy Wieringa of van Bas Heine in de kwaliteitskrant NRC Handelsblad: “Zie nou wel, die Thierry Baudet is een enge man. Hij heeft banden met Rusland, het Kremlin!” (“vermoord hem dus maar!”).

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

79 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  “Baudet is abject en kan dus vermoord worden, nee hij moet vermoord worden! Doe het maar in de beste linkse traditie.” Mensen die kritiek hebben moeten worden vermoord, want het doel heiligt de middelen.”

  Wat een dom hysterisch gebral. Stalin is ten enenmale onvergelijkbaar met huidig links, net zoals de Nazi’s, Franco of Mussolini niet vergelijkbaar zijn met huidig rechts. De documentaire suggereerde niet dat Baudet “abject” is. Onzin.

  Verder staat het nu wel vast dat Thierry zich – naïef als hij was – heeft laten gebruiken door onfrisse figuren gelieerd aan het Kremlin. Voor een politicus die anderen naïviteit verwijt geen goede zaak.

  1. Bullshit16

   Meri
   BLA BLA BLA huilbaby

   1. Meriadoc Brandebok

    Mee eens, Bull, Frits gedraagt zich als een huilbaby.

    1. Bullshit16

     Meri
     Oen huilbaby

  2. Kees

   Toch is het nog niet zo lang geleden dat Marcus Bakker, groot voorstander van de Russische inval in Hongarije, lijstduwer was voor GL voor het Europees Parlement.

   1. Piet51

    @Kees
    Marcus Bakker lid van het EU-parlement namens GL? Waar haal je dat nu weer vandaan? Marcus Bakker was een zeer gerespecteerd, als mens en collega, lid van de Tweede Kamer. Er is zelfs een zaal naar hem genoemd.

    1. Rammstein

     Marcus Bakker was fractievoorzitter van de CPN, de Communistische Partij Nederland, die later is opgegaan in GroenLinks.

     Marcus leek uiterlijk wel wat op boer Koekkoek.

     1. Piet51

      @Rammstein
      CPN ging op in GL, dat is mij bekend. Maar ik las de tekst van @Kees te snel. Hij schrijft, dat Bakker lijstduwer was. Ik las fout, dat hij parlementslid is geweest.
      De gelijkenis met boer Koekkoek is mij nooit zo opgevallen, noch qua uiterlijk, noch qua debatvaardigheid of politieke visie.

   2. Meriadoc Brandebok

    Zo stond Geza Hegedüs aanvankelijk ook kandidaat bij de PVV en is Joost Niemoller de aanvoerder van Ongehoord Nederland, maar die staan natuurlijk niet voor heel populistisch rechts of gematigd rechts.

   3. jwgroot

    Daar heeft u gelijk in. Dat had nooit mogen gebeuren. Marcus Bakker was een onversneden stalinist, zeker in zijn beginjaren. Dat er een ‘Marcus Bakkerzaal’ in het huidige gebouw van de Tweede Kamer is, is dan ook volstrekt ongepast.

  3. bas van der bijl

   Frits Bosch opruier in Coronatijd. Links = massamoord. Geef de Tokkies een gun. Walgelijk, Misselijk.

 2. Bullshit16

  Dit stukje is puur de waarheid ik weet dit komt hard aan bij links maar het is nou eenmaal zo
  Het is precies hoe links doet
  Het is precies hoe links handeld
  Kan links niet winnen dan gaan ze dreigen en kunnen ze dan nog niet winnen dan roepen op tot moord maar die linkse ratten is van geen kwaad bewust dat zie je wel weer aan die reactie van meri brandenbok man man wat een kut volk
  Tot slot die dief otten hoe durft hij die hufter hij is penningmeester geweest dus ja hij weet precies wat er in en uit gaat maar nu kan je net zien hoe dom die dief otten is
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. yellow thread street

   Goed verwoord, dit is geen bullshit.
   Linkse mensen hebben gewoon een in en in gemene denkwijze als ze hun zin niet krijgen en worden bovendien gewelddadig en vernielzuchtig.

   Otte zat er duidelijk voor het geld, en van Wilders en Baudet wordt er het nodige gezegd, ze zijn gewoon recht door zee en blijvend standvastig achter hun eigen visie staan.
   Op achterbaks gedrag heb ik beiden nooit kunnen betrappen, een kenmerk van een rechts denkend individu.

   En betreft de laatste zin, ik ben het er volledig mee eens.

 3. AnnetKlaver

  Tis toch niet waar, Frits Bosch is een pseudoniem van Michael v/d Galien.

  1. KokZonderKeuken

   Welkom bij Tell-Sell voor afgekeurde mondkapjes .

   1. AnnetKlaver

    Vreemd, die kapjes komen van een bedrijf uit Groningen.
    Via Bol.com verkopen ze onder een andere naam allerhande spullen, maar geen mondkapjes.

    1. KokZonderKeuken

     Meubelzaak uit Groningen doet in opgekochte “Seizoenshandel”

   2. Bullshit16

    Kok
    Probeer je de aandacht te verleggen wat heeft mondkapjes hier nu weer mee te maken blijf bij het onderwerp en anders zwijg

    1. KokZonderKeuken

     Leuk, als stierenstront boos wordt, vergeet hij taalfouten te maken.
     Valt helemaal niet op.

     1. Boudewijn Hummelinck

      🙂

     2. Rammstein

      Ik tel in de gauwigheid zes taal/interpunctie-fouten bij Bully. Maar iedereen weet dat jij moeite hebt met lezen.

 4. KokZonderKeuken

  Quote :“Als je Thierry dood wil zeg dan paf”en “Volkert, waar ben je?”.
  Quote: Walgelijk links ten voeten uit. De hemel verhoede.
  .
  Gelukkig heeft Fritz dit soort uitlatingen van walgelijk rechts op DDS nog nooit gelezen.

 5. Ritter

  Of het nu Fortuyn, Wilders , Trump , Baudet, enzovoorts gaat…………iedereen die iets anders wil dan de ( linkse) agenda van de media word gedemoniseerd en verdacht gemaakt.

  We weten hoe de media de mensen tegen Pim Fortuyn hebben opgestookt. Die werd in de media geportretteerd als “extreem rechts” en dat soort dingen.

  Als je kijkt naar de talloze roddel verhalen over Trump die door de media als “feiten” worden gepubliceerd maar praktisch allemaal gebaseerd zijn op anonieme bronnen.

  Een van de actuele media matra’s (leugens) over Trump is b.v. dat Trump niet naar zijn medische adviseurs zou luisteren.

  Maar Dr Fauchi verteld een heel ander verhaal:
  ============

  Dr. Fauci zei dinsdag in een interview met Washington, DC-talkradio WMAL dat de media “niet behulpzaam” waren door te proberen hem tegen Trump op te zetten.

  ‘De president heeft geluisterd naar wat ik heb gezegd en wat de andere mensen van de taskforce hebben gezegd. Als ik aanbevelingen heb gedaan, heeft hij ze opgevolgd ‘, zei hij. ‘Het idee om de ene tegen de andere op te zetten, helpt gewoon niet.’

  Hij voegde eraan toe: ‘Dat is echt jammer. Ik zou willen dat dat ophield. ‘

  h**ps://www.nationalreview.com/news/not-helpful-fauci-calls-out-media-for-pitting-him-against-trump/

  1. AnnetKlaver

   Hoor net achter mij iemand zeggen, die Ritter is net een geloofsfanaat, goed ziek in zijn hoofd.

   Foei Anna..

   1. Bullshit16

    Annet
    Huilbaby

   2. evil knievel

    Hoor net achter mij iemand zeggen,
    …Oef Annetje,Dat wassen van die poes was toch niet helemaal waar🤢 n geen poeder meer gebruiken aub!😝
    Gr,Yasser!😁😜

 6. Rammstein

  Henk Otten heeft gezworen Baudet kapot te maken (net zoals Rutte dat Wilders destijds ook toebeet). Na contact gezocht te hebben met de bereidwillige beul Nova Zembla was de zaak snel beklonken. Niets is effectiever en dodelijker dan neergezet te worden als een Russische spion.

  Dat is bij Trump ook geprobeerd. Hummelinck heeft er zelfs een boek van en wist het zeker. Net zo overtuigd is hij nu, nadat de rancuneuze Henk Brutus de dolk heeft geplant. Gisteravond beweerde ik al hier op DDS wat Frits Bosch nu schrijft. Uiteraard ben ik het met hem geheel eens.

  1. Sleipnir

   De politieke voorspellingen van Hummelinck zijn hilarisch te noemen, er is en was er werkelijk niet een raak.

   1. KokZonderKeuken

    De politieke voorspellingen van Rammelstein zijn ook hilarisch.

    Rammstein 2 weken geleden Beantwoorden
    Wat er nu gebeurt is een slachting & verwoesting van de kleine en grote economie. Dit is niet vol te houden. Binnen drie weken krijg je rebellie, burgerprotesten, massademonstraties en daarmee een avondklok en het leger op straat.

  2. Ritter

   @Rammstein

   Zo is het inderdaad ook bij Trump gegaan.

   De media hebben Trump proberen neer te zetten als een soort zetbaas van Putin.

   De media kwamen zelfs met z.g “smoking guns” die zouden moeten aantonen dat Trump onder invloed van Putin stond. Lange artikelen in (uiteraard de NYT, Wapo en andere anti-Trump media) op basis van anonieme bronnen

   De media in de VS kwamen met meer dan 12 “smoking guns” die achteraf niets meer dan roddel verhalen waren en helemaal niets bewezen. Maar toen was het kwaad al geschied en de naam van Trump door het slijk gehaald.

   Het toont weer aan dat de “gevestigde” media gewoon nepnieuws kan verspreiden zonder daar verantwoording voor te hoeven af te leggen.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Daar hebben we Ritter weer, sprekend vanuit de aars van Trump.

    1. Original NL

     En daar is hummeldickje sprekend vanuit de kringspier van rutte.

  3. Boudewijn Hummelinck

   R*mmstein verklaarde de uitzending niet te hebben gezien.

   I rest my case.

   1. Rammstein

    Vanochtend staat in de Volkskrant een heldere nabeschouwing. Dat is genoeg.

 7. Boudewijn Hummelinck

  De woede in FvD-kringen over de Zembla-uitzending is om begrijpelijke redenen groot. Baudet wordt overtuigend geportretteerd als een leugenachtige landverrader.

  De feiten liegen niet.

  1. Stopperspil

   @linck Baudet reageert helemaal niet woedend. Hij weerspreekt in alle rust en met een terechte glimlach alle aantijgingen Zie het vraaggesprek dat hij met de mensen van Zembla heeft gehad. Dat filmpje was gisteren al te bekijken. En lees het stuk in de Volkskrant waarin de zaak tot de ware proporties wordt teruggebracht. En als ik die Otten zie ga ik over mijn nek.

   1. Michel Bloemkist

    “Quote: En lees het stuk in de Volkskrant waarin de zaak tot de ware proporties wordt teruggebracht.”

    Maar dat kun je agressieve complotstokers zoals Boellshit1916/Van Rosmalen niet wijsmaken.

  2. Maurits Dekker

   BH
   U hanteert de regel : als ik de leugen maar vaak genoeg herhaal wordt het vanzelf de waarheid.

 8. evil knievel

  B-A-H!🤢🤮

 9. struisvogelpolitiek

  Baudet krijgt van mij het voordeel van de twijfel. Deze Zembla uitzending is niet gestaafd op harde bewijzen, dus Zembla kom met harde bewijzen over betalingen aan FvD of aan Baudet. Mocht het zo zijn dat Baudet niet de waarheid spreekt dan is dat het politieke einde van Baudet.

  1. Boudewijn Hummelinck

   De Zembla-uitzending komt wel degelijk met harde bewijzen voor de Rusland-connectie van baudet.

   Deze onthullingen zijn een ramp voor het FvD en daar ben ik op zichzelf tevreden over.

   1. perry

    Russisch-staatsburger versus EU lidmaatschap!
    Dan kies ik voor een Russisch paspoort, géén aardgas, warmtepomp, zonnepanelen, milieugezeik,bedelende lidstaten en illegalen-import betutteling meer!

  2. KokZonderKeuken

   Mocht het zo zijn dat Baudet niet de waarheid spreekt dan kan hij nog altijd 2 dierbare vriendinnen inschakelen en deze nogmaals op TV hun verklaringen laten afleggen.

   1. perry

    CockjeZonderNeuken:
    Baudet is niet afhankelijk van TWEE vriendinnen, heeft met zijn charme een hele schare ter beschikking!
    Jij ook cockje?

    1. jwgroot

     Hitler had ook een schare vrouwelijke bewonderaarsters die spontaan een orgasme kregen als de Führer voorbijkwam. Maakte dat hem tot een persoon met bijzondere kwaliteiten?

  3. Piet51

   @struisvogelpolitiek
   Er is dus twijfel gezaaid, maar jij geeft Baudet voorlopig het voordeel. Dat lijkt me terecht want er waren geen keiharde bewijzen, alleen wel veel aanwijzingen. Maar bij twijfel alleen kun je iemand niet veroordelen.

   1. Sleipnir

    Je collega zwetsnek Hummelinck denkt daar heel anders over, die is heel stellig dat Zembla het bij het rechte eind heeft, hoe zit het nu? Ga je haar nog terecht wijzen?

   2. struisvogelpolitiek

    @Piet51
    Precies, mijn mening.
    Zembla moet met bewijzen komen( bv. rekeningafschriften) zo niet, dan is deze uitzending een vooropgezette poging om Baudet en Fvd te beschadigen en Otten kan zich beter bezig houden met de Coronacrisis.

    1. Piet51

     @struisvogelpolitiek
     Voor een veroordeling door een rechter moet je met bewijzen komen en die waren er gisteravond niet. Maar journalisten werken anders en mogen ook anders werken. Die zoeken aanwijzingen, zoals gisteravond. Ze zoeken in verschillende bronnen naar interpretatie of onderbouwing, zoals gisteravond. Integere journalisten passen wederhoor toe, zoals gisteravond. Het hele interview met Baudet was zelfs op NPO Start of Extra te bekijken.
     De uitzending heeft veel mensen aan het twijfelen over de integriteit of naïviteit van Baudet gebracht. De reacties door en namens Baudet voedden die twijfel nog eens.
     Deze uitzending zal nog een lange staart krijgen.

   3. Boudewijn Hummelinck

    Er zijn geen bewijzen van een geldstroom, Piet51, maar wel bewijzen van een inhoudelijke relatie. Bewezen is dat Baudet meende dat we uit de NAVO moeten stappen, dat de Russen geen bedreiging voor ons vormen, dat de Russen geen kwalijke rol speelden bij de ramp met de MH17 en dat Baudet Russische anti-EU propaganda onderschreef.
    Bewezen is ook dat Otten zich enorm heeft ingespannen om Baudet op dit punt te corrigeren en uit het Russische moeras te trekken.

    Dat de Russen zeer behendig zijn om geldstromen te verdoezelen is algemeen bekend. Het is een troebel wereldje waar veel geld omgaat zonder sporen na te laten. Dat Zembla op dit punt geen harde bewijzen kan leveren is dus niet zo vreemd. Wel bood ze zeer sterke aanwijzingen.

    1. Piet51

     @Boudewijn Hummelinck
     Ik ben het met je eens. De aanwijzingen vind ik voorlopig overtuigend genoeg. Maar verrassend waren ze niet voor mij. Mijn oordeel over Baudet wordt er alleen maar door bevestigd. Maar ik ga er niet vanuit, dat Baudet een landverrader blijkt te zijn. Ik denk wel, dat hij een heel naïeve politicus is, zoals hij ook in veel optredens in de Tweede Kamer en op TV heeft laten zien. Ook zijn overtrokken reacties voorafgaande aan de uitzending laten hetzelfde zien: hij heeft hierme veel te veel aandacht op zichzelf gevestigd. Dat doet hem misschien genoegen, maar is slecht voor zijn zaak.

     1. jwgroot

      Uitstekend commentaar, kan ik alleen maar onderschrijven. Baudet laat zich met zijn anti-EU sentimenten veel te veel op sleeptouw nemen door figuren (in dit geval Poetin) die echt niet het beste met ons voorhebben. Van Poetin het (nationale) heil te verwachten, getuigt van een onvoorstelbare naïviteit.

     2. Boudewijn Hummelinck

      Ik besef, jwgroot, dat landverraad een zware term is maar ik vond zijn optreden rond de MH17, waarin hij het onderzoek van het JIT openlijk in twijfel trok en het opnam voor de Russen, die zonder enige twijfel de daders zijn in die afschuwelijke ramp, zonder twijfel een akelige vorm van verraad aan de slachtoffers van die ramp en daarmee aan ons land. Je kunt dat naïviteit noemen maar wat mij betreft mag een Kamerlid en lijsttrekker van een politieke partij daar niet mee wegkomen.

    2. jwgroot

     @Hummelinck
     ‘(…) ik vond zijn optreden rond de MH17, waarin hij het onderzoek van het JIT openlijk in twijfel trok en het opnam voor de Russen, die zonder enige twijfel de daders zijn in die afschuwelijke ramp, zonder twijfel een akelige vorm van verraad aan de slachtoffers van die ramp en daarmee aan ons land. Je kunt dat naïviteit noemen maar wat mij betreft mag een Kamerlid en lijsttrekker van een politieke partij daar niet mee wegkomen.
     “Je kunt dat naïviteit noemen maar wat mij betreft mag een Kamerlid en lijsttrekker van een politieke partij daar niet mee wegkomen.’

     Daar ben ik het geheel mee eens. Maar voor zijn aanhang wegen andere zaken blijkbaar zwaarder.

 10. P.Sisterons

  Michael v/d Galien heeft vele pseudoniemen hier. Hij vindt het leuk om de boel wat sjeu op zijn manier te geven.

 11. Piet51

  Met niet eens zo heel veel juridische fantasie kun je in de tekst van Frits Bosch, het eerste deel, een poging tot uitlokking van moord op Baudet lezen.
  Bosch heeft, net als Baudet zelf en DDS in wel vijf artikelen, wel heel veel tekst nodig om te concluderen, dat het Zembla-programma allemaal onzin betreft. Dat had in één reactie na de uitzending gekund en wasd an veel sterker geweest. Nu blijft de twijfel en kunnen sommigen hier en elders niet anders dan Baudet het voordeel gunnen. Maar die twijfel blijft.
  Bij FvD weten ze kennelijk niet, dat hoe harder je iets ontkent hoe meer mensen het gaan geloven. En die ontkenning van de, inderdaad niet onomstotelijk bewezen, beschuldigingen berust op niet meer dan de verklaring dat het om grappen gaat. Als je de hoeveelheid grappen ziet en de toelichting daarop van Baudet zelf, kun je bijna niet anders concluderen dan dat FvD een groepje grappenmakers is, charlatans dus. Het wordt vaker beweerd.

 12. KokZonderKeuken

  Vrijdag 3 april:
  Thierry Baudet: ‘Nederlanders grootschalig testen kan dus wél, Andorra bestelt ook 150.000 tests!’
  .
  Donderdag 16 April Baudet in 2e kamer.
  Zorg voor voldoende test-setjes.
  .
  Vrijdag 17 april:
  Andorra 1673 uitgevoerde test op 75.000 inwoners
  .
  Zouden in Andorra de kasten uitpuilen van de test-setjes of zou Baudet onzin verkopen?

  1. perry

   CockjeZonderTe Neuken:
   “in Andorra de kasten uitpuilen”
   Ga eens kijken in Andorra, dan weet je het, Baudet heeft zulke jobs gedelegeerd!

 13. B. Pascal

  De eenvoudige decadente simpele benadering en uitleg:
  EU = GOOD
  RUSSIA = BAD

  Alles wat Rusland doet is slecht, alles wat de EU doet is goed.
  Wanneer je een rus spreekt, of wanneer je al aan een rus denkt, ben je een slechtmens aldus Zembla / BNN / VARA. Geen enkel nuancering, geen elke bezinning.
  Het is gebeurt met de journalistiek, men drukt met woorden. Het is niets dan stof en leugen!

  Men heeft geen idee hoeveel zaken wij doen met Rusland, gas, kolen, hout, ruwe kunststof producten, voedingsmiddelen. Het is me nog een wonder dat Rusland nog wat met ons wil doen. Maar Rusland heeft ons met een 10 jaar niet meer nodig.
  Dan gaat de wal het schip keren!

  Wanneer we kiezen moesten tussen BNN/VARA of Rusland? Dan is Rusland GOOD.
  Dit noemt zich journalistiek, het is zo simpel dat je er van walgt. Je kijkt er dwars doorheen, weg met die bende! De russen hebben de Nazi’s gebroken, de russen breken ook IC. Dus gun ze credit, al zijn ze van een ander soort mens.

 14. Freewheeler

  Links dood iedereen die in de weg staat, geven ze rechts de schuld ervan.

  1. Michel Bloemkist

   Dat zullen ze in de jaren 30 van de vorige eeuw dan wel van rechts geleerd hebben.

 15. Adriaen van Bergen

  Ik krijg steeds meer de neiging op Baudet, de Nederlandse Trump, te stemmen, dit lezende.
  NPO = fake news!

  1. Sleipnir

   Dit dan weer niet, maar ik heb mij wel aangemeld als lid uit solidariteit, maar blijf op de PVV stemmen want er blijft ook altijd nog het moslimprobleem in dit land wat bestreden dient te worden!

 16. Maurits Dekker

  De uitzending van Zembla is een onderdeel van een zeer doorzichtige maar zorgvuldig geregistreerde campagne tot beschadiging van Baudet en Forum voor Democratie.
  Eerst deed Hans Laroes, die er bij de KRO-NCRV werd uitgeewerkt, de oproep om Baudet 6 maanden dood te zwijgen.
  Daarna volgde de radiouitzending op NPO1 en diezelfde avond de uitzonderlijk lasterlijke uitzending van Zembla.
  Zembla werd bereidwillig geholpen door de rancuneuze betrapte kasgraaier Henk Otten die de rol van Judas mocht vervullen, ongetwijfeld werd hem steun toegezegd voor de komende verkiezingscampagne.
  In de Zembla uitzending werd heel veel geïnsinueerd maar geen enkele beschuldiging werd met bewijzen gestaafd.
  Kortom een enorme lastercampagne van links om Baudet het zwijgen op te leggen.
  Maar misschien gaan ze proberen om het deze keer zonder kogels op te lossen.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Gewoon stug blijven volhouden, jongens.

   1. Maks

    Boudewijn Falus Welsh?

 17. de naakte atheist

  Wat een frustratie van Frits!

 18. Beukman

  @Frits Bosch beweert:
  Baudet is abject en kan dus vermoord worden, nee hij moet vermoord worden!

  Je kan je haat tegen Baudet ook overdrijven, @Frits. Sterker nog: het is gevaarlijk om zulke dingen te schrijven, aangezien maar één gek erdoor geïnspireerd hoeft te worden, en jouw bede wordt bewaarheid.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Frits Bosch begint met elk stukje dat hij op DDS mag plempen verder uit de bocht te vliegen.

   Een onbeheerste hysterische babbelkous.

   1. Maks

    Boudewijn Willem Falus Welsh?

 19. Fortiori

  Los van de verhaallijn in het artikel van DDS en Zembla, heb ik voornamelijk een Clown gezien. Wat een irritante nar, bezeten van zichzelf. Dan weer smalend, andere keer geringschattend antwoorden, veel mimiek. Ongeschikt voor de politiek. Carré, dat is zijn podium.

  1. Maks

   Falus Fortiori Welsh?

 20. arnoud

  Waar we nu op wachten is de lovende commentaren van Tom-Jan Meeus over deze uitzending, of van Tommy Wieringa of van Bas Heine in de kwaliteitskrant NRC Handelsblad: “Zie nou wel, die Thierry Baudet is een enge man. Hij heeft banden met Rusland, het Kremlin!” (“vermoord hem dus maar!”).

  En.. !! natuurlijk Tony van der Meulen columnist van het BD ( brabants dagblad ) die een niet aflatende haat heeft tegen Thierry Baudet, die kan het niet laten regelmatig Baudet te demoniseren. want ook het BD is verworden tot een linkse krant.

  1. Boudewijn Hummelinck

   De Zembla-uitzending voldeed in elk geval aan de hoogst te stellen journalistieke eisen.

   Dat de informatie bij FvD-aanhangers niet lekker valt snapt iedereen.

   1. Rammstein

    Pathologische leugenaar Boudewijn Hummelinck blijft zijn irritante misinformatie draad na draad, reactie na reactie rond spuwen.

    Het wordt hoog tijd dat deze megalomane, narcistische psychopaat en agitprop tr*ol weer van DDS afgedonderd wordt.

    1. ervi

     Dan komt de stumper onder een nieuwe naam terug.
     De (bekende) ziekeling,die steeds weer met nieuwe nicks irritatie hoopt op te roepen, teert op de verontwaardiging (lees: negatieve energie) van de lezers.
     Dit parasitaire gedrag zou beter genegeerd kunnen worden.

 21. Bes Tolen

  De politiek in de westerse landen is vanaf zo begin 1980 in vrij korte tijd overstag gegaan. Dat is heel merkwaardig maar er is tot heden weinig aandacht aan besteed en helemaal geen analyse. Eén conclusie staat wel overeind en dat is dat de democratie heel snel is op te blazen en over te nemen door goed georganiseerden groepen. Dat is gebeurd en dat is de onnozelheid van de politici van toen geweest. Ze hebben extreem links toen tot hun organisaties toegelaten en die wisten grote invloed te verkrijgen. Zo was het bij linkse partijen in Nederland bij de samenstelling van de kieslijsten voor de Tweede Kamerverkiezingen, dat daarover afspraken zijn gemaakt. De invloed van de ledenvergaderingen werd toen tot nul gereduceerd. Er kwamen maar twee mensen, die in een district over de kieslijsten gingen. Hoe was onduidelijk maar de leden niet voorgelegd. Veel kandidaten Tweede Kamer waren dadelijk uitgeschakeld en lieden, die kort lid waren en betrekkingen hadden met wat later met multicult werd aangeduid, werden Tweede Kamerlid terwijl niemand in de partij ze kende.
  De hele politiek schoof naar links op. Internationaal is daar de basis voor gelegd. Zo gaat het met veel. Juist ook het voortdurende bedrog van politieke berichtgeving en dat is funest voor het goed functioneren van de democratie en de maatschappij, die er al jaren onder lijden. Het westen is met al haar onbetrouwbaarheid geen voorbeeld meer van hoe het westen het beter doet. Helaas niet. Het westen is ziek en wordt waarschijnlijk niet meer beter. Het is vooral moeilijk geworden voor de eigen autochtone bevolking.

 22. NietLullenMaarPoetsen

  Afgelopen vrijdag de Zembla uitzending bekeken en hun raw footage bekeken en vergeleken in real-time (zij aan zij) met FvD-video, in dat laatste is zowaar niet geknipt, exact hetzelfde slechts vanuit andere cameraperspectief genomen. Vind het wel opvallend dat Zembla de raw versie online heeft gezet, denk dat dit mede een oorzaak is dat FvD mee heeft gefilmd. Eigenlijk had het stiekem moeten gebeuren, de vraag is dan of ze ook de raw versie dan ook online hadden gezet. Verdachten van rancune/stigmatisering/zwartmaken moet je altijd anoniem filmen anders komt de ware aard niet naar boven.

  .

  Echter, de uitzending van Zembla rekt de verbanden wel héél erg op met aannames zonder dat daar aanstotelijk, echt een bewijs voor is. Met name ‘lijkt’ heb ik regelmatig gehoord, dat niet impliceert dat wat ze vertellen WAAR IS (lijkt mij best cruciaal bij een beschuldiging), het is een theorie, het is een aanname. Wat zagen we in de video, partijen zoals de VVD, CDA en D66, andere partijen hadden daar geen mening over? Alleen bij uitstek PRO-EU partijen. Had mooi geweest als de PvdA daar ook nog in voorkwam, past zo mooi bij de kleur van BNNVARA. Er komen ook voorbeelden voor die ze aan ‘deskundigen’ laten zien die uit de context zijn gerukt en dus niet volledig zijn. Dat is net zoiets met Wilders met de Marokkanen uitspraak, daar zat nog een héél stuk voor maar dat zag je niet in de journaals.

  .

  Als je ‘lijkt’ gaat verkondigen als ‘waar’, met spannende ‘onthullende’ muziekjes eronder, dan is dat geen goede journalistiek. Otten in de arm nemen als rivaalbewijs is tevens discutabel. Dat is net zoiets als Peter de Vries (ja met die extra R) naar crimineel Charlie da Silva gaat en Charlie zegt “x, ken je mij nog? ik jou wel.” en kijkt dan heel sneaky in de camera. Is Otten ervoor betaald? Dat zou ik wel eens willen weten. Wat de uitzending betreft, geen transactie/bonnetje gezien, geen pakken geld gezien, geen persoon die bij de transactie waren, getuigen etc, alleen Otten met z’n Whatsapp backup. Wellicht lagen Baudet en Otten elkaar niet en begrepen elkaar niet.

  .

  Uitstekende beschrijving van Baudet (in het ruwe interview) over zijn werkwijze, als je wilt weten hoe het zit, dan moet er even middenin zitten, ermee ‘spelen’. Als je de vijand gaat uithangen dan kom je het nooit te weten. Dat is ook de reden dat de meeste politici niets weten omdat ze per definitie al ongefundeerde ongezouten mening hebben (gehoord van anderen of basis van reputatie) zonder dat ze ooit op de verkeerde kruising zijn geweest, ze WETEN NIET WAT HET IS. Weten wat het is, is goed om je uiteindelijke mening gefundeerd te vormen, niet op basis van een eenzijdig verhaal maar een dubbelzijdig verhaal. Er wordt ook altijd vanuit gegaan dat wanneer een persoon uit/van een ‘partij’ is, dat deze nooit iets goeds kan zeggen omdat de persoon van die gehate ‘partij’ is. Dat zien we in de politiek heel erg, als bijvoorbeeld die gehate ‘partij’ iets inhoudelijks goeds zegt dan het wordt het door de meeste per definitie afgewezen want het is die ‘partij’. Het gaat er blijkbaar om wie het zegt dan wat er wordt gezegd. Zo gaat dat, dat is vreselijk, hierdoor wordt oplossingen zoeken héél moeilijk. Dat kunnen we aan de politiek goed zien, het is al 50 jaar hetzelfde, terugkerende problemen alleen met een aangepaste datum/jaartal en andere minister.

  .

  Als je naar Baudet zijn EU/Euro bezwaren kijkt, dan kan ik daar niets vreemds aan ontdekken, eigenlijk alleen maar bevestiging van de vreemde ‘deals’ en machtsgedrag aan de EU-zijde. Hij is daar overigens niet alleen in, kijk naar de Brexit. Mijn euroscepticisme werd daardoor eindelijk eens bevestigd én onderbouwd met feiten. Dat kun van die uitzending van Zembla niet zeggen dat het om feiten gaat.

  .
  Tip: Als je het nog niet gezien hebt, kijk dan eerst het ruwe interview en dan pas de Zembla uitzending.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.