Feeststudenten doen huiliehuilie vanwege coronaboete á la €400: ‘Vervelend! Gevolgen voor de toekomst!’

Een stel studenten uit Leiden doet dezer dagen een hoop krokodillentraantjes huilen in nieuwsmedia omdat ze toch niet boven de wet blijken te staan, en ook gewoon op de bon worden geslingerd als ze de coronamaatregelen aan hun decadente laarzen lappen.

Studenten, ach, studenten. Ja, we hebben ze nodig om straks de economie weer aan de praat te houden. Maar de paar jaar dat die lui op kamers zitten in één of andere stad als Nijmegen, Amsterdam of Leiden komen bij grote delen van deze groep jongeren de allerergste instincten bovendrijven. Ze denken dat ze een groep uitverkorenen zijn die alles kunnen maken.

Zo ook in de coronacrisis waarin in middels al maanden het adagium is: houd afstand, vermijd sociaal contact als dat niet noodzakelijk is en houd rekening met je omgeving.

De bewoners van een studentenhuis aan de Vrijheidslaan in Leiden hadden dat dus niet goed begrepen. Natuurlijk: in een studentenhuis kan je niet altijd de 1,5 meter in acht houden als iedereen wil eten rond half zeven, of wil douchen ’s ochtends. Maar om je compleet asociaal te gedragen inclusief luidruchtig feest op een klein balkon? Ja, dat is zo’n beetje de definitie van overbodige sociale interactie.

Geheel terecht dan ook dat de politie in actie kwam tegen deze jongelui die denken dat regels niet voor hen gelden:

“De vijf vierden een redelijk luidruchtig feestje van een van hun huisgenoten toen ze op de bon werden geslingerd. „We hadden verwacht dat we een waarschuwing zouden krijgen wegens geluidsoverlast, maar in plaats daarvan zeiden ze dat we een coronaboete kregen omdat we met vijf man op openbaar terrein waren geweest. Nou, ik kan je één ding vertellen: niemand kan van buiten op dat balkon komen. Het is alleen bereikbaar vanuit ons eigen huis.”

De student, die bijval heeft gekregen uit de gemeenteraad, gaat in beroep tegen de boete. „Het vervelende is dat aan die boete ook een strafblad vastzit, en dat kan gevolgen hebben voor de toekomst.”

Ja, vervelend hè, gevolgen voor je onbezonnen gedrag? Echt ronduit irritant, gewoon!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. lotje

  Het enige wat deze regering wel meteen voor elkaar heeft tijdens deze crisis is bekeuringen uitdelen om de grootste flauwekul. En voor de rest hebben ze zoals gewoonlijk er een grote rotzooi van gemaakt.

 2. trutje

  De 4 studenten wonen in een studentenhuis en de 5de was op bezoek. Ze delen samen keuken, woonkamer, douche, toilet en balkon. Dus ze leven eigenlijk als een gezamenlijk huishouden maar dat wilt de gemeente niet want anders als ze huurtoeslag willen aanvragen dan zeggen ze het is een huishouden, want gedeelde ruimtes, dan krijgen ze geen huurtoeslag. Ik vind dit precies het zelfde als de koninklijke familie die wonen in een groot paleis met ieder zoveel ruimte dan zeg je ook niet dat ze 1,5 meter van elkaar moeten staan. Ik vind dit eerder een politiestaat actie. Dus als je samenwoont moet je nog 1,5 meter afstand houden blijkbaar.

  1. Politiek Profeet

   Is toch een onmogelijke opgave om in een gedeelde woonruimte niet in contact te komen met je medebewoners?
   Typisch pinokkio en zijn roverskliek gedrag.
   En volgens japio en zijn mondkapjesbende worden jeugdigen niet ziek van het virus….een beetje misschien maar verder niets aan het linkse handje…toch?

 3. Bullshit16

  Die hele loc dow dat moet maar is een keer afgelopen zijn al vaker gezegt en zweden is alles gewoon open en daar zijn niet meer doden dan hier verder is het een wanbeleid van die landverraders
  Mensen hier zit meer achter waarom ineens een spoed grondwet veranderen is het misschien om ons voor altijd die 1.5 meter te handhaven na ik heb medelijden met de jeugt die moeten op 1.5 meter een meisje versieren zie je het al voor je
  STOP MET DIT ONZIN
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

  1. Piet51

   @Bullshit
   Ik heb je gisteren geantwoord, dat in Zweden bepaald niet alles open is:

   Er wordt veel geschreven over Zweden als voorbeeld van hoe het ook kan. De feiten zeggen echter dat er inmiddels ruim 2.100 doden zij gevallen op een bevolking van 10 miljoen. De verschillen met Nederland zijn in verhouding klein. Bovendien hebben ze daar wel maatregelen genomen, zoals:

   * Scholen en universiteiten zijn gesloten.
   * Alle evenementen of bijeenkomsten met meer dan 50 deelnemers verboden.
   * Kleinere evenementen moeten passende hygiënemaatregelen treffen.
   * Cafés en restaurants, ook buiten Stockholm, worden individueel gesloten als bezoekers geen afstand houden.
   * In de receptie op campings en parken mag maximaal 1 persoon of 1 familie tegelijk naar binnen. Openbare gebouwen afgesloten. Sanitairgebouw mag door maximum aantal mensen tegelijk bezocht worden.

   Of deze aanpak succesvol zal zijn, is ook in Zweden de grote vraag. Daarbij moet ook bedacht worden, dat de Zweedse wetgeving al te strakke lockdown maatregelen niet toestaat. De overheid wil wel, maar mag niet.

   1. Bullshit16

    Piet51
    Je zal een ander wel geantwoord hebben maar mij niet ik heb gister niks over Zweden geschreven maar goed maakt niet uit
    Piet ik kom elke week en zweden en naar mijn inziens is alles open of het moet al van de laatste paar dagen zijn maar dan nog ligt de sterfte aantal lager

 4. Bolland

  Politiestaat in wording

  1. Jack Flash

   Bolland@ Ja, je kon het van mijlenver zien aankomen.

 5. Kretoloog

  De noodverordeningen, op grond waarvan deze studenten zijn bekeurd, zijn in strijd met de Grondwet. Als de studenten nu even een slimme advocaat inhuren, zal die met succes vrijspraak kunnen bepleiten bij de rechter. En dan zijn de kosten (ook die van de advocaat) voor rekening van het Openbaar Ministerie.

  1. Kretoloog

   Jan Brouwer, hoogleraar Staatsrecht, maakt ook gehakt van de noodverordeningen.
   ht*ps://www.ad.nl/groningen/professor-over-coronamaatregelen-drie-mensen-op-bezoek-wie-zegt-dat~a62335d1/

   1. Politiek Profeet

    En pinokkio zat op zijn bilderbergzetel en zag dat alles goed was…en hij lachte…

    1. Shadow1100

     En God bekeek onze regering en ze weende bitter……..

 6. Ab Infinitum

  De regering doet veel, zorgt goed voor de burger, maar bekeurt niet.

 7. harte385

  De wet is op grote schaal verkracht door de overheden en niet te vergeten de terreur van de politie

 8. Heras

  Uit de lockdown. Dit heeft al te lang geduurd. Dit is vrijheidsberoving.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.