Goed nieuws! Hoekstra: ‘extraatje uit de schatkist voor corona bestrijdende zorgverleners’

Minister van Financiën Wopke Hoekstra zei in zijn wekelijkse gesprek met RTL Nieuws dat zorgverleners, die zijn verwikkeld in de strijd tegen corona, kunnen rekenen op een ‘extraatje uit de schatkist’: “We hebben als kabinet steeds gezegd dat het geweldig is wat er door al die professionals gedaan wordt en dat dat een beloning verdient, niet alleen in de vorm van applaus.”

Er zit dus een extraatje voor de zorgverleners in! De Tweede Kamer wilde dat hebben uitgezocht en heeft dus nu antwoord. Maar bedragen worden nog niet genoemd. Ook is het nog onduidelijk in welke begroting dat extraatje dan zal worden opgenomen.

Maar goed, ik ben allang blij dat ‘ie er komt! De zorgverleners verdienen inderdaad een beloning, naast de (toch ook aanzienlijke) getoonde blijk van waardering. Een veiliger besluit had Hoekstra ook haast niet kúnnen nemen. Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die tegen een extra beloning voor dat zorgpersoneel zijn. Behalve als die te laag of exorbitant blijkt natuurlijk. En dan gok ik eerder op te laag.

Want laten we wel wezen: het is dan wel geen oorlog en we maken het niet van dichtbij mee, maar ze doen daar wel hun werk met gevaar voor eigen leven. En werken echt niet dag in, dag uit, van 9 tot 5. Man, wat zullen die blij zijn als dit eindelijk achter de rug is!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. lotje

  Ik kan maar één ding zeggen tegen de zorgverleners ,verheug je niet te veel. Het zal wel een euro erbij komen.

  1. Rosasolis

   lotje. Oh, hoe weet jij dat?

 2. fusilier

  Sigaartje uit eigen doos.

 3. Fortiori

  Ze verdienen een flinke bonus. Het bankpersoneel heeft deze zich heel vaak toegeeigend zonder problemen en terughoudendheid.

 4. fisufisu

  Toch wel heel apart dat er nu ineens heel veel geld vrijkomt in Nederland, zouden al die bezuinigingen een voorop gezet plan zijn geweest, Bilderberg wetende dat dit zou gebeuren…

  1. Wesley Benley

   Het probleem van complotdenkers is niet eens zozeer het walgelijke, geborneerde toontje dat ze uitslaan, maar dat ze door hun gezever de aandacht verschuiven van de redelijkheid naar de insinuatie, waardoor de discussie stokt. Dé tactiek om hun gebrek aan argumenten te verhullen.

 5. Kretoloog

  Als er dan toch Eurobonds komt (Merkel schijnt door de pomp te zijn) dan weet Minister van Financiën Hoekstra wat hem te doen staat: zorgen dat Nederland binnen no-time een gigantische staatsschuld heeft. Toch minimaal 1000 miljard of zo (Italië staat op 2000 miljard in de min). Dus kom maar op met de cadeautjes! De boeren kregen gisteren al 5 miljard. Dus binnenkort zijn de burgers aan de beurt. Die hebben de schatkist tenslotte gevuld.

 6. Bockbeer

  Als er geen geld meer is, kunnen we nog altijd bij Polen of Hongarije aankloppen. Met al hun miljarden van de EU.

  1. Fortiori

   Dat zal bij Orbán moeilijk worden, dat geld zit al onder de familie.

   1. fisufisu

    Nee domme fortiori ons geld ligt in Brussel

    1. Fortiori

     U hebt problemen met goed lezen. Bockbeer sprak over aankloppen bij Polen of Hongarije ingeval dat er geen geld meer is. Maar waarom reageert u voor Bockbeer ?

    2. Terminator

     Fisufisu is nu eenmaal niet het scherpste mes van de internet-community.

 7. hans-e-pans

  Dit soort berichten hoorde ik nooit tijdens het destructieve griepseizoen.

 8. yellow thread street

  De echte zorgverleners presteren op dit moment zeer goed, hiervoor moet je zeker respect hebben, maar in feite is dit ook een onderdeel van hun werk.

  Zelf heb ik in het verleden ook regelmatig piekmomenten gehad.
  Was je bezig aan een project met een deadline dan was het ook heel normaal om soms wel een paar weken achter elkaar 12 uur per dag te werken.
  Fysiek gewoon zwaar, en in het weekend kon je dan weer een beetje bijkomen.
  En wanneer het nodig was dan hielp je zelfs collega’s van andere afdelingen.
  Normaal is het zo dat overuren betaald moeten worden incl. een toeslag, dit lijkt mij nu al te gebeuren.
  Bij mij stonden de mensen ook niet klaar met vlaggen, je deed gewoon je werk.

  Maar als ik langs het ziekenhuis kom dan zie ik dat de parkeerplaats al weken nagenoeg leeg is.
  Patienten zijn er veel minder en behandelingen worden niet uitgevoerd.

  Wat doen die duurbetaalde artsen en overig personeel op dit moment.
  Zijn ze nu druk bezig om hun collega’s te assisteren op de IC’s, of zitten ze gewoon thuis en zijn ze overdag aan het klussen.

  Kijk op dit moment ook eens naar alle mensen die geen baan meer hebben en waarbij het de vraag is of ze binnenkort hun faillissement aan kunnen graan vragen.
  Velen zullen in zwaar weer terecht komen en zelfs noodgedwongen hun huis moeten verkopen.

  1. fisufisu

   Ze presteren altijd goed! daartegenover staat te weinig dank/respect/geld, die mensen werken zich het snot voor de ogen maar krijgen niets extra’s, er wordt een beroep gedaan op hun gevoel/emotie ze worden een schuldgevoel aangepraat terwijl ze gewoon hun werk doen..
   Het is een zeer grove schande zoals deze regering met zorgverleners omgaat, ze moeten zich kapot schamen, ik ben van mening dat leugenclown Rutte en co wisten dat deze crisis eraan zat te komen (dus met voorbedachte rade, ook wel een bilderbergje genoemd)…

   1. Burak

    Heel aanmatigend uw stelling dat Rutte wist dat de Corona crisis er aan zat te komen. En met voorbedachte rade…wat bedoelt u daarmee?

 9. evil knievel

  Goedmakertje ivm eurobonds & wanbeleid de afgelopen kabinetten pRutte!😄
  Trap r niet in mensen in de zorg,zo proberen ze jullie zoet te houden!😬
  Stem Rechts voor n betere toekomst,n beter/gezonder NL!👊🏼🇳🇱

 10. Mar

  Geldt dit ook voor verplegend personeel in verzorgingstehuizen voor gehandicapten?

  Gisteren ontdekte men eindelijk dat die er ook nog zijn. Revalidatiecentra zijn nog niet aan bod geweest.

 11. Rosasolis

  Veel lof voor min. W. Hoekstra, die extra geld extra geld uit de schatkist vond, en denkt meteen aan de zorgverleners. Deze toegewijde mensen hebben levens gered, en doen
  dat dagelijks nog steeds.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.