Grote partij illegale mondmaskers uit Nederland onderschept in banlieue van Parijs

In een voorstad van Parijs, een zogenaamde banlieue, zijn 140.000 mondmaskers gevonden die illegaal vanuit Nederland waren gesmokkeld. Smokkelaar en handelaar werden beide betrapt. Die eerste zou ze voor 80.000 euro hebben gekocht!

Het is jammer dat de wetmatigheid van ‘vraag & aanbod’ ook zo’n immorele, negatieve uitwerking heeft op de wereld. Niemand die enigszins begrijpt hoe de mens werkt, kan verbaasd zijn over deze handel (haha, de banner). Overheden doen er wat dat betreft zelf ook hard aan mee, door tot op het laatst mogelijke moment elkaar te overbieden (en de bestemming van de order te wijzigen richting die van de hoogste bieder).

Dus ja, met zulk nieuws is iedereen in ieder geval goed op de hoogte wat betreft de waarde van mondmaskers op het moment. Logisch dus dat deze straat-entrepeneurs smokkelnetwerken zijn gaan beginnen. En als het niet voor het geld is, dan is het misschien (al is het maar deels) om de verveling tegen te gaan.

Ze beginnen er in die banlieues nog behoorlijk goed in te worden ook. In de afgelopen weken zijn er meerdere partijen onderschept, waarvan minstens twee ter grootte van 30.000 mondkapjes! Frankrijk confisqueert deze allemaal, dus volgens mij is Nederland ze nu ook gewoon kwijt. Ik weet alleen niet of illegaal verkregen mondmaskers óók worden geconfisqueerd. Daarmee zou je nog wel eens diplomatieke onenigheid kunnen creëren, want dat is natuurlijk niet ‘solidair’.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. CLoVis

  Laten ze Jan en Kees maar eens een flinke straf geven;
  de deugnieten.

  1. AS210854

   Clovis, ben bang dat ze niet Jan en Kees heten.

 2. Lugor

  Voorzichtig spreekt Wout schande van partijen welke geld trachten te verdienen aan de schaarste aan mondkapjes.

 3. Mariposa78

  Als je een titel bedenkt en deze over neemt denk dan eens na wat er precies staat?

  Want wat maakt dat deze mondmaskers illegaal zijn?

  De Franse regering geconfisqueerd vervolgens al deze medische maskers om ze dan weer te kunnen distribueren onder het zorgpersoneel.
  (Lekker goedkoop hoor!)
  Dus wat maakt dat deze mondmaskers illegaal zijn?

 4. kees cup

  De franse politie zal wel een reden gehad hebben.

  Maar export vanuit EU land Nederland naar EU land Frankrijk, daar lijkt mij niet veel illegaals aan.
  Misschien illegaal verkregen (=diefstal) mondkapjes?
  Beste Wout, iets meer duidelijkheid graag.

 5. Piet51

  Het is dus toch waar, wat Baudet beweerde te kunnen 😉 : binnen een paar dagen en in elke gewenste hoeveelheid mondkapjes leveren. Maar met die bestelling van de overheid van 130 miljoen gecertificeerde mondkapjes kon hij ze in Nederland helaas niet meer kwijt. Dan maar naar Frankrijk waar particulier te koop aanbieden weliswaar illegaal is, alle mondkapjes zijn geconfisqueerd, maar toch het proberen waard, zie daar de door Baudet zo geroemde VOC-mentaliteit van Nederlanders.

 6. Mar

  Is de Televaag in dit geval duidelijker? (das shrikkuh)

  “De Franse politie spreekt van een recordvangst. Sinds het begin van de coronapandemie mogen mondmaskers en andere beschermende spullen niet worden verhandeld. Daar heeft de Franse staat voorlopig het alleenrecht op, om ze eerlijk te kunnen verdelen onder gezondheidswerkers.”

  1. Mariposa78

   Dat de Franse staat voorlopig het alleenrecht heeft op mondmaskers en andere beschermende medische materiaal.
   Maar niet verhandeld mag worden, maakt het nog steeds niet Illegaal als de inkoop ervan in een ander land gebeurt zelfs het bezit er van is niet illegaal.
   Als ik het vervolgens weggeef is nog steeds niet illegaal.
   Echter het verkopen van deze materialen weer wel.
   DUS

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.