Haal de broekriemen maar aan! IMF: ‘Dit wordt de ergste economische crisis sinds de jaren ’30!’

De wereld kan zich opmaken voor de grootste economische depressie sinds de jaren ’30, met dank aan de schade die het coronavirus aanricht aan allerlei economieën op de wereld. Dat zegt het IMF.

De economische onbezorgdheid is voorlopig voorbij. De wereld kan zich namelijk opmaken voor een levensgrote recessie die het in zo’n negentig jaar niet meer heeft gezien. Dat is geen angstvisioen van een zelfbenoemde doemprofeet, maar gewoon een bittere en eerlijke voorspelling. IMF-baas Kristalina Georgieva ziet het heel erg somber in voor de wereldeconomie in 2020 en 2021. Zij zegt:

“The pandemic sweeping the world will turn global economic growth “sharply negative” in 2020, triggering the worst fallout since the 1930s Great Depression, with only a partial recovery seen in 2021, the head of the International Monetary Fund said.

 

“Just three months ago, we expected positive per capita income growth in over 160 of our member countries in 2020,” she said on Thursday in remarks prepared for delivery ahead of next week’s IMF and World Bank Spring Meetings. “Today, that number has been turned on its head: we now project that over 170 countries will experience negative per capita income growth this year.”

Bij het IMF zijn dus 189 landen aangesloten – je kan je dus voorstellen dat wanneer er maar liefst 170 verlies draaien, dat een gigantische globale economische meltdown veroorzaakt.

Reden des te meer om na te denken over manieren om de Nederlandse economie langzaam weer open te gooien. Een groot deel van de schade kunnen we, als exporteconomie, helaas niet voorkomen. Maar iedere baan die we kunnen behouden door niet langer dan noodzakelijk in een lockdown te zitten is uiteraard weer mooi meegenomen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Blitzkrieg

  Het lijkt wel of er alles aan gelegen is om een bewust een economische crisis van astronomisch proporties te veroorzaken. Waarom ben ik niet verbaasd?

  1. Vanduinen

   Ik denk omdat u het niet begrijpt. En daarom zorgeloos alle mogelijke onzin kunt verkopen.

   1. evil knievel

    Alleen wat André Vanduinen zegt is de waarheid!🤣

  2. Beukman

   @Oorlog
   Omdat corona in opdracht van de Elite in een geheim ondergronds lab in Straatsburg is opgekweekt teneinde paniek te zaaien onder de bevolking en vervolgens, als iedereen definitief is murwgebeukt, definitief de heerschappij te grijpen, waarbij Timmerfrans wordt benoemd tot President voor het Leven?

   Angst zaaien over de economie, die juist bloeit als nooit tevoren, is onderdeel van deze strategie.

   1. Piair51

    Nooit grotere onzin gelezen 😂😂😂😂

  3. golie

   Mij verbaasd dit ook niet, immers wensen ze dat Europa op gelijkwaardig niveau als Afrika komt daarnaast kunnen ze nu de burger nog meer uitknijpen.
   Misschien moeten we met z’n allen China aanklagen voor de gemaakte kosten….want het valt míj op dat het steeds van de kant van China komt..

 2. inert

  “de ergste economische crisis sinds de jaren ’30!”
  Nogal wiedes, als we een hele rits potverterend lidstaten alsook uit de gierput moeten trekken!
  We moeten dat volk van aasgieren, letterlijk laten verrekken!

 3. Lugor

  Haha, wie gelooft die idioten van het IMF?
  En in 2021 hebben wij hier premier Baudet, die haalt rechts Nederland er in 6 maanden weer bovenop.
  Dag zwartkijkers van het IMF, Bilderbergjes en banken.

  1. Blitzkrieg

   Lugor = Lugor

  2. Bullshit16

   Lugar
   Ja mee eens maar dan zal fvd wel de grootste moeten worden samen met de pvv
   Ja deze crisis klinkt die linkse ratten als muziek en de oren wand dit is wat ze willen geld over de balk gooien aan die leeg lopers die gasten zijn niet wakker en zullen ook nooit wakker worden
   Stem fvd of PVV uit de eu

 4. perry

  De EU heeft ons weinig vreugde opgeleverd, Eurofielen noemen steeds een hele waslijst van pietleutige voordeeltjes, bereid uit gebakken lucht, en zeer zeker niet opwegen tegen de vreselijke nadelen voor enkele goedwillende landen met een intacte arbeidsethos!
  We moeten zo vlug mogelijk ontsnappen aan deze dictatoriale EUmaffia!

 5. lotje

  Hebben wij geen last van. We zijn dat onder Rutte al 8 jaar gewend.

 6. Jack Flash

  De schuld bij het virus?
  Wat toeval al niet kan veroorzaken.

 7. Maurits Dekker

  Leuk vooruitzicht. Met de zwaarste crisis sinds 90 jaar voor de boeg en bovendien de schuldenlast van Italië, Spanje en Frankrijk op onze schouders komen we er voorlopig niet meer bovenop.
  Het einde van de EU verschijnt aan de horizon.

 8. ts_tle

  Flink overdreven voor een aantal doden wat niet groter is dan een klein stadje. Dit even los van het afschuwelijke persoonlijke leed bij de betrokkenen.

  Bijzonder dat de schrik er zo in zit. Terwijl er echt wel licht aan het einde van de tunnel is.

 9. Vanduinen

  De eerste dag zonder een lofzang op Trump. Als het uitkomt op een werkloosheid van 20% in de V S, faillissementen in grote getale, ligt de motor van de wereldeconomie stil. Heel triest en het zal onze economie ook schaden. Baudet heeft een hoop huiswerk te doen om hier nog een positief verhaal van te maken.

  1. Cootje

   Kon je in januari al aan zien komen , toen schreef ik dat al hier , terwijl er genoeg documentatie over de jaren 1930 is werd ik weggezet of dat ik het zelf heb meegemaakt , de wereld komt overal totaal stil gevallen dus de volkstuintjes worden weer actueel , en voor de eurofielen gaat de unie gewoon naar de kloten , de Fransen zitten met hun ouderwetse auto fabrieken hun AIR France en die gaan de KLM helemaal opvreten niet uit solidariteit nee voor eigen belang , de Italianen de Portugezen en de Grieken gaan failliet blijft niets van over Spanje en Frankrijk bungelen aan het zelfde touwtje , en bij ons in nderland is de inflatie en armoede ook levensgroot , 20 jaar Europese unie heeft de welvaart opgeven omdat je altijd zuid Europese profiteurs heb gehad , 3 miljard Chinese en Indiërs starten tegen 2021 met de zelfde kansen als wij in Europa , maar ze hebben het voordeel ze zijn met ze velen en ze zijn bereid te werken en niet voor een ander , een Europa is wel een arm europa

  2. Maks

   Willem van Duinen? Jazeker, en Willem Welsh en Willem Hummelinck!

 10. Cootje

  De voorspelde volkstuintjes komen er aan , de voorspelde jaren 30 crises komt er ook aan , en de voorspelde uiteen vallen van de Europese unie komt er ook aan, dadelijk in pure armoede mooi weer voorspellen en vragen om solidariteit met Italië Spanje Frankrijk Portugal gaat toch een brug te ver worden voor de mensen , je kan aan de Nederlanders dadelijk in een referendum vragen dood gaan aan Corona of werken tot je 70 ste voor de zuid Europeanen . U kan u kinderen opvoeden met wij hadden klojo’s inde politiek die hebben Nederland als rijke provincie weg gegeven aan de maffia landen in het zuiden plus ongeveer 20 jaar geprofiteerd van de arbeid kunde van de noorderlingen , in de prostitutie geduwd door een verrotte politiek die in hun belang de banen carroussel Nederland hebben weggegeven aan een stel malloten en zakkenvullers

 11. Remon

  Naar mijn idee zat deze zware economische crisis er al aan te komen, los van corona. Dit is inherent aan hoe ons monetaire systeem in elkaar zit. Lees: de schuldenberg die wij met zijn allen hebben. Immers geld staat in dit systeem gelijk aan schuld, behalve de rente. Daar zit nou net het probleem, want er zal nooit genoeg geld zijn om de schuld inclusief de rente te betalen. Het systeem is inherent failliet.

  Wat corona gedaan heeft is de start van deze crisis in de tijd naar voren halen, maar dat deze schuldenkaartenhuis in elkaar zou storten stond al vast. Overigens verbaast het mij niets dat het IMF corona als reden aanhaalt.

  1. JFU

   Helemaal mee eens…monopolygeld blijven drukken, en waardeloze obilgaties opkopen waar geen rieele waarde tegen over staat vraagt om een crisis. Corona helpt alleen een handje.

  2. lotje

   En de EU had al jaren geen geld. Het enigste wat ze doen is schreeuwen om geld bij de landen zodat ze weer kaviaar en champagne kunnen zuipen. Het zijn niet voor niets alcolisten.

 12. Peetjoh

  Laat maar komen eindelijk flinke problemen. Dan houd het linkse gepamper eindelijk op. Niks geen draagkracht meer voor zielige onzin. Heerlijk dit brengt Europa aan de rechterkant wat geld uitgeven aan onzin aangaat. Dan kunnen we na een aantal jaren weer eens echt sociaal gaan doen en onze zorg en scholing enzo weer eens naar hoger niveau brengen. Want dankzij jarenlange ellende van vogellaarwijken terreur en rechtzaken omtrent te lang wachten op asielaanvragen is het geld opgegaan aan buitenlanders.

 13. AS210854

  Dat is het een must dat we onze boeren en tuinders in ere houden, die houden ons in leven in moeilijke tijden.

 14. Bolland

  Ja en wordt per dag erger, is economische ramp !!

  Raar ?

  DDS werkt er aan mee, nuance, niet blind volgen….

 15. C.A.Barstow

  Zolang het verraderlijke linkse tuig in politiek Den Haag,
  miljarden euro’s naar hun fascistische linkse bazen in Brussel blijven schuiven zal het voor ons land inderdaad een steeds moeilijker verhaal worden, je ziet het van te voren al helemaal verkeerd aflopen, en, eigenlijk kan ik er geen traan om laten,
  het klootjes volk zelf heeft tenslotte deze land en volksverraders in het pluche gestemd, dus achteraf niet gaan zitten janken, zij hebben er zelf om gevraagd.

  Stem tegen verachtelijk links, Stem voor de redding van ons land, Stem voor onze soevereiniteit,
  Stem FvD/PVV

  1. Politiek Profeet

   Het is te hopen dat vooral de verrotte randstad als eerste komt te overlijden in de komende tijd…en de rest van nederland weer een trots land mag worden….

 16. J.Rademaker

  Inkomen per hoofd van de bevolking daalt volgens deze econoom, stel dat een econoom dat kan voorspellen en stel dat het IMF het een keer bij het rechte eind heeft.
  Zij rekent bruto daar gaat aan directe en indirekte belasting 50 tot 70 procent af, een kleine afname van de overheids weggaven zal het besteedbaar inkomen op peil kunnen houden.
  Bij de eu is bezuinigen niet moeilijk daar werken 55000 ambtenaren in tamelijk kostbare kastelen.

 17. Rosasolis

  Omdat veel restauranten, en maaltijd verzorging firma’s dicht zijn, ver zijn er nu al vele problemen in de verse levensmiddelen sector. De supermarkten zijn afhankelijk van alles wat kan afgeleverd zijn. Vaak merken wij dat verse producten zijn uitverkocht, of nog niet geleverd. Omdat de inpakdienst heeft nu te weinig personeel, en ook is er een tekort aan chauffeurs die levensmiddelen moeten leveren aan winkels in verschillende plaatsen.
  Daarom zullen de prijzen stijgen, en we zullen steeds vakker lege planken bij de supermarkten zien.
  Toen ik een kind was, deden vele mensen aan inmaak van groenten en fruit. Inmaak was goedkoper dan blikjes van Heinz of Unie Lever. Het werd jarenlang de hobby van mijn arme ouders, vanaf voorjaar tot herfst. Ma had een grote ouderwetse boek met de heerlijkste recepten. Geen weekeind ging voorbij dat de keuken niet vol was met
  eigen inmaak producten die in een rij stond af te koelen: allerlei zomer vruchten, jams,
  groenten, pickles, en sausen; allemaal in wek-flessen groot en klein. En mijn pa maakte ook wijn. Hij had twee grote vatten: een voor witte, en een voor rood wijn.
  Het waren zeer arme jaren in Canada, na twee wereld oorlogen. Maar de dappere bevolking wisten hoe ze meer met hun weinig geld konden doen, om rond te komen. Van zeuren was er geen sprake van gedurende al die arme jaren.

 18. LNGR

  En bedankt regering en media. Waaronder ook DDS. GOED GEDAAN.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.