Heel Nederland: Europese Commissie heeft zwak opgetreden bij coronacrisis. D66: Europese Commissie heeft het fantastisch gedaan!

Verreweg alle Nederlandse politici in het Europees Parlement vinden dat de Europese Commissie zwaar door het ijs is gezakt tijdens de coronacrisis. Maar niet D66, die kunnen het weer niet laten om de Europese Commissie de hemel in te prijzen. Zoals gewoonlijk is D66 niet in staat om rationeel te kijken naar het beleid van de eurocraten. Veel partijen – van Forum en de VVD tot aan de PvdA – vinden dat de Europese Commissie pas veel te laat de regie heeft proberen op te pakken. Inderdaad leek het in de begindagen van de crisis erop alsof de Europese Commissie op vakantie was. Het bleef akelig stil. Deze crisis had JUIST het vertrouwen in de EU kunnen verhogen, helaas hebben de eurocraten keihard verzaakt.

Frans Timmermans hebben we überhaupt niet gehoord over de crisis, de beste man was weken lang stil en toen hij eindelijk zichzelf had herpakt kwam hij – uitgerekend in deze crisis tijd – met een verkooptruc voor zijn megalomane Groene Deal. De Europese Commissie heeft een slechte indruk achtergelaten.

Zoals gewoonlijk is D66 de enige partij die alleen maar lovend is over de Europese Commissie. Terwijl andere pro-EU partijen wel instaat zijn om kritiek te leveren – wat helemaal terecht is in deze kwestie – is D66 dat dus niet.

Dit is vrij typisch voor D66, en deze houding gaat D66 niet veel zetels opleveren in de toekomst. Ze durven hun heilige stokpaardje – de EU – nooit te bekritiseren, ook niet op een moment dat het helemaal terecht is om kritiek te leveren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Reinoud van Gelre

  Het is bijna grappig te noemen.
  Ik vraag me af wie toch die sneue aardappelen zijn, die op deze partij gestemd hebben.

 2. crimson1960

  D66: stelletje enge idioten.

 3. Sleipnir

  Is er nu niemand die Sophie in ’t Veld de graaister niet eens onder een op volle snelheid voortrazende TGV kan trappen?

  1. AnnetKlaver

   @S
   Kan u @Bas974 aanbevelen..

   1. Bullshit16

    Ach annetje
    Kom jij eerst met bewijs waarom baudet een landverrader is wand die vraag staat nog open als je dat gedaan hebt dan heb je recht van spreken kom je niet met bewijs hou dan je muil

    1. AnnetKlaver

     H@Bull
     HeP al uitgelegd waarom ik hem een landverrader noem.

     Goh, hier op DDS al met de dood bedreigt en nu moet ik ook al mijn mond houden.

     1. Bullshit16

      Annetje
      Heb alleen maar bullshit gelezen maar geen feiten en waarheid

     2. AnnetKlaver

      H@Bull
      Dat is dan jammer..

     3. Bullshit16

      Annetje
      Zie je wel puur links gezeik dom lullen en niks onderbouwen dat is links liegen liegen en nog eens liegen

     4. Tom Bombadil

      Dat soort dingen kan je verwachten als je de leider van een politieke partij een landverrader noemt. En daar mee ook gelijk zijn volgelingen (zoals ik) een landverrader noemt. Snap eigenlijk ook niet hoe je iemand die voor nederland opkomt en het beste voor nederland wil een landverrader kan en durft te noemen.

 4. lotje

  Zwak??? Helemaal niet. En D66 die zijn allemaal geestelijk gestoord en moeten zou gauw mogelijk van straat en opgesloten worden. Geen mens die deze zieke idioten nog serieus neemt. Tenminste de normale denkend mens.

 5. ikweetwatikwil

  Sophie wil haar goed betaalde baan niet kwijt. We weten nu zo langzamerhand wat de EU betekend in crisis . NIKS.

  1. Original NL

   Q…We weten nu zo langzamerhand wat de EU betekend in crisis . NIKS……..
   We weten nu zo langzamerhand wat de EU veroorzaakt ..überfremdung en financieel wanbeleid.
   Stop dit megalomane project.
   Stem FVD of PVV!

 6. Bullshit16

  Dictator 66 GL Denk dat zijn wel de partijen die opgeheven mogen worden die hebben helemaal niks met de belasting betalende burger

 7. Kretoloog

  Iedere keer als ik de naam Sophie in ’t Veld zie staan, denk ik: “Zou D66-mevrouw In ’t Veld de 400.000 euro, die zij ten onrechte heeft ontvangen, inmiddels al hebben terug gestort?”.

 8. ikweetwatikwil

  En zo is het.

 9. Rosasolis

  Het verspreiding van het Corona virus door heel Europa ging zo snel dat er amber tijd
  om snel en efficient in te grijpen. Bovendien zijn er in de EU commissie geen deskundigen
  die veel ervaring op het gebied van ernstige besmettelijke ziekten hebben. Dat heeft
  voorzitter U. van der Leyen gisteren verklaard. En ieder EU land heeft een eigen beleid, die vaak verschilt van andere landen. De ene land is bijzonder streng, en de ander is
  wat soepeler, zodat er geen vaste EU beleid mogelijk is.

  1. Bullshit16

   Ros
   Daarom juist stem fvd of PVV uit de eu dat geef je nu zelf toe het is niet alleen deze corona ze zijn het nergens over eens behalve als het om geld gaat dan zijn ze er als de kippen bij
   Stem fvd of PVV uit de eu

   1. Rosasolis

    Shit. Ach nee we hebben niet de twee domme zwakke sensatie Extreem-rechts partijen nodig om het van kwaad tot veel erger te maken. Als de EU uit elkaar zou vallen dan komt WW 3 steeds dichter bij. Omdat ieder Europese land anders is,
    met een ander regering en beleid, ander taal, en andere tradities. En door de eeuwen heen veel haat tegen elkaar en tegen bevolkingsgroepen. Behalve zorgen dat er geen Europese Oorlog meer komt, zorgt de EU voor een stabile handel tussen onze landen en ook met buitenlandse landen. Voor mij mag de EU blijven…
    maar met een veel beter, sterke beleid tegen corrupte landen w.o. Hongarije.
    Man, ik ben opgegroeid met de gevolgen van twee wereld oorlogen, als kind in Canada. Nederland heeft gedurende WW 1 heel veel hulp gegeven voor de gewonde soldaten en bevolkings groepen vanuit Vlaanderen, bijv. Ieper.
    Als kind werd ik opgegroeid tussen gewonde oud-oom veteranen van WW 1 en WW 2, en de verhalen van ma-lief die rode-kruis zuster was. En daarna de zorg in de grootste veteraan ziekenhuis in Canada, Deer Lodge Hospital in Winnipeg,
    Waar ik heel vaak heb opgetreden om wat steun te geven aan al die zwaar gewonden mannen en vrouwen. Omdat ik heb het lijden van zo veel oorlogs veteranen hebben meegemaakt, wil ik zeggen dat wij onze Europese Unie moeten vast houden!!! Laat de Europese Unie leden ruzie onder elkaar maken, dan komen jullie daarna eindelijk tot leven.
    En daarna rond de tafel zitten en praten over een nieuwe maatregelen om voor onze Europese Unie op te komen. Ten opzicht van Italie hebben jullie van de EU
    erg gevalt, Nu hopelijk krijgt deze belangrijke EU land nu eindelijk heel veel steun, en ook Spanje, om uit de corona virus te komen

    1. EvertB

     Mooi gezegd, Rosasolis.

     Voor vele jongeren en jongere ouderen is leven in vrede de normaalste zaak.
     Voor ouderen die een (wereld)oorlog hebben meegemaakt ligt dat héél anders.

     Dankzij de EU hebben we geen wereldoorlog meer.

  2. Original NL

   Q ..Bovendien zijn er in de EU commissie geen deskundigen……..
   Deze stelling is juist, deze commisie bestaat alleen uit megalomane peperdure nietsnutten.
   Goed gezien rosa…begint het kwartje eindelijk te vallen???

 10. Alfred Bentinck

  Een merkwaardig paradox op DDS: men vindt dat we uit die waardeloze EU moeten stappen en verwijt de EU dat ze niet krachtiger optreden.

  1. Bullshit16

   Alfred
   Dat bewijst des te meer dat de eu niks is word niks en zal ook nooit wat worden

   1. Alfred Bentinck

    Bij het Dunnning-krugereffect kun je ook reageren op een bijdrage waarvan je de strekking niet doorgrondt.

  2. plakband

   Alfred Bentinck, als je oorzaak en gevolg niet kunt begrijpen ben je af.
   Ik pleit ervoor dat je oneervol wordt ontslagen uit de Linkse Leugenfabriek.
   Dat scheelt weer belastinggeld

  3. Rosasolis

   Alfred B. De EU moet veel krachtiger worden. Maar gelukkig is de EU gewaardeerd door de meeste landen in de wereld, en is belangrijk voor de economische groei voor Europa.

 11. RCS

  Ik begin steeds meer medelijden te krijgen met D66. Dit is te zielig voor woorden.

 12. Piet51

  Bart Reijmerink geeft als enige bron de NOS-site, die hij bloijkbaar veel waarde toekent. Dat vind ik terecht, niet alleen nu, maar altijd. Ja, ja, ik weet het, links bevooroordeeld, onbetrouwbaar nep-nieuws. Maar verder heb ik geen nieuws over dit thema kunnen vinden.
  Kijk op nos.nl/artikel/2331063-commissie-slap-bij-aanpak-corona-vinden-veel-nederlandse-europarlementariers.html en vorm je eigen oordeel. Ook op europa-nu.nl/id/vl6veni6cpys/europese_maatregelen_coronacrisis is nuttige info te vinden. Wat mij betreft ligt het een stuk genuanceerder dan Reijmerink hierboven schrijft. Natuurlijk is er kritiek, maar ook verklaringen en instemming.
  Wat Timmermans in dit verband heeft misdaan is mij niet zo duidelijk. Zijn portefeuille leent zich m.i. niet zo voor corona-acties.

  1. Bullshit16

   Piet51
   Ik heb al jaren geen vertrouwen en de eu het is een geldverslindende instituut niks meer niks minder

 13. BFG

  Is maar net waar je loyaliteit ligt!!

 14. Beukman

  Het dilemma voor de EU-haters is dat je niet tegelijk goed kan vinden dat de EU niks te zeggen heeft over de gezondheidszorg van individuele lidstaten, én de EU een slap optreden inzake corona kan verwijten.

 15. harte385

  D666 de duivelse partij der super gestoorde. Partij moest verboden worden

 16. Duckday

  Stem PVV of FvD daarna snel uit dit monsterverbond de EU en EURO dat nog niks gedaan heeft voor de NORMALE man vrouw in Nederland D66 stop eens met dat gezwam
  jullie zijn een gevaar voor de inwoners van Nederland.Hoogmoed waanzin en belust op macht D66 is volledig de weg kwijt met die malloten

 17. Freewheeler

  Als straks groene Corona monster weg is, komt gelijk achteraan Groene D666
  KLIMAATMONSTER er achteraan.

  D666 onze nieuwe donkere app die dingen naar een nieuw niveau drijft in de communicatie met donkere energieën. Deze app is niet voor iedereen en we dringen er bij voorzichtigheid op aan iedereen die niet ervaring heeft met de duistere kant van het paranormale in het gebruik van dergelijke apps. Deze apps kunnen problemen veroorzaken als ze onjuist worden gebruikt door onervaren personen en als je nieuw bent bij het paranormale zou ik adviseren om in eerste instantie veel lichtere apps te gebruiken.

 18. Kees

  D66 is en blijft een mengeling van NSB en CPN, veel leden weten dat ook.

 19. Shadow1100

  Dit is de ultieme natte droom voor Robot Jettes D666 en “ons” kabinet.
  Alle zieken, zwakkeren en 67+ers de pijp uit.
  Dus geen hoge ziektekosten meer aan uit te geven.
  Geen AOW-uitkeringen meer aan de door de oudjes jaren lang betaalde oudedagsverzekering en aan jaren ingehouden en achterstallige salarissen, ook wel pensioen genoemd.
  Alle €Uro’s gaan lekker naar Brussel en dus naar Zuid-€uropa.
  De lege plaatsen in de verpleeghuizen kunnen direct ingenomen worden door de asieleisers (de meubeltjes kunnen blijven staan).
  De lege huurhuisjes kunnen dan naar de statushouders.
  Dan komt er nog een kapitaal aan erfbelasting aan.
  Dit gaat nog mooier en sneller dan euthanasie, de pil van Drion, palliatieve sedatie of voltooid leven.
  Niemand nu verantwoordelijk. En dan nog even de bruikbare orgaantjes er uit roven.
  Heeft u een zakdoekje…..?

 20. EvertB

  @kees,
  Toch maar even wat politieke geschiedenisboekjes doornemen, kees. Je slaat nu wartaal uit.

 21. macsjang

  Sophie heeft niet alleen last van betonrot, maar ook nog van houtwormen en aangetaste hersencellen. Niet dat het persé moet (eigenlijk liever niet), maar wie vertegenwoordigt dat mormel nou helemaal, behalve zichzelf?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.