#JusticePourAdil – Relschoppende ‘Belgische jongeren’ slopen en plunderen politiebusje, gaan met vuurwapen aan de haal

Gistermiddag had een flink aantal ‘Belgische jongeren’ volgens HLN spontaan last van acute lockdownmoeheid. Maar het lijkt er meer op dat de eergisteren voor de politie weggevluchte (en vlak daarna door de politie aangereden) Adil de aanleiding is geweest voor deze enorme rel. Echt afschuwelijk!

Rellen
GeenStijl heeft allemaal video’s van wat zich gisteren in Anderlecht (Brussel) heeft afgespeeld. Het lijkt wel een oorlogsgebied. De stenen vliegen in het rond, politiewagens worden compleet vernield, er zijn schoten van een vuurwapen te horen, we zien de inzet van waterkanonnen en de ouderwetse wapenstok komt er ook aan te pas.

#JusticePourAdil
De aanleiding kun je al haast wel raden. Want in Anderlecht gebeurde precies hetzelfde als wat al zo vaak in Amerika is gebeurd. Een 19-jarige jongen genaamd Adil probeerde op zijn scooter een politiecontrole te ontwijken. Een beetje hangen in het park met je scooter valt namelijk niet onder de uitzonderingen voor de Belgische lockdown-maatregel: ‘alleen essentiële verplaatsingen toegestaan’. Hij probeerde dus gewoon (samen met nog een scooterrijder) weg te vluchten voor de politie.

Weggevlucht
De politie zet de achtervolging in. Er komt een politiewagen vast te staan, die daardoor de andere scooter kwijtraakt. Maar er komt versterking aangereden op dezelfde straat als waar Adil op rijdt, in tegengestelde richting. Adil geeft gas om aan de politie te ontsnappen en wil daarbij een busje inhalen. Net op dat moment komt, op de andere weghelft, de versterking van de politie achter het busje vandaan en rijdt daarbij per ongeluk Adil aan met een frontale botsing…

Precies als in Amerika dus: zwart knaapje wordt aangereden/doodgeschoten/te hard aangepakt door de politie. De politie is racistisch en het ventje had natuurlijk niks gedaan. Er komt een ‘#justiceforX’ en bij de eerste de beste gelegenheid komen er rellen. Dat later blijkt dat het knaapje een drugsdealer was, een wapen opzak had of instructies van de politie negeerde, maakt allemaal niet uit. En ja, de politie in Amerika gaat ook te vaak wel echt véél te ver, dat erken ik meteen. Maar de vergelijking gaat in dit geval volgens mij wel prima op.

De Belgische politie houdt nog rekening met ‘lockdownmoeheid’ als mogelijke oorzaak, maar álle beelden laten toch vrijwel uitsluitend één soort groep zien. Of wil de Belgische politie beweren dat die groep disproportioneel hard getroffen wordt door de lockdown? Of er zelf meer last van hebben dan de rest? Kom nou toch…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. RvdBe

  Hopen dat de schade aan het politievoertuig mee valt dan, kan gauw over 1000en euro,s gaan.

  1. CLoVis

   En die naffer zal natuurlijk ook niet verzekerd zijn.

 2. Marija

  Het is iedere keer hetzelfde Marokkaanse tuig dat rotzooi trapt.
  Zij zijn nooit schuldig, altijd heeft een ander het gedaan.
  Die arrogantie van vermeende zelfoverschatting en belangrijkheid mag er uit geknuppeld worden, totdat het besef er eens komt dat ook zij zich aan de regels dienen te houden.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Het moet niet gekker worden, Marije.

   1. evil knievel

    U zou niet gekker moeten worden BH’tje!
    D8 dat u dat stadium eignlk al had bereikt!
    Zo zie je wel,t kan nog altijd gekker!
    Tijd voor 1 of andere kliniek dus!?🤪

 3. Boudewijn Hummelinck

  Ik zie dat de heimwee naar weer lekker racistisch losgaan op allochtonen hier groot is.

  1. Rammstein

   Terecht: ze vragen er zelf om, dat smerige tuig.

   1. Sleipnir

    Een mooie aanleiding om dat moslimtuig eens drastisch te verminderen daar in Molenbeek, wat een ongedierte.

  2. RvdBe

   Marrokanen zijn geen ras hummel, dus kun je er ook niet racistisch op los gaan, het is vaak wel tuig, maar daar zal jij ongetwijfeld anders over denken, hopende dat ze jouw deur overslaan omdat je altijd zo aardig voor ze bent.

   1. CLoVis

    Het zijn natuurlijk wel
    – rasdieven
    – rasprofiteurs
    – rasleugenaars
    – raslafaards

    Daarom schijnen ze in Nederland een nieuwe beschermde diersoort te zijn.

  3. CLoVis

   @lamlul

   Schijnheilig stuk vreten;
   als het iemand was geweest die PVV of FvD stemde
   was het jouw mooiste Pasen ooit geweest.

  4. evil knievel

   Dit is tuig van de richel,klootviool!
   Dat t gdvrdmme altijd die stinkallochtonen zijn is jou geen doorn in t oog ntlk!
   Nou,de meeste ECHTE NLrs wel!
   Maak je borst maar nat manneke want dat liefdevolle volkje van u heeft n blijft voortdurend zn eigen ruitjes ingooien n de normale mensen hebben r hun buik vol van!
   Dat gaat u merken in Maart 2021!
   Mark my Words!😜

  5. Cycle25

   Bij jou is het zeker normaal dat vluchtende wetsovertreders niet aangehouden mogen worden en tovert bij elke allochtoon rascisme uit de hoed. Geen enkel argument over dit asociale optreden, want links heeft niet zo’n probleem als spullen uit gemeenschapsgeld gesloopt wordt.

  6. LifeBuddy

   boudezwijn ,je weet dat je niet mag discrimineren om het woord [allochtonen] te gebruiken. Het zijn jouw medelanders. [Gelukkig niet de mijne] Om het woord allochtonen te benoemen is 100 keer erger dan [minderminderbeminder]

   1. Boudewijn Hummelinck

    Je komt vrij dom over, LifeBuddy. Heeft iemand je daar wel eens op gewezen?

    1. golie

     lijpo boudewijntje! je wordt structureel afgemaakt hier heeft iemand jouw daar wel eens op gewezen.

    2. evil knievel

     N u niet dan!🤣
     Echt heel erg snugger komt u ook niet over by de meeste mensen op dit forum,schat ik zo!😏

 4. loodklopper

  @Boudezwijn.
  Liever een racist als een na-zi zoals jij.

 5. loodklopper

  Dan😬

 6. ikweetwatikwil

  En zo zal het doorgaan . Steeds groter en groter. We zullen de welkom zangers op de barricaden zetten als we ze dan nog kunnen vinden.

 7. Cycle25

  Binnenkort in uw theater, herstel…randstad.

 8. evil knievel

  Daar heb je ze toch BHtje,Anna,Brandebok,Brenda,die arme sloebers die jullie met de duizenden willen onthalen n met hand n tand willen verdedigen!
  Allemaal de schuld van die white priveleged agenten ntlk!
  Jullie zouden je de ogen uit de kop moeten schamen dit 8erlijk krapulenvolk voortdurend n hand boven de kop te houden!!
  Stem RECHTS mensen,zodat hier een eind aan komt,zo kan t toch niet langer in/met deze geweldig EU!

 9. Raspoetin

  Denken dat zulke voorvallen een vrijbrief is om te vernielen en vooral te plunderen.
  Als aasgieren liggen ze vanuit de bosjes de boel in de gaten te houden, en het minste dat er gebeurt dat hen niet aanstaat, is aanleiding voor een kamikaze-stormloop.

 10. Ben-NIET-Groen-L

  Nog even en we kunnen hetzelfde meemaken in bijv. Den Haag.
  Ben benieuwd wat de ramadan gaat geven ….ik denk niet veel goeds…zoiets als in Anderlecht vrees ik.

 11. Ben-NIET-Groen-L

  De grap is dat in datzelfde Brussel besloten wordt om nog veel meer van dit soort mensen te importeren.
  In Brussel huizen twee groepen zeer gevaarlijke vijanden van de westerse samenleving. De gevaarlijkste van deze groepen bekogelen overigens geen politieauto’s.
  Dat laten zij doen, zodra zij een eigen leger hebben.
  In België en ook in Nederland zal voor de moslims een uitzondering worden gemaakt zodat ze het suikerfeest in volle glorie kunnen vieren. Pasen niet, suikerfeest wel. Snappen jullie dat?
  Ik hoop dat ze allemaal elkaar besmetten want stuk voor stuk zijn het vadsige luie zakken en dan kan dit nog wel eens uitdraaien op een meevallertje.
  Maar….je kunt hier zeggen wat je wilt maar die moslims doen het best goed. Zojuist hier in het park voor de deur, moslimman in korte broek en hemdje wordt op ander- halve-meter meter afstand gevolgd door een zwarte tent die zich schommelend voortbeweegt. En dat gaat al jaren zo. Mooi toch.

 12. Ben-NIET-Groen-L

  Maar verschil moet er zijn natuurlijk maar ik vind het stuitend. Op de terugweg mag zij (denk ik) ook nog twee boodschappentassen meeslepen. De afstand wordt dan aanzienlijk vergroot en de man wacht dan geduldig tot zij weer bij-geschuifeld is, staat op van het bankje en loopt verder. Ik ben het gewend maar verbaas me er iedere keer weer over.

 13. Ben-NIET-Groen-L

  We maken ons nu heel erg druk om Corona maar het leidt (hopelijk) kortstondig de aandacht af van wat onze maatschappij en cultuur echt bedreigd. De *slam is een virus op zichzelf en op termijn een veel groter probleem dan die nare Chinese hoestbui. We hebben in ons land, net als in België, veel verschillende bevolkingsgroepen. Met de meeste van hen kan ik prima door een deur. Het gaat pas mis wanneer de culturele achtergrond *slamitisch is. Dat is DE doorslaggevende factor voor falende integratie. De *slam heeft ons land werkelijk helemaal niets te bieden. Het verspreidt enkel achterlijkheid, geweld, onderdrukking en totaal misplaatste arrogantie, en de enige reden dat het zich zo kan manifesteren is omdat wij dat toelaten. Ik begin me zo langzamerhand kapot te schamen voor de Westerse cultuur. We zijn slap, laf, bang en onzeker geworden. Stem nou godverdomme met z’n allen eens een keer niet op 1 van die kudtpartijen die dit al 40 jaar faciliteren!

  1. Marija

   Mee eens en DOEN maart 2021.

 14. Ben-NIET-Groen-L

  In de huidige omstandigheden zou een heroverweging van de geweldsinstructies niet verkeerd zijn. Niet alleen waar het gebruik van vuurwapens betreft, trouwens. De lange lat is ook mooi om die anderhalve meter een beetje te handhaven.
  Dit soort ‘jongeren’ vraagt een, laten we zeggen, non-conformistische aanpak. Gezien het karakter van onze ‘leiders’ in West-Europa, zullen we daar nog héél lang op moeten wachten.
  Uiteindelijk zullen steden als Brussel en Amsterdam dus veranderen in een soort Beiroet, compleet met stammenoorlogen. De multiculturele hel op aarde, zeg maar.

  Tot slot…..
  Ik lees regelmatig over winkelpersoneel dat bij een overval wordt vermoord.
  Over oude vrouwtjes die overlijden na een gewelddadige tasjesroof.
  Over argeloze voorbijgangers die “zomaar” neergestoken worden.
  Over huisvaders die door een “vergismoord” aan hun einde komen.
  Dat leidt nooit tot dit soort geweld.
  Want de slachtoffers zijn blank; dus geeft het kennelijk niet.
  Bloedige *oslimaanslagen leiden hooguit tot een stille tocht. Allemaal met een kaarsje “don’t look back in anger” zingen, of met Sting “inch allah”. Of anders iets van “Snollebollekes”; wat maakt het uit.
  Maar owee als zo’n Zandbakkiër voor de Darwin awards gaat. Als die zichzelf doodrijdt moeten wij allemaal boeten.
  Deze lul vlucht dus voor de politie. Waarom?
  Zat dus waarschijnlijk op een gestolen scooter.
  Had vast ook geen rijbewijs.
  Maar had misschien wel een heel indrukwekkend strafblad.
  Tja. En dat is natuurlijk weer allemaal onze schuld.

 15. Mar

  Friese jongeren gingen ook even los:

  h**ps://sintjabik.nl/actueel/vernielingen-aan-politievoertuigen-na-feest-in-bosperceel/

 16. wolfgang

  Na vele onverdiende klappen dan wel geregeld in elkaar te zijn/worden geslagen door losgeslagen roedels aso’s, is het gerechtvaardigd om verdedigingswapens te eisen!
  Zoniet, gaan de échte agenten de rotzooi maar zélf opknappen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.