Kabinet is duidelijk naar alle sectoren: ‘Geen coronaplan? Dan mag je niet open!’

Zojuist tijdens de persconferentie kwam het kabinet met duidelijke taal. Als sectoren geen duidelijk coronaplan hebben dan mogen ze ook niet open. Sectoren moeten zich gaan voorbereiden op de anderhalvemetereconomie. Het kabinet acht zo’n protocol noodzakelijk om binnenkort weer open te gaan. 

Wiebes was duidelijk, bedrijven moeten zich gaan voorbereiden op de anderhalvemetereconomie. Dit is voor bedrijven en sectoren de enige manier dat ze binnenkort weer open kunnen.

“Als je niet zo’n protocol hebt klaarliggen, kan ik me bijzonder moeilijk voorstellen dat je open kunt”,

Een speciale commissie zal gevormd worden om al deze protocollen te beoordelen. Ook zal er meer duidelijkheid komen over de handhaving, vandaag de dag blijft dit een heikel punt. Zoals afgelopen weekend, toen de parken – vanwege het mooie weer – alsnog vol stroomden.

“In een goed plan komen dingen die te maken hebben met afstand houden, hygiëne, beschermingsmaatregelen en gedragsbeïnvloeding van klanten en leveranciers”

De beheersing van het virus staat voorop, wat betekent dat sectoren die al protocollen klaar hadden liggen niet nu direct weer open kunnen. De speciale commissie moet hier namelijk nog duidelijke richtlijnen voor vormen.

Het is te hopen dat we volgende week meer concrete informatie krijgen van het kabinet. Wel is het goed om te zien dat men al wel druk bezig is met mogelijkheden om te overleven in een anderhalvemetereconomie. Want bedrijven moeten komende maanden toch ergens hun inkomen bijeen sprokkelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Borealist

  Nog nooit is er bij een virusuitbraak een lockdown, een samenscholingsverbod en social distancing geweest. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe overdreven en onnodig ik de maatregelen vind.

  1. Michel Bloemkist

   U werkt dan ook niet in de zorg.

   1. Peetjoh

    Nee want dan had hij nou vrij gehad.

  2. LifeBuddy

   Bereid je maar voor op de volgende (intelligente) lockdown. Hugo is keihard aant werken om voor het suikerfeest alles te versoepelen. Ziekenhuizen gaan in de zomer overuren draaien. Daar heb ik op de npo en die augurken zender inside niets over gehoord.Ze hangen aan het jojootje van de regering. Democratie heet dat!

 2. Cootje

  Wiebes is toch een specialist in een virus , en de afstand van anderhalve meter is voor hem een verbetering , met de Groningers over de schade van de gaswinning aan hun gebouwen , was de afstand een dag en een nacht , bij de belastingdienst heeft hij veel nutteloze meters gemaakt , en nu is hij van economische zaken en begeef hij zich op anderhalve meter , maar hij is maast loek hermans van de zelfde club en een brokke piloot eerste klas, en een opdracht van 2 centimeter is voor hem een burg te ver , dus die anderhalve meter economie , is voor hem 148 cm te ver

 3. Jack Flash

  Anderhalve meter afstand in de kroeg?
  Gezellige boel jongens.

  1. Bockbeer

   Een meter bier, en 5 bakken met pinda’s ertussen zetten

 4. Bullshit16

  Man word waker kom en opstand
  Macron en de rest van wereldleiders bereiden een speeds voor.zo erg dat het nooit meer word zo als het was dat doen ze en het geheim gezien op cstv
  Hoop dat fvd en pvv op gaan staan anders word het een politie staat
  Stem fvd of PVV uit de eu

 5. Cootje

  Anderhalve meter is wel zielig voor Rob Jetten

  1. Adriaanv

   Regels soepeler nu ! De economie gaat eraan en jan met de pet mag betalen.

 6. Ritter

  China kende de ernst van COVID-19, maar vertraagde kritische reacties, blijkt uit nieuw bewijsmateriaal

  Uit interne documenten die door de AP zijn verkregen, blijkt dat de Chinese regering zweeg hoewel ze wist dat de uitbraak zich zou verspreiden.

  h**ps://video.foxnews.com/v/6149600226001#sp=show-clips

 7. Bolland

  Wiebes eist een plan?

  Man is een wandelende ramp, belastingdienst, Groningen stapelt blunder op blunder en dat stripfiguur eist een plan?

  Sta je dan als hardwerkende ondernemer…

  1. Cootje

   +++++++++

 8. oz

  waar komt die onzin toch vandaan ?

 9. JFU

  Door jarenlange afbraak van de zorg, sluiten van IC’s, ontslaan van personeel, e.d. hebben we nu deze lockdown. Dit virus zorgt voor overbelasting van de IC, omdat er beademing apparatuur nodig is voor de slechtste patienten. Zonder de extreme bezuinigingen was dit in deze mate niet nodig geweest, waardoor niet de hele maatschappij stil komt te liggen. In combinatie met mondkapjes in ruimten waar de 1,5 meter niet haalbaar is , kan de lockdown flink versoepeld worden. In Duitsland en Belgie wordt dit nu toegepast. Helaas wil onze regering hier niet aan, die hangen aan de lippen van de RIVM, en hun advies klakkeloos opvolgt, zonder zich af te vragen waarom andere landen anders handelen.

 10. lotje

  Kwiebus de clown heeft die ook nog wat te vertellen. Overal waar hij zich bemoeit wordt en is het een rotzooi. Waar was die ook weer van? Oh ja, de VVD de vereniging van dementen.

 11. rexm

  En als het plan niet goed loopt, ben je het zelf schuld, de regering niet, die wassen hun handen in onschuld, het nivo van onze regering is gewoon met geen pen te beschrijven, stelletje prutsers.

 12. rexm

  Als het RIVM zegt, spring in de put, dan springen ze.!!!

 13. marianne71

  Kappers, pedicures, massagesalons, kroegen, clubs, sportverenigingen, tattooers, festivals. Niet te doen lijkt me? Ook op basisscholen en middelbare scholen is dit natuurlijk niet te doen, moet je ook niet willen.

 14. evil knievel

  kWiebus kan n sigaret roken onder de douche!😁
  Maar pRutte ondertssn n hele grote Havana!😜

 15. Ploppert

  Best wel typerend eigenlijk voor deze regering.
  Anderhalve meter economie………..
  De onderdrukking van het volk kan niet duidelijker tot uitdrukking komen !
  Nederlanders behoren tot de langste mensen ter wereld.
  Gemiddeld ver boven de 1,50 meter.
  Met behulp van de ego’s in Europa krijgt lachebek Rutte je wel kleiner.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.